............. /Margines.........

Re: ......... a' tak na Marginesie ......

Postprzez teremi N, 01.02.2009 13:57

i jedno i drugie
teremi

Postprzez placunio N, 01.02.2009 14:45

MArysiuB - gratuluję! Rafa WIELKI
dziękuję za australijskie dni, za TEATR!

te łzy -
Obrazek

ja też chlipię, ... że było tak pięknie,
aż nie wierzę, że to koniec!
pozdrawiam wzruszona
placunio

Postprzez MarysiaB N, 01.02.2009 16:03

Ech, pieknie bylo... Mecz godny finalu.

No i spelnila sie klatwa Starego: kto przegrywa trzeci set, przegrywa caly mecz. :wink:
Po tych lzach Federera pewnie bede okrutna, ale ktos, kto nie wykorzystuje tylu break points co on w trzecim secie (przy stanie 4:4 i dalej), nie zasluguje na wygrana.
Jak zauwazyl Jim Courier, amerykanski tenisista, ktory od kilku lat komentuje AO dla austr. tv - daaawno, jesli w ogole, nie bylo tenisisty, ktory po morderczym polfinale, gralby final na takim poziomie. I wygral!
A do statystyki: Nadal zdobyl szosty tytul wielkoszlemowy, Federer w jego wieku mial 2.

Obrazek
zdjecie z Herald Sun

Placuniu, tez mi zal, ze to juz koniec. Chociaz ile ja sie nerwow najem na tym AO...
Serdecznie pozdrawiam.
MarysiaB

Postprzez Brzoza N, 01.02.2009 19:04

A mnie zal Federera... :cry: W calym meczu (jak pokazaly statystyki) zdobyl wiecej punktow a jednak przegral. Cos nie mial tez szczescia do sedziego, jakis sparalizowany gral w ostatnim secie, zal. Szwajcar zawsze jest elegancki na korcie, przyjemnie popatrzec na jego dzentelmenskie i spokojne zachowanie, nigdy nie wywyzszal sie ani nie zachowywal nie fair. Hiszpan Nadal jest zupelnie innym typem zawodnika, to bardzo dobrze, bo w koncu zderzenie innych stylow na korcie stwarza widowisko i wyzwala emocje u widzow. Dzisiaj byl bardzo dobry, fakt, zasluzyl na zwyciestwo, szczegolnie, ze wypoczywal jeden dzien krocej a polfinal mial morderczy bo chyba ponad 5 godzin trwal mecz!
Hm, moze to nie na temat, ale kazdego roku to widze a Nadal jakos nic z tym nie robi: zawsze ma na sobie zbyt opiete spodenki. Jak do kieszeni wlozy zapasowe pileczki tenisowe to juz w ogole ma problem, w zwiazku z tym ciagle sobie poprawial szorty wpijajace sie w tylek! :oops: Czy nikt mu nie doradza w sprawach wizerunku? To glupio wyglada jak co chwila poprawia te spodenki, poza tym traci na to dodatkowo energie! :lol:
Ogladalam tym razem final Australian Open w Warszawie, na kablowce (chyba Eurosport) a poprzednie oberwowalam ostatni mecz tego turnieju bedac w Australii. Tym razem zabraklo mi (i to bardzo) komentarza sprawozdawcy z australijskiej TV, bylego amerykanskiego tenisisty Jimi Couriera. Wprowadza luzna atmosfere, jest zartobliwy, na koniec zawsze przeprowadzal fajne wywiady ze zwyciezcami kolejnych rund i wszyscy na nie czekali bo bylo warto. Chyba Marysia B. to potwierdzi? :)
Cztery lata temu siedzialam w tlumie na schodach Opera House w Sydney gdzie ludzie ogladali final na ogromnym telebimie a atmosfera na tych schodach byla cudowna! Reakcje ludzi zywe - jak by byli na widowni w Melbourne, klaskali przy fajnych zagraniach, pomruk zawodu rozlegal sie gdy cos nie wyszlo graczom, fajne to bylo. Poniewaz final odbywa sie wieczorem to koloryt nieba o zmierzchu byl niesamowicie i bajecznie malowniczy, taki az na skraju kiczu! Nie do wiary... A dookola malownicza zatoka, rozswietlone wiezowce nad nia odbijaly sie w wodzie, a na nizszym poziomie nabrzeza gdzie jest restauracja akurat bylo jakies firmowe party, ludzie na luzie, z drinkami w rekach, rozesmiani, bo Australijczycy to bardzo weseli ludzie! Zebym wreszcie nauczyla sie zalaczac zdjecia to bym dodala to sprzed 4 lat w Sydney, ale nadal jestem zielona w tym temacie :oops:
Napelnij serce miloscia, pluca swiezym powietrzem a glowe dobrymi myslami. Bo zycie jest piekne!
:-)
Brzoza

Postprzez tessa N, 01.02.2009 19:53

Brzozo, popros Placunia, ona bardzo dobrze tlumaczy. W tym tygodniu mnie nauczyla, a ja jestem noga wszechczasow. Jak Placunio nie ma czasu, to ja mam od niej wskazowki, wiec ci moge przeslac...
Nigdy nie staraj sie zrozumiec wszystkiego, bo wszystko stanie sie niezrozumiale.
tessa

Postprzez placunio N, 01.02.2009 20:16

tylko króciutko,
właśnie się ubieram, lecę, na scenie "Margines", dzisiaj dramat Mrożka "Zabawa"...
do tenisa wrócę jak wrócę,
a Brzozę zapewniam, że przecież, nie przepuszczę okazji i stracę możliwość zobaczenia zdjęć z AO
jutro tu muszą byc fotki !!! :D no i dalsze opowieści
z lekkością motyla razem to zrobimy :D , po powrocie odezwę się na pw - pozdrawiam
placunio

Postprzez tessa N, 01.02.2009 20:37

Ale cie wrobilam Placuniu, to z wdziecznosci!!! Jeszcze raz DZIEKUJE!!!
Nigdy nie staraj sie zrozumiec wszystkiego, bo wszystko stanie sie niezrozumiale.
tessa

Postprzez Brzoza N, 01.02.2009 22:20

OK, czekam na CZYTELNE dla mnie instrukcje! :lol:
Napelnij serce miloscia, pluca swiezym powietrzem a glowe dobrymi myslami. Bo zycie jest piekne!
Brzoza

Postprzez M.C. Wt, 03.02.2009 18:56

Placuniu, jezeli bede w poblizu, to z pewnoscia zbocze na Wasza droge! Dziekuje!

Klaniam sie pieknie calemu Marginesowi.
M.C.

Postprzez placunio Śr, 04.02.2009 10:34

Teremi, jesteś tam?
Uważaj!!!!
zapisałam cię na plener fotograficzny!!!

Dwudniowy!!!
Wszystko o fotografii!!!
zajęcia i w plenerze i we wnętrzach (chyba nawet w teatrze)
mnóstwo pstrykania, a potem wspólnego oglądania i rozmów

Nie mając chwilowo innego kontaktu z tobą, a w zasadzie nie mając wiele czasu na zastanawianie się, zadecydowałam sama!!!

Jako, że to niebywała okazja, mam nadzieję, że usłyszę tylko
Huuuuuuuura! Jadę!!!!

Acha!
Nie trzeba mieć nawet własnego aparatu, zresztą tu podpowiedzą co kupić …

Pozdrawiam marginesowo!!!
znowu w nocy nam napadało, biel się bieli, tylko nie ma słońca…
więc nie jest tak, jak było parę dni temu / na zdjęciu/

Obrazek

Brzoza - pozdrawiam, jak tam z wklejaniem zdjęć?
placunio

Postprzez teremi Śr, 04.02.2009 10:39

ufff odetchnęłam, że nie trzeba mieć własnego aparatu no i mam nadzieje, że dokumentacji swoich "dokonań" fotograficznych tez nie musze mieć.
Jeżeli plenerowi będzie towarzyszyła wystawa aparatów prawie zabytkowych, to daj znać - zabiorę to co mam. Dowiedz się czy można przywieźć ze sobą modele do fotografowania - żywe.
Wiesz co własny to własny model - będzie bardziej życzliwy dla "fotografa"
teremi

Postprzez tessa Śr, 04.02.2009 10:53

Placuniu, Brzoza sie poci (przypuszczam) tak jak ja nad wklejaniem zdjec.
Brzozo, powodzenia :D
tessa

Postprzez Brzoza Śr, 04.02.2009 11:16

No dobra dziewczyny, przypililyscie mnie wiec probuje rzeczywiscie wkleic to zdjecie z Sydney 2005 r. kiedy obserwowalam finalowy mecz w Australia Open siedzac na schodach przed telebimem ustawionym na wprost Opera House. Nie doczekalismy do konca meczu, bo nazajutrz rano mialam samolot, ale to byl naprawde fajny wieczor, zreszta widac po naszych minach, prawda?
Dzieki za dopingowanie i przypilnowanie mnie w sprawie wklejania zdjec, teraz czesciej bede to robic, pozdrawiam szczegolnie Jadzie, Placunio i Tesse :D

http://img212.imageshack.us/img212/6861 ... 05rzg5.jpg

ciekawam czy to zadziala...
Brzoza

Postprzez Marysia Śr, 04.02.2009 11:17

Brzoza, musisz przed dodać img oraz zlikwidowac haczyk w "wyłącz BBCode". Pa.
Ostatnio edytowano Śr, 04.02.2009 11:44 przez Marysia, łącznie edytowano 2 razy
Marysia

Postprzez Brzoza Śr, 04.02.2009 11:20

Witaj Marysiu, jak tam, wykurowana?
Brzoza

Postprzez Marysia Śr, 04.02.2009 11:21

Witam. Juz chyba tak. :D

Nowe kursy...no to beda zdjęcia, kolorowy zawrót głowy.
Marysia

Postprzez Brzoza Śr, 04.02.2009 11:27

No to jeszcze pocwicze, dodam zdjecie bardziej aktualne, bo juz nie jestem taka czarnulka tylko...

http://img444.imageshack.us/img444/2858 ... stahd5.jpg

siwa blondynka jak widac :lol:
Brzoza

Postprzez Marysia Śr, 04.02.2009 11:29

.
Ostatnio edytowano Śr, 04.02.2009 11:44 przez Marysia, łącznie edytowano 1 raz
Marysia

Postprzez Brzoza Śr, 04.02.2009 11:29

Marysiu, BBC code nie jest zaznaczony, ale jak Ty to zrobilas ze zdjecie jest widoczne? Ja umiem tylko link wkleic.
Brzoza

Postprzez Brzoza Śr, 04.02.2009 11:30

Ooooo, widoczne! :shock:
Brzoza

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne