CHŁODNIK

Smacznie

CHŁODNIK

Postprzez Maga Cz, 16.06.2005 14:00

1litr maślanki lub gęstego jogurtu naturalnego (do wyboru),
1/2 litra kwaśnej śmietany lub kefiru (do wyboru),
1 pęczek botwiny z buraczkami (duży lub 2 małe),
1 średno ogórek świeży,
1 pęczek rzodkiewek,
1 pęczek szczypiorku,
1 pęczek koperku,
sól, pieprz, 2 ząbki czosnku

W małej ilości wody ugotować botwinkę i buraczki starte na tarce o grubych oczkach. Wymieszać maślankę ze śmietaną, dodać pokrojony ogórek i rzodkiewkę. Następnie wystudzoną botwnikę i pokrojony szczypior oraz koperek.
Doprawić do smaku pieprzem, solą oraz wyciśniętym czosnkiem. Można również dodać pokrojone w ósemki jajka na twardo (3 szt.)
Schłodzić w lodówce 2-3 godziny.
Podawać w bulionówkach - można posypać wierzch koperkiem.

SMACZNEGO!
Avatar użytkownika
Maga
 
Posty: 244
Dołączył(a): Wt, 01.03.2005 11:11

Postprzez Ściana Cz, 16.06.2005 14:22

Brawo Maga! Przepisom wegetarianskim ZDECYDOWANIE mowi(e)my TAK ;-)
Avatar użytkownika
Ściana
 
Posty: 2652
Dołączył(a): So, 05.03.2005 01:34
Lokalizacja: KREDENS

Postprzez kmaciej Cz, 16.06.2005 14:25

wlasnie myslalam zeby o chlodniku napisac
dodam tylko ze jesli nie chcemy w upal gotowac to buraczki z puszki tez dobre , mozna uzyc tez barszcz z butelki (dodam ze nie lubie botwiny) czasami dodaje kostke rosolowa rozpuszczona w malej ilosci goracej wody i wystudzona troche zmienia smak.
kmaciej
 
Posty: 421
Dołączył(a): Pn, 18.04.2005 02:13

Postprzez nata Pt, 17.06.2005 10:18

kmacieju-zadnych kostek rosołowych, zadnych koncentatow. to ma byc sama
natura(czytaj:samo zdrowie)J
Ja zamast śmietany i jogurtu używam kefiru, takiego normalnego nie odtłuszczonego.
A buraczki z listkami gotuje pare minut, zeby byly twardawe, Zuzywam tylko czesc
a reszte do sloika i do lodowki na nastepny raz. Jaja na twardo sa niezbedne! pozdrawiam smacznego
nata
 
Posty: 488
Dołączył(a): Śr, 11.05.2005 22:11
Lokalizacja: z Poznania


New Bulk Carriers Info

Postprzez FrankJScott Cz, 28.10.2021 14:28

For the person inquiring about dry bulk cargo handling equipment, dry cargo box, dry bulk shipping, panamax bulk carrier specifications, I highly recommend this new bulk carrier ship tips not to mention tms dry bulkers, newcastlemax dry bulk vessels, bulkers marine ltd, tankersley food service, look at this great bulk ship info not to mention panamax bulk carrier for sale, dry bulk cargo terminal, dry bulk shipping index, valemaxes, try this updated bulk carrier ship info for tankers comic, tms dry bulkers, dry bulk shipping bulkers, dry bulk shipping rates, Also don't forget this useful bulk carrier ship blog on top of voyage charters 590, dry bulk carrier charter rates, bulk carriers are used to transport quizlet, dry cargo chartering, look at this new bulkers info for dry bulk shipping, dry bulk shipping index, bulk carrier ship names, on top of this best dry cargo ships blog as well as dry cargo vessel sizes, dry cargo chartering 2017, tankers for sale, bulkers meaning, look at this excellent dry cargo vessel site alongside all tankersley, capesize bulk carrier for sale, bulk carriers trucking, multi purpose dry cargo vessel, try this awesome dry bulk vessels tips for capesize bulk carrier dimensions, dry bulk vessels categories, tankers on customs, supramax bulk carrier dimensions, Also don't forget this cool bulk carriers details as well as bulkers corporation sdn bhd, capesize bulk carrier specifications, panamax bulk carrier draft, bulk carrier ship names, look at this top dry bulk shipping blog for que es obo carrier, dry bulk cargo ship, replenishment dry cargo vessel, See More New Uluru Australia Site 1758881
FrankJScott
 
Posty: 10870
Dołączył(a): Wt, 17.08.2021 23:30
Lokalizacja: 파워볼사이트 추천

Re: CHŁODNIK

Postprzez PiesWojny Śr, 10.11.2021 12:45

Dobry chłodnik to jest świetna sprawa. Kocham korzystać z takich rzeczy. Te linki są świetne!!!
_____________________
Tematy prac magisterskich z Informatyki
Avatar użytkownika
PiesWojny
 
Posty: 93
Dołączył(a): Cz, 10.06.2021 14:37

Re: CHŁODNIK

Postprzez welfareheals So, 03.09.2022 17:06

welfareheals
 
Posty: 33376
Dołączył(a): Cz, 23.09.2021 12:39



Powrót do Przepisy kulinarne