Witam,
Nazywam się Ada Grey i jestem autorką debiutanckiej książki pt.:„Ona i Ona”.
Po małym sukcesie książki Ona i Ona i zajęciu II miejsca w konkursie na blog roku 2009 organizowanym przez wortal literacki Granice.pl, zgłosiłam swój blog do kolejnego konkursu organizowanego przez Onet.pl na Literacki Blog Roku 2009.
Jury konkursu tak argumentowało swój wybór i moją wysoką notę, cyt:
„Ona i ona” – świetna powieść na niewygodne tematy
Drugą nagrodę otrzymała autorka publikowanej w odcinkach powieści „Ona i Ona” (http://onaiona.myfryzjerzy.pl). „Ona i ona” to opowieść o codziennym życiu pewnej pary. Pary jednak niezwyczajnej, bowiem tworzą ją dwie kochające się dziewczyny. Ada, autorka blogu, opowiada o życiu pary gejowskiej w Polsce oraz o próbach ukrywania swojej orientacji seksualnej. Pisze w sposób bardzo dyskretny, bez zbędnego obnażania się. Jej książka to po prostu świadectwo normalności, autorka udowadnia bowiem, że homoseksualiści to tacy sami zwyczajni ludzie, mający własne marzenia i pragnący żyć normalnie i szczęśliwie, jak cała reszta społeczeństwa. Nie zawsze doskonała pod względem warsztatu czy stylu, powieść ta jest bardzo świeża i intrygująca.No i właśnie pogrążona być może w swojej naiwności i wierze postanowiłam napisać do Was z prośbą o oddanie na mnie głosu. Wybaczcie, jeśli niepotrzebnie zajmuję Wam czas.
Aby zagłosować na moją książkę wystarczy naprawdę bardzo niewiele. Odrobina dobrych chęci, ułamek sekundy no i… niestety koszt finansowy za smsa w wysokości 1,22 czyli złotówka + VAT.
Jeśli nadal czytacie moją wiadomość, jestem pełna nadziei, że dacie mi szansę:)
Tak bardzo marzę o tym, aby książkę wydać drukiem.
Tak bardzo mi zależy, aby przeczytało ja jak najwięcej ludzi, którzy będą mogli po lekturze powiedzieć czy napisać np. zdanie podobne do tego, cyt.:
„…Ja sama jestem hetero i muszę przyznać, że do tej pory źle oceniałam ludzi o innej orientacji niż moja. Chyba sądziłam, że łączy ich tylko seks…, ale to przekonanie zapewne wynika z tego, że Wy nie możecie brać ślubu…
W każdym razie bardzo dziękuję, że ten blog istnieje. Otworzył mi oczy. Może nie uda się Wam zwalczyć homofobii u wszystkich, ale jeden mały człowiek już się zmienił…” – Eva
Mam nadzieję, że oddasz na mnie głos przez smsa. Głosowanie już się zaczęło i trwać będzie do dnia 21 stycznia 2010 roku. Jeśli możesz i moja prośba nie jest dla Ciebie nie na miejscu, wyślij proszę smsa o treści:
G00590
( wszystkie “0″ to zera)
na numer 7144.
Przypominam, że koszt smsa to 1,22 zł. brutto.
Dochód z smsów zostanie przekazany na turnusy rehabilitacyjne dla osób niepełnosprawnych – tutaj brawa dla organizatora konkursu!
Jeśli jesteś osoba homoseksualną albo należysz do grona sympatyków czy przyjaciół -osób homoseksualnych – proszę- zagłosuj.
Wierzę w to, że osoby, które w jakikolwiek sposób identyfikują się ze mną bądź bohaterkami mojej książki, będą chciały wyrazic swoją solidarnośc z naszym środowiskiem a najlepszym sposobem będzie właśnie głos, a w konsekwencji kto wie, może książka Ona i Ona pojawi się któregoś pięknego dnia na półkach księgarni?
To taka moja forma walki z homofonią i uprzedzeniami wobec osób o orientacji homoseksualnej.
Bez manifestacji, pikiet i głośnego krzyku w walce o nasze prawa.
Taki mój mały szept… i do Was.
Jeśli macie jakieś pytania, czekam na emaila.
Pozdrawiam serdecznie
Ada G.
PS. Ważne – glosowanie trwa do 21 stycznia 2010 roku do godz. 12, więc zostało bardzo niewiele czasu, jeśli możesz- zagłosuj już teraz. A może ktoś z grona Twoich znajomych będzie miał ochotę zagłosowac? Będę wdzięczna i przepraszam jeśli jestem zbyt natrętna. Zwyczajnie zalezy mi na tym, aby książkę przeczytalo duuuuuuuzo ludzi:)
A jeśli masz ochotę przeczytac moja książkę to zapraszam pod adres:
onaiona.myfryzjerzy.pl
Więcej szczegółów na temat tego konkursu można znaleźć pod adresem: blogroku.pl. Serdecznie zapraszam.