Hej, Druhny filmowki, to moze ja wkleje liste pietnastu filmow i sie wyrowna, hihi...No nic, jak ma byc dziesiec to nie bedzieMY naginac regulaminu. Hobbitu nozyczki! A moze te Druhny, ktore z kinem na bakier (tu patrze w kierunku Druhny Teremi...) moglyby w zamian wkleic liste dziesieciu utworow literackich ktore byly dla nich wazne w 2008. Wierszenki mozna opuscic WSZYSCY wiedzO, ze nic ich nie przbije, hihi.
A poza tym to chcialam Druhnom doniesc ze mialam bardzo dobry weekend. Chyba najlepszy z calych ferii. Urozmaicony kulinarnie, kulturalnie i WOGOLE. A szczytem weekednu byla wyprawa na lodowisko. Niby nic a jednak szczyt, Druhny wiedzO, ze jazdy na lyzwach to sie nie zapomina? Ja juz wiem, a pewnosci nie mialam...Wrecz przeciwnie, wydawalo mi sie ze po paru niepewnych krokach zrezygnuje z powrotu do przeszlosci...Po pol godzine jazdy na dretwych nogach weszlam w rytm i....kurna czulam sie jakbym miala znowu 12 lat, hihi. Najwazniejsze, ze dzieciom wstydu nie przynioslam. Upadek byl tylko jeden i to przez J. ktory mi zajechal droge. Dla W. I J. to byla pierwsza w zyciu jazda na lyzwach. Nie chcieli zejsc z lodu...No i sztuczny snieg nam spuszczali, hihi, ale sniezek sie lepic nie dalo. Platkow bylo jak na lekarstwo...
JezdzO duzi jezdzO mali. W. i J. to ci w granatowej i brazowej kurtce w oddali.
Sowus, czakaMY ze wstrzyamanym oddechem na wrazenia! Albo przynajmniej ZNAK, ze przezylas.
Dobrego. Ide poczytac Druhny ze zrozumieniem, bo cos sie wczoraj KNOT zwany rozniez SPA-DES-EM uaktywnil, hihi. PA.
Dobra. Wklejam moja liste filmow z 2008. Zastrzegam sowie mozliwosc zmian lub wydluzenia listy, phi. Gdyby Kuzynka Amnezja sowie cos jeszce przypomniala.
1.There will be blood
2.No country for old man, czili To nie jest kraj dla starych ludzi. Tego filmu to ja NIGDY nie zapomne! Nawet w nirwanie mi sie bedzie snil!
3.Diving bell and a butterfly, czili Motyl i skafander.
4 Katyn. Sorry Bronia, jak robie przeglad filmow to ten wychodzi na wierzch....
5.Joyeux Noël. Piekny film na Swieta Bozego Narodzenia!
6 La misma luna. Piekny film o milosci ktora przekroczy WSZYSTKIE granice. Wstrzasnal moimi dziecmi. Wazne!
7.Slumdog milionaire. O MY GOD! O MY GOD! O MY GOD!
8 Ironman. postanowienie. Nigdy wiecej nie dac sie namowic na film rekomendowany Przez wlasne dziecko!
9 Film z semaforem, polski, bialo-czarny stary. Nie pamietam kto w nim gra, ani jaki tytul, chyba byl na Kinie(?), na pewno w lecie na urlpiku w kraiku.
10 Pora umierac.
11 Before night falls. Ten Javier...
12.The willow tree i inne. Majid Madidi to moje najwieksze odkrycie filomwe 2008.
13.Jindabyne. Uklony dla Australii.
14.Elegy. Czasami trzeba sie wyplakac w kinie.
15.Wymienilabym jeszcze La vie en rose i Pare osob maly czas, ale to byl chyba 2007.
I jeszcze cisnie sie pare tegorocznych filmow oskarowych ale te zostawiam na przyszly rok..., zeby nie bylo, ze naciagam liste, czy cos! O!