HYDE PARK

Re: HYDE PARK

Postprzez nemo So, 27.12.2008 18:44

:D
300 dni później. wszystko było tak samo....
wszystko się zmieniło. i to był konstans.
nemo

Postprzez Baska So, 27.12.2008 18:52

Obrazek

Jest jeszcze szansa, bez poszerzania...
Baska

Postprzez Agniś So, 27.12.2008 18:53

Basiu, BRUTUSIE !!!!
Agniś

Postprzez Baska So, 27.12.2008 19:11

Agniś, to masochizm, :wink: , a czasownik od masochizmu to będzie masochistuję ,? mosochizmuję? :? :)
Baska

Postprzez Baska So, 27.12.2008 19:17

[quote="An-dora"]Ha, mam zdjecie z dedykacja. Ciekawe, czy ktos zgadnie dla kogo?
Nie, zeby tam zaraz konkurs jakis...

Kojarzę ...cztery słonie, zielone słonie, każdy kokardkę ma na ogonie, ten ...mmmmmm, ten skrzydlaty (?), kochaja sie jak wariaa-tyy. Ale słonie są dwa, a nie cztery i są ciemnopopielate, a nie zielone, i niestety bez kokardek....
Kto jeszcze świętuje, temu Wesołych Świąt.
Baska

Postprzez teremi So, 27.12.2008 19:18

a ja dziekuję wszystkim za świąteczne zyczenia, dokoracje z różnych stron świata, wspomnienia
i Sowa niestety ogarnęło mni międzyświąteczne lenistwo
ale to minie - w poniedziałek czeka praca
teremi

Postprzez GrejSowa So, 27.12.2008 22:06

Agniś, mówiO, że jak łeb przejdzie, to i reszta też ;-)

Basiu, nie masochizuj Agniś!

Teremi, mnie też ogarnęło, i chociaż ja zaczynam pracę dopiero od 5 stycznia, to do tego czasu mam dużo spraw do ogarnięcia, ale zapewniam, że i jedno i drugie mnie cieszy! A leniuchować jest bosko!

Druhny, nowa moda w HP! Tera skaczeMY na wagę!
GrejSowa

Postprzez Agniś So, 27.12.2008 22:12

Sowa mądry ptak jest, więc będę przeciskać się dalej :))

Ja też leniuchuję do 5 , a 3 jadę do Berlina na dwa dni, na zakupy - he, he, he - a tak naprawdę na damski sabat :)
Agniś

Postprzez ZENOBIA So, 27.12.2008 22:49

hej hej Sowa
no Ty to masz kapitalYstyczne podejście do zycia ; zaprawde powiadam Ci pełnam uznania żeś umiała wybrac między kieckom tą a zeszłoroczna , a obie przecudnej urody
wstyd sie przyznac.... mam w tych sprawach socjalistyczne skrzywienie i w życiu romana nie dałabym rady wybrac
nawet tak se ostatnio dumalam : no tak, koniec roku, impreska sie zbliza, ale fajnie , doczekalam sie wreszcie....Sowa znów założy te oskarowO małO turkuSowO ....ech.....i cale dumanie w zlew

ps Dublin wieczorowO porO ...no klekajcie narody !

ps. a na te spacery nocne to co bierzesz ? soli torebke , parasolke , obstawe ? /odpowiednie podkreslic/
odniosłam sie.
ZENOBIA

Postprzez GrejSowa So, 27.12.2008 23:57

nic nie biorę...po prostu na samotne, wieczorne spacery chodzę nieodpicowana i pies z motylOm nogOm nawet na mnie nie spojrzy ;-) A sama odpicowana chadzam za dnia!

Zenia, to Ty pamiętasz małO turkusowO...? a ja jej, kurna szukam i szukam...no, to już wiesz...

Agniś, przyj i napieraj!!! I czekaMY tu na wieści, że BerlYn wzięty!!!
GrejSowa

Postprzez nemo N, 28.12.2008 00:09

A ja myślałem GrejS. że Ty odwrotnie, w noc odpicowana a za dnia papiloty i podomka, tfu, podziuplka...
nemo

Postprzez ZENOBIA N, 28.12.2008 00:12

SOWA
no wiesz !! no pamietam jak dzis !
no wiesz !! no takie kieckie zgubic ! no niektorym to sie powodzi !
no wiesz !! a pisali o takich , co nieodpicowane tez ,a moze i w pirszym rzedzie im podchodza . taki Kuba R. to z Dublyna byl na ten przyklad ? moze i nie , ale juz niedaleko

Agniś ! ja wyjde i Cie popchne , kcesz ?
odniosłam sie.
ZENOBIA

Postprzez nemo N, 28.12.2008 00:18

Zenia?.... :lol: :lol: :lol:
nemo

Postprzez Agniś N, 28.12.2008 00:22

No i się zaklinowałam !!!
PCHAĆ!
raz, dwa, trzy i siuuuuup .....
Agniś

Postprzez nemo N, 28.12.2008 01:09

może smalcu albo wazelinki?
nemo

Postprzez An-dora Pn, 29.12.2008 02:32

Oj, pustki tu jakowes, poswiateczne, puchi nawet, powiedzialabym!
Gdzie wszystkich wywialo? SzykujO sie juz do Sylwestrowych szalenstw, Albercie jedne?

Ech, a my dzis pojechalismy do Australii... Wprawdzie tylko na kinowym ekranie ale podroz prawdziwie poruszajaca. Lubie takie filmy i nic na to nie poradze. Obie z Malenstwem szukalysmy po dwoch i pol godzinach chusteczek... Zdjecia naprawde przepiekne, magia pierwotnosci w postaci starego Aborygena i mlodego "Mieszanca" nieslychanie wzruszajaca. Watek milosny oczywiscie absolutnie niewiarygodny, ale komu nie przeszkadza Nikolka K. a sklania sie z sympatia ku Hugh Jackmann, nie bedzie wnikal w szczegoly. Sprawiedliwosc slepego losu absurdalna, ale czy idziemy ogladac filmy tylko dlatego, zeby sie i tam przekonac, ze zycie nie jest fair? Ja w kazdym razie lubie w kinie zapomniec o szarosci dnia codziennego i daje sie chetnie oszukac i porywac namietnosciom... (nie, zeby ktos mi wypominal tego Bonda, hi hi... lubie w kinie tez sie posmiac...) No, bo wlasnie - posmiac sie bylo i tu z czego, mimo wszystko, niektore sekwencje byly zrobione naprawde zabawnie!!
Czekam z niecierpliwoscia na inne opinie, wydaje mi sie, ze tyle ich moze byc, ile ogladaczy, krytycznych na tym forumie, nieprawdaz? Ale na pewno kazdy sie ze mna zgodzi, ze maly Nullah lapie obiema brudnymi lapkami prosto za serce, nie tylko Matki-Kury...
A nasze, tzn moje i Malenstwa (S. byl z nami, i - nie zeby mu sie nie podobalo, ale AZ tak sie nie zachwycil, phi, faceci! Najbardziej go zastanawialo, czy Nikolka juz jest anorektyczka, czy dopiero jest na dobrej drodze...) no wiec to nasze „dziedzictwo” z tego filmu to, w wolnym tlumaczeniu: „To, ze cos jest, jakie jest – nie znaczy jeszcze, ze musi takie pozostac”...

Jeszcze do Kidmanki, Gocha, czy ten film, czy tez krotki mini-serial, od ktorego sie nia zainteresowalas to nie czasem „Bangkok-Hilton”? Pamietam jak dzis, ogladalam jedna czy dwie czesci w K-R, bedac w odwiedzinach u rodzicow, prosilam wtedy, zeby mi nagrywac reszte, bo bardzo mi sie spodobal.

Jeszcze tydzien urlopu!!! Tak go straszliwie potrzebuje, ze delektuje sie kazda minuta, szczegolnie tymi nocnymi. Okropni z nas lunatycy, lazimy po nocy, cos tam czytamy, cos ogladamy, latamy z dupa po net-cie, Malenstwo, 17 lat z hakiem, wraca pozno, a moze raczej "wczesnie" po roznych ymprezkach, my snujemy sie, kazdy udaje, ze WOGLE na nia nie czeka, tylko... no coz, niejedna zrozumie... te nasze Malenstwa...
A poza tym fajnie jest. Troczek mi wyszedl nawet nie wiem, kiedy, zegnam sie, zeby sie nie obrzydnac...
Pa, w razie, gdybym nie zdazyla przed Nowym Rokiem, zycze juz dzis – pamietajcie kochane „to, ze cos jest, jakie jest – nie znaczy jeszcze, ze musi takie pozostac”... , no chyba, ze bardzo nam na tym zalezy. U&U, badzcie szczesliwe/szczesliwi (tu uklon w strone nemo!...)

Dolaczam pare australijskich „ujec” w wykonaniu Malenstwa, nie dziwcie sie, ze zachwycila sie filmem, (i jeszcze mnie pociagnela), tegoz lata stracila serce w/i dla Australii...
(eeee... to bylo pseudo-odliczanie, bardzo krotkie, trzy tygodnie minely, ani sie spostrzeglam...)

nad Oceanem
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Malenstwo, no kurcze...
Obrazek

Obrazek

Tu klYmaty prawie, jak z filmu!
Obrazek

No, zima byla tego lata, nie powiem!!!
Obrazek

Oczywiscie na poczekaniu nie znalazlam tych zdjec, ktore najbardziej mi sie podobaly, ale trudno, mysle, ze te tez ladne...
Mam nadzieje, ze nie zanudzilam Druhen oraz Gosci (eeeh, tam, przeciez i tak nikt tego nie czyta...)!
Dobranoc/dziendobry, jak tam kto woli, nie wiem jak reszta, ale ja ide spac.
An-dora

Postprzez MM Pn, 29.12.2008 04:23

An- dora wszyscy czytaja i podziwiaja, zdjecia super .
Wlasnie wybieram sie na te australijskie klimaty dzieki za zachete

Sowus , podsylam napewno na sylwestra przyda sie
Nasze emigranckie zdrowie !!

Obrazek
MM

Postprzez teremi Pn, 29.12.2008 08:26

An-dorcia nic się nie martw - nawet jak nikt nie czyta, to ogląda - tak zachęciłaś, że chyba pójde na ten film
a Maleństwo jakieś duże się zrobiło (uściski)
teremi

Postprzez Małgosia Sz Pn, 29.12.2008 09:26

Australia u nas też już w kinach. Czyli jednak iść...
Pod koniec stycznia wchodzi Obywatel Milk (tytuł polski). A nowy Woody Allen dopiero pod koniec marca.
Dzięki Andorciu za troczek i zdjęcia. To zdjęcie z operą super!
Pozdrawiam
Małgosia Sz

Postprzez teremi Pn, 29.12.2008 09:57

Maszmunku byłaś wczoraj na koncercie W.A.?

...już znalazłam odpowiedź
teremi

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne