Na stronie Fundacji można wyczytać:
"Od stycznia 2005 w każdy wtorek o 14.00 w szpitalu dziecięcym przy ulicy Niekłańskiej w Warszawie porozumieniu z dyrekcją szpitala i panią dyrektor szkoły przyszpitalnej zaczęliśmy spotkania z małymi pacjentami, podczas których młodzi aktorzy rozmawiają z dziećmi, odpowiadają na pytania i czytają dzieciom książki.
Spotkania będą kontynuowane, zostały wpisane w program szkoły szpitalnej, dzieci je bardzo lubią. Trwają one za każdym razem około dwóch godzin i w tej chwili dzieci już na nie czekają. "
Można wywnioskować, ze spotkania te zostały przerwane w 2007 roku
http://www.teatrpolonia.pl/fundacja/spotkania-z-dziecmi
Poza spotkaniami :
"Moja Fundacja od roku prowadzi akcję bezpłatnego rozsyłania do domów dziecka i szpitali dziecięcych, książki „Awantura o Basię" Kornela Makuszyńskiego, nagraną przeze mnie i wydaną na płytach CD, nagrałam też „Szatana z siódmej kasy" i „Pannę z mokrą głową" tego samego autora, niestety nie starczyło nam pieniędzy na wydanie tych dwóch następnych pozycji, nie mniej rozsyłanie nieodpłatne pierwszej wydanej książki trwa nadal."
Czy akcja rozsyłania książek jest aktualna?
Czym w tej chwili zajmuje się Fundacja?
Czym różni się działalność Teatru polonia i Och-Teatru od działalności np. Teatru 6 Piętro Michała Żebrowskiego i Eugeniusz Korina?
Dlaczego Fundacja a nie spółka, działalność gospodarcza?
Co Fundacja robi na rzecz Kultury?
Gdzie można zapoznać się ze sprawozdaniem z działalności Fundacji?