HYDE PARK

Postprzez M.C. Cz, 13.03.2008 17:00

Cze HalYnka.

Malutki wyciag...

Refren:(juz? A co ta zwrotka taka krotka? Panstwo zrobili edycje tekstu? Ja sie tak nie bawie! Druhny! Rownac szeregi! Akcji CENZURA w HalYnce mowiMY niet!) [taaaa, czy DruhnOM tez się zdaje, że te szeregi jakby si ostatnio przerzedzili...? Kto w HalYnce jest za cenzurO niech podniesie rękę i naciśnie guzik, hihi] (PIERWSZA! Powiedziala Albercia)

Jak dzwon, który zaledwie tylko tknąć a już śpiewa (bo sO dzwony i DZWONY!) [phi, i sO jeszcze dzwonki i DZWONKI! Aha, taki dowcip, a Druhny wiedzO jaka jest różnica między nauczycielem a nauczycielkO? Bo Nauczyciel drapie się po dzwonku, a nauczycielka po przerwie. Zupełnie nie wiem aocochodzi, ale skoro dowcip, to trza się chyba uśmiać, ne?] (tez nie wiem ococchodzi ale przynajmniej jest rownouprawnienie w drapaniu, ne?)

Krystyna Pronko + (Emcia, wszystko crystal clear? No mysle! BUM!) [Sowa, KONKURS: Co Emcia wierszenkokletka ma na myśli...?](hihi, ja tam nie wiem, ale nagrody bedO!)

Maszmunu, acha, czek! Taki lokalny Gaudi, i dlatego nie bede tego lata w Barcelonie, hihi.

No i musze pedzic Druhny bo ja dzisiaj z pracy.....Ale! Druhny nie uwierzO!!! Dorbaldie sciane u nas budujO! ArtystycznO! Relacja bedzie!
Dzisiaj lejO cement!

No to PA.
M.C.

Postprzez GrejSowa Cz, 13.03.2008 17:07

a kiedy obciągajO...?

ja też PA, bo pożar w burdelu...
GrejSowa

Postprzez Małgosia Sz Cz, 13.03.2008 18:06

Ja też PA, bo dzisiaj Krystyny! Będzie obciąganie, nie chce być inaczej!

Małgoś, a Ty już mam nadzieję, żałujesz za grzechy, co? Oj będzie pokuta... a nie sorry - POKUTA!

Usłyszane przed sekundą. Mój szef do kolegi z pracy: "we have a very special "strange - wonderful relationship", you are strange and I am wonderful!".
No to spadam. Trzymajcie się wszyscy strange.
Wonderful Maszmun! hihihi
Małgosia Sz

Postprzez teremi Cz, 13.03.2008 20:16

no to ja w ramach cenzury

"Emmanuelle"

Pieśń miłości śpiewa serce twe, Emmanuelle
Z myślą rwąc w nieznaną dal
Pieśń miłości śpiewa ciało twe, Emmanuelle
Tuląc w sercu tlący żar

Wierzyłaś wciąż
dziewczęcym snom
że jeden mąż,
że tylko on.

Dwadzieścia lat
masz ledwie i
przed tobą świat
uchyla drzwi

Pieśń miłości śpiewa serce twe, Emmanuelle
Z myślą rwąc w nieznaną dal
Pieśń miłości śpiewa ciało twe, Emmanuelle
Tuląc w sercu tlący żar

Serce twe chce
miłosnych drgnień
a ciało twe
skąpi ich w dzień

A potem noc
wraca i znów
powraca moc
dotknięć i słów

Nie czekaj już,
Emmanuelle
miłość jest tuż,
nie przegap jej

i jesli chcesz
odnajdziesz ją
Sercem ją pieść,
ciałem ją chroń

no to milego Kryśkowego szaleństwa z uwzględnieniem Bożen
teremi

Postprzez M.C. Cz, 13.03.2008 21:04

No to ja tylko powiem, ze Albercia mowi, ze ona tak jak Maszmun jest wonderful! No to ja juz wole byc strange, hihihi.

A nie mowilam, ze Druhna Teremi ma niezawodnO intuicje! Sugerowanyego przez Druhne Sciane tematu wiosny nie da sie chyba w HalYnce omawiac w innym kontekscie niz emanualnym...

Nie mam w brudnopisie zadnej Krystyny ani Bozeny, nie ma kogo obciagac...szkoda...
M.C.

Postprzez teremi Cz, 13.03.2008 21:21

Emciu wiosna=miłość tak więc spełniam życzenia
teremi

Postprzez GrejSowa Cz, 13.03.2008 21:28

Emciu, mam tak samo...może by tak zastępczo obciągnąć jakO kuzynkę Alberci...? Jak raz kupiłam sowie winko hiszpańskie bo promocja była - 9.99. Z tego zmęczenia i zakręcenia po robocie, bo późno wróciłam, zapytałam panią kiedy mija termin ważności, a ona dziwnie na mnie spojrzała. Ale ja taki odruch mam, że jak promocja, to pewnie oszukaństwo jakieś. Zagryzam orzeszkami w miodzie i sowie myślę, że życie, kurde, to jednak fajne jest...
GrejSowa

Postprzez Bromba Cz, 13.03.2008 22:36

Przszam, czy w Halynce teraz trendy jest pisanie tylko o obciąganiu...? Inaczej się wyjdzie na kółko różańcowe? Nie żeby coś, tak tylko pytam. Nie wiedzieć czemu, skojarzył mi się polski film LEJDIS, na który poszły już do kin 2 miliony widzów (!) - film o fajnych babkach, czterech przyjaciółkach, wyzwolonych i bezpruderyjnych, przeklinających nie zawsze wdzięcznie w co drugim zdaniu, z "onych (zawsze) gotowych". Ale jak już są w związkach czy w małżeństwach, to cyk, ani im w głowie zdrady czy przygody. Usprawiedliwona jest tylko żona geja, który się przyznaje i zostawia ją dla wybranka, a ona bardzo chce mieć dziecko. Jednak mimo wszystko w filmie nawet do tej "konsumpcji" na boku nie dochodzi... To facet pisał, na szczęście o Druhny nie ma się co bać :roll: Aha, z pokazu Lejdis, na którym byłam, wyszła spora grupa ludzi, ciekawe dlaczego?

Ale z czym ja tu zajrzałam? Aha, Ściana, głowię się od rana - co jest 15 marca? Dlaczego na tę datę obstawiałaś dwieście tysięcy kliknięć HalYnki?
Bromba

Postprzez An-dora Pt, 14.03.2008 02:05

Witam serdecznie, co sie tu porobilo! Dorbalnie praca magisterska z guzikow!
Ja tam dobrze Druhnom radze, przerzucO sie z guzikow na jaja, wielkanoc idzie wielkimi krokamY, wtedy dopiero bedzie trendy w HalYnce...
Co ja to chcialam, sie nie moge skupic, bylam dzis u pana Okulisty, strasznie ostro teraz widze... Ale ja nie o tym, acha, no nie chcialam tak wyjsc na urlop po angielsku, choc moze wogle by nie podpadlo, wiec jednyk sie zegnam na dwa tygodnie, zyczac Wam juz teraz dobrych swiat i smacznego jajca.
No i uwazajcie z tym obciaganiem, jak nic wpadniecie w NALOG!
Wiem, co mowie, ja chwilowo na odwyku, cholerny antybiotyk, ale jak tylko sie skonczy....
Pa.
Acha, jade do Wloch, mam spytac jak sie obciaga po wlosku? Znaczy, jak by to bylo, w sensie jezykowym? Nie zeby ten, no...
An-dora

Postprzez teremi Pt, 14.03.2008 08:18

An dora dobrej pogody, fantastycznych wrażeń, zdjęć do HP no i wracaj zdrowa i wszystkiego dobrego na święta
teremi

Postprzez Ściana Pt, 14.03.2008 09:43

Cze HalYnko,

NIECH ZYJE PIATEK!!!!!

No i wierszenka z wyciagiem, zeby nie bylo, ze schodze na psa FiorA, phi!

Jak dzwon, który zaledwie tylko tknąć a już śpiewa (bo sO dzwony i DZWONY!) [phi, i sO jeszcze dzwonki i DZWONKI! Aha, taki dowcip, a Druhny wiedzO jaka jest różnica między nauczycielem a nauczycielkO? Bo Nauczyciel drapie się po dzwonku, a nauczycielka po przerwie. Zupełnie nie wiem aocochodzi, ale skoro dowcip, to trza się chyba uśmiać, ne?] (tez nie wiem ococchodzi ale przynajmniej jest rownouprawnienie w drapaniu, ne?) /jak to „jest rownouprawnienie”? Przeciez, zeby miec przerwe, trzeba miec najpierw dzwonek! A moze odwrotnie?! No jasne, ze tak!!! W wieku prenatalnym to najpierw jest przerwa, a potem jest dzwonek! Niech zyje „odwrotne rownouprawnienie”/

Jak zabłąkanych ptaków głos (Sowus, a chcesz syropiku na warcenie? Taki na kranowce....) [i tak wytrące sowie z niego kranówkę, hi hi...] /Sowus, a wkleisz przepis na wytracanie kranowki z syropiku na warCenie? No wiesz....zeby wytracic kranowke z syropiku na warCenie, nalezy....uwazac, zeby nas nikt nie potracil, czy cos w tym stylu/

Jak liść, przez chwilę piękny, nim go wiatr strąci z drzewa(....figowy moze? A to drzewo to ma mocne kurzenie?) [Emciu, Ty lepiej uważaj, bo sO korzenie i KORZENIE, zakład?] /hi hi..... Albercia mowi, ze sOM figi i FIGI/

Tak w nas głęboko skryte śpią(no co? No bo nie wiem, KKK sie zwstydzila i NIC nie gada, phi, PANI si znalazla....Ale wystarczy tylko zaspiewac stary niedzwiedz to si obudzO) [nic nie trzeba śpiewać, Emciu, wystarczy obciągnąć w rowie, Kangusia potwierdzi!] /Bronka, czy Alberci sie cos mieni przed oczodolami, ze Tobie nie siadly obyczajowe wierszenki na tematy rozne? PS 15 marca, to Druhna nie wie?!?!?!?!?!? Poprosze o dzienniczek uwag, BUM! PS # 9 Dobre, Sciana, dobre, hi hi/

Refren:(juz? A co ta zwrotka taka krotka? Panstwo zrobili edycje tekstu? Ja sie tak nie bawie! Druhny! Rownac szeregi! Akcji CENZURA w HalYnce mowiMY niet!) [taaaa, czy DruhnOM tez się zdaje, że te szeregi jakby si ostatnio przerzedzili...? Kto w HalYnce jest za cenzurO niech podniesie rękę i naciśnie guzik, hihi] (PIERWSZA! Powiedziala Albercia) /no dobra, przyznam sie DruhnOM uczciwie, ze w tym tygodniu NIE czytalam HalYnki ze zrozumieniem, przepraszam, ale nie mialam na to czasu, terrorysci, te sprawy....i troche nie kumam aocochodzi z tOM cenzurOM? Ze niby koniec z troczkami? No bo jesli to o to chodzi, to trzy razy mowie PRECZ Z CENZUROM!!! Bez troczkow nie bedzie wierszenek, a bez wierszenek nie bedzie HalYnki, BUM!!!! PS Maszmunu, dyskretnie zapytam czy dobrze mi idzie w tej wierszence? Tak trzymac? Czy moze walnac jakis wers o dnie? Hi hi/

Małe tęsknoty, krótkie tęsknoty, znaczące tyle prawie co nic(zaczyna sie od malej tesknoty a konczy sie na duzej, ne? Taki prodzekt drozdzowy...) [na dużej, Emciu, to się dopiero zaczyna, potem jest wycie do księżyca...potem...coś tam coś tam...a potem skok z balkonu...z choinkO lub z jajaMY, zależy od pory roku...] /Sowus, a co to jest „cos tam cos tam”? Obstawiam, ze to sie obciaga w bramie, jednym lykiem, tak jak wytracanie, ne? Dobrze kombinuje?/

Nagłe i szybkie serca łopoty, kto by nie znał ich(Kangurzyco, hihi, TY tez?! A ja juz myslalam, ze to tylko ja, ufffff...) [łopoty? po ustawicznym obciąganiu w rowie? Chyba Druhna raczy żartować! Dorbaldie migotanie torby i dławica!!!] /no bo jest klimakterium i KLIMAKTERIUM, auc! Auc! Auc!!!/

Nie wiadomo skąd zjawiają się, zakatarzone (ze szkoly przylazo i od razu goraczka kaszel i przeziebienie, taaaaa....) [a potem zjawiajO się w HalYnce...wiadomo skąd, hihi...] /to bociany tez w bramie? Luuudzieee, duszno mi!!!! Prosze sie nie pchac do BRAMY Kredensu. No dobra, takie malo artYstyczne wychodzOM mi metafochy w tej wierszence, toz mowie – DNO!/

Wyproszą łzę i żalu łut(chlip chlip, Maszmunu! Hobbitu chcO sie bawic guzikami!) [luuuudzieeee, kto nałożył Hobbitu szlaban na guziki?! Wolność pod kołderkO, hihi] /ale w jaki wzorek jest ta kolderka? Auc, hi hi..a nie mowilam, ze WZOREK jest wazny?!/

Posiedzą, podumają i jak gość nieproszony (pozdrawiam wszystkich klikajacych, a co!) [w tym szczególnie kółko różańcowe, NIECH MA! Albercia pita ile jest guziczków w różańcu...WiedzO Druhny?] /przepraszam Kolko Rozancowe najmocniej, ale przez to czytanie bez zrozumienia, to zupelnie nie kumam KTO jest KTO w HalYnce? Ze niby to MY czy ze to Panstwo? Druhny mi moze streszczOM ostatnie wydarzenia w HalYnce, bo nie mam sil wchodzic do tej samej wody/

Nim się rozwidni, znikną już(to z duchami tez mozna si bawic w obciaganego? A kiedy seans?) [Emciu, jeszcze się Druhna pita! Z duchaMY to dopiero sO obciągane przeboje!] /a Druhny chcialyby moze jakies nowe slowo na o- ? Tlumaczki juz zwarte i gotowe do kolejnej O-byczajowki/

Refren: (hihi, no to na drugi guzik) [a może i na trzeci, któż to wie...?] /Sowus, a co Ty z tymi guzikami? Zamkow BLYSKawicznych w Kraju-Raju niet? Auc!/

Małe tęsknoty, krótkie tęsknoty, znaczące tyle prawie co nic(nie idziemy na wielkosc tylko na jakosc! Teremi, ja bym powiedziala tak...Nie wazne gdzie i jak Pablo tym dlutem majstrowal....wazne czy z tego majstrowania wychodzily arcydziela..., taka Paloma na ten przyklad...) [no, lepiej już z majstrowania niż z żebra, co ne, Ewa? Hi hi...] /A to zebro to sie niby skad wzielo? Ktos je musial zmajstrowac! Z nieba spadlo czy jak?/

Nagłe i szybkie serca łopoty, kto by nie znał ich(to proszony na szezlongu! Wszystkie kuzynki zglaszajO si na ochotniczki!) [phi, nawet jak i to nie pomoże, to od czego jest Pan Fizyk ze swoim urządzeniem do natychmiastowego wywoływania łopotów..? To jest tzw. łopotnik, ekhm, ekhm...] /a czy Druhny myslOM, ze sOM tez mozgu lopoty? Bo mnie od roboty to tak rozlomotalo, ze nie umiem mysli zebrac, ech/

Małe tęsknoty, ciche marzenie, zwiewne jak obłok, kruche jak dym(tutaj wklejamy swoje ciche marzenia....ZARA! wklejamy nie znaczy WKLEJAMY! NO! Po cichutku, psssst, ekhm i skrzyp skrzyp...) [A czy mogę mieć głośne marzenie...? NIECH MAŁA WYJDZIE!!!] /no to ja tez mam jedno glosne marzenie: NIECH WSZYSCY, KTORZY CICHACZEM CZYTAJOM HALYNKE WYJDOM! Bo ja to lubie wi(e)dziec do Kogo przemawiam, no! Co mam tak do sciany gadac?/

Nieodgadnione w nas duszy westchnienia, kto by nie znał ich(westchnienia do gory! Pan Fizyk robi rachunek nieodgadnionosci! Pozniej przeliczy go na odgadniony i wysle liste westchnien do Krolika Wielkanocnego a ten obsypie nas jajkami! Uffff...) [Czy to jest może Złoty Królik?] /a czy Druhnom to sie nie maci w glowie od tego, ze w Wielkanoc to krolik, baranek i jajka? Jakby nie mozna wyciagnac starej choinki i hej koleda!/

Krystyna Pronko + (Emcia, wszystko crystal clear? No mysle! BUM!) [Sowa, KONKURS: Co Emcia wierszenkokletka ma na myśli...?] (hihi, ja tam nie wiem, ale nagrody bedO!) + /Sciana, poprosze o nagrode, bowiem WIEM ale nie powiem, co Druhna Emcia ma na mysli, ekhm..ekhm!/
Ściana

Postprzez Małgosia Sz Pt, 14.03.2008 10:53

Poproszę clear w cristal! Raz!
Broniu... w sprawie kolejnej wierszenki {mojej}. Druhna Ściana wie {dyskretnie} dlaczego nie dopiszę się do ostatniej wierszenki. Dorbaldie dno i tyle!
I moim zdaniem żebro wzięło się z nieba.
Maszmun z KR (Kółka Różańcowego oczywiście)!

PS Bronia trochę pytań do Ciebie zostawiłam w Rozmowach
Małgosia Sz

Postprzez GrejSowa Pt, 14.03.2008 14:20

Cze, Druhny, trafiłam do HalYnki po guzikach...a tak naprawdę, to trzymając się ogrodzenia, bo jestem otępiała i skołowana po lekach. Migrena mnie dzisiaj dopadła straszna. Wszystko przez pogodę, hihi...taaaa, juz mi się oberwało w gołębniku od Maszmuna za przeterminowane wino. A ja tylko troszkę liznęłam tego winka, przysięgam, gdyż już wczoraj późnym wieczorem było mi źle...No, i tyle z nowości...to znaczy niezupełnie, ale Maszmun kazał mi zamknąć dziób i stwierdził, że piszę zbyt realistycznie. No, przepraszam, to nawet w gołębniku jest cenzura i nie mogę być sową? A co ja takiego napisałam? Że mam trudne dni? A co, nie można? Aha, pewnie sO trudne dni i TRUDNE DNI. Phi! To nie! Obrażam się. Przetrzymam je sowie jakoś w samotności w dziupelce i wrócę, jak będę miała lepsze...
GrejSowa

Postprzez Małgosia Sz Pt, 14.03.2008 14:56

oj bo wkleję hihihi...

Ps #4 powieść naturalistyczna wysiada przy gołąbkach Sowy! Ale co ja Wam mówię? A co Wy niby nie wiecie? No ne?
Małgosia Sz

Postprzez GrejSowa Pt, 14.03.2008 16:13

a wklejaj, Małgoś, trza zmienić nastrój, bo tak jakby się wypalamy powolutku z obciąganiem...

znowu mam pożar w burdelu...w sumie mogłam mieć dalej migrenę, być nieprzytomną i nie reagować na żadne bodźce...a może by tak udać nawrót...?
GrejSowa

Postprzez Małgosia Sz Pt, 14.03.2008 17:39

Spadam na weekend. Dzisiaj kolejna próba instalacji internetu. Druhny w końcu trzymają te kciuki zamiast obciągania może, co?
Aha. Moim zdaniem HobbitU pod kołderkO majstrujO przy kurku!

Ściskam!
Małgosia Sz

Postprzez GrejSowa Pt, 14.03.2008 20:43

Druhny, wpadam i wypadam, gdyż padam...

Dobrego weekendu!
GrejSowa

Postprzez M.C. Pt, 14.03.2008 21:07

DRUHNY! Bacznosc! Nie wiem co jest 3.15. Ale moje drogie DZISIAJ 3.14 sO urodziny Alberci! Niech ci sie Alberciu swieci az do konca numeru pi 3.14159265358979323846…

PS Exploratorium w SF urzadza z tej okazji wielkO PARADE, paje tez bedO.

I juz pedze bo jestem w biegu!

PS
Albercia w wieku prenatalnym."Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving”
Obrazek

Hihi..., zaslyszane
Obrazek
M.C.

Postprzez Małgosia Sz Pt, 14.03.2008 23:27

No i trafiła Albercia na maszmunową podłogę!

Pozdrawiam z kanapy!
Małgosia Sz

Postprzez Bromba Pt, 14.03.2008 23:36

No halo! Ta da! Czy T. to przeżył?

A ja w zębach przynoszę para-wierszenkę:

Sobota
TVP 2
0.20 – film Stacja (nie wiem co to jest dokładnie, ale w obsadzie Zbigniew Zamachowski, Bogusław Linda i Katarzyna Figura). Może Bronia wie? #kurczę, Maszmun odcięty od kabla, a ja nie zdążyłam się wypowiedzieć, sorry! Otóż tak – film z gatunku nie wiadomo co, bo ani sensacja, ani dramat; ja obejrzałam, jak miałam przesyt Zamachowskiego, więc to mi utrudniało odbiór; Wereśniak też ciągle nie budzi mojego zaufania, ale film do obejrzenia; i strasznie przeklinają – Czemu tyle przeklinasz, pyta niezmanierowany jeszcze młodziak Obuchowicz Zamachowskiego – bo k…. lubię i ch..#

TVP Kultura
od 17.05 do 20.00 filmy animowane, m.in. Katedra, Tango, Łagodna i Piotruś Wilk. SUPER! #no, ładny zestaw#

1.00 – Zbigniew Namysłowski ballady jazzowe #o tej porze na pewno przeżycie#
2.25 – D.I.L. film Kondrada Niewolskiego, który chyba wygrał kiedyś taki festiwal niezależnego kina organizowany przez TVP2, ja tego filmu nie widziałam, ale to reżyser, który zrobił świetną Symetrię. Bronia wiesz coś? #a tu nic nie wiem i choć Niewolski, to jednak film niezależny – na własną odpowiedzialność! I tak wiem, że Maszmuna, hobbysty obuwia i polskiego niezależnego kina to nie zniechęci#

TVP Polonia
21.45 – Klucznik, dramat Wojciecha Marczewskiego z Tadeuszem Łomnickim m.in. (nie widziałam)
Kino Polska #jak wyżej#

10.50 – Pętla Jerzego Hasa z rewelacyjną rolę Gustawa Holoubka #cześć jego pamięci, choć ja miałam czasem problem z jego manierą#

Niedziela
TVP1
1.35 – Francuzka z moim ukochanym Danielem Auteuil #Maszmun ma z Danielem chyba to samo co ja z Hugh – co ona w nim widzi, hi hi#

TVP Kultura
0.25 – Patrzę na ciebie Marysiu Łukasza Barczyka, nie wiem, czy widziałam, to chyba film z Mają Ostaszewską, Bronia wiesz coś? #tak, z Mają; bardzo lubię ten film, zdjęcia z ręki jak z imienin cioci, ale to mi nie przeszkadza#

Poniedziałek
TVP1
20.20 – Teatr TV (Scena faktu) – Stygmatyczka z Kingą Preis #KP zawsze, w każdym wydaniu – pamiętam każdą jej rolę, którą widziałam, a ten teatr jest premierowy, jeszcze ciepły#

TVP 2
0.15 – Still alive film dokumenty o Krzysztofie Kieślowskim #gorzki wniosek z tego dokumentu…#
1.45 – Jazzsinfonica, część 2 #pora dla inteligenta, to chyba jasne#

Wtorek
TVP Kultura
12.05 – Zły film dokumentalny o Tyrmandzie (Małgoś tutaj wielka wielka moja prośba!) #wiadomo!#

Ale Kino
20.00 Przeciwnik (znów mój ulubiony Daniel Auteuil) #festiwal czy co?#

Środa
Kino Polska
17:55 Krzyk Barbary Sass z Anną Dymną w roli głównej #Tylko strach w tym duecie tez lubię#

Czwartek
TVP 1
23:05 – Wyrok na Franciszka Kłosa Andrzeja Wajdy #oj, chyba dziękuję#

TVP Polonia
13:15 – Noce i dnie odcinek 1 #to się ciągle oglada! Boguuuumiiiiiił!#

Maszmun + #Bronka, Maszmun, strasznie dużo telewizji oglądasz, wiesz? Hi hi. Aha, pierwszy wers już nieaktualny, ale zostawiam jako ku pamięci.#

PS Jeszcze wyciążek i już mówię dobrego nocodnia!

Tak w nas głęboko skryte śpią (no co? No bo nie wiem, KKK sie zwstydzila i NIC nie gada, phi, PANI si znalazla....Ale wystarczy tylko zaspiewac stary niedzwiedz to si obudzO) [nic nie trzeba śpiewać, Emciu, wystarczy obciągnąć w rowie, Kangusia potwierdzi!] /Bronka, czy Alberci sie cos mieni przed oczodolami, ze Tobie nie siadly obyczajowe wierszenki na tematy rozne? PS 15 marca, to Druhna nie wie?!?!?!?!?!? Poprosze o dzienniczek uwag, BUM! PS # 9 Dobre, Sciana, dobre, hi hi/ #hi hi, czy Albercie się mieni, to nie wiem, a co do wierszenek obyczajowych – ani mi nie siedzą, ani stoją, ani leżą, ani wiszą – kurczę, strach usta otworzyć, ekhm ekhm#

[/color]
Bromba

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne