przez M.C. Wt, 27.01.2009 19:24
Dzien dobry wtorkowy i do tego kurnaola przymrozek, wszystko mi pomarznie, a juz sie zdawalo, ze wiosna.
Mam wierszenku to wklejam bez pytania. Phi.
"Odezwa do Malgosi"(Sowus odezwij sie! Ps Pytanie, Sowus, powiedz szczerze czy Tobie aby sie nie nudzi bez szarpania? Bo mnie, szczerze mowiac tak. Szarp, szarp.)
Szczescie ty moje nieustajace,(yeap, maMY oto nowy rok, OXa, czyli bawola, rok mojego W. mowiac nawiasem. No i oczywiscie spodziewaMY sie w tym Roku Oxa nieustajacego szczesia. BUM, BUM, BUM! Ox oznacza upor i wysilek, taaaa.... Pod nieobecnosc Druhny Sciany wybieram na ten rok numerek TRZY. Protestow nie widze. Dziekuje. Zatwierdzono!)
nadziejo moja sniona.(sni mi sie kryzys. Jaka jawa taki sen.)
W rozkladzie zdarzen na rok biezacy(Hobbitu zzarly ze stresu organizer, brak rozkladu jazdy, lecimy na spontan)
nikt nie pomyslal o nas.(nie ma to jak wierne psy, hihi, glupawka)
Na czas najblizszy, mila ma,(pan Fizyk proszony do pomiaru najblizszego czasu)
w centralnej kuzni losu,(hihi, KOWAL. To juz tak nie na temat powiem, ze w tym roku nawet nominacje do Oskarow to mi sie tak ukladaja parami, bede miala problemy z moja lista. Wezmy na ten przyklad Supporting Actress. Zgadzam sie z kolezanka Eve, ze Penelopa jest boska w swojej roli, ale Marisa Tomei chyba tez...Ogalac Wrestlera czy nie ogladac Wrestlera...oto jest pytanie...)
zaplanowano miejsca dla(O! Kolega wlasnie oznajmil ze spodziewa sie dziecka. Przychodzi zona kolegi do ginekologa a pani doktor na powitanie ja pyta czy wie ze 20% ciazy konczy sie poronieniem. Kurnaola! Zmienic lekarza i to juz! Krzyknela przerazona Albercia.)
nastepujacych osób:(zaczynaMY od literki A-Albercia i blizniaczka Alberci...)
pograzonych w dziedziczonej niemocy.(no wlasnie mowie ze ge-ne-tyka)
Posiadaczy nieprawdziwych cnót.(Albercia nie moze sie zdecydowac czy sie ujawniac w tym wersie czy tez siedziec cicho. Czek, Albercia nie skorzystala z opcji urlopiku. Ma sporo zajec pod latarniO. A Hobbitu zzarly lektykU.)
Nieustannie wzywajacych pomocy.(phi, zamiast wysylac SOS, to by sie zadomowili na tej bezludnej wyspie i po krzyku! Niech sie delektujO brakiem internetu! O!)
I wytrwalych w czekaniu na cud.(cudem bedzie jak sie kryzys skonczy. BUM!)
Ktos, kto wymyslil to wszystko wokól,(pan Gates?)
ustalil taki schemat, (hihi, wlasnie przerabiaMY cykl zyciopwy gwiazd, hihi, no i na moj oczodol, z gwiazdO to jak z HalYnkO, zmierza w kierunku dense black hole. Auuuuu!)
wedlug którego w biezacym roku(boje sie dorbaldie czytac horoskop na ten rok bawola. Niech sie czarna kula, tfu dziura, schowa!)
ludzi wrazliwych nie ma.(najlepszym lekarstwem na wrazliwosc jest wg mojego skromnego, lub nie, zdania ROBOTA. Popracujesz i wrazliwosc jak rekO odjal! O!)
Wiec nie ma ciebie, nie ma mnie, (Hobbitu chowajo si miedzy wersami)
naszych przyjaciól kilku. (Teremi, dziekuje za wrazeni az wreczania Oskarow u wschodnich sasiadow, hihi, co do ubiorow to Albercia ZAWSZE ubiera sie stosownie do okazji, niech sie Faye schowa! A tak na serio to po Twojej relacji przypomnial mi sie, troche od wczapy, fragment z ksiazki ktora ostatnio skonczylam sluchac, juz o niej tu pisalam "Reading Lolita in Teheran", otoz w dobie rewolucji pozamykano w Iranie kina, nie bylo dostepu do filmow, ale jakims cudem ktos wyrazil zgode na festiwal filmow Andrieja Tarkowskiego. No i tlumy walily na te filmy, filmy byly bez napisow, ale ludzie chloneli sztuke filmowo w czystej postaci. Hihi, i prosze mnie nie pytac co to takiego sztuka filmowa w czystej postaci, bo nie wiem! Ot tak mi sie napisalo.)
Ktos kto ukladal myslal, ze (jak ulozy to juz tak zostanie a tu zdziwko, wszystko sie na nowo pomieszalo. Hihi, wypisz wymaluj moje biurko. I nie bedziemy go tu wklejac.)
zostali jeszcze tylko: (nooooo....hihi, niedlugo to bedO ostatki. Chrust, paczki, te sprawy kulinarne. PS Druhny sprawdzo genialnO saltke Maciejki! Jeszcze nie robilam, bo mialam burdel w kuchni w ubiegly weekend, ale oddaje za nia glos! Podpisano kuradomowa.)
(tutaj kawalek wycinamy....)
Wypijmy kawe moja kochana,(ale jak parzona ta kawa? Bo lury nie pijeMY!)
z szafy wyjmijmy ochraniacze.(powzielam decyzje ide na Wrestlera. Raz Emci smierc! PS z ostatniej chwili. Bylam. Dzielna jestem i juz! Hihi, i TAK mna szarpnelo! Mam czego chcialam. Ale i tak uwazam, ze Milk lepszy.)
I przeczekajmy czas nie dla nas,(tak jest! Podpisuje sie pod tym wersem TRZY razy!)
czas dla wrazliwych inaczej.(KONKURS! Ile jest rodzajow wrazliwosci?)
tekst oryginalny Czerwony Tulipan via Druhna Teremi, obojgu dziekujeMY + (Emcia....eeeee, nie mam nic do dodania)