przez Ściana Wt, 12.12.2006 15:08
Melduje sie Druhna na Swietym Dyzurze, czili WUS. Tra la la la la......Emcia mnie wywolala do wierszenki. Prosze nie walic w Emcie bumerangiem, bo mozna sie nadziac na kaktusy. Wiem, co mowie. Kiedys-gdzies, taaaaak - to bylo w Arizonie (tej prawdziwej, hi hi), taki jeden kaktus wlazl mi w dlonie. Zrozumialam wtedy, ze zycie fakira zdecydowanie nie jest nuDNE. Takie tam. Przeciez i tak NIKT nie czyta moich postow, co nie? No to walne sowie wierszenke przed snem. Moze jakas Druhna Nikta przeczyta sowie dla DRAKi.
PS Oglaszam Swiety Weekend. Amen.
(Wklejam tylko Madonnenke. No co, Sowa chciala, to co mialam robic?) /no i maMY z glowy. ObarczaMY Sowe za przerost wierszenek nad postami w HP. PS Czy jak sie wali w Sowe, to tez mozna sie nadziac na kaktusy?/
La Isla MONiITA;-) (aaaa, znowu TA wyspa, Monika ukryla sie jakgdyby nigdy nic na wyspie?) /chcialam sowie poleciec na wyspe. Wybralam jedna. Fiji. Juz mialam placic za podroz, a tu sie okazalo, ze tam rozpetal sie polityczno-wojskowy pucz. Rece precz od wysp!!!! Rece precz!!!! Swiat, COPY!!!!/
(Spoken:)(prosze bardzo mozna sowie po cichu mowic, jak ktos nie chce spiewac, wolnosc w nawiasie!) /dzisiaj dre sie na caly tynk: WYGRALAM JEDNA BITWE W BOJS KLUBIE. PS Jeszcze sie nie ciesze, bo to dopiero poczatek tych wygranych. Run, Sciana, run!!!!/
Como puede ser verdad (po czym mozna poznac PRAWDZIWA bezludna wyspe?) /po tym, ze nie ma na niej uzbrojonych po zeby zolnierzy z "zaprzyjaznionych" krajow/
Last night I dreamt of San Pedro (male zgubione miasteczko, kamienne uliczki, wyblakle sciany domow, troche przypomina Santorini Maszmuna) /phi! "Wyblakle sciany"?! Pociagnie sie farba i bedzie Las Vegas/
Just like I'd never gone, I knew the song(protestuje! Przeciez po to sie czlowiek wyprawia na bezludna wyspe zeby zapomniec, piosenka poszla precz!) /Emciu! Sciany sie nie boisz? "Piosenka poszla precz"? Ja Ci pojde!!!! Bez piosenki to ja sie w ogole nie budze, szkoda czasu na PIER-DO-LY/
A young girl with eyes like the desert(znaczy sie zolte oczy? Hmmmm, pewnie jakis abstrakcyjny obraz. HA! Wypalone oczodoly!) /Klania sie Wszystkim Druhna Sciana z wezykowym "a-nie-mowilam?"/
It all seems like yesterday, not far away(dla mnie wczoraj to bylo tylko i wylacznie wczoraj, ale czasami jest takie wczoraj co tak naprawde wydaje sie byc wieki cale temu. PS A wczoraj to bylam w Arizona Cactus Garden, nie, nie w Arizonie, tylko tutaj niedaleko.) /nie trace czasu na "wczoraj", zdecydowanie stawiam na "dzisiaj". No co? Otwieram sowie weekend. Czy juz nie mozna minimalistycznie cieszyc sie zyciem?/
Chorus:
Tropical the island breeze (ogladalam dzisiaj zdjecia od Trzynastki, w koncu mialam chwilke czasu, PIEKNE te Twoje Hawaje Trzynastko! PIEKNE!) /Trzynastko, poprosze o jakis kawalek BLUE. Taka terapia kolorami, bo Druhny tutaj wyjezdzaja z bialym sniegiem. A co to nie ma innych kolorow?/
All of nature wild and free(znaczy sie nie trzeba placic za hotel, za parking, za dostep do plazy. Wodospad, plaza, dzungla i niebieski ocean za darmo. UdajeMY, ze rekiny odplynely na inna bezludna wyspe z Atrapami, hi hi.) /Jakie "udajeMY"? Nic nie udajeMY!!!! One naprawde odplynely! Phi! W ogole ich nie bylo! Tylko nam sie przysnily!/
This is where I long to be(nieeee, nie mam nawet smialosci miec takich marzen...) /dzisiaj to mam takie marzenia, ze hej. Jedna wygrana bitwa z bojsami i zaraz mi szumi w tynku/
La isla bonita(a czy na ladnej wyspie sa ladne sowy?) /Sowa! Daj Emci w-czape, co? Jasne, ze Sowy sa ZAWSZE ladne! PS W ogole co to za slowo "ladne"?/
And when the samba played (juz Carnival, znowu Kredensowa strefa czasowa?) /SAM-BA, Druhny prosza Druhow, ekhm....ekhm/
The sun would set so high (wyspa rownikowa jakas, zaraz sprawdze na mapie) /na dzipiesie, a nie na mapie! PS Azja znowu gora! Co nie Mashmun? Hi, hi/
-Ring through my ears and sting my eyes(Sowa czekam jutro na sms-a! Poniedzialek, sama rozumiesz, poprosze o dawke usmiechu!) /Sowa! A czy Ty wiesz, ze Twoj sms przyszedl do mnie w momencie wygrywania bitwy z bojsami?! Usmiechnelam sie!/
Your Spanish lullaby (lu lu lu lu lu lu lu) /Emciu! Mlodziez czyta, wiesz? PS Mlodziez prosiMY o czytanie z zamknietymi oczami/
I fell in love with San Pedro (Belize, czy to kolo LA? Bardzo duza roznica....) /hi hi. CZEK/
Warm wind carried on the sea, he called to me(wiatr ma wieksza moc niz ocean?) /W zyciu! Po moim trupie! OCEAN ma najwieksza moc na swiecie. RECE PRECZ OD OCEANU/
te dijo te amo (kocham wakacje) /wrrr wrrrr.......... PS niesmialo dodam "kocham weekend", taka atrapa wakacji/
I prayed that the days would last(heeej a po co sie modlic, wybudowac jakis szalas z trawy i osiedlic sie na bezludnej wyspie i mozna kochac na lewo i prawo!) /luuuudzieeee! Dopisuje sie do tej wierszenki tylko po to, zeby przykryc jakos te wszystkie "ekhm...ekhm", ktore Emcia powstawiala do wierszenki/
They went so fast (jak te fale!) /nie moge....normalnie nie moge stac na strazy cnoty HP. Ide na calosc, mam w nosie to, ze mlodziez nas czyta. Hi hi. Emciu! "FAST"? Czek - cztery litery, ale SLOW to tez cztery. Ekhm...ekhm/
(chorus) (Bronka prosiMY o mala probke swiatecznego spiewu, z tych swiat co to wiesz,....nie mowi sie o nich w Kredensie...) /Bronka - czekaMY na "audio file". Moze byc przeslane na golebnik. Altem/
I want to be where the sun warms the sky (wystarczy zrobic sowie liste miejsc w ktorych chcialoby sie byc, wlozyc te liste pod poduszke ....i moze sie przysnia, hi hi) /phi! mozna tez te liste wlozyc do kalendarza, zwanego w Azji palm-pilotem/
When it's time for siesta you can watch them go by(Atrapy na rekinach?) /Emciu! Za to wspomnienie o Atrapie, to normalnie masz w-czape, wiesz? PS Wkleic?/
Beautiful faces, no cares in this world(wydaje im sie ze zamienily sie w syreny i suna na delfinach, jak sie przebudza z tego snu to dopiero sie zdziwia!) /a niech ida w cholerkunie! SIC/
Where a girl loves a boy, and a boy loves a girl(to wychodza ladnie na zdjeciu?) /dobre! Emciu! Bardzo dobre! Moja kolezanka mawia: "z rodzina to sie TYLKO dobrze wychodzi na zdjeciach" PS I tutaj mam historie z zycia wzieta. Moi koreanscy znajomy pobrali sie 4 dni temu. Nie moglam pojechac na ich slub i pan mlody poprosil mnie, zebym nagrala "video clip" dla panny mlodej. Taki z moimi zyczeniami. Nagralam, a co tylko Madonna moze? Dzisiaj spotkalam osoby, ktore uczestniczyly w przyjeciu weselnym. I wszyscy na mnie jakos tak dziwnie, z rozczuleniem, spogladali. A potem ogladam sowie zdjecia z przyjecia weselnego i nagle widze zdjecie duzego ekranu, a na nim mnie w roli glownej owego video clipu. Do tego z koreanskimi "subtitles". Normalnie jakbym odbierala Oskara i nie mogla byc w Hollywood, hi hi. Okazalo sie, ze to co ja chcialam powiedziec pannie mlodej "od serca", obejrzalo sowie 200 osob. I wszystkim sie oczy spocily. Hi hi/
Last night I dreamt of San Pedro (ubieglej nocy to ja sie naprawde wyspalam! To sie nazywa spelnione marzenie!) /nic sie nie wyspalam, bo moj O. ma prawdopodobnie zapalenie pluc. PS Mialo nie byc brudnopisow w wierszenkach, przepraszam, ale ....../
It all seems like yesterday, not far away(po cos sie przeciez pstryka te zdjecie. A Druhny to by jeszcze mogly kilka zdjec wkleic z minionych wakacji na trzech kontynentach.) /przegladalam sowie wczoraj zdjecia z Chin. Wkleic?/
(chorus two times)(w temacie brodwayu to mam film o Bobie Fossie ale czy uda mi sie go obejrzec to jest DUZY znak zapytania) /mam 50 "nowych" filmow do obejrzenia. PS Czy moge poprosic mojego szefa o dodatkowy weekend?/
lalalalalalaaa (ciiiiii, usneli) /przeciez mowie "SLOW", a nie "FAST", hi hi/
te dijo te amo (zmeczyla ich ta milosc, ekhm, ekhm....) /i tutaj mlodziez czyta z zamknietymi oczami, czek/
lalalalalalaaa (a kolysnake gra wiatr, troche przeslodzona ta wierszenka, w ogole nie ma w niej miejsca na prawdziwe zycie, nudy!) /prosze bardzo: zycie jest nudne. A to prawdziwe zycie to dopiero DNO/
(Spoken:) (spiewac prosiMY jestesmy w wierszence a nie w poscie! NO!) /Sowa! Bogus-Surfer w reczniku "Solidarnosc". Luuuuuuudzieeeee! Wypalilo mi oczy na maksa/
el dijo que te ama (a co to bez prawie wlasnej bezludnej wyspy nie mozna sie kochac, phi. I to jest puenta.) /PHI! Jasne, ze mozna! I to jest dopiero Prawdziwa Puenta. PS A jak sie leczy zapalenie pluc?/
Madonna + (Emcia, zdaje mi sie ze nie pisze tej wierszenki ani z bezludnej, ani nawet z wyspy...) + /Sciana, pisze z wyspy. PS Atrapy - poszly won i to juz!/