HYDE PARK

Postprzez M.C. Śr, 25.06.2008 09:04

No przeciez jak byla przedostatnia to musi byc ostatnia, ne?

"PIOSENKA PRZYPOMNI CI"(na wstepie pragne zauwazyc, ze ta piosenka nie jest o kuzynce Amnezji)

Spadla cicho kartka z kalendarza,(jeden dzien blizej do godziny D)

Znów bez ciebie minal jeden dzien,(hihi, Druhny trzy tygodnie bez HalYnki. Nie wiem jak dlugo i czy ja to wytrzymam...O co sie zakladaMY?)

Serce me o tobie tylko marzy,(i moze od razu KONKURS. O KIM teraz marzy serce Alberci? Hihi, Tomek Hanks, tfu R. Langdon na tropie Illuminati czy moze Bradek Pitt, tfu Chad Feldheimer na tropie CIA?)

Przyjdz i smutek w radosc zmien(a po jakiego Szuwarka taka zamiana?! Smutek ma takie same prawa jak radosc! Co to za dyskryminacja nastrojow?! Eh?)

Czemu kazesz tesknic tak ogromnie,(bo kurnaola spedzilo sie w tej HalYnce ponad 2000 postow, to jak tu tesknic inaczej jak OGROMNIE, ne?)

Czyzbys o mnie zapomniala juz?(uhm....no trudno, kazdy ma swoje metody na wyjazdy i pozegnania. Moja metoda to duza dawka Kuzynki Amnezji i po krzyku, lzach i rozpaczy. AMENT!)

Jesli tak, to wsród tesknoty,(KONKURS ile jest rodzajoiw tesknoty?)

Znajdzie cie piosenki motyw,(Druhny w StolYcy to planujO jakies wspolne pisanie wierszenek na zywo, hihi? Tak na po Grubych Rybach czy w trakcie, tak pod tekst pana Baluckiego?)

Wsród dalekich ladów, rzek i mórz(teraz przechodziMY do czesci pozegnalnej dla Druhny Scianu, bo chyba Druhna Sciana to bedzie metafochowo najdalej od HalYnki, hihi. Oj...Kuzynka Dyskrecja ma dzisiaj wychodne czy co?)

Refren: Piosenka przypomni ci(Scianu!!!Niezaleznie od tego co sie bedzie TAM dzialo Druhna pamieta, ze ZAWSZE sO jeszcze wierszenki! Ze juz o przemowieniach z podium i troczkach rozpierduchowych nie wspomne!)

Ze ktos na ciebie czeka,(i ze czekaMY TU i TAM na Druhne jak jedna Albercia! Dobrze gadam Druhny?)

Ze teskni ktos z daleka,(neeee...no przeciez mowie, ze umawiaMY sie na nietesknote. Hihi, czili nowa filia klubu KNOT, zwana Nieknotkiem)

Samotny, jak ty.(na dany przez Albercie ZNAK rozplywamy sie w mgle, PUF, i slad po nas zaginal. Druhny tu czuwajO na posterunku zeby HalYnka nie zginela w tlumie! Luuuudzie!)

Piosenka przypomni ci(ale czy to dobrze czy to zle, zadecydujcie moze Druhny indywidualnie, bo ja przed podrozO to nie podejmuje ZADNYCH wazkich decyzji)

Te chwile, co minely,(az strach patrzec w przeszlosc....Hobbitu znowu robiO raban w zakurzonym, pokrytym pajeczyno Archiwum. Apsik! Apsk! Apsik!)

Co w przestrzen poplynely,(klikanie ma wielkO moc!)

Jak zwodnicze sny.(ekhm ekhm....dzisiaj to mi sie snilo, ze ten, no....eeeee lepiej nie powiem. Teremi! Cicho-sza!)

A wtedy serce zabije mocno(hihi, aaaa to musi byc u Druhny Sciany na robocie tuz przed urlopikiem Kuzynka Adrenalina skacze na trampolYnie. Aaauuuu...)

I blaski wspomnien znów sie rozzloca.(wspomnien roboty? Eeeeee....bez przesady....)

Piosenka przypomni ci,(a czy mozna sowie wybrac piosenke? Wszak piosenka piosence nierowna, ne? Wiadomo KTO stoi na piedestale piosenkowym, ne?)

Ze ktos o tobie marzy,(taaaak? Prosimy o dokladny namiary marzyciela! Albercia peeeedzi na podglad KKK. Oczywiscie pogubila szpilki i zrobila pare piruetow na podlogu....)

Ze smutek ma na twarzy(ech...w Pokucie to bylo jednak najpiekniejsze pozegnanie..."come back to me". PS A w temacie filmowym to dodam, ze James McAvoy wytepuje teraz w filmie "Wanted" z...hihi, Angelina Jolie...)

A w oczach ma lzy.(phi, nic z tego! BIG girls dont cry! BUM!)

Nie ma dnia, godziny i minuty,(czili odliczanie do wyjazdu@Druhna Sciana, bo wiadomo JA to nic nie odliczam, hihi, po prostu wyjezdzam i siu!)

Bym do ciebie nie slal mysli swych,(wiec tak plan na urlopik to ja mam taki zeby gromadzic welne na wierszenki, hihi. No co?! Jedni przywozO z urlopiku picturenki inni welne do wierszenek!)

Rozkochanych, lecz niestety smutnych,(bo ja to uwazam ze jak kochac to tylko na smutno, phi. Takie kochanie ze smiejoco si gebo to kicz. No co? Przeciw kiczOM nic nie maMY niech sowie bedO!)

Kiedy w swiat odeszlas ty.(ja? Ja tam nigdzie nie odeszlam, tylko i wylacznie urlopik. PS A czy mozna juz teraz zamowic wierszenku na powrot?)

Lecz pomimo wszystko wciaz sie ludze,(bzdura! Trzeba trzezwo zycie brac kochani!)

Ze obudze znowu serce twe,(Hobbitu defibrylator! Ale juz!)

Moze wzrusza cie wspomnienia,(LOSOWANIE WSPOMNIEN. WYGRYWA NAJWIEKSZY WYCISKACZ WZRUSZEN.)

Sny minione i marzenia(zamienimy minione na spelnione, czy polewaMY drozdzy?)

I milosne czule slowa te.(...i tu Druhna Teremi wymownie wyciela puente gdyz lez, tesknoty i smutku w oczodolach wystarczy jak na jednO urlopenke)

Refren: Piosenka przypomni ci ...(niech zyje archiwum wierszenek....A moze by tak spalic? Hihi, Auuuuu...)

Muzyka i slowa: Zbigniew Maciejowski
tango z repertuaru Marii Kramerówny + (Emcia, kategoria knotenka, filia nieknotek)

pozdrawiam koncertowo (koncert na rzut kamieniem - za oknem)(ten sam tabor cyganski co kiedys, czy jacys nowi?)

Dobranoc.
M.C.

Postprzez teremi Śr, 25.06.2008 09:26

Emciu nie wytrzymasz bez HalYnki (co wygrałam?) - 3 tygodnie bez wierszenek, troczków itp?

wspaniałego urlopiku nie w tropiku, szczęśliwej drogi już czas, wielu dobrych wrażeń tu i tam, spokoju urlopikowego
pamiętaj o zdjęciach, wełnie wierszenkowo-urlopikowej
teremi

Postprzez GrejSowa Śr, 25.06.2008 11:53

Szczytenka na żywo pisana w Jazz Bistro po Grubych Rybach???!!! Dla mnie bomba!!! Bałucki? Proszę bardzo!!! Góralenka chyba się jak raz nadaje na szczytenkę, co?

Góralu, czy ci nie żal
Odchodzić od stron ojczystych,
Świerkowych lasów i hal
I tych potoków srebrzystych?
Góralu, czy ci nie żal,
Góralu, wracaj do hal!

A góral na góry spoziera
I łzy rękawem ociera,
Bo góry porzucić trzeba,
Dla chleba, panie dla chleba.

Góralu, czy ci nie żal ...

Góralu, wróć się do hal,
W chatach zostali ojcowie;
Gdy pójdziesz od nich hen w dal
Cóż z nimi będzie, kto powie?

A góral jak dziecko płacze:
Może już ich nie zobaczę;
I starych porzucić trzeba,
Dla chleba, panie, dla chleba.

Góralu, żal mi cię, żal!
I poszedł z grabkami, z kosą,
I poszedł z gór swoich w dal,
W guńce starganej szedł boso.

Lecz zanim liść opadł z drzew,
Powraca góral do chaty,
Na ustach wesoły śpiew,
Trzos w rękach niesie bogaty.

Góralu, czy ci nie żal...

Tekst: Michał Bałucki
GrejSowa

Postprzez Ściana Śr, 25.06.2008 12:17

Cze Grube Ryby, tfu, Druhny.

"PIOSENKA PRZYPOMNI CI" (na wstepie pragne zauwazyc, ze ta piosenka nie jest o kuzynce Amnezji) /no jasne, ze NIE!!! Kazda piosenka jest o Alberci, phi!/

Spadla cicho kartka z kalendarza,(jeden dzien blizej do godziny D) /jaka godzina D? PIta kuzynka Amnezja, przypadkowo zaplatala sie do wierszenki, hi hi/

Znów bez ciebie minal jeden dzien,(hihi, Druhny trzy tygodnie bez HalYnki. Nie wiem jak dlugo i czy ja to wytrzymam...O co sie zakladaMY?) /moze o kolejnOM wierszenke? Hi hi ... toz mowie, ze najlepsze wierszenki rodzOM sie w duszy, daleko od komputera/

Serce me o tobie tylko marzy,(i moze od razu KONKURS. O KIM teraz marzy serce Alberci? Hihi, Tomek Hanks, tfu R. Langdon na tropie Illuminati czy moze Bradek Pitt, tfu Chad Feldheimer na tropie CIA?) /o Panu Fizyku, BUM! Emciu, co Ty nam tu robisz z Alberci pierwszOM lepszOM? PS Feministki pytajOM Emcie dlaczego nie wymienila zadnych kobiet? Co wygralam?/

Przyjdz i smutek w radosc zmien(a po jakiego Szuwarka taka zamiana?! Smutek ma takie same prawa jak radosc! Co to za dyskryminacja nastrojow?! Eh?) /no to, zeby pograzyc radosc TOTALNIE, to Alberci zdaniem bez smutku nie byloby WOGLE radosci. Smutek gorOM!/

Czemu kazesz tesknic tak ogromnie,(bo kurnaola spedzilo sie w tej HalYnce ponad 2000 postow, to jak tu tesknic inaczej jak OGROMNIE, ne?) /eeee tam, bez przesady, mozna WOGLE nie pisac postow w HalYnce i tesknic za HalYnkOM, phi! PS No w koncu KTOS klika, ne? Samo sie klika? Hi hi/

Czyzbys o mnie zapomniala juz?(uhm....no trudno, kazdy ma swoje metody na wyjazdy i pozegnania. Moja metoda to duza dawka Kuzynki Amnezji i po krzyku, lzach i rozpaczy. AMENT!) /moja metoda to „normalnosc”. Wyjazd? Phi! Pozegnanie? Phi! Stresik? Phi! Samolot sie spoznil? Phi! Bagaz sie zgubil? Phi! Chce sie plakac? Phi! Serce boli? Phi! A KTO kurnaola powiedzial, ze w zyciu bedzie latwo? Albercia! Do kozy!/

Jesli tak, to wsród tesknoty,(KONKURS ile jest rodzajoiw tesknoty?) /tlumaczki z UN juz biegnO i gubiO szpilki pozyczone od Alberci i mowiO, ze tesknota jest JE-DNA! Dobre, ne?/

Znajdzie cie piosenki motyw,(Druhny w StolYcy to planujO jakies wspolne pisanie wierszenek na zywo, hihi? Tak na po Grubych Rybach czy w trakcie, tak pod tekst pana Baluckiego?) /po Grubych Rybach to moim zdaniem bedzie „szmerunio”, fa ra ra ra/

Wsród dalekich ladów, rzek i mórz(teraz przechodziMY do czesci pozegnalnej dla Druhny Scianu, bo chyba Druhna Sciana to bedzie metafochowo najdalej od HalYnki, hihi. Oj...Kuzynka Dyskrecja ma dzisiaj wychodne czy co?) /hi hi.... zdecydowanie blizej niz Kangurzyca, ne? Druhna sowie spojrzy na mape swiata, phi! PS Druhny Sciany to WOGLE nie bedzie? Albo JUZ nie ma. Phi!/

Refren: Piosenka przypomni ci(Scianu!!!Niezaleznie od tego co sie bedzie TAM dzialo Druhna pamieta, ze ZAWSZE sO jeszcze wierszenki! Ze juz o przemowieniach z podium i troczkach rozpierduchowych nie wspomne!) /Emciu, chcesz w dyskretnOM w-czape? A co ma sie dziac? Druhna to mi WOGLE nie dolewa oliwy do ognia, „bynajmniej”/

Ze ktos na ciebie czeka,(i ze czekaMY TU i TAM na Druhne jak jedna Albercia! Dobrze gadam Druhny?) /taaaaaaa...... Druhny, ktore szczekajOM niech zaszczekajOM, ja tam w bajki nie wierze!/

Ze teskni ktos z daleka,(neeee...no przeciez mowie, ze umawiaMY sie na nietesknote. Hihi, czili nowa filia klubu KNOT, zwana Nieknotkiem) /bardzo przepraszam, ale nie mam zamiaru sie na nic umawiac. A wlasnie, ze bede tesknic, phi! A co to taki wstyd na Forum przyznac sie, ze mi sie dobrze z Druhnami gada, ze Druhny lubie i WOGLE? Troche wolnosci slowa, dobra?/

Samotny, jak ty.(na dany przez Albercie ZNAK rozplywamy sie w mgle, PUF, i slad po nas zaginal. Druhny tu czuwajO na posterunku zeby HalYnka nie zginela w tlumie! Luuuudzie!) /Druhny mogOM na ten przyklad skorzystac z funkcji „cytuj” i wygrzebac jakas stara wierszenke z Archiwum i dowalic swoj nawiasik, prosze sie nie krepowac. PS Teremi, w Druhnie cala nadzieja! Druhna odwiedza HalYnke i wkleja teksty do po-urlopenek, co? Tylko niech Druhna nie zmienia forumowego nicka, dobra? Schizy mozna dostac!/

Piosenka przypomni ci(ale czy to dobrze czy to zle, zadecydujcie moze Druhny indywidualnie, bo ja przed podrozO to nie podejmuje ZADNYCH wazkich decyzji) /byle przezyc urlopikU, a potem to bedzie z gorki, hi hi/

Te chwile, co minely,(az strach patrzec w przeszlosc....Hobbitu znowu robiO raban w zakurzonym, pokrytym pajeczyno Archiwum. Apsik! Apsk! Apsik!) /Toz mowie, nie kichac, tylko brac sie do roboty/

Co w przestrzen poplynely,(klikanie ma wielkO moc!) /niech MOC bedzie z Wami, Druhny!/

Jak zwodnicze sny.(ekhm ekhm....dzisiaj to mi sie snilo, ze ten, no....eeeee lepiej nie powiem. Teremi! Cicho-sza!) /Teremi, Druhna sie nie krepuje, toz Emcia na urlopiku, ne?/

A wtedy serce zabije mocno(hihi, aaaa to musi byc u Druhny Sciany na robocie tuz przed urlopikiem Kuzynka Adrenalina skacze na trampolYnie. Aaauuuu...) /257 300 kilkniec w HalYnke, phi! TU dopiero Kuzynka Adrenalina, nie mylic z DyskrecjOM, skacze, hi hi/

I blaski wspomnien znów sie rozzloca.(wspomnien roboty? Eeeeee....bez przesady....) /a poszla precz!/

Piosenka przypomni ci,(a czy mozna sowie wybrac piosenke? Wszak piosenka piosence nierowna, ne? Wiadomo KTO stoi na piedestale piosenkowym, ne?) /Albercia GOT TALENT, hi hi/

Ze ktos o tobie marzy,(taaaak? Prosimy o dokladny namiary marzyciela! Albercia peeeedzi na podglad KKK. Oczywiscie pogubila szpilki i zrobila pare piruetow na podlogu....) /po czym poznac Prawdziwego Marzyciela? Po pogubionych szpilkach na podlogU, czek/

Ze smutek ma na twarzy(ech...w Pokucie to bylo jednak najpiekniejsze pozegnanie..."come back to me". PS A w temacie filmowym to dodam, ze James McAvoy wytepuje teraz w filmie "Wanted" z...hihi, Angelina Jolie...) /hi hi.... dobre! „Come back to me” zdecydowanie gorOM! Druhny sie nie bojOM! Wierszenki wrocOM. PS Az strach sie bac, ne?/

A w oczach ma lzy.(phi, nic z tego! BIG girls dont cry! BUM!) /BIG girls ONLY talk about "Sex in the City", hi hi/

Nie ma dnia, godziny i minuty,(czili odliczanie do wyjazdu@Druhna Sciana, bo wiadomo JA to nic nie odliczam, hihi, po prostu wyjezdzam i siu!) /ja tam odliczam godziny do wyjazdu na robocie, phi! O wyjezdzie to pomysle JUTRO! „Jest tyle kobiet, ktore nie myslO i jakos im idzie”. I tego sie trzymajMY! AVE!/

Bym do ciebie nie slal mysli swych,(wiec tak plan na urlopik to ja mam taki zeby gromadzic welne na wierszenki, hihi. No co?! Jedni przywozO z urlopiku picturenki inni welne do wierszenek!) /a inni to tylko marzO, zeby taki urlopik WOGLE przezyc, hi hi/

Rozkochanych, lecz niestety smutnych,(bo ja to uwazam ze jak kochac to tylko na smutno, phi. Takie kochanie ze smiejoco si gebo to kicz. No co? Przeciw kiczOM nic nie maMY niech sowie bedO!) /zdecydowanie na smutno! Ze smutku rodzi sie prawdziwa radosc, czili kicz, hi hi/

Kiedy w swiat odeszlas ty.(ja? Ja tam nigdzie nie odeszlam, tylko i wylacznie urlopik. PS A czy mozna juz teraz zamowic wierszenku na powrot?) /Teremi, tu Brzoza, tu Brzoza, jak NAS slychac?/

Lecz pomimo wszystko wciaz sie ludze,(bzdura! Trzeba trzezwo zycie brac kochani!) /tak bez kranowki? Fa ra ra ra/

Ze obudze znowu serce twe,(Hobbitu defibrylator! Ale juz!) /bardzo przepraszam, ale HobbitU juz „grzecznie” siedzO w walizce Druhny Emci i na bieganie majO szlaban/

Moze wzrusza cie wspomnienia,(LOSOWANIE WSPOMNIEN. WYGRYWA NAJWIEKSZY WYCISKACZ WZRUSZEN.) /KICZ/

Sny minione i marzenia(zamienimy minione na spelnione, czy polewaMY drozdzy?) /Drozdze, RAZ!/

I milosne czule slowa te.(...i tu Druhna Teremi wymownie wyciela puente gdyz lez, tesknoty i smutku w oczodolach wystarczy jak na jednO urlopenke) /a ja tam sie ciesze, phi! Moze bez tych wierszenek zoptYmalYzujeMY zasoby na Forum i przestanie mnie wkurzac to codzienne wykrecanie korkow na Forumie, BUM!/

Refren: Piosenka przypomni ci ...(niech zyje archiwum wierszenek....A moze by tak spalic? Hihi, Auuuuu...) /a na podpalke to oddajeMY troczki?/

tango z repertuaru Marii Kramerówny + (Emcia, kategoria knotenka, filia nieknotek) /Scianu, nie zegnam sie, bo ciagle jeszcze jestem obrazona, hi hi/

pozdrawiam koncertowo (koncert na rzut kamieniem - za oknem)(ten sam tabor cyganski co kiedys, czy jacys nowi?) /Teremi, Druhna nie zapomni podlewac „paprotki”, dobra?/

TrzymajTA sie Druhny i robTA co chceTA! Wdech-wydech!
Ściana

Postprzez teremi Śr, 25.06.2008 17:33

kurczenkola, ale tu się urlopowo zrobiło - mam nadzieję, że Druhny z tych urlopów wrócę pełne wierszenkowo-troczkowej wełny o zdjęciach to juz nawet nie będę wspominać (Ściana a gdzie te zalegle obiecane???)

zobowiązuję sie zostać tu na warcie i podtrzymywać Kredens, karmic psa Fiora, wspierać Alberte i Hobbity no i szukać wierszenek na okres po -urlopowy, a Druhny niech sobie się wylegują, oglądają "Ryby" i wieloryby i w Jazz Bistro śpiewają "Góralu czy..."

no dobrze chlip chlip - będę tęsknic i kto mi zabroni
a kto poza mna tu zostaje na wakacje? - może zbiórka w taborze przy ognisku i jakas lista ewentualnie dyzury?
teremi

Postprzez GrejSowa Śr, 25.06.2008 19:15

Absolutnie i zdecydowanie proponuję karmić Albercię i Hobbitu, a wspierać psa Fiora. Druhna chyba nie wie, co to znaczy przywiązanie psa do Ściany, hihi...
GrejSowa

Postprzez teremi Śr, 25.06.2008 20:24

Sówka a Ty już w stroju wakacyjnym?

myslisz że mam wspierać psa Fiora? muszę przemysleć co łatwiejsze w obsłudze
teremi

Postprzez GrejSowa Śr, 25.06.2008 20:41

Aha! Odlotowy, co ne?
GrejSowa

Postprzez M.C. Śr, 25.06.2008 20:45

Acha! A nawet powiedzialabym taki wieczorowy troszku!

Teremi moim zdaniem obiecane zdjecia Druhny Sciany sO tam gdzie byly czili w Obiecalniku. Taki maly zakatek Kredensu, hihi.

No i pedze dalej.
M.C.

Postprzez teremi Śr, 25.06.2008 20:47

ten zdjęciowy obiecalnik to chyba ta tajna kredensowa szuflada

no Sowa podoba mi sie - taki wakacyjno-wieczorowy
teremi

Postprzez GrejSowa Śr, 25.06.2008 21:03

Zdecydowanie wakacyjno-południowy! Wieczorowy mi jakoś nie podchodził...
GrejSowa

Postprzez teremi Cz, 26.06.2008 08:31

rozumiem, że wieczorowo-nocny to pełny negliż, czyli Sowa odarta z szat?
teremi

Postprzez GrejSowa Cz, 26.06.2008 10:27

ech, żeby tylko z szat...
GrejSowa

Postprzez sonia Cz, 26.06.2008 11:10

Sowa...jakas takas biskupia...ale ładnie Ci.
..Bóg jej wybaczył czyny sercowe
i lody podał jej malinowe ...
.
sonia

Postprzez GrejSowa Cz, 26.06.2008 20:08

No, dzięki, ale na biskupkę HalYnki to ja się raczej nie piszU... ;-)
GrejSowa

Postprzez Ściana Pt, 27.06.2008 10:40

... WIEC ROZSTANIA NADSZEDL CZAS ... .
Spiewa: Kazik, jako polski Pan Tomek.

PS "i tesknie jak pijany KOT", hi hi. KOT z klubu KNOT?
Pa, Druhny!
Ściana

Postprzez GrejSowa Pt, 27.06.2008 11:28

Druhny majO w-czapę za te wszystkie przedostatenki, ostatenki, pożegnania, rozstania...aocowoglechodzi???!!! Sie pytam... Pan Kazik też ma w-czapę!!! Tylko pijany KOT z klubu KNOT nie ma w-czapę, gdyż on tęskni za kranówkO i trzeba go zrozumieć...

Emcia w samolotu leci ku mnie i może nawet już jutro się zobaczymy!!! Wkleić komórkę Emci? Hi hi...

Ścianuś, no to, kurna, ten.... paaaaaaaaaaaa!!!!!!!!
GrejSowa

Postprzez sonia Pt, 27.06.2008 11:49

miłego urlopu sciana...
..Bóg jej wybaczył czyny sercowe
i lody podał jej malinowe ...
.
sonia

Postprzez Bromba Pt, 27.06.2008 11:56

No to pa!
A tu Kazik vice versal, hi hi:
http://nz.youtube.com/watch?v=emIc1kFJ1ss

Tylko drogi powrotnej nie zapominać, BUM!
Bromba

Postprzez GrejSowa Pt, 27.06.2008 12:08

No, i oczywiście ta...no...Druhny si uśmiechnO, Druhny sO w ukrytej kamerze! BUM!!!

"PIOSENKA PRZYPOMNI CI" (na wstepie pragne zauwazyc, ze ta piosenka nie jest o kuzynce Amnezji) /no jasne, ze NIE!!! Kazda piosenka jest o Alberci, phi!/ [zasadniczO mi to nie wadzi, ale troszkU elementU zaskoczenia to by mogło być…]

Spadla cicho kartka z kalendarza,(jeden dzien blizej do godziny D) /jaka godzina D? PIta kuzynka Amnezja, przypadkowo zaplatala sie do wierszenki, hi hi/ [powiedzmy sowie szczerze: zbLądziLa…]

Znów bez ciebie minal jeden dzien,(hihi, Druhny trzy tygodnie bez HalYnki. Nie wiem jak dlugo i czy ja to wytrzymam...O co sie zakladaMY?) /moze o kolejnOM wierszenke? Hi hi ... toz mowie, ze najlepsze wierszenki rodzOM sie w duszy, daleko od komputera/ [matko, to jak Druhny tu piszOM, to zostawiajOM duszę w szatni…? Znaczy si wierszenki sO bezduszne…?]

Serce me o tobie tylko marzy,(i moze od razu KONKURS. O KIM teraz marzy serce Alberci? Hihi, Tomek Hanks, tfu R. Langdon na tropie Illuminati czy moze Bradek Pitt, tfu Chad Feldheimer na tropie CIA?) /o Panu Fizyku, BUM! Emciu, co Ty nam tu robisz z Alberci pierwszOM lepszOM? PS Feministki pytajOM Emcie dlaczego nie wymienila zadnych kobiet? Co wygralam?/ [KONKURS: o której kobiecie marzy serce Alberci, a co!!!]

Przyjdz i smutek w radosc zmien(a po jakiego Szuwarka taka zamiana?! Smutek ma takie same prawa jak radosc! Co to za dyskryminacja nastrojow?! Eh?) /no to, zeby pograzyc radosc TOTALNIE, to Alberci zdaniem bez smutku nie byloby WOGLE radosci. Smutek gorOM!/ [jasne! A radość dolinOM, a nawet dołem, a nawet dnem!!!]

Czemu kazesz tesknic tak ogromnie,(bo kurnaola spedzilo sie w tej HalYnce ponad 2000 postow, to jak tu tesknic inaczej jak OGROMNIE, ne?) /eeee tam, bez przesady, mozna WOGLE nie pisac postow w HalYnce i tesknic za HalYnkOM, phi! PS No w koncu KTOS klika, ne? Samo sie klika? Hi hi/ [Phi, można WOGLE nie czytać HalYnki i tęsknić za HalYnkOM!!!]

Czyzbys o mnie zapomniala juz?(uhm....no trudno, kazdy ma swoje metody na wyjazdy i pozegnania. Moja metoda to duza dawka Kuzynki Amnezji i po krzyku, lzach i rozpaczy. AMENT!) /moja metoda to „normalnosc”. Wyjazd? Phi! Pozegnanie? Phi! Stresik? Phi! Samolot sie spoznil? Phi! Bagaz sie zgubil? Phi! Chce sie plakac? Phi! Serce boli? Phi! A KTO kurnaola powiedzial, ze w zyciu bedzie latwo? Albercia! Do kozy!/ [Emcia wyjechała? Phi! Ścianusia wyjechała? PHI!!!]

Jesli tak, to wsród tesknoty,(KONKURS ile jest rodzajoiw tesknoty?) /tlumaczki z UN juz biegnO i gubiO szpilki pozyczone od Alberci i mowiO, ze tesknota jest JE-DNA! Dobre, ne?/ [A w życiu!!! Jest tęsknota spontaniczna, histeryczna, skryta, kontrolowana, stała, okresowa, uzasadniona, bezpodstawna…wymieniać dalej? Hi hi…I w życiu DruhnOM nie powiem, jaka jest moja tęsknota za wyjechanymi Druhnami, phi!]

Znajdzie cie piosenki motyw,(Druhny w StolYcy to planujO jakies wspolne pisanie wierszenek na zywo, hihi? Tak na po Grubych Rybach czy w trakcie, tak pod tekst pana Baluckiego?) /po Grubych Rybach to moim zdaniem bedzie „szmerunio”, fa ra ra ra/ [a dokładnie, gdy piweńko se golnę…pilznerka…]

Wsród dalekich ladów, rzek i mórz(teraz przechodziMY do czesci pozegnalnej dla Druhny Scianu, bo chyba Druhna Sciana to bedzie metafochowo najdalej od HalYnki, hihi. Oj...Kuzynka Dyskrecja ma dzisiaj wychodne czy co?) /hi hi.... zdecydowanie blizej niz Kangurzyca, ne? Druhna sowie spojrzy na mape swiata, phi! PS Druhny Sciany to WOGLE nie bedzie? Albo JUZ nie ma. Phi!/ [albo NIGDY nie było, PHI! Ścianusia przecież często mówi: WOGLE mnie tu nie było i ja tam jej wierzę, hi hi…]

Refren: Piosenka przypomni ci(Scianu!!!Niezaleznie od tego co sie bedzie TAM dzialo Druhna pamieta, ze ZAWSZE sO jeszcze wierszenki! Ze juz o przemowieniach z podium i troczkach rozpierduchowych nie wspomne!) /Emciu, chcesz w dyskretnOM w-czape? A co ma sie dziac? Druhna to mi WOGLE nie dolewa oliwy do ognia, „bynajmniej”/ [ja „bynajmniej” nie dolewam, taka fajna jestem, a co!]

Ze ktos na ciebie czeka,(i ze czekaMY TU i TAM na Druhne jak jedna Albercia! Dobrze gadam Druhny?) /taaaaaaa...... Druhny, ktore szczekajOM niech zaszczekajOM, ja tam w bajki nie wierze!/ [o, i tu mam troczka międzywierszowego…przedwczoraj stoję sowie grzecznie w kolejce do kasy, w piekarni koło mojej pracy…przy kasie leżą różne dodatki do gazet LUB czasopism, hi hi..w tym płyty CD…w tym bajki…i facet przede mną pyta kasjerkę o jedną z tych płyt z bajkami. Na to ona, że już dawno wyrosła z bajek. Już, już chciałam powiedzieć, że z bajek to się nigdy nie wyrasta, ale akurat była moja kolej, i nagle przykleja się do kontuaru jakiś inny jegomość z koszykiem pełnym pieczywa…Na to pani kasjerka do NAS: państwo są razem? Na to jegomość: ja bym bardzo chciał być z tą panią (znaczy si ze mnOM). A na to przytomnie i rezolutnie pani kasjerka: „To znaczy, że pan płaci za tę panią?” Żeby Druhny widziały minę pana…ale co miał robić, ne? Mówi: „Bardzo chętnie zapłacę za tę panią!”. A ja na to: „Mój były (z wyraźnym akcentem na BYŁY) mąż też kiedyś bardzo chętnie za mnie płacił…”. Na to pani kasjerka: „I co, przeszło mu?”. Hihi…no, i niech mi Druhny nie wmawiajOM, że pani kasjerka nie wyrosła z bajek, hi hi….]

Ze teskni ktos z daleka,(neeee...no przeciez mowie, ze umawiaMY sie na nietesknote. Hihi, czili nowa filia klubu KNOT, zwana Nieknotkiem) /bardzo przepraszam, ale nie mam zamiaru sie na nic umawiac. A wlasnie, ze bede tesknic, phi! A co to taki wstyd na Forum przyznac sie, ze mi sie dobrze z Druhnami gada, ze Druhny lubie i WOGLE? Troche wolnosci slowa, dobra?/ [„wolności słowa”…? No, ja bym to nazwała wolnością wyznania, hi hi…]

Samotny, jak ty.(na dany przez Albercie ZNAK rozplywamy sie w mgle, PUF, i slad po nas zaginal. Druhny tu czuwajO na posterunku zeby HalYnka nie zginela w tlumie! Luuuudzie!) /Druhny mogOM na ten przyklad skorzystac z funkcji „cytuj” i wygrzebac jakas stara wierszenke z Archiwum i dowalic swoj nawiasik, prosze sie nie krepowac. PS Teremi, w Druhnie cala nadzieja! Druhna odwiedza HalYnke i wkleja teksty do po-urlopenek, co? Tylko niech Druhna nie zmienia forumowego nicka, dobra? Schizy mozna dostac!/ [Ścianuś, czy Ty pijesz może do mnie….?]

Piosenka przypomni ci(ale czy to dobrze czy to zle, zadecydujcie moze Druhny indywidualnie, bo ja przed podrozO to nie podejmuje ZADNYCH wazkich decyzji) /byle przezyc urlopikU, a potem to bedzie z gorki, hi hi/ [Ścianuś, i to Ty mówisz???!!! No, nuuudaaaaaaa….pod górkę, to dopiero jest ciekawie!!!]

Te chwile, co minely,(az strach patrzec w przeszlosc....Hobbitu znowu robiO raban w zakurzonym, pokrytym pajeczyno Archiwum. Apsik! Apsk! Apsik!) /Toz mowie, nie kichac, tylko brac sie do roboty/ [powiedziała Ścianusia, po czym oddalYła się na urlopikU w tropikU…w SingapurU…]

Co w przestrzen poplynely,(klikanie ma wielkO moc!) /niech MOC bedzie z Wami, Druhny!/ [Pan Fizyk mówi, że klikanie ma PRZYSZŁOŚĆ]

Jak zwodnicze sny.(ekhm ekhm....dzisiaj to mi sie snilo, ze ten, no....eeeee lepiej nie powiem. Teremi! Cicho-sza!) /Teremi, Druhna sie nie krepuje, toz Emcia na urlopiku, ne?/ [A skąd Druhna Teremi wie, co się śniło Emci..? Druhna Teremi proszona do tablicy na kredę…]

A wtedy serce zabije mocno(hihi, aaaa to musi byc u Druhny Sciany na robocie tuz przed urlopikiem Kuzynka Adrenalina skacze na trampolYnie. Aaauuuu...) /257 300 kilkniec w HalYnke, phi! TU dopiero Kuzynka Adrenalina, nie mylic z DyskrecjOM, skacze, hi hi/ [Dyskrecja niech uważa, żeby nie skoczyła za daleko…]

I blaski wspomnien znów sie rozzloca.(wspomnien roboty? Eeeeee....bez przesady....) /a poszla precz!/ [ale że robota paszła precz…? No, luuuudzie….ręce precz od precza! Precz’s rights!!!]

Piosenka przypomni ci,(a czy mozna sowie wybrac piosenke? Wszak piosenka piosence nierowna, ne? Wiadomo KTO stoi na piedestale piosenkowym, ne?) /Albercia GOT TALENT, hi hi/ [łudibudibu dałcziu…]

Ze ktos o tobie marzy,(taaaak? Prosimy o dokladny namiary marzyciela! Albercia peeeedzi na podglad KKK. Oczywiscie pogubila szpilki i zrobila pare piruetow na podlogu....) /po czym poznac Prawdziwego Marzyciela? Po pogubionych szpilkach na podlogU, czek/ [aha, oraz po tym, że jak MU już spadnOM szpilki, to oczodołOM ukażOM się pomalowane paznokcie…? No, co, to jest taki Nowoczesny Marzyciel!]

Ze smutek ma na twarzy(ech...w Pokucie to bylo jednak najpiekniejsze pozegnanie..."come back to me". PS A w temacie filmowym to dodam, ze James McAvoy wytepuje teraz w filmie "Wanted" z...hihi, Angelina Jolie...) /hi hi.... dobre! „Come back to me” zdecydowanie gorOM! Druhny sie nie bojOM! Wierszenki wrocOM. PS Az strach sie bac, ne?/ [że wrócOM…?]

A w oczach ma lzy.(phi, nic z tego! BIG girls dont cry! BUM!) /BIG girls ONLY talk about "Sex in the City", hi hi/ [Ja tam za seksem nie przepadam…]

Nie ma dnia, godziny i minuty,(czili odliczanie do wyjazdu@Druhna Sciana, bo wiadomo JA to nic nie odliczam, hihi, po prostu wyjezdzam i siu!) /ja tam odliczam godziny do wyjazdu na robocie, phi! O wyjezdzie to pomysle JUTRO! „Jest tyle kobiet, ktore nie myslO i jakos im idzie”. I tego sie trzymajMY! AVE!/ [mówisz, Ścianuś…? Aaaa, to ja o wyjeździe pomyślę sowie w dniu wyjazdu, phi tam!]

Bym do ciebie nie slal mysli swych,(wiec tak plan na urlopik to ja mam taki zeby gromadzic welne na wierszenki, hihi. No co?! Jedni przywozO z urlopiku picturenki inni welne do wierszenek!) /a inni to tylko marzO, zeby taki urlopik WOGLE przezyc, hi hi/ [a tylko nieliczni przeżyjO, hi hi…wybrańcy, można tak powiedzieć, ałaaaaaaa]

Rozkochanych, lecz niestety smutnych,(bo ja to uwazam ze jak kochac to tylko na smutno, phi. Takie kochanie ze smiejoco si gebo to kicz. No co? Przeciw kiczOM nic nie maMY niech sowie bedO!) /zdecydowanie na smutno! Ze smutku rodzi sie prawdziwa radosc, czili kicz, hi hi/ [a z kiczu to się rodzi jeleń na rykowisku, phi! Zna si trochU na malarstwie…]

Kiedy w swiat odeszlas ty.(ja? Ja tam nigdzie nie odeszlam, tylko i wylacznie urlopik. PS A czy mozna juz teraz zamowic wierszenku na powrot?) /Teremi, tu Brzoza, tu Brzoza, jak NAS slychac?/ [Teremi, Druhna wkleja tOM powrotenkę, bo si nie odczepiO]

Lecz pomimo wszystko wciaz sie ludze,(bzdura! Trzeba trzezwo zycie brac kochani!) /tak bez kranowki? Fa ra ra ra/ [jak brać, to tylko po kranówce!!! Ekhm, ekhm…]

Ze obudze znowu serce twe,(Hobbitu defibrylator! Ale juz!) /bardzo przepraszam, ale HobbitU juz „grzecznie” siedzO w walizce Druhny Emci i na bieganie majO szlaban/ [Hi hi, Hobbitu robiO za Słoneczny Patrol..?]

Moze wzrusza cie wspomnienia,(LOSOWANIE WSPOMNIEN. WYGRYWA NAJWIEKSZY WYCISKACZ WZRUSZEN.) /KICZ/ [RĘCE PRECZ OD KICZA!!! KICZ’S RIGHTS!!!]

Sny minione i marzenia(zamienimy minione na spelnione, czy polewaMY drozdzy?) /Drozdze, RAZ!/ [Jakby coś, to można lYczyć na dolewkU…]

I milosne czule slowa te.(...i tu Druhna Teremi wymownie wyciela puente gdyz lez, tesknoty i smutku w oczodolach wystarczy jak na jednO urlopenke) /a ja tam sie ciesze, phi! Moze bez tych wierszenek zoptYmalYzujeMY zasoby na Forum i przestanie mnie wkurzac to codzienne wykrecanie korkow na Forumie, BUM!/ [Ścianuś, ja to si boję, że jak Druhna si odstresuje na urlopiku, to po powrocie może wykręconych korków WOGLE nie przeżyć…Pogadam z Panem Jarkiem…]

Refren: Piosenka przypomni ci ...(niech zyje archiwum wierszenek....A moze by tak spalic? Hihi, Auuuuu...) /a na podpalke to oddajeMY troczki?/ [a nie stare gazety…? Ałaaaaaaa, hi hi…]

tango z repertuaru Marii Kramerówny + (Emcia, kategoria knotenka, filia nieknotek) /Scianu, nie zegnam sie, bo ciagle jeszcze jestem obrazona, hi hi/ [Sowa, aha, już si odobraziła powyżej!!!]

pozdrawiam koncertowo (koncert na rzut kamieniem - za oknem)(ten sam tabor cyganski co kiedys, czy jacys nowi?) /Teremi, Druhna nie zapomni podlewac „paprotki”, dobra?/ [tylko nie kranówko!!!]
GrejSowa

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne