przez M.C. Śr, 12.03.2008 02:42
A teraz bedzie moj glos w dyskusji.
Jak dzwon, który zaledwie tylko tknąć a już śpiewa (bo sO dzwony i DZWONY!)
Jak zabłąkanych ptaków głos (Sowus, a chcesz syropiku na warcenie? Taki na kranowce....)
Jak liść, przez chwilę piękny, nim go wiatr strąci z drzewa(....figowy moze? A to drzewo to ma mocne kurzenie?)
Tak w nas głęboko skryte śpią(no co? No bo nie wiem, KKK sie zwstydzila i NIC nie gada, phi, PANI si znalazla....Ale wystarczy tylko zaspiewac stary niedzwiedz to si obudzO)
Refren:(juz? A co ta zwrotka taka krotka? Panstwo zrobili edycje tekstu? Ja sie tak nie bawie! Druhny! Rownac szeregi! Akcji CENZURA w HalYnce mowiMY niet!)
Małe tęsknoty, krótkie tęsknoty, znaczące tyle prawie co nic(zaczyna sie od malej tesknoty a konczy sie na duzej, ne? Taki prodzekt drozdzowy...)
Nagłe i szybkie serca łopoty, kto by nie znał ich(Kangurzyco, hihi, TY tez?! A ja juz myslalam, ze to tylko ja, ufffff...)
Nie wiadomo skąd zjawiają się, zakatarzone (ze szkoly przylazo i od razu goraczka kaszel i przeziebienie, taaaaa....)
Wyproszą łzę i żalu łut(chlip chlip, Maszmunu! Hobbitu chcO sie bawic guzikami!)
Posiedzą, podumają i jak gość nieproszony (pozdrawiam wszystkich klikajacych, a co!)
Nim się rozwidni, znikną już(to z duchami tez mozna si bawic w obciaganego? A kiedy seans?)
Refren: (hihi, no to na drugi guzik)
Małe tęsknoty, krótkie tęsknoty, znaczące tyle prawie co nic(nie idziemy na wielkosc tylko na jakosc! Teremi, ja bym powiedziala tak...Nie wazne gdzie i jak Pablo tym dlutem majstrowal....wazne czy z tego majstrowania wychodzily arcydziela..., taka Paloma na ten przyklad...)
Nagłe i szybkie serca łopoty, kto by nie znał ich(to proszony na szezlongu! Wszystkie kuzynki zglaszajO si na ochotniczki!)
Małe tęsknoty, ciche marzenie, zwiewne jak obłok, kruche jak dym(tutaj wklejamy swoje ciche marzenia....ZARA! wklejamy nie znaczy WKLEJAMY! NO! Po cichutku, psssst, ekhm i skrzyp skrzyp...)
Nieodgadnione w nas duszy westchnienia, kto by nie znał ich(westchnienia do gory! Pan Fizyk robi rachunek nieodgadnionosci! Pozniej przeliczy go na odgadniony i wysle liste westchnien do Krolika Wielkanocnego a ten obsypie nas jajkami! Uffff...)
Krystyna Pronko + (Emcia, wszystko crystal clear? No mysle! BUM!)
PS A tak na calkiem serio to jestem za cenzura wizerunko dzieci. CALKOWITO! W internecie czy gdziekolwiek indziej. Zadne tlumaczenie takie czy owakie do mnie nie przemawia! Noooo....chyba, ze mamy do czynienia ze sztuka... Ale w sumie to jednO od drugiego nie jest tak trudno odroznic, ne?