Och Druhny
W sprawie zaległości, to chciałam Druhnom podziękować za życzenia Świąteczne i Noworoczne oraz wszelkie dobra tu i tam. Życie mnie porwało i brak czasu jest (nie mylić z "brak akcji", co to to nie!), organizer spuchnięty jak balon. Oby jednak zdrowie tylko dopisało, to nie ma co narzekać. Życzę Druhnom wszystkiego dobrego w tym roku, żeby Druhny zdrowe były i żeby nuDNO nie było, żeby były możliwości i czas na wszystko, zwłaszcza na postanowienia noworczne. Na widok mojej lYsty Albercia wypadła z Relaksów, hihi.
Emciu, jakie nastroje pod Ochem, pytasz? Tyle wiem, co przemknę obok w drodze do i z pracy. Cieszy mnie bardzo, że powstał, że jest, że na mojej ukochanej Ochocie, i to dwa kroki od dziupli. Fajne uczucie oglądać to miejsce choćby z zewnątrz, dwa razy dziennie przez wiele tygodni i widzieć, jak się zmienia, ożywa. Super! Plany ambitniejsze niż tylko oglądanie Ocha z zewnątrz sOM, i jak wyjdOM, to na pewno się Druhny dowiedzOM.
Golden Globes nie oglądałam na żywo, bo w tym czasie spałam, hihi. Oglądałam następnego dnia skrót prawie 2,5 godzinny. Luudziee, toż u nas w Polsce nawet główna gala tyle nie trwa! A to tylko skrót był. Dlaczego się ogląda takie gale jak się nie zna filmów? Chyba głównie po to, żeby sowie oczy blichtrem nacieszyć, wielkim światem, ulubionymi aktorami i przy okazji popatrzeć jak się starzejOM i że TEŻ się starzejOM, hihi. Fajnie to określił prowadzący rozglądając się po sali w trakcie powitania i stwierdzając, że w ciągu ostatniego roku chirurdzy plastyczni odwalili kawał roboty. Więc tak sowie myślę, że takie gale sOM też i po to, żeby sprawdzić, czy odwalili kawał DOBREJ roboty, czy też może fuszerkę. No i można porównać to na tle tych gwiazd, o których przynajmniej wiadomo, że teoreticznie to nigdy nie były u chirurga plastycznego. Jak się widzi fuszerkę, Druhny, to słowa KJ "odmładzanie się jest poniżej godności kobiety", czy jakoś tak, mają szczególny wydźwięk, że aż litość bierze i chce się płakać, a nawet gwiazdę przytulić i pocieszyć, serio. Druhny rzucą okiem na linka - wszystko tu jest, krótko i na temat. I ja się pod tym podpisuję wszystkimi piórami.
http://www.nj.com/entertainment/celebri ... n_che.htmlA zdjęcia przeklejam, coby ubarwić HalYnkę, żeby nie powiedzieć upstrzyć. No, w końcu gwiazdy, co ne? W takim zestawieniu to naprawdę wyzwanie odgadnąć ile każda z nich ma lat:
Przy okazji, Emciu, takie pytanie - gdzieś się spotkałam z określeniem, że Jessica Lange wyglądała w swojej kreacji "matchy-matchy". Czy Druhna może mnie oświecić co to znaczy? Intuicja mi podpowiada, że to znaczy, że wyglądała jak Albercia, czy tak?