HYDE PARK

Postprzez GrejSowa So, 14.06.2008 09:00

a odgruzowywuje się
GrejSowa

Postprzez Ściana So, 14.06.2008 09:20

Soniu, bardzo Cie przepraszam, ale zdecydowanie wyliczylabym na palcach tynku kilka tematow na Forum, w ktorych sie nie "cytuje", albo tez w ktorych osoby piszace nie lubia funkcji "cytuj". Hi hi.

PS Sowus, i co? Odgruzowanas?

PS # 9 Duzy szacun dla Maszmuna za funkcje cytowania samej siebie. Moim skromnym zdaniem: bardzo trendy!!! Teraz to sie dopiero bedzie dzialo na forum...W nagrode Maszmun dostaje w-czape, czek.
Ściana

Postprzez teremi So, 14.06.2008 10:54

Ściana zbierasz podpisy pod akcję "precz z cytowaniem i emotikonami"? jeżeli tak - to mój podpis też juz masz

Sowa a podeslać Ci koparkę do tego odgruzowywania?

Maszmun czy już wiesz jak dziala prąd i co się z nim dzieje jak go nie ma? czy dlatego idziesz na piknik naukowy?

Emciu - teksty pana Sojki do wierszenek daruje sobie - sa takie mało wierszenkowe

a poza tym to jest sobota i jest pieknie
teremi

Postprzez M.C. So, 14.06.2008 21:04

/Maszmunu, rece precz od funkcji cytuj!!!/
{a jednak dla chcącego nic trudnego!}
(acha, czek! Z kazdego cytatu Albercia potrafi zrobic wierszenkU! BUM!)

Sobota piekna, czek Teremi. Ale zastanawia mnie jedno...., jak w wakacyjnO sobote uniknac roboty....?

W ramach odpoczynku po robocie przy sobocie idziemy na basen, phi.

Dobrego, cudnego dnia!
M.C.

Postprzez Ściana N, 15.06.2008 01:08

/Maszmunu, rece precz od funkcji cytuj!!!/
{a jednak dla chcącego nic trudnego!}
(acha, czek! Z kazdego cytatu Albercia potrafi zrobic wierszenkU! BUM!)
/ale czy Albercia poglaskala KOTKA w puencie?/

Macham do Druhen i lece do zycia w realu.
PS # 9 Emciu, czy powyzsza wierszenka bedzie mi zaliczona jako "zadanie domowe odrobione"?

Teremi - zbieram podpisy pod akcje "precz z burdelem". To co wchodzisz w akcje?
Ściana

Postprzez M.C. N, 15.06.2008 04:23

PS#9 wiec tak. Jezeli zadanie domowe wg standartu mojego W., to Druhna Sciana ma zaliczone. Ale zaznaczam, ze daleko mu do standaru azjatyckiego...
PS#9b Co tez Koreanczycy tacy zbuntowani na hameryknskie produkty niewegetarianskie? Nie majO o co robic demonstracji?! A wlaczyc ich do ruchu feministycznego! BUM!

Macham do wszystkich szwedajacych sie po forum o tej dziwnej porze i pedze podlac ogrod. Pa.
M.C.

Postprzez teremi N, 15.06.2008 10:48

a jaki burdel Ściana masz na mysli, jeżeli ten historyczny zwiazany z najstarszym zawodem swiata, to ja tam jestem za tradycją ale jeżeli ten współczesny z Alberciom to ja się przyłączam do akcji

a kotam to "głaskam" juz od kilku dni i tak do wtorku a najgorsze, ze on to głaskanie wymusza okol 5 rano, tylko tam nie ma internetu no i Emciu nie mogłam się wspólnie szwendać

lubię kolorowe HP i kolorowy Kredens i kolorową Albercię i ... kolorowy świat
teremi

Postprzez Ściana N, 15.06.2008 11:12

Uff, zadanie zaliczone. A juz mialam wklejac wierszenke, hi hi, no to sowie odpuszcze...Co bede zasmiecac Forum, phi.

Emciu, a co majO sie godzic na hamerykanskie produkty niewegetarianskie? A co to nie majO wlasnych niewegetarianskich muciek, po koreansku to bedzie MU-CIEK? Tfu, na psa FiorA urok. Druhna zrozumie jednOM podstawOM sprawe: to, co koreanskie jest najlepsze, hi hi. Pachnie krajem-rajem, ne? Auc, auc, auc!

Teremi - czy Druhnie chodzi o najstarszy zawod swiata, czili wierszenkokletke? Zdecydowanie wygrywa tradycja. Przeciwko tradycji nic nie mamy, niech se zyje. Burdel z AlberciOM? No co tez Druhna! Albercia sowie wydumala, ze jest DruhnOM PorzadkowOM a nie BurdelowOM, dumka jedna, poszla precz!

No to kolorowego tygodnia DruhnOM zycze. U mnie zdecydowanie bedzie denny. KKK nie klamie. Eee tam, 12 dni do urlopikU w tropikU. Dzisiaj "sie spakowalam", no co sie Druhny smiejOM? Widok spakowanej walizki bedzie mnie zwyczajnie trzymal przy zyciu. Tonacy brzytwy sie chwyta, ne? No!
Ściana

Postprzez teremi N, 15.06.2008 11:42

Ściana, ale w burdelu porządek też musi być i Albercia porządkową też. Burdel w burdelu? to nie do przyjęcia
a wierszenkokletka to zawód nawet archaiczny choć w rozkwicie a tacy np. Aztekowie to wierszenki na ścianach tym rylcem skrobali - wiem bo moje wierszenki z wykopalisk a Tobie to się nie chce napisać, ale co tam wierszenki a obiecane zdjecia to gdzie
a ja tez chce na urlop i nie musi byc w tropiku

po przerwie dorzucę wierszenkę - też wykopaliskową, taką tropikowo-urlopikową

"Droga pełna słońca"

Bledną już iskry gwiazd, wschodzi zieleń łąk,
Gasną gdzieś światła miast, gdzieś daleko stąd.
Jeszcze śpisz, jeszcze śnisz o wczorajszym dniu,
A tu już idzie świt nad łanami zbóż.

Śpiewa nam pierwszy ptak wśród gałęzi drzew,
Obudź się, bo już czas na spotkanie z dniem.
Obudź się, dosyć snów, trzeba dalej iść,
Ile stron, tyle dróg czeka na nas dziś.

Lato ma treść i smak, gdy się biega w dzień
Drogą pełną słońca prowadzacą gdzieś.
Lato ma sens i treść, kiedy można isć
Droga pełną słońca choć przez kilka dni.

W ogniu chwil płonie czas, więc nie żałuj nóg,
Jeszcze ma dla nas świat kilometry dróg.
Tyle miejsc ile dat, świat nie mały jest,
Dzisiaj tu, jutro tam - inny każdy dzień.

Nie co dzień zdarza się słońce w herbie dnia,
Ale w świat warto biec z wiatrem i pod wiatr.
Pośród pól, pośród zbóż coraz więcej barw,
W drogę więc chodźmy już, póki lato trwa.

Lato ma treść i smak, gdy się biega w dzień....
(muz.K.Klenczon, słowa A.Jastrzębiec-Kozłowski) - tym razem bez ingerencji
teremi

Postprzez M.C. N, 15.06.2008 19:30

Ooooo, jaki ladny tekst! Dziekuje Teremi! Hihi, zaraz bedzie nowa wierszenka na lato, hihi. A co?! Welna jest, lato jest to co sie bede krygowac, phi!

Scianu, Druhna mnie nie denerwuje ta walizko...Ja mam jeszcze TYLE spraw przed walizkami.....WALIZKO?! A plecak, co? Druhna juz sie z plecakiem nie szweda?! Scianu, zaczynam sie o Druhne na serio martwic...Druhna zmienia swoj image najwyrazniej, hihi, AUUUUUUU.....

Chwilowo tyle Druhny, bo musze skoczyc na robote.....taaaaaa....
M.C.

Postprzez Małgosia Sz N, 15.06.2008 19:32

na robotę? Emciu wymienili ci szefa na azjatyckiego czy co?
Małgosia Sz

Postprzez M.C. N, 15.06.2008 19:35

Taaaaa....handel wymienny raczej..., jak ktos polowe piatku przbumelowal w domu czekajac na babysitter, to z pocalowaniem reki bierze niedzielnO fuche....

Hihi, Maszmunku, a juz lepszego wybielacza do tych kolorkow to nie mialas?
M.C.

Postprzez Małgosia Sz N, 15.06.2008 19:36

taki prawie znikopis, żebym się za bardzo nie rzucała w oczy w HP hihi!
Małgosia Sz

Postprzez kinia0406 N, 15.06.2008 19:40

jeszcze biały zostaje :lol:
kinia0406

Postprzez MarysiaES N, 15.06.2008 22:17

No to pozdrawiam Druhny :) 8)
MarysiaES

Postprzez Ściana N, 15.06.2008 22:17

Emciu, to co? Wklejasz urlopenke od Teremi NA BIALO czy Albercia ma jeszcze troche poszczekac?
Kinia, dzieki za pomysl z tym bialym. Niby sie wklei kolejnOM wierszenke, a nikt jej nie zauwazy, hi hi.
I wilk syty i owca cala.

Spokojnego tygodnia, Druhny. Niech moc bedzie z Wami.
Podpisano: Wilk. kuzyn Alberci, ma si rozumiec.
Ściana

Postprzez Ściana N, 15.06.2008 22:19

MarysiuES, WITAJ!!!!!
Ściana

Postprzez MarysiaES N, 15.06.2008 22:21

:D cześć Ściana :D
MarysiaES

Postprzez M.C. Pn, 16.06.2008 06:35

Noc jeszcze mloda.

MarysiuES!!!! Alleluja! Teraz prosiMY o rozwiniecie powitania na jakas relacje z zycia.

Teremi...., Druhna najwyrazniej robi z podopiecznego kota rozpuszconego Hobbitu...Druhna ma za miekkie serce! Koty trzeba krotko trzymac! Hihi, dobrze mowie Druhny? PS Wybor wierszenki doskonaly! Dziekuje! No to Druhna pokombinuje nad organizerem, moze da sie wcisnac maly urlopik, niekoniecznie w tropiku?

Scianu, odmawiam uczestnictwa w ukrywaniu wierszenek! Czego jak czego ale wierszenek to ja sie nie wstydze. Moge ewentualnie wybielic troczki. Te to dopiero zasmiecajO! O swoich mowie! Zeby nie bylo! Hihi, no to kolejne zadanie domowe, patrz nizej....Taaaaaa....ja juz nawet nie licze tych wszystkich wierszenek ktore Druhny wierszenkowe majO do odrobienia..., bo gdybym liczyla to by Druhny siedzialy drugi rok w tej samej szufladzie...Noooo.....nie zrobie tego DruhnOM...

"Droga pelna slonca" (jak droga pelna slonca to row pelen deszczu. Ying Yang.)

Bledna juz iskry gwiazd, wschodzi zielen lak,(znaczi si gwiazdy zstepujO na ziemie)

Gasna gdzies swiatla miast, gdzies daleko stad.(hmmmm....Hobbitu przegryzli kable w sasiednim Kredensu, hihi)

Jeszcze spisz, jeszcze snisz o wczorajszym dniu,(halo!!! Co Druhny snacze tak we wczoraj zapatrzone? Trzeba snic o jutrze, KKK, sama wszystkiego nie przepowie! BUM!)

A tu juz idzie swit nad lanami zbóz.(prosze bardzo Swit, kuzyn kuzynki Switezianki)

Spiewa nam pierwszy ptak wsród galezi drzew,(hihi, wiadomo! Sowusia, pierwszy ptak HalYnki, proszona o goscinny wystep w wierszenku.)

Obudz sie, bo juz czas na spotkanie z dniem.(a czy to bedzie zwyczajne spotkanie czy tez moze szczyt?)

Obudz sie, dosyc snów, trzeba dalej isc,(droga jak ten pomost@T.!)

Ile stron, tyle dróg czeka na nas dzis.(no bez przesady, strona jest jedna konkretnie numer 398. Zaloze sie, ze nie przeslimaczymy sie juz dzisiaj na nastepnO.)

Lato ma tresc i smak, gdy sie biega w dzien (hihi, a jak sie biega w noc to dopiero robi sie z lata potrawa dla Foodie!)

Droga pelna slonca prowadzaca gdzies.(tak jest! Z unikatowych gdziesiow to pozniej wychodzO najpiekniejsze picturenki! A Druhna Sciana spakowala kamere do walizki? NO!)

Lato ma sens i tresc, kiedy mozna isc (Albercia chce wiedziec jak sie ma tresc do sensu lata)

Droga pelna slonca choc przez kilka dni.(hihi, ktos kto pisal ten tekst zdecydowanie zamieszkiwal umiarkowanO strefe klimatycznO, ze tak ciagle tylko slonce i slonce w co drugim wersie. A deszcz to co?! Wybrakowany element pogodowy, czili WEP?)

W ogniu chwil plonie czas, wiec nie zaluj nóg,(Albercia mowi, ze ona to WOGOLE nic nie zaluje! Wszystko z siebie da na stos plonacych chwil! PS Ale Druhny Sciana i Teremi zagmatwaly z tym burdelem...i z AlberciO w burdelu. Albercia teraz twierdzi, ze najwiekszy burdel to robiO wierszenki. Spadaj na szezlongu ty dziwko! Dziwka od dziwnej, zeby nie bylo!)

Jeszcze ma dla nas swiat kilometry dróg.(uffff...na szczesie sO jeszcze bezdroza...)

Tyle miejsc ile dat, swiat nie maly jest,(hihi, no bez przesady. Zasadnicza roznica miedzy swiatem, czyt. Matko ziemiO a datami czili Ojcem Czasem jest taka, ze Ziemia jest skonczona a czas nie. Ot i.)

Dzisiaj tu, jutro tam - inny kazdy dzien.(innosc dnia zalezy od organizera. Niektore dni to kropka w kropke, jednakowe. Wkleic?)

Nie co dzien zdarza sie slonce w herbie (i bardzo dobrze! Bo w tych niecodziennych dniach zdarza sie deszcz! KAP!)

Ale w swiat warto biec z wiatrem i pod wiatr.(czy mozna prosic Swiat o nieco wolniejsze tempo? Przeciez ja ostatnio ciagle pedze, az organizer dostaje zawrotu glowy.)

Posród pól, posród zbóz coraz wiecej barw,(zaprzeczajO temu stwierdzeniu zdjecia z utopionego aparatu fotograficznego Maszmunu, hihi. Dostrzec nawet mozna ceche spojnO miedzy znikopisem a niewidoczturenkami.)

W droge wiec chodzmy juz, póki lato trwa.(lato, lato, lato ach to ty...)

Lato ma tresc i smak, gdy sie biega w dzien....(no to biegne sie wyspac w nocy, zebym miala sile na dzienny maraton. Dobranoc!)

(muz.K.Klenczon, slowa A.Jastrzebiec-Kozlowski) - tym razem bez ingerencji(pssst...nastepnym razem poprosze zeby Druhna Teremi dyskretnie zamienila slonce na deszcz w okolo 50% wersow. Chyba nie chcemy zeby wierszenkU wyschla z braku opadow? Dziekuje za uwzglednienie mojej prosby.)
M.C.

Postprzez Ściana Pn, 16.06.2008 15:27

Macham do Druhen.
Podpisano: Duch Alberci.
Ściana

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne