przez Bromba Wt, 03.06.2008 18:53
Dzień dobry! Może polecieć pomarańczowym?
Już tyle lat wędruję i(Albercia pyta czy AZ tyle czy TYLKO tyle. Gdzie sie podzial pan Fizyk i jego przyrzad mierniczy?) /PItanie konkursowe: czy Albercia jest piekna, czy tez dwudziestoletnia, czy tez piekna dwudziestoletnia? Jako nagrode Sowus wklei felietonik. PS Sowus – list do KJ w korespondencji – UNIKATOWY. Hobbitu bijO brawo/ #i walO głowO o podłogu aż dudni#
przebyłam wiele dróżek,(aaaaa, stawiaMY drozki nad drogami bo przy drozkach to niewinne rowki a nie rowy z prawdziwego zdarzenia. BUM!) /znaczi si zmieniamy wers na „zaliczylam wiele rowkow”?/ #zaliczyłam rowków..? Liczba mnoga!? Ładnie mi życzycie, hi hi, ekhm ekhm#
ale brakuje miary mi:(a zrobic liste rzeczy ktorych mi brakuje? Uppppps...., przepraszam to przeciez bronenka-imieninenka, a nie emcienka-brakurenka) /Broniu, czy w bronence-imieninence mozna wkleic (hi hi) emcienke-brakurenke? Emciu, KKK (w zastepstwie Broni) mowi, zeby WKLEIC/ #podoba mi się takie zastępstwo!#
jak zmierzyć me podróże?(hihihi, tylko i wylacznie liczbO i jakosciO przebojow! BUM!) /wdech-wydech. Obiecuje, ze przeboje na urlopiku w tropiku bedO. Hobbitu zwarte i gotowe. PS Zoladek mnie boli, czek/ #jak boli żołądek, to wódkę żołądkową chyba lepiej przyjmować dożylnie – czy jest na sali ekspert?#
Czy kalendarzem, kiedy znów(kalendarzOM ze zblizajacymi sie wakacjami mowiMY zdecydowanie TAK! UWAGA, UWAGA, oficjalny poczatek naszych szkolnych wakacji juz za tydzien. Moze, MOZE sie doczekaMY....) /Emciu, daj ZN, ze przezylas, tfu, doszczekalas/ #tak mi się widzi, że już wiadomo, no to wesołego!#
kolejna kartka spadła,(co zrobic z opadlO kartkO kalendarza? Pytanie prosze kierowac do SOwusi, hihi, juz Ona wmysli jakis skuteczny recajkling! PS Sowus, Twoje pomysly resajkilingowe wyprzedzajO nie tylko Hameryke ale pewnie nawet Azje!) /Akurat!!!! Moze i Hameryke, ale na pewno nie Azje, BUM!!! PS Sowus, bierz gume z majtek, tych co spadly od podwyzszonego PeHacza i rozciagaj czas. PS Puk! Puk!, Sowus!!!/ #Sowuś, jak to się stało, że nie masz do tej pory emblematu albo chociaż znaku drogowego PROSZĘ NIE SZARPAĆ SOWUSI?#
czy też ilością miłych snów(koniecznie obfita iloscia milych snow, tak zeby te niemile byly mniej widoczne) /melduje, ze wreszcie udalo mi sie zasnac. Spalam 11 godzin, snila mi sie robota, ech/ #ta, co była czy ta, co będzie? Bo może miła przyszła, a my tu z automatu współczujemy#
od Pciucha i Fikandra?(czy Druhnom tez sie zdaje, ze Pciuch i Fikander to male Hobbitu w przebraniu?) /a jak! To bierzeMY Pciucha i Fikandra do wierszenkU? Druhny pozwolOM, PciuchA i FikandrA, kuzynki Alberty w przebraniu malych HobbitU, hi hi/ #O nie! PciuchA tylko biega, a FikandrA pisze wiersze, Hobbitu już wolO być Fumami – zna się stwory, to się wie!#
Czy może sumą wszystkich sum(czili summa summarum podpowiada Albercia) /”a skad Ty to wiesz? Ktos Ci musial powiedziec!!!” PS Sowus, w tym wyszczekiwanym felietonie to mozesz np opisac wrazenia z SV, znaczi si, co bylo „innego”, co KJ pominela, co dodala...... Ty lepiej nie draznij Emigracji, dobra?!/ #jak ja byłam, powiedziała wszystko i właściwie bez błędu; można było odnieść wrażenie, że jest bardzo zmęczona i mówi uważniej, z pewnym wysiłkiem. Ale już w drugim akcie śmiała się i szarżowała aż miło#
podanych przez maszynki(eeee tam maszynki, phi. A jak sie pomysla albo zrobiO strajk? Slupki, tylko i wylacznie slupki pisane atramentem!) /ale takim atramentem-czarodziejem, co po pierwszym czytaniu rozplywa sie we mgle. PS Andorciu, z zapapranych obiektywow wychodzOM arcydziela, jak w zyciu. Im wieksza zapaprana klomba, tym wiecej szczescia, czek!/ #tak mi mów, bo kurna…#
lub (jak doradzał pewien Fum)(Druhny pozwolO Kuzyn Fum, robi dzisiaj za Dr Frojd.) /a Dr Frojd znaczi si gdzie? Na werte.........eeeeee......cenzura, cenzura.....pomysl piec razy zanim palniesz cos glupiego na Forum. Albercia jest dobrOM uczennicOM, ne?/ #no więc Albercię mamy na jakiś rok z głowy – siedzi i myśli, hi hi#
policzyć odpoczynki?(sa w Kredensie rachunki odpoczynkow!) /zdecydowanie i kategorycznie: NIET!/ #a jeśli rachunki odpoczynków to rozmiary picturenki, a? I ja dziękuję za zdjęcia w Halynce#
Może uśmiechy wszystkich paszcz(Hobbitu?) /i co sie tak szczerzO? Aaaaaa...zlosliwie sie usmiechajO, to rozumiem, hi hi/ #”dbaj o serce, wylecz zęby”, mówi to Druhnom coś?#
dodawać w jeden szereg,(dzielne Hobbitu stojO w jednym szeregu...jeden Hobbitu, drugi Hobbitu....piaty Hobbitu....A bandziochi marsza grajO...Jeden bandzioch, drugi bandzioch...., piaty bandzioch...) /jeden marsz, drugi marsz....piaty marsz, lewa lewa, raz dwa trzy, lewa...../ #”maszerowali zbójcy przez zielony las!” Taka piosenka jest, oj oj!#
a może właśnie każdy płaszcz(lato idzie szanaia na plaszcze zamknieta. WIESZAKI NA ODZIENIE WIERZCHNIE WE WLASNYM ZAKRESIE. SZATNIARZE.) /dorbaldie jak na Broadwayu w NYC, hi hi...../ #”nie mam pana płaszcza i co mi pan zobisz?” No co mnie na cytaty tak wzięło!?#
powinien mieć numerek?(a dalczego tak bezosobowo? A nie lepiej wyhaftowac imie i nazwisko?) /zlotOM nitkOM?/ #a nie można anonimowo…? Pyta mały nieśmiały Hobbit#
Wspólnych wyników moich tras(wiec tak. Wynik trasy moze byc..., np. dodatni lub ujemny) /najwazniejsze, zeby minus wyszedl na plus, czek/ #btw, Emciu, fajnie, że wróciłaś z wycieczki, ufff!#
(chociaż nie chciałam wierzyć)(prosze wyjsc z mojego nawiasu! I nie kalac swietej wiary. Wierze w mgle wszechmogacO...) /Albercia pIta czy mgla = HalYnka?/ #no, z powodu małej widoczności większych różnic nie widać, hi hi#
nie ma. I nie ma nawet szans,(no to dno, czili kanion) /a wlasnie chodzi o to, zeby dac CZLOWIEKOWI drugOM szanse, BUM! Nie wszystko na Forum ZLO-TE, co sie swieci/ #i nie każdemu psu Burek? No co że bez sensu? Na forum się uczę#
by wszystko naraz zmierzyć.(zeby nie wiem jak, NIE WIEM JAK/!/ sie pan Fizyk staral to NIE wszystko da sie zmierzyc, porownac, ocenic. Phi.) /bardzo prosze, zeby NIE oceniac, dobrze? Ze niby kto ma patent na znak jakosci?/ #powiedziałabym, że nauczyciel, ale się bojEM#
Trudno obliczyć życia szlak,(no wlasnie, i po jakiego sie WOGOLE wysilac na obliczenia. Byle byl szlak, PHI!) /byle drwic z zycia! Niech zyje PHI!/ #ja tam wolę PH od PHI!#
lecz błądzą ci, co chcą, by(bladzic jest rzeczO forumowO? Sugeruje niesmialo, hihi, kuzynka Metropolia Watykan. Wszystkich bladzacych czeka skuteczna pokuta. PS Druhny widzialy taki film "Goya's Gosts? Milos Forman, Javeir Bardam,....i Natalie Portman, hihi. Bardzo inspirujace metody pokuty i nawrocenia.) /czy mam za kare kleczec na ryzu? Prosze bardzo...klecze.....bez pokuty, nie moze byc ...... hmmmmmm........dialogu?/ #a taka prawie wesoła wierszenak była…#
zwątpić w skądinąd znany fakt(tak jest. Patrz przerabiana juz Matka Teresa. Aaaaa....nawet mam jej listy ale jakos mi nie idO...Widac nie mnie pisane bycie swietO....) /Albercia zglasza sie na chetnO!/ #do czytania Emci listów na głos? Emciu, może skocz tak gdzieś do dziesiątego rozdziału#
nieomylności Bromby!(a jak! jasnowidz sie nie myli!) /a wierszenka prawde Ci powie, BUM!/ #przez grzeczność nie zaprzeczę, hi hi#
tekst: Bromba (Maciej Wojtyszko)+(Emcia, wrzucam wierszenke, bo sie nam ostatnio rownowago wierszenko-troczkowa zachwiala...) + /Sciana......luuuuudzieeeee, jak ja tesknilam za wierszenka!!! PS Dlugo wytrzymalam, co ne? Co bedzie jutro, to sie zobaczy.../ + #Bronka, zwabiona, dziękuję!#
MACHAM!