HYDE PARK

Postprzez teremi Wt, 26.02.2008 23:14

cos ten gpłąbek wolno frunie ale do rana doleci - dziekuje Tereso
teremi

Postprzez Ita Wt, 26.02.2008 23:17

Sprobuje jeszcze raz wyslac,
w innej "kombinacji"...
Ita

Postprzez teresa Wt, 26.02.2008 23:21

bo ja tak ostatnio latam na zwolnionych obrotach i nie myślę, to sie nie spieszy łobuz.
teresa

Postprzez teremi Wt, 26.02.2008 23:22

Ita to nie było do Ciebie tylko do "Teresa" co mi zyczenia z gołębica słała i gałązka w ciubku (to było na drugiej stronie - tam sa i kwiaty dla Ciebie)

miałam oskarowe zadanie - wzruszyć Ścianę do łez - mam nadzieję, że się wzruszy (ze strony Budki Suflera Druhnom własnymi pazurami skopiowalam)

:: Za ostatni grosz :: ..
Muzyka: Lipko Romuald
Tekst: Dutkiewicz Marek

Jaki jest wynik gry
Nie wiem, nie pytaj mnie,
Jak na imię tej grze,
Tego nie wiem już też.

Wczoraj tak było tak,
Nie znaczyło zaś nie,
Nie mieszało się nam
Czarne z białym co dzień.

Wczoraj niewinni tak,
Dzisiaj pionki w grze,
Wczoraj błękitny wiatr,
Dzisiaj duszny zły sen.

Z drugiej strony mych snów
Wszystko lepszy ma smak,
Bo w powietrzu jest luz
I muzyka wciąż gra.

Za ostatni grosz
Kupię dziś chociaż cień
Tamtych dni.
Za ostatni grosz
Wino z zielonych lat
Chcę znów pić.

Kiedy zaczął się wić
Kręty, pochyły szlak,
Gdzie był pierwszy nasz krok
W rozpadlinę bez dna

Gdy srebrników garść
Przekonała nas, że
Kiedy dają, to brać,
Każdy głupi to wie.

Bilans zysków i strat,
Prowadzimy od lat,
Nie ma czego w nim kryć,
Nie ma czego się bać.

Skąd więc na lustra dnie,
Z progu każdego dnia
Wita cię najpierw wstręt,
Potem brat jego strach.

a okarowy film "Piotruś i wilk" piękny - oby mi sie nie przysnił (oczywiście wilk, jakis przystojny Piotruś to się może śnić)
teremi

Postprzez teresa Wt, 26.02.2008 23:24

Ituś, dziś jestem leżąca, pozdrawiam
teresa

Postprzez teresa Wt, 26.02.2008 23:26

ale namieszałam, dzis jestem do niczego, trzymajcie sie ide do łóżeczka.
teresa

Postprzez Ita Wt, 26.02.2008 23:31

Teremi,
a ja myslalam, ze do mnie...i jeszcze 2 golabki poslalam do Ciebie,

a Teresie zdazylam juz przed Toba podziekowac, na poprzedniej stronie...
tym razem taka szybka bylam

Tereso,
wolno, bo dodatkowo obciazony galazka, ktora w dziobku trzyma,
ale wazne, ze ... leci !

Spokojnej nocy, bede jutro myslami z Toba, Tereso !
Ita

Postprzez Ściana Śr, 27.02.2008 07:59

Impreza w HalYnce bez wierszenki?! W ZYCIU!!!!!
No to voila!

PS Ale Druhny sOM stare, hi hi. U & U.

I ta....no....DUMKA!!! ||żeby nie powiedziec „ICIA – wierszenka”, czyli I ta ....DUMKA || /nie bojMY sie tego powiedziec Idumka, tfu, Itumka, RAZ!/

Dumka (brudnopisowo to ja powiem, ze jak zobaczylam te dumke to az mi sie oczodoly zaszklily ze szczescia! Ech dumka ta dumka....)||a mnie się zaszklily, ale z tesknoty...za dumkami, które mama spiewala|| /hi hi....mnie nawet kilka lez kapnelo na podlogu. A co? Jak tesknic za dumka, to isc na calosc/

Rzeka ciągle, choć powoli(Albercia pyta czy z tego wersu jest moze widok na rzeke drozdzy. Nie przepychaj sie Alberciu, bo widok nie dla ciebie, hihi, jeszcze wpadniesz i cie drozdze pochlonO!) ||taka nie „bystra woda”, tylko „leniwa”, jak to na nizinach bywa|| /ale czy ta rzeka wpada do morza drozdzy? A to morze do oceanu? Auc/

Wpada w sine morze,(a morze na to wpadanie co? Wzburzylo si choc troche czy dalej faluje jak falowalo?) ||znam taka rzeke, która wpada w morze...Piasnica się nazywa, widzialam tez rzeke wpadajaca do jeziora Dab. W obu przypadkach rzeka przynosi do „duzej wody” piasek i w takim miejscu robi się ...mielizna|| /dorbaldie noc oskarowa: piekne filmy, blichtr, nuda, nic sie nie dzieje, mielizna. Jak w polskim filmie, auc, auc, auc/

Szuka Kozak swojej doli,(hihi, no od razu widac, ze ten Kozak to nie Sokol, bo mu oczodol szwankuje.
Ita...pssssst....dziekuje osobiscie za dumke na dwa serca, hihi, Druhny nie otwieraja linku od Ity! PS OSKAR dla Dumki na dwa serca!) ||bo tu w HP tylko taki na „oskarowy” wieczor Kozak, ale TAM na „ukrainskim szlaku”, to dopiero Kozak z pieknymi oczodolami szaleje|| /wklejac detale Kozaka, gdzie jest Maszmunu z aparatem? Ekhm, ekhm/

A znaleźć nie może.(....step szeroki a glodnych Hobbitu wiela....., no i si dola zabyla) ||bo może zle szuka ?|| /bo nie chodzi o to, zeby szukac, tylko zeby szczekac, a co ma przyjsc, to przyjdzie. Co wygralam?/

Szedł, gdzie wicher go powionie,(a to tak obfurkal step doobkola...., zdac si na wicher, ot kozacka fantazja!) ||u mnie wczoraj w nocy taki wicher wial, ze nawet ...KOTA na dwor wypuscic zal, a co dopiero KOZAKA|| /Kozaka to w takOM pogode najlepiej buch na podlogu, dobrze mowie, ne?/

Gdzie poniosą oczy,(ali ciekawosc widokow mu sie ostala ws poniewieranyhch oczodolach!) ||jak ten ... cygan, co „nadancingu” gral...|| /dla sympatIcznej panny Alberci? Poszla won z dumki, luuuuuudzieeeee.....Alberci to sie wydaje, ze wszystko jest o niej/dla niej!/

Rozegrało się serce w łonie,(hihi, Scianu, Druhna mi tu wyjasni, czy tem Kozak to byla mozi Kozaczka w przebraniu? I do tego przy nadziei? PS Druhny slucham "One thousand splendid suns" i chyba nie skoncze....Czy one nie wsiada do tego autobusu? Ja nie mam sily na samosady nad kobietami!) ||czy Druhny slyszaly, co pewien polski eurodeputowany sadzi o zamianie rol mesko-damskich ?|| /abrakadabra, zamieniaMY role meskie na damskie.....no i co tak kwilO i placzO i marudzO i narzekajO, ze im ciezko byc kobietO, phi! Zeby byc kobietO to jest SZTUKA. YOU CANNOT RUSH ART, bum!/

Szeptał duch proroczy: (nie mylic Ducha Proroczego z KKK! Duch Proroczy dopiero pobiera nauki u KKK. Jeszcze mu DUZO do przepowiadania przyszlosci brakuji....) || trudno być prorokiem w K-R|| /phi, za to w Kredensie to mozna prorokowac az si robiO rysy na KKK. No to wyciagam podium i prorokuje, ze za chwile bedzie kolejna wierszenka. Troczkowe kryc sie!/

"Po co gonisz się za marą,(Druhny pozwolO Mara, stepowa kuzynka Alberty, straszna chlopczyca! Tylko kunie i kunie!) ||Jak Horpyna jakas !|| /a Druhny widzialy scene z kuniem w filmie „Elizabeth: The Golden Age”?/

Gdzie cię oczy wiodą? (Druhny w tym roku to ja chyba skocze do Lwowa. No co? Cale forum juz bylo, przetarlo szlaki, to tera pora na Emcie!) ||nie cale, nie cale...|| /Emciu, a Druhna to bedzie skakac przez Azje? Bo jesli tak, to zapraszaMY na azjatyckOM podlogu/

Rzucasz ojca, matkę starą (eeeee tam rzuca. Przyjedzie w odwiedziny! Kazdy Kozak lub Kozaczke gdzies kiedys wracajO do gniazda) ||a szczególnie Kozaczatka – KOCHANE MALENSTWA, prawda An-doro ?|| /co mnie Druhny straszOM?!/

I dziewczynę młodą.(no coz...serce nie sluga, moze mloda nie byla przywabliwa? A tam Mara szaleje na stepie..., to Kozakowi w to graj, czili hulaj kozacko duszi!) ||a jak wroci, to mloda już nie taka mloda będzie|| /”How do you show her you love her?” hi, hi....Emciu, jak to z tej piosenki nie bedzie wierszenki? Druhna chce sie zalozyc? Wytnie sie wszystkie powtorki i bedzie dumka jak ta lala, hiiiiii/

W cudzej stronie -- cudzy wszędzie(emigrant! Swoj w HalYnce!) ||macham do Was Druhny-Emigrantki, tu na stronach HP macie SWOJE (NIE-cudze) miejsce|| /dziekuje DruhnOM! Oto jeden z powodow odwiedzania Forum, czek!/

Wiarą i językiem, (hihi, dobre! Wiara taka, ze Archidiecezja zalamuji rece, a jezyk taki unikatowy, z literowkami. Czili samo zycie emigracyjne! BUM!) || jezykiem bez ogonkow trudno pacierz mowic !|| /Holy War w Kredensie? Hobbitu lapiO za The Holy Grail, mozna mylic z antologiOM wierszenek, zeby jOM ukryc w lochach. Dobre, Sciana, dobre!/

Tam zapłakać z kim nie będzie (no chyba ze z siurgajacym deszczem...) ||nono, niech Druhna nie chlipie ! Mogę podac chusteczke ?|| /Albercia pyta w jakim kolorze ta chusteczka. Hi hi „Because he'll wear your favorite color
Just so he can match your eyes”, tra la la la/

I pogwarzyć z nikiem."(hihi, z nikami to ja gwarze w HalYnce! Duch Proroczy w koncu trafil w piatke!) ||chyba, ze na gadu-gadu z jakas inna Druhna-Emigrantka, albo i z K-R|| /Albercia pyta czy „gwarzyc” oznacza „walic w-czape”?/

Fale morskie! płyńcie w pole (fale morskie plus pole, to jak bumcydydy bedzie krajobraz po tsunami!) ||cos dla SCIANY !|| /Druhny nie zapomnOM o rozbitkach na bezludnej wyspie, czek. Wrocilam z roboty troche schlipana. WOGLE ale to WOGLE nie nadaje sie do pozegnaniowych bojsowych przemowien. Wylazi ze mnie, ze tak polece BronkOM, „czlowieczenstwo”, ech/

I brzegami trzęście, (az figi pospadajO!) ||musi tornado || /po kazdej burzy przychodzi slonce? Dobrze mowie Druhny? Prosze o glaski/

Kozak marzył spotkać dolę,(Dola, nie mylic z Lola, to psedonim Mary, tej stepowej kuzynki Alberci od kuni) ||marzyl o DOBREJ, a spotkal ZLA|| /”Everybody wants to live happily ever after”, no co? Druhny zalujOM tej ZLEJ troche DOBRA?/

A spotkał nieszczęście.(a TO si skad przyszwendalo? Bardzo mi niemilo bylo pana poznac, na mnie juz czas zegnam!) ||Poszlo ! A kysz ! || /to co? Mam sie pakowac? Druhny do mnie mowiOM?/

Już żurawie powracali,(wakacje juz tuz tuz! Bilety trzeba bukowac!) ||przylatujcie, przyjezdzajcie ...CZEKAMY !|| /bilety zabukowane, czek! I niech mnie kule bijOM!!!/

W domu wytchnąć mogą,(co to jest wytchnenie w domu? KONKURS!) ||czasem trudno w domu wytchnac || /aocochodzi Druhny? PS Albercia pyta „a co to jest wytchnienie”?/

Kozak płacząć poszedł dalej (ot malanka z tego kozaka, beksa jedna w dodatku!) ||a na takiego silnego chlopa wygladal na tym koniu ! || /special effect, phi! Druhny „Transformers” nie ogladaly czy jak? Auc! Hi hi/

Swą ciernistą drogą.(ale za to jakie roze piekne zakwinO jak przyjdzie pora roz! PUENTA!) ||ale pierwej TULIPANY – u mnie już prawie sO|| /poprosze o PRZBIJ-SNIEGI, hi hi. U mnie wczoraj spadl snieg, taaaaa.....a juz prawie prawie czulam wiosne w tynku/

(Petersburg 1838 T.Szewczenko, w tumaczeniu W.Syrokomli)+(pssssst tekst przemycony przez Druhne Teremi, bless her heart. Emcia, ja tylko wpadlam z nawiasem dla kamuflazu.) ||Ita – przemytniczka dziekuje Druhnie Teremi – przemytniczce, za „kozacza” DUMKE|| + /Sciana, a Druhny co tak szyfrujOM? Druhnom sie dumka nie podoba? Moge wkleic nominowane do Oskarow piosenki z „Enchanted”, phi/
Ściana

Postprzez Ściana Śr, 27.02.2008 08:22

hiiiiii.....

no skoro Impreza w HalYnce, to Impreza na calego. Na drugOM nozkie!

Emciu, nie boj Sciany, wycielam zbedne powtorki, hi hi. Szczekam na Druhny nawiasik, czek.

How does she know you love her?
How does she know she's yours?
How do you show her you love her?
How does she know that you really, really, truely love her?

It's not enough to take the one you love for granted
You must remind her, or she'll be inclined to say...
"How do I know he loves me?"
"How do I know he's mine?"

Well does he leave a little note to tell you you are on his mind?
Send you yellow flowers when the sky is grey? Heyy!
He'll find a new way to show you, a little bit everyday
That's how you know, that's how you know!
He's your love...

You've got to show her you need her
Don't treat her like a mind reader
Each day do something to need her
To believe you love her

Everybody wants to live happily ever after
Everybody wants to know their true love is true...
How do you know he loves you?
How do you know he's yours?

Well does he take you out dancin' just so he can hold you close?
Dedicate a song with words in
Just for you? Ohhh!

He'll find his own way to tell you
With the little things he'll do
That's how you know
He's your love
That's how you know
He loves you
That's how you know
It's true

Because he'll wear your favorite color
Just so he can match your eyes
Rent a private picnic
By the fires glow-oohh!

His heart will be yours forever
Something everyday will show
That's how you know
He's your love...
That's how she knows that you love her
That's how you show her you love her

Do tej piosenki nie bedzie wierszenki!!!!!BUM! @ Emcia
A wlasnie ze bedzie!!!!!! Bum! @ Sciana PS # 9 Wolnosc slowa w Kredensie
Ściana

Postprzez Małgosia Sz Śr, 27.02.2008 10:56

Ja tak od czapy wpadam z tradycyjnymi stogami z KR dla Emci. Emciu stogi mają się całkiem dobrze (przynajmniej w okolicy Puszczy Kampinoskiej)!
hihihi to jest moja odpowiedź na post Emci napisany po urlopie w KR. Trochę późno, wiem. Zdjęcie zrobione dawno, to znaczy zaraz po tym poście, ale T. dopiero teraz mi przesłał, no i to wyjaśnia dlaczego byłam zmuszona kupić sobie własny aparat.

Uciecho autoportret piękny. A zdjęcia foodie... mam coś dla Druhny z Białowieży, ale trzeba trochę poczekać. YOU CANNOT RUSH ART hihihi.

Bronia, chcesz pogadać z T. o statywie?

Teremi wczoraj przegapiłam Piotrusia, załapałam się na końcówkę i byłam pod wrażeniem. Aaaa w kwietniu w Elblągu AMJ, Druhna nie przegapi!

No i zdjęcie.
Obrazek

Fot. ciągle T.
Małgosia Sz

Postprzez teremi Śr, 27.02.2008 11:00

Maszmunku - o koncercie wiem i juz zarezerwowałam bilet a film swietny - nagroda w 1000% zasłużona
teremi

Postprzez Małgosia Sz Śr, 27.02.2008 11:12

I dla wszystkich dwulatek i trzylatek (Sowuś!) tulipany z maszmunowej komody na tle niebieskiej ściany.

Obrazek

Fot. Maszmun
Małgosia Sz

Postprzez Rfechner Śr, 27.02.2008 12:16

Wszystkiego dobrego NAM WSZYSTKIM :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Rfechner

Postprzez Rfechner Śr, 27.02.2008 12:21

Obrazek
Rfechner

Postprzez M.C. Śr, 27.02.2008 18:29

Dzien wiosenny, czek. Mialo byc zdjecie, ale gdzies sie zapodzialo, i nie o sztuke tu chodzi..., tylko o zwykly rozgardziasz.

Reniu dziekuje za krokusy.

Teremi dziekuje za tekst(y), Druhnie Scianu tez, chyba bedzie wierszenka, hihi, tak cos czuje w kosciach.

Pozdrawiam Druhny ktore przebywajO chwilowo w Uwagach. Reformacja forum, na dnie rowu, przy winku z okazji obchodow jubileuszu Sowusi to jest to! Wasze/nasze zdrowie, a najwazniejsze to zdrowie pana Jarka, hihi!

Maszmunku, no i sa stogi, to nic ze anticzne, hihi, Ty dluzej czekalas na przepis..., co to bylo? Cos z cukini chyba, hihi. A T. to pozyczyl Druhnie statywu do tulipanow?
W temacie statywu to znalazlam cos ciekawego, Bronia, moze sie nada? Mozna nawet zmienic kolory!
Ten statyw nazywa sie goryl.
Obrazek

I maly wyciag.

Po co gonisz się za marą,(Druhny pozwolO Mara, stepowa kuzynka Alberty, straszna chlopczyca! Tylko kunie i kunie!) ||Jak Horpyna jakas !|| /a Druhny widzialy scene z kuniem w filmie „Elizabeth: The Golden Age”?/ (ale o ktorO scene chodzi wlasciwie? TO na bialym kuniu z rowianym wlosem, jak krolowa przemawia do bojsow, tfu, zolnierzy przed bitwO?)

Gdzie cię oczy wiodą? (Druhny w tym roku to ja chyba skocze do Lwowa. No co? Cale forum juz bylo, przetarlo szlaki, to tera pora na Emcie!) ||nie cale, nie cale...|| /Emciu, a Druhna to bedzie skakac przez Azje? Bo jesli tak, to zapraszaMY na azjatyckOM podlogu/ (hihi, bo widzisz Itus, zanim ja dotre na tO Ukraine skaczac przez podloge w Azji, to jeszce troche drozdzy w rzece uplynie i wtedy juz pewnie cale forum brdzie PO Lwowie...)

I brzegami trzęście, (az figi pospadajO!) ||musi tornado || /po kazdej burzy przychodzi slonce? Dobrze mowie Druhny? Prosze o glaski/ (a figa! Po kazdej burzy przychodzi nastepna burza! Miedzy burzami curknie troche slonca, hihi. Glask, glask Scianu.)

PA. Mam problemy z wlaczeniem samochodu, ale to nie bateria, ani nie ten...alternator (po polsku?). Ktos wie ococchodzi?
M.C.

Postprzez teremi Śr, 27.02.2008 19:27

może potrzebne są kluczyki do samochodu?
teremi

Postprzez M.C. Śr, 27.02.2008 19:33

Hihi, Druhna Teremi lepiejnie zartuje tylko spyta o opinie tego szefa od samochodu co to Druhne obwozil po bezdrozach!

PS A moze po prostu potrzebny jest krem Clitoris? Dobre Rudi!
M.C.

Postprzez teresa Śr, 27.02.2008 19:38

a paliwo to je?
teresa

Postprzez GrejSowa Śr, 27.02.2008 19:38

No, jak po Clitorisie nie zaskoczy, to już nie wiem...
GrejSowa

Postprzez teremi Śr, 27.02.2008 19:43

paliwo i kluczyki - mały pikus, ale Emciu czy to jest samochód?
teremi

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne