HYDE PARK

Postprzez An-dora Wt, 27.05.2008 17:40

No Teremi z serca mi mowisz! Naprawde pieknie to ujelas!
Wiec po prostu bywaj czesciej, bo widzisz co sie dzieje...
Nie masz moze jakiegos milego sasiada, ktory rzuci okiem na Twoj kompjuterek w razie potrzeby? Moglabys mu sie odwdzieczyc dogladajac jego paprotki w czasie jak wyjedzie na urlopik, albo nawet i kota...
An-dora

Postprzez teremi Wt, 27.05.2008 18:01

An-dora witaj dobrze mówisz, ale...sąsiad miły tylko niestety wie niewiele więcej niz ja, kota ani psa nie ma a mój ulubiony fachowiec jest oddalony o 100 km, ten mniej nie zwasze może mi pomóc (młodość+dziewczyna) a sama? no wlasnie ukazal się jakis komunikat i d... zimna
pozdrawiam
teremi

Postprzez M.C. Wt, 27.05.2008 19:05

Dzien dobry. Czy mozna wpasc z wierszenkO bez zagajenia troczkowego? Mozna? No to siu.

Już tyle lat wędruję i(Albercia pyta czy AZ tyle czy TYLKO tyle. Gdzie sie podzial pan Fizyk i jego przyrzad mierniczy?)

przebyłam wiele dróżek,(aaaaa, stawiaMY drozki nad drogami bo przy drozkach to niewinne rowki a nie rowy z prawdziwego zdarzenia. BUM!)

ale brakuje miary mi:(a zrobic liste rzeczy ktorych mi brakuje? Uppppps...., przepraszam to przeciez bronenka-imieninenka, a nie emcienka-brakurenka)

jak zmierzyć me podróże?(hihihi, tylko i wylacznie liczbO i jakosciO przebojow! BUM!)

Czy kalendarzem, kiedy znów(kalendarzOM ze zblizajacymi sie wakacjami mowiMY zdecydowanie TAK! UWAGA, UWAGA, oficjalny poczatek naszych szkolnych wakacji juz za tydzien. Moze, MOZE sie doczekaMY....)

kolejna kartka spadła,(co zrobic z opadlO kartkO kalendarza? Pytanie prosze kierowac do SOwusi, hihi, juz Ona wmysli jakis skuteczny recajkling! PS Sowus, Twoje pomysly resajkilingowe wyprzedzajO nie tylko Hameryke ale pewnie nawet Azje!)

czy też ilością miłych snów(koniecznie obfita iloscia milych snow, tak zeby te niemile byly mniej widoczne)

od Pciucha i Fikandra?(czy Druhnom tez sie zdaje, ze Pciuch i Fikander to male Hobbitu w przebraniu?)

Czy może sumą wszystkich sum(czili summa summarum podpowiada Albercia)

podanych przez maszynki(eeee tam maszynki, phi. A jak sie pomysla albo zrobiO strajk? Slupki, tylko i wylacznie slupki pisane atramentem!)

lub (jak doradzał pewien Fum)(Druhny pozwolO Kuzyn Fum, robi dzisiaj za Dr Frojd.)

policzyć odpoczynki?(sa w Kredensie rachunki odpoczynkow!)

Może uśmiechy wszystkich paszcz(Hobbitu?)

dodawać w jeden szereg,(dzielne Hobbitu stojO w jednym szeregu...jeden Hobbitu, drugi Hobbitu....piaty Hobbitu....A bandziochi marsza grajO...Jeden bandzioch, drugi bandzioch...., piaty bandzioch...)

a może właśnie każdy płaszcz(lato idzie szanaia na plaszcze zamknieta. WIESZAKI NA ODZIENIE WIERZCHNIE WE WLASNYM ZAKRESIE. SZATNIARZE.)

powinien mieć numerek?(a dalczego tak bezosobowo? A nie lepiej wyhaftowac imie i nazwisko?)

Wspólnych wyników moich tras(wiec tak. Wynik trasy moze byc..., np. dodatni lub ujemny)

(chociaż nie chciałam wierzyć)(prosze wyjsc z mojego nawiasu! I nie kalac swietej wiary. Wierze w mgle wszechmogacO...)

nie ma. I nie ma nawet szans,(no to dno, czili kanion)

by wszystko naraz zmierzyć.(zeby nie wiem jak, NIE WIEM JAK/!/ sie pan Fizyk staral to NIE wszystko da sie zmierzyc, porownac, ocenic. Phi.)

Trudno obliczyć życia szlak,(no wlasnie, i po jakiego sie WOGOLE wysilac na obliczenia. Byle byl szlak, PHI!)

lecz błądzą ci, co chcą, by(bladzic jest rzeczO forumowO? Sugeruje niesmialo, hihi, kuzynka Metropolia Watykan. Wszystkich bladzacych czeka skuteczna pokuta. PS Druhny widzialy taki film "Goya's Gosts? Milos Forman, Javeir Bardam,....i Natalie Portman, hihi. Bardzo inspirujace metody pokuty i nawrocenia.)

zwątpić w skądinąd znany fakt(tak jest. Patrz przerabiana juz Matka Teresa. Aaaaa....nawet mam jej listy ale jakos mi nie idO...Widac nie mnie pisane bycie swietO....)

nieomylności Bromby!(a jak! jasnowidz sie nie myli!)

tekst: Bromba (Maciej Wojtyszko)+(Emcia, wrzucam wierszenke, bo sie nam ostatnio rownowago wierszenko-troczkowa zachwiala...)

Macham wszystkim piszacym i zagladajacym.

Aaaaaaa...., kurnaolajego, mam jeszcze pare spraw....
1. Teremi jak to bylo...."jezeli jest sie na kogo obrazac to nie ma o co. A jezeli jest o co to nie ma na kogo..." Bardzo lubie ten cytat. Albo moja wersja. Zycie jest krotkie i nie ma czasu na --pi--. BUM!
2. Scianu, wydrukowalam filmowO liste cannenskO....Bede polowac. PS Druhny nie uwierzO...Dorbaldie przyjezdzam ci ja z naszej gorskiej wycieczki, przygotowuje sie do wyjscia do kina na "My Blueberry Nights", sprawdzam kinowy hAAAAAArmonogram....i nozyk Alberci mi sie w kieszeni otwiera!!!! JUZ nie grajO! Grali tydzien! Prosze o rozpierduche RAZ!
3. Trzynasiu, TAKA podroz ech.....marzenie....W sierpniu bede w RWC, zwlaszcza pod koniec sierpnia! Moze w koncu zrobiMY jakis szczyt? Uciecho? HOP, HOP....PS Hihi, moja Mamuska to by wysiadla po pierwszym zakrecie w tym kanionie i reszte by przeszla piechotO, hihi. PS Mrowa super!
4. Gocha, a wiesz, ze jak przejezdzalam przez te gory to mylsalam, ze pewnie takie w troche w Twoim guscie..., troche grozne, wysokie, taki gorski DRAMAT. Gratuluje postepow w pracy i ciesze sie, ze Druhna wypada na rower i wpada ze zdjeciami.
5. Sowus ja bardzo lubie jak ty masz nastroj na HalYnke, wiesz? Hihi. Sowus nie boj durnej zaby! Jakbys ze mnO jechala nad przepasciO to by Ci pioro nie spadlo!
6. Teremi! Rowniez sie ciesze ze Druhna jednak jest, choc archiwum tekstow szkoda....Chlip, chlip....
7. Andorciu a jaka ta Twoja koczelada? Bo ja mam teraz wloskie orzechy w koczeladzie posypane kakao...Tez dobre.
8. Iwna pozdrawiam, patrz #1. Ja osobiscie uwazam, ze rzeczony Aro ma bardzo specyficzne i nie dla wszystkich do przelknieca PH....Choc przyznam sie bez bicia, ze nie do konca jestem w temacie...

Pozdrawiam wszystkich, spadam, i uprzedzam, ze zadne rozpierduchy mnie dzisiaj nie interesujO, bo za duzo sie w zyciu dzieje. PA.

PS Tera ide na poszukiwania Maszmunu.
Ostatnio edytowano Wt, 27.05.2008 20:49 przez M.C., łącznie edytowano 1 raz
M.C.

Postprzez M.C. Wt, 27.05.2008 19:49

Zmarl Sidney Pollock...

Obrazek
Obrazek
i wiele innych filmow....
M.C.

Postprzez GrejSowa Wt, 27.05.2008 20:20

Miśka przybiła dziś rano ta wiadomość, bo uwielbia "Tootsie", ja zresztą też!

http://pl.youtube.com/watch?v=BnHqiipcw ... re=related
GrejSowa

Postprzez iwna Wt, 27.05.2008 20:50

M.C. napisał(a):/..../
Aaaaaaa...., kurnaolajego, mam jeszcze pare spraw....
1. /.../ ..."jezeli jest sie na kogo obrazac to nie ma o co. A jezeli jest o co to nie ma na kogo..." Bardzo lubie ten cytat.

.... no dlaczego /kurnaolamaolej/ zapomniałam, że ja też....bardzo....ten cytat

M.C. posłuchaj, proszę, i kłaniam się majowo http://nz.youtube.com/watch?v=WCVJny3Va ... re=related
iwna

Postprzez teremi Wt, 27.05.2008 20:56

Sowa rozumiem Miśka

taaak Emciu - muszę chyba zrobić sobie złotą księgę albo takie mysli zapisywać np na..... niech się Druhna domysli
teremi

Postprzez GrejSowa Wt, 27.05.2008 21:00

Obrazek
GrejSowa

Postprzez M.C. Wt, 27.05.2008 22:08

Aaaaaaa, taaaaak, DustinH jako Albercia to byl classic....

Teremi, hihi, domyslam sie co sie kryje pod kropkami....Psssssttttt....nie wywolujmy kolejnej rozpierduchy z lasu, auuu, auuu....No co? Czy ja mowie, ze mam cos przeciwko wolnosci?! Tylko tak sobie marze, ze nastana takie czasy, ze rozpieruchy bedO przezytkiem, zamiast tego namnozO sie wierszenki, hihi, jako te Hobbitu na podlogu....ech....

Iwna, dziekuje! Posluchalam. BierzeMY na wierszenke? Co ja sie glupia pytam, jasne ze bierzeMY!

I got a coin in my palm
I can make it disappear
I got a card up my sleeve
Name it and I’ll pull it out your ear
I got a rabbit in my hat
If you wanna come and see
This is what we’ll be
This is what we’ll be

I got shackles on my wrists
Soon I’ll slip and I’ll be gone
Chain me in a box in the river
And Rising in the Sun
Trust none of what you hear
And less of what you see
This is what we’ll be
This is what we’ll be

I got a shiny saw blade
All I need’s a volunteer
I’ll cut you in half
While your smilin’ at me
And the freedom that your songs
Drifting like a ghost amongst the trees
This is what we’ll be
This is what we’ll be

Now there’s a fire down below
But it’s coming up here
So leave everything you know
Carry only what you feel
On the road the sun is sinkin’ low
Sombody’s hanging in the trees
This is what we’ll be
This is what we’ll be

Bruce Springsteen

Jejku jak mnie sie dzisiaj nie chce pracowac, powiedziala Albercia i pociagnela do roboty....
M.C.

Postprzez iwna Śr, 28.05.2008 13:05

...... po mojej stronie cała przyjemnosć i te sprawy :)
iwna

Postprzez Ściana Śr, 28.05.2008 23:11

Dzien dobry HalYnko,

pozdrawiam Druhny mocno i lece dalej ... na zlamanie tynku.

PS Jak to dobrze, ze jest HalYnka, czek.
Ściana

Postprzez M.C. Cz, 29.05.2008 06:28

PS Albercia mowi, ze ona to juz wiedziala od tak dawna, ze nawet pamiec pana Fizyka tam nie siega, phi.

No i w temacie Alberci, zalegla jazda bez trzymanki. Fajne kowbojki, ne?
Obrazek

Zdecydowanie dobranoc.
M.C.

Postprzez GrejSowa Cz, 29.05.2008 12:56

Zdecydowanie niedobranoc! Ciśnienie wysokie, łeb pęka. Kowbojki fajne, ale sama jazda kojarzy mi się niefajnie, ale WOGLE to fajna...upały idOM...ech...
GrejSowa

Postprzez Ściana Cz, 29.05.2008 14:08

Patrze na Albercie, jak mi sie odbija w lustrze i tak sowie mysle:

"Nudno jest, więc ja mówię do tej kelnerki /Alberci znaczi si/: - Cześć! Pracujesz tu? Fajnie!"

PS # 9 Wdech-wydech. 29 do urlopiku w tropiku. Druhny mnie trzymajOM, jesli DruhnOM mile zycie moich bojsow..... Ech....
29 dni, wlasciwie tylko 28 dni, 17 godzin, phi!
Ściana

Postprzez Trzynastka Cz, 29.05.2008 17:07

Czesc Swierszczenki,

Wy tez tak biegacie szybciorem?????????
Emciu, ja juz taka trase robilam 2 razy, ale bardzo mi sie tam chce ponownie.
Szczyt mowisz? E, z pakunkiem rodzinnym bede, to wtedy nie takie latwe, ale bedziemy w kontakcie.
W Kings Canyon moi chlopcy maja takie pieknie zamyslone zdjecie nad woda (byli wtedy w wieku Twoich), poszukam i zeskanuje.
Jak wkleilas te mgliste z brykajacymi Twoimi to mi wrocily wspomnienia; dzieki!

Zapodaje Wam caly Meksyk o dwu obliczach, bo nie nadaze wklejac pojedynczo:

http://picasaweb.google.com/ttom1313/Gr ... eApril2008

Kilka slow na temat pdziemnej rzeki do przeplyniecia i tych motyli na suficie pozniej, bo to magiczne miejsce.
Piramidy tez do omowienia, tylko czasu niet:)
Poki co, niech gadaja obrazki.

Sciskam tu i tam Wszystkie! Sowka, jakis oklad albo co na ta glowine? Wspolczuje!
Trzynastka

Postprzez M.C. Cz, 29.05.2008 17:24

Acha, czek! Szybciorem i jeszcze szybciej! Dlatego tylko jednym oczodolem zerknelam na zdjecia. Ale i tak widze, ze piekne i cudne! Dziekuje. Moze zatrzymam sie nad nim na chwile wieczorem...

Ale Trzynastko te opowiesci na temat podziemnej rzeki to koniecznie! Hihi, o sciany i piramidy niech prosi Druhna Sciana...

Scianu, to sie szykujO symultaniczne urlopiki w HalYnce...Ja tam jednak nic nie odliczam, bo mnie to WOGOLE jest trudno uwierzyc w urlopiki az do oficjalnego ich rozpoczecia...
PS Po glebokim namysle i analizie faktow, Hobbitu i Albercia podjely jednomyslnO decyzje, ze za 27 dni wyruszajO na urlopik z przygodami z DruhnO ScianO, bo mowiO, ze z EmciO to sO same przeboje i juz im majO po dziurki w nosie! BUM!. I poszli przepakowywac obszerne walizki, hihi. PIERWSZA!

Sowus a moze Kuzynka Meteorologia sie pomYlYla i nie bedzie upalow? Ja tam wierze, ze pogody do konca przewidziec sie nie da, phi. PS Wiem, wiem....ze masz SKOJARZENIA, groszki wkleje pozniej, hihi.

Dobrego Druhny!

PS A u nas juz sO czeresnie!
M.C.

Postprzez gocha Cz, 29.05.2008 19:24

Symultaniczne, ale nie do konca :(. Ja odliczam do 23.
gocha

Postprzez Ściana Pt, 30.05.2008 14:12

Dobranoc, HalYnko!

PS Ech...
Ściana

Postprzez GrejSowa So, 31.05.2008 06:03

Szturch, Ścianuś, śpisz...?

po dłuższej przerwie...

No, luuudzieee, ileż można spać???!!! Sie pytam...
GrejSowa

Postprzez Ściana So, 31.05.2008 08:32

Sowus, co mnie szturchasz? Chcesz w-czape? Toz wstalam skoro swit z kuramY, tfu, Hobbitu. Polecialam na robote, odwalilam kilka w-czap i ledwo zyje. Od kilku dni/nocy cierpie na bezsennosc. Dno i wodorosty, a nie zycie.
Sowus, no to dawaj felietonik, szturch, szturch...
Ściana

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne