HYDE PARK

Postprzez Bromba N, 11.05.2008 22:47

Psssst, Maszmunku, na poprzedniej stronie taka czerwona wierszenka dla Ciebie jest - byś się ucieszyła, że czerwona albo coś, żeby Emcię na darmo nie porażało… Że o dopisaniu się nie wspominam. Hi hi!
Bromba

Postprzez GrejSowa Pn, 12.05.2008 07:56

Cze, Druhny, chciałam tylko powiedzieć, że na onecie można już wysłuchać wszystkich utworów z płyty! I jakby się któraś Druhna wybierała dzisiaj do Empiku, to proszę koniecznie uściskać ode mnie Marilę w pasie, bo ja psia mać na L-4 w dziupli i nie wiem, czy dam radę, buuu...Toż mówię, że jest cudnie!

http://muzyka.onet.pl/33264,0,50435,stream.html

Pozdrawiam wsje Druhny i dziękuję za całokształt. Macham i lecę...
GrejSowa

Postprzez Ściana Pn, 12.05.2008 08:51

Po pierwsze - dzisiaj w Korei obchodzi sie Urodziny Buddy.
Dzien swiety swiecic, czek.

Po drugie - nie lubie, jak sie usuwa/edytuje posty w HalYnce, jak ja spie, bo potem nic nie kumam, psia mac.

Po trzecie - wklejam wierszenke.

JEST CUDNIE (HA! A moze nie? No? Wszystko zalezy od katu patrzenia! Oj, nie moge.... Brudnopisowo to DruhnOM powiem, ze dzisiaj dowiedzielismy sie, ze siostra mojego P. "zalamala sie nerwowo". Ladne zdanie, ne? No wiec mama mojego P. pojechala ja ratowac...ech zycie...A jak sie patrzy z zewnatrz to dorbaldie cudnie.... Dlaczego dzisiejsze kobity takie slabe sO, nerwy napiete jak te struny....) /wszystko przez ten cholerny feminizm, a w klombe z PartiOM Kobiet!/

Za pewien czas (bo oprocz pewnego czasu sa tez czasy niepewne, phi. Urozmaicenie w czasie musi byc! Pan Fizyk spoglada w przyrzad do mierzenia pewnosci czasu. I cos ma niepewna mine...) /byle czas byl, ne? Pan Fizyk spoglada na zegarek i usmiecha sie pewnie/

Gdy któreś z nas(ene due rabe...) /Chinczyk polknal zabe? Czy Druhny tez uwazaja, ze bombardujemy dzieci rasistowskimi bajkami?/

Odejdzie zapomni zatrzaśnie (heeeelp! KTO zatrzasnal Hobbitu w piwniczce?!) /nie zebym zaraz wytykala palcami, ale cos mi sie wydaje, ze ostatnio to widziano Maszmunu w piwniczce/

Zaczną się złe(jak sie cos zaczyna to sie musi skonczyc. Hihi, tak mowie patrzac na filmy z mordobiciem.) /no wiec tak, zeby sowie zrobic przerwe od filmow z mordobiciem, siegnelam po „The Bucket list” (Bronia, jest juz polski tytul?) z J.Nicholsonem i M.Freemanem. Mysle sowie: bedzie smiesznie. Akurat! Tak sie zalamalam nerwowo w polowie filmu, ze nie moglam, dorbaldie, nie moglam skonczyc filmu. Druhny lepiej uwazaja na wybor filmu na sobotni wieczor. Moze sie zle skonczyc, czek/

Godziny mdłe (no to troche farby wrzucic na te godziny, tfu, wierszenki Druhen Sciany i Bronki, hihi. Druhny..., Druhny...jeszcze jeden eksperyment kolorystyczny i jak daje slowo zrobie bojkot i wkleje niewidoczna wierszenke na znak protestu! No bo, jak zobaczylam te CZERWONO wierszenke to prawie mnie porazilo!)
/Bardzo Druhne Emcie przepraszam, ale to NIE JA wkleilam czerwonOM wierszenke. Co Druhna do nas przemawiaja jak do Towarzyszek? Wy Druhny?! PS Bronia, ja to mam taki plan, zeby wkleic raz jeszcze czerwonOM wierszenke. Wy Druhno Broniu wchodzicie w ten uklad? Pomozecie?/

Znikniemy sobie we mgle(acha! CZEK! ZNIKAC TO MY A NIE NAM! I MGLA TO MY A NIE NAM!) /hi hi....UKRYWAC SIE TO MY, A NIE NAM! PS MY = Towarzyszka Sowa, auc/

Za pewien czas (i wlasnie to lubie....takie konkrety w wersie. Jak w zyciu.) /czili jest nadzieja, jak w zyciu. Wierszenka Ci prawde powie, czek/

Gdy któreś z nas (no to na kogo wypadlo?) /na żabę, kuzynke Kota/

Odejdzie odfrunie odpłynie (jak bym miala do wyboru trzy rozne srodki lokomocji to bym sie nie mogla zdecydowac i pewnie bym zostala na miejscu, phi. A Druhny to co by wybraly?) /Albercia wybralaby podlogu, tej jedno w glowie, hi hi/

Skończy się w nas (wena na wierszenki? PUK, PUK, gdzie jest niemalowane drzewo?! Cholerka. Albercia wszystko wypackala czerwonO farbO...) /Towarzyszka Albercia, tfu, na psa FiorA urok! PS Emciu, na tym Twoim wernisazu to mi sie najbardziej podobala rączka nad portretem Druhny Sciany/

Zielony czas(uhmmmmmm....co tu jeszcze mozna powiedziec w TAKIM wersie, ne?) /mozna na przyklad zlapac za czerwonOM farbe, no co? Tylko zartowalam!/

I zmatowieje ten blask(do patIny nic nie maMY byle nie byla nudna! BUM! Patrz anticzne rzezby rzymskie@Maszmunu.) /to patrzec na patyne czy na detale?/

A na razie fruwają motyle(kierunek Costa Rica! Pachnie mi tropikiem w tym wersie. Pan Fizyk jako ten Tarzan gania z siatka na motyle.) /a na cholerkunie mu ta siatka? Do sklepu na zakupy poszedl jak ten łoś na Woli?/

Tyle tego tamtego też tyle (od przybytku glowa az boli!) /Sowus, co to za L4? Spowiadaj sie w felietonie/

A na razie wierzymy w baśnie (np. taka basn o Alberci Panu Fizyku i Hobbitu) /nuDNO!!! W nastepnej czesci basni moze, ale to moze, bedzie rozpierducha/

I jaśniej i jaśniej(skrzyp, skrzyp...Druhny czujO to jasnosc?) /nieeeee, Panna NiktA zaslonila rolety, BUM!/

A na razie kołyszą nas noce (toz mowie! Moze byc z rozmnazaniem lub bez!) /az strach zabierac glos w temacie o rodzicielstwie, hi hi/

A na razie kołyszą nas dni (hihi, a w dni to takie kolysanie, ze az w glowie si kreci!) /a co Druhna pila? Kranowke?/

Choć już życia psia mać popołudnie (a w jakiej to strefie czasowej? Bo u mnie to wieczor-noc mordo ty moja.) /u mnie dzien, bez mordy ty mojej/

Jest cudnie jest cudnie(acha, wystarczy powtarzac do skutku...i bedzie jako bylo powtarzane!) /toz mowie, ze Albercia gdzies posiala nozyczki. Powtarzajacym sie wersom juz od dawna mowiMY nie!!! Prosze brac przyklad z adaptacji tekstu w wykonaniu Teremi, BUM!/

(tutaj dokonuje lekkiej adaptacji tekstu, zeby nie bylo! Chociaz osobiscie uwazam, ze to byla bardzo nastrojowo-mglisto-nostalogiczna mantra) /tym razem adaptacji tekstu dokonala Emcia, hi hi. Druhny sie szybko uczOM, czek/

Za pewien czas(byle starczylo czasu na projekty! PS Bronia! WSTYD! Poszlas na latwizne! Zamiast projekty z Julkiem to ty go buch do fotelika na baterie?! Ech i tak to wlasnie tradycja projektow w narodzie zamiera...) /Bronia, straszny wstyd!!! Dawac tutaj Julka do HalYnki, niech sie chlopak uczy sztuki (sztuka – patrz wierszenki, hi hi)/

Gdy któreś z nas (zmieniamy na ktorAs i to bedzie wers o Druhnach. Zeby nie bylo ze cala wierszenka jest o Alberci!) /a to Albercia nie jest DruhnOM?/

Zawinie do portu ciemnego(w tawernie przy barze gabaryciarz z tatuazamY) /i co bylo dalej? Poszli w tango, czy nie?/

Zaczną się łzy(a moze to krople morskiej wody ropryskujO sie o szklo?) /ale szklanka w polowie pusta czy pelna?/

Lamenty żal(na Placu Konstytucji to ja planuje obejrzec Pchle Szachrajke. O wlasnie Maszmunu! Zapomnialam zapisac ten punk w organizerze, hihi, Druhna naniesie poprawke, co?) /wkleic organizer Maszmunu!/

I zakróluje zła dar (a darem zla jest co? Dobro? Hihi? No co? Ying Yang, phi) /to ja sie Druhnom przyznam, ze mi sie ten zwrot „zla dar” bardzo ale to bardzo nie podoba w tej piosence. Zwalam wine na sluch Alberci, moze cos zle uslyszala jak spisywala ze sluchu?/

A na razie fruwają motyle (gdzies mi mignelo, ze zmarl wlasnie tworca LSD. Temu to motyle fruwaly. Hihi, nie musial jechac do jungli.) /Druhna niech sowie geby dzungla nie wyciera, dobra? Dzungla nalezy do Swietych Dobr Kredensu, zaraz obok mgly, deszczu i oceanu, no!/

Tyle tego tamtego wciąż tyle (czy tu chodzi o ten...., no...?) /Emciu, czy chodzilo Ci o seks czy o dno?/

A na razie wierzymy w baśnie (no nie mam sumienia zeby wyciac taki piekny tekst! I juz!) /ciach, ciach....sumienie, rzecz nabyta, mozna sie bez niego obejsc, hi hi/

I jaśniej i jaśniej(byle do puenty! Druhny sie uzbrojO w drozdze!) /toz cholerkunia wiedzialam, ze bedzie ciezko z tymi powtorkami/

A na razie kołyszą nas noce (a wersy powtorkowe jak kolyszO! hihi) /niedobrze mi!/

A na razie kołyszą nas dni(a kuzyn Wieczor jak sie zna na kolysaniu! Dorbaldie szezlogu wysiada!) /szezlongu, jak fotelik Julka – na baterie. Hi hi...Podesle sie Hobbitu, baterie zezro i Druhna Bronka bedzie musiala zlapac za prodzekt/

Choć już życia psia mać popołudnie(nie bedziesz bral imienia psa FiorA na deremnie! Przykazanie pierwsze-A!) /Psia mac. Przykazanie Drugie/

Jest cudnie jest cudnie (patrzac ku peuncie widziMY PIEC razy cudnie! Wszystko sie zgadza! Pani Magda zdecydowanie jest na biezaco z HalYnkO!) /wierszenkOM sie trzeba zajmowac, bo jak nie – to szczeźnie?/

Jest cudnie(tylko jeszcze chcialam zauwazyc, ze wlasciwie jak sie tak dobrze przyjrzec to Cudnie jak bumcydydy jest Kuzynem Dna) /Emciu, brawo! Druhna bardzo pieknie odkryla prawdziwOM puente, jeszcze przed puentOM/

Jest cudnie (....cztery...) /dlugo jeszcze?/

Jest cudnie (.....i na piec konczyMY wierszenke i zabieraMY sie za inne projekty....chlip, chlip..., cudne czy nie, byle kolysaly! KONKURS. Ile jest rodzajow kolysania. Co? Ze latwy? PHI!) /mnie od tych cudownych powtorek to strasznie kolysze/

muzyka Seweryn Krajewski, tekst: Magda Umer, spiew: MarIla (Emcia, hihi, podziekowania dla Alberci za spisanie tekstu. MUUU-A!) + /Sciana, a Albercia na to „bardzo prosze, bardzo prosze”/

PS Ktos moze wie, gdzie Albercia posiala nozyczki? Hi hi....(a tak. Pan Fizyk potrzebowal do takiego jednego projektu. Wycina Alberci vel Jane kostium bikinii na lato w jungli, zeby gola nie latala po drzewach z motylami.) /hush hush, Emciu. Druhna Dyskrecja pozdrawia. Moze nawet walnac zgnilym jablkiem, hi hi/
Ściana

Postprzez M.C. Pn, 12.05.2008 16:59

O ja cie nie chce...Dzisiaj to sie jeszcze oficjalnie nie obudzilam, ale obowiazkowo melduje sie w HalYNce! Bacznosc! Spocznij!

Hihi, taaaaaak Sowus JA sie wybieram do Empiku. Usciskam Marile na mur beton! Co tam! Wrecze jej wydruk ostatniej wierszenki! Ucieszy sie jak cholera! Hihi. Sowus a teraz slucham o Zielonej Pani Ziemi! HA!

Bronia, to co dopisujesz sie na czerwono, psia mac, czy robic wyciag? (Ale Druhny to ostatnio majO jezyk niewyparzony! Luuuudzie!) No bo sa kontrowersyjne wersy to trzeba sprawe wyjasnic ewentualnie zrobic rozpierduchu bo dawno nie bylo, hihi, Albercie az kolysze!

Scianu, a ile lat ma Budda ze sie tak spytam w imieniu Alberci. No co? chce wiedziec co swietujeMY, ile swieczek w tort wstawic, ne? PS Mam nowa ksiazke pt. "Hello cupcakes", No mowie DruhnOM, czad! Jak cos zrobie to wkeje!

Maszmunu, Moj Ulubiony PUNKU, hihi. To nie ja cielam wernisaz! To Hobbitu!

No dobra troszku sie rozbudzilam....

I wycielam sowie pare wersow bo tak mi sie podobalo, phi.

Jaki by tu wybrac kolor....zielony moze, hihi...
Gdy któreś z nas(ene due rabe...) /Chinczyk polknal zabe? Czy Druhny tez uwazaja, ze bombardujemy dzieci rasistowskimi bajkami?/ (eeee tam, hihi, raczej filmami z mordobiciem, ze juz o grach koputerowych i reklamach w telewizji nie wspomne....A ja czytalam niedawno z J. taka piekna ksiazke dla dzieci, ze sie prawie poplakalam, autorka Vera Williams, ksiazka nie jest nowa, ale jakos wczesniej sie na nia nie natknelam "Musisc music for everyone", CUDNA opowiesc o wnuczce, chorej babci, muzyce i przyjazni. Jest jeszcze jedna ksiazka tej autorki ktora pamietam "A chair for my mother", tez do placzu. GORACO POLECAM. Kurnaola moze by tak nowy temat zalozyc o ksizakach dla dzieci, bo przeciez wierszenek i tak nikt nie czyta, ne? Pytam retorycznie i zostaje w wierszenkach, phi. Ja TU juz zaistnialm, hihi.)

Godziny mdłe (no to troche farby wrzucic na te godziny, tfu, wierszenki Druhen Sciany i Bronki, hihi. Druhny..., Druhny...jeszcze jeden eksperyment kolorystyczny i jak daje slowo zrobie bojkot i wkleje niewidoczna wierszenke na znak protestu! No bo, jak zobaczylam te CZERWONO wierszenke to prawie mnie porazilo!) /Bardzo Druhne Emcie przepraszam, ale to NIE JA wkleilam czerwonOM wierszenke. Co Druhna do nas przemawiaja jak do Towarzyszek? Wy Druhny?! PS Bronia, ja to mam taki plan, zeby wkleic raz jeszcze czerwonOM wierszenke. Wy Druhno Broniu wchodzicie w ten uklad? Pomozecie?/(eeee tam, po przemysleniu sprawy, to na upartego moge sowie wydrukowac wierszenke w innym, bardziej gustownym, kolorze, liczy sie content! Juz ja sowie poradze ze sztuka koloru! Druhny dajO CONTENT!)

Skończy się w nas (wena na wierszenki? PUK, PUK, gdzie jest niemalowane drzewo?! Cholerka. Albercia wszystko wypackala czerwonO farbO...) /Towarzyszka Albercia, tfu, na psa FiorA urok! PS Emciu, na tym Twoim wernisazu to mi sie najbardziej podobala rączka nad portretem Druhny Sciany/(aaaaaa.....ta raczka nie idzie na aukcje! Bo ma TAKIE zdolnosci manualne, ze jak mi dzisiaj robila rano masaz w samochodzie to zapomnialam skrecic do szkoly, hihi. Druhna Sciana musi sie zadowolic surrealistycznym portretem.)

I zmatowieje ten blask(do patIny nic nie maMY byle nie byla nudna! BUM! Patrz anticzne rzezby rzymskie@Maszmunu.) /to patrzec na patyne czy na detale?/(jak sie uwaznie patrzy na detale to patyna az furczy!)

A na razie wierzymy w baśnie (np. taka basn o Alberci Panu Fizyku i Hobbitu) /nuDNO!!! W nastepnej czesci basni moze, ale to moze, bedzie rozpierducha/ (obiecanki cacanki! A rozpierduchi jak nie bylo tak nie ma. PHI. Wielkie mi mecyje.)

A na razie kołyszą nas noce (toz mowie! Moze byc z rozmnazaniem lub bez!) /az strach zabierac glos w temacie o rodzicielstwie, hi hi/ (Hobbitu si nic a nic nie bojO! Podium gotowe! Mownica czeka na Druhne Sciane! Sama mialam ochote cos powiedziec ale sie wycielam w ostatniej chwili. Nie lubie bowiem jak wazne tematy schodzO na psy FiorA.)

A na razie kołyszą nas dni (hihi, a w dni to takie kolysanie, ze az w glowie si kreci!) /a co Druhna pila? Kranowke?/(nie Druhna tylko organizer, phi)

Choć już życia psia mać popołudnie (a w jakiej to strefie czasowej? Bo u mnie to wieczor-noc mordo ty moja.) /u mnie dzien, bez mordy ty mojej/(wyslac Hobbitu na poszukiwania mozi?)

Gdy któreś z nas (zmieniamy na ktorAs i to bedzie wers o Druhnach. Zeby nie bylo ze cala wierszenka jest o Alberci!) /a to Albercia nie jest DruhnOM?/(nieeeee....Albercia BYLA DruhnOM, ale teraz jest KROLOWOM)

PS Ktos moze wie, gdzie Albercia posiala nozyczki? Hi hi....(a tak. Pan Fizyk potrzebowal do takiego jednego projektu. Wycina Alberci vel Jane kostium bikinii na lato w jungli, zeby gola nie latala po drzewach z motylami.) /hush hush, Emciu. Druhna Dyskrecja pozdrawia. Moze nawet walnac zgnilym jablkiem, hi hi/(DOBRE! Albercia dogadala sie Z kuzynka DyskrecjO i teraz paparazzi bedO w jungli w przebraniu Hobbitu, hihi. Albercia is SO GAY!)

I zakróluje zła dar (a darem zla jest co? Dobro? Hihi? No co? Ying Yang, phi) /to ja sie Druhnom przyznam, ze mi sie ten zwrot „zla dar” bardzo ale to bardzo nie podoba w tej piosence. Zwalam wine na sluch Alberci, moze cos zle uslyszala jak spisywala ze sluchu?/ (no oczywiscie, przeciez od razu bylo slychac ZLA DAL! Albercia jak spisuje tekst to niech lepiej wyciaga zatyczki z uszu!)
M.C.

Postprzez Bromba Pn, 12.05.2008 19:14

Psia mać! Tfu, dzień dobry!
Emciu, oddaje wierszenkę walkowerem. MUSZĘ tylko powiedzieć, że martwię się o słuch Ściany, a może nawet i o wzrok - tam powinno być "zakróluje zła dal". Czyta się Chlip Hop Bloog, to się wie!

A ja, naprawdę przypadkiem byłam dziś w Empiku o 18.00 - ha! Druhny zobaczą, jaki mam kiepski aparat w nowym telefonie, porażka! Marila udziela wywiadu:

Obrazek

I tyle dziś, bywajcie! No, mogą jeszcze Druhny coś poradzić, jak spokojnie czekać na Bardzo Ważnego Maila. Czekam od piątku i dostaję kota!

PS Oooo, Emcia z wyciągiem, macham Druhnie!
Bromba

Postprzez M.C. Pn, 12.05.2008 19:26

Mach, mach Bronia!

Hihi, to Albercia sie podszywa pod Druhne Sciane?! A to nowina! A to mlapa! Albercia znaczi sie nie Druhna Sciana!
M.C.

Postprzez Ściana Wt, 13.05.2008 11:35

Trzynastko - wspanialych zyciowych podrozy, takich gdzie granica pomiedzy pieknem a cudem zaciera sie, nie istnieje.

I specjalnie dla Ciebie - piekno i cud z Borneo.

Trzynasiu, dziekuje pieknie za Twoje piekne troczki i cudne pikczurenki.

Obrazek
Ściana

Postprzez Nostalgija Wt, 13.05.2008 11:39

Jak ja bym się wystrzeliła na taka wyspe. Zwłaszcza dziś. Cisza spokój i w ogóle....
Nostalgija

Postprzez Trzynastka Wt, 13.05.2008 15:14

Czesc Sciana, HaPowski CUDZIE:)
Jezyku Kolczasty, bardzo Ci dziekuje za pamiec i mix piekna z cudem.
Biore wszystkie zyczenia i... niech sie spelni.
Dla Druhny specjalnie bedzie dzisiaj troczek osobisty.
Sciskam wiadomo gdzie.
Bywajcie!
Trzynastka

Postprzez M.C. Wt, 13.05.2008 16:46

Trzynasiu, no to jeszcze w temacie cudow, dla Ciebie urodzinowy wiersz pani Wiski...moze byl juz...? Ale co tam.

Jarmark Cudów

Cud pospolity:
to, że dzieje się wiele cudów pospolitych.
Cud zwykły:
w ciszy nocnej szczekanie
niewidzialnych psów.
Cud jeden z wielu:
chmurka zwiewna i mała,
a potrafi zasłonić duży księżyc.
Kilka cudów w jednym:
olcha w wodzie odbita
it to, że odwrócona ze strony lewej na prawą,
it to, że rośnie tam koroną w dół
i wcale dna nie sięga,
choć woda jest płytka.
Cud na porządku dziennym:
wiatry dość słabe i umiarkowane,
w czasie burz porywiste.
Cud perwszy lelpszy:
krowy są krowami.
Drugi nie gorzy:
ten a nie inny sad
z tej a nie innej pestki.
Cud bez czarnego fraka i cylindra:
rozfruwające się białe gołębie.
Cud, no bo jak to nazwać:
słońce dziś wzeszło o trzeciej czternaście
a zajdzie o dwudziestej zero jeden.
Cud, który nie tak dziwi, jak powinien:
palców u dłoni wprawdzie mniej niż sześć,
za to więcej niż cztery.
Cud, tylko się rozejrzeć:
wszechobecny świat.
Cud dodatkowy, jak dodatkowe jest wszystko:
co nie do pomyślenia
jest do pomyślenia.

Pani WiskaS oczywiscie.

I jeszcze, tak z ciekawosci, znalazlam tlumaczeniw pana Baranczaka Staszka i Miss Clair, wiec wklejam...

Miracle Fair

The commonplace miracle:
that so many common miracles take place.
The usual miracle:
invisible dogs barking
in the dead of night.
One of many miracles:
a small and airy cloud
is able to upstage the massive moon.
Several miracles in one:
an alder is reflected in the water
and is reversed from left to right
and grows from crown to root
and never hits bottom
though the water isn't deep.
A run-of-the-mill miracle:
winds mild to moderate
turning gusty in storms.
A miracle in the first place:
cows will be cows.
Next but not least:
just this cherry orchard
from just this cherry pit.
A miracle minus top hat and tails:
fluttering white doves.
A miracle (what else can you call it):
the sun rose today at three fourteen a.m.
and will set tonight at one past eight.
A miracle that's lost on us:
the hand actually has fewer than six fingers
but still it's got more than four.
A miracle, just take a look around:
the inescapable earth.
An extra miracle, extra and ordinary:
the unthinkable
can be thought.

Translated by Stanisław Barańczak
and Clare Cavanagh

Trzynasiu, wielu pieknych chwil, blaskow i jasnosci. Na troczek czekam z niecierpliwoscia!

Obrazek
M.C.

Postprzez GrejSowa Wt, 13.05.2008 18:32

No, dobra, teraz Polska - cud i piękno w jednym, czili Sowa na gałązce kwitnącej wiśni, niech Ci się przyśni, Trzynasiu ;-) Ściskam Cię mocno tam, gdzie wiesz...

Obrazek
GrejSowa

Postprzez GrejSowa Wt, 13.05.2008 18:40

kurna, trochę duża, no, ale przecież nie będę sama siebie zmniejszać, co ne...?
GrejSowa

Postprzez M.C. Wt, 13.05.2008 18:44

Pssssst....Sowus co sie lamiesz ze duze..., przyjdzie Druhna Teremi i wstawi cos mikro dla rownowagi! Hihi....

Fajnie Cie widziec Sowus! NO!

Spadam do szkoly, dzisiaj przedpoludniowy koncert piosenek....KTO uklada ten szkolny hormonogram ja sie pytam, pracuje sie w Hameryce, ne? Nie zebym miala cos przeciwko tworczosci scenicznej, ale moj szef moze tego dluzej nie wytrzymac, hihi. No to PA!
M.C.

Postprzez GrejSowa Wt, 13.05.2008 18:44

A teraz wejdzie Towarzyszka Emcia i będzie mnie zmniejszać...buuuu.....
GrejSowa

Postprzez M.C. Wt, 13.05.2008 18:45

A PUDLO! PIERWSZA!
M.C.

Postprzez GrejSowa Wt, 13.05.2008 18:47

hmmmm...Pan Fizyk poleciał po sekundnik, także Druhna się wstrzyma z tym szałem, dobra...?
GrejSowa

Postprzez GrejSowa Wt, 13.05.2008 18:57

M.C. napisał(a):KTO uklada ten szkolny hormonogram ja sie pytam, pracuje sie w Hameryce, ne?

Taaaa, od razu na pierwszy rzut oczodołu widać, że Hameryka, bo u nasZ to sOM hArmonogramy...hihi...
GrejSowa

Postprzez GrejSowa Wt, 13.05.2008 19:06

Ta daaaaa...

To ja, sformatowana przeż życie...
Obrazek

sowka_mala@uhu-uhu.pl
GrejSowa

Postprzez teremi Wt, 13.05.2008 20:13

Obrazek
to skromny prezencik urodzinowy - Trzynastko - życzę Ci po prostu marzeń
teremi

Postprzez Bromba Wt, 13.05.2008 21:32

Trzynastko, życzę Ci, aby kalejdoskop radości, trudów, planów, marzeń i ludzi układał się zawsze w piękny wzór. A raczej, abyś miała zawsze siłę i chęć ten wzór dostrzegać. My się tego patrzenia uczymy od Ciebie!

Obrazek

PS Oj, chyba niechcący wygrałam konkurs na rozmiar, hi hi.
Bromba

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne