przez gut N, 26.04.2009 13:54
A jeżdzisz pociągiem czy autem?
Jeśli pociagiem, to w Milanówku przy samej stacji- Tajemniczy Ogród- popularnie zwany Tajemniczakiem lub Ogrodniczym. Smacznie, szybko. Bardzo fajny makaron z sosem genueńskim. Pizzy nie polecam, ale pewnie dlatego, że nie lubię.
Niedaleko trasy, po lewej stronie jadąc z Wawy - pizzeria Gemini. Też fajnie dają jeść, większy wybór niz w Tajemniczaku, ale podpadli mi, bo już nie można przychodzić do ogródka z psami.
No i perła Milanowska- Willa Borówka. Jedzenie- absolutna pierwsza klasa! Niestety również cenowa. Ale np. sałatki są jak danie główne. Np. sałatka z gruszką i kozim serem na gorąco, albo z marynowanym łososiem- mistrzostwo. Są też obiady dnia. Dla naprawdę głodnych. I w cenie przystępnej- na szczęście! Tam naprawdę bardzo warto wpaść!
W Brwinowie- w miejscu dość brzydkim - Siedlisko. Dobre jedzenie, ale kiedy się wpadnie większa grubą, to długo trzeba czekać. Jedni już kończą, kiedy inni dostaja swoje dania.
W Podkowie Leśnej Głównej- Weranda. Sałaty całkiem ok. Przekąski takie sobie. Obiady... To knajpa przede wszystkim w ładnym miejscu, przy kościelnym parku gdzie krzyczą pawie.
Za to bardzo pyszna zupa imbirowa w knajpce "Mili Moi" ! Quisze też pyszne. To już bardziej w Podkowie Wschodniej.
Przy wyjeździe z Pruszkowa, po prawej stronie knajpka, której niestety teraz nazwy sobie nie przypomnę. W niskich pawilonach. Jak na moje nielubienie pizzy, to tam jest fajna;) Całkiem smacznie, chociaz w pastach mam wrażenie, że sosu oszczędzają. Za to kelnerki bardzo sympatyczne.
W moim prywatnym rankingu bezapelacyjnie wygrywa Borówka!