przez Ściana Pt, 18.04.2008 00:09
Cze, Druhny
To ja - Panna Grypcia. Druhny sie za bardzo do mnie nie zblizajOM, bo to azjatycki wirus, wrr wrr.
No to wklejam wczorajszOM wierszenke, troche zzieleniala, hi hi.
Wierzyński Kazimierz, Księżyc(nic o nas bez nas, czili wierszenka o Ksiezycu pod nieobecnosc Maszmunu) /niech Maszmunu wroci!!! BUM!/
Za czym ja krążę?(wchodze ci ja dzisiaj na forum, patrze nowe tematy, zagladam....A tam Druhny kraza, hihi, jak bumcydydy rozpierducha sie szykuji! Hobbitu zacierajO lapki i pytajO kiedy mogO si dolaczyc.) /Hobbitu siedziec cicho w Halynce! Lapki precz od wertepow! Nie wchodzi sie dwa razy do tej samej wody/
Za księżycem.(Maszmunu, espresso bylo dobre na poczatek, teraz prosimy o cos bardziej tresciwego!) /a mnie sie marzy, ze Maszmun wklei cos do jedzenia, moze byc z fochami, RAZ! PS hi hi...to pisalam wczoraj, a dzisiaj rano: mowisz-masz/
Czym on mnie wabi?(co to WOGOLE jest za pytanie?! POWABAMI! PHI.) /znaczi sie detalaMY?/
Drohobyczem.(te Bro, byczo jest na urlopiku, ho ho ho!) /a jak! Druhny juz mogO pisac gudbajenke, rezerwacja urlopiku w tropiku, czek! LeciMY!/
Zachodzi chmurą,(poprosze bez ponuractwa! PH, usmiechy, gilianie! Tego nam dzisiaj w tych trudnych czasach trzeba!) /poprosze rowniez o PEACE, tak asertywnie, roszczeniowo/
Znów się zjawia.(bo nam inne tematy odbiorO miano awangardy, hihi) /a w zyciU! Sowus ma znajomosci, ne? Zadzwoni do pani Marty, pani Marta da cynk panu Jarkowi i KTO, sie PYTAM KTO, przejdzie do Archiwum? Nowa Fala? PHI!/
Skąd taka łuna?(Hobbitu do zapalek dorwawszy si....palaO co tylko znajdO...Mikolaku podloczyly przyrzad pana Fizyka do wanny...Maszmunu do Rzymu, Menazeria do AKCJI!) /no to robim rozpierduchu na wertepach, czy morda w kubel i obciagaMY w bramie Kredensu?/
Z Borysławia.(to chyba kuzyn Borys sie zapowiadal, ne?) /Emciu, toz to nie kuzyn, tylko kuzynkA Alberty! Dac Druhnie lupe? sOM detale i DETALE, ne?/
Którędy nosi(albo to wazne ktoredy? Najwaniejsze zeby sie nie wypierniczyc po drodze,ne?) /najwazniejsze, zeby ZAWSZE wrocic z magla do domu/
Mnie wieczorem?(zmietego na noc do magla! Kangusia wraca do formy!) /przyczajona Kangusia, ukryty bumerang, czek/
Spójrz ponad Stryjem(latwiej powiedziec niz zrobic...Stryjowi bozia drozdzy nie zalowala i wyrosl z niego chlop na schwal!) /byle tatuazi byli/
I Samborem.(ale chodzi o Sambo czy o SAM-BE? Rytmy afrykanskie czy Brayzlia?) /oj, Emciu....co to Taniec z gwiazdami na forum? Bez przesady, co? Wiadomo przeciez, ze Albercia jest GwiazdO numero UNO/
Po co ta całą(bo bylejakosci nie tolerujemy! Wszystko albo nic, hihi.) /stawiam na NIC, takie tam brudnopisowe wrr wrr/
Wasza zmowa.(co to za szepty za plecami Alberci? Kuzynki znowu sie na niO namawiajO? A feee!) /zaraz tam namawiajO, cwiczO asertywnosc i TYLE/
Co z niej mi przyjdzie?(z Alberci? Aaaaaa....to bedzie WIELKA NIESPODZIANKA!) /KKK sie usmiecha zalosnie, wkleic?/
List ze Lwowa.(hi hi, to pisze Druhna Bronka! Wkleic?) /nie pytac, tylko wklejac! Bronia cos ostatnio nie marudzi, ze ma alergie na wkleic/
A ten, co dmie tu(fju, fju....TAKIE podmuchy...) /Hobbitu mowiO, ze sie nie zaciagajO, phi/
Wiew skrzydlaty?(Sowus! Jaki tam masz view nad szkrzydlami?) /Sowus, copy! Dawaj felietonik w HalYnce, bo mnie nuda nosi po wertepach/
To młodość, miłość(na boga! Pamietac o prezerwatywach! Dzieci wszystko zmieniajO!) /Emciu, az strach pytac Druhne: co Druhna miala na mysli, bo jeszcze wpadnie psycholog do wierszenki i zrobi wszechstronnOM analize bez czytania ze zrozumieniem, AMENT/
I Karpaty.(...no bo takie Himalaje to wyzsza szkola jazdy. Kamamsutrowa!) /Albercia pyta gdzie moze nabyc podrecznik do KamaMsutry. Az strach pytac Kulturalne, ne?/
Widzę, poznaję(a po czym? I czy do konca mozna poznac? A WGOLE to najlepiej zrobic KONKURS. PHI. Ile jest rodzajow poznania? Uprzedzam! Nie chodzi o Poznan na Wielkopolsce! Luuudzie, ja to DruhnOM dorbaldie w myslach czytam, hihi.) /hi hi...a jak! Pisze sie te GUPIE wierszenki od lat, to sie WI co wierszenkokletka miala/ma na mysli, ne?/
Tamte strony(prosze bardzo, bardzo prosze, nudzi sie DruhnOM w HalYnce. Ja tam sie nigdzie nie ruszam@Malgorzata z Kuturalnych! Czas mam. Mam nawet zegarek. Daje DruhnOM piec minut do wpisania postu! BUM!) /Emciu, ale o jakiej strefie czasowej mowa?/
Kto mnie tam woła?(a niech sam przyjdzie, phi, jak trwoga to do psa FiorA. Wrrrrr... Pies FiorA jest dzisiaj w zlym humorze...) /a co to mu zle w plecaku? To co Druhny? Mam zaczac odliczanie do urlopiku w tropiku czy moze mam poczekac na schize bojsow oraz szlaban?/
Ktoś zgubiony.(zgubionego odnalezc! Przykazanie piate.) /Przykazanie Pierwsze: nie bedziesz mial bogow cudzych przed AlberciOM/
Po co mnie wzywa(kredy zabraklo przy tablicy? Markerow nie dowiezli? No patrzcie, hihi, ta Azja to sie na detalach nie zna....) /tablice przywiozOM w sobote, czek. Wszystko wedlug azjatyckiego planu czyt. LAST MINUTE SERVICE. Moj anger management nie miesci sie w organizerze, wkleic moze jakas rozpierduche na Forum, zeby sowie odreagowac publicznie?/
Tak niewcześnie?(lepiej niewczesnie niz za pozno, hihi, no ale najlepiej to tak zeby moment byl ala lust and caution!) /Caution? Emciu....idzie MLODE, mlode stawia na LUST!/
Byś wrócił tam, gdzie(Wislany brzeg, trla la la) /to co? Wklejac szczytenke?/
Błądzisz we śnie(gps, mapa, heeeeelp! Ale zmora, ufffff....) /sen, HELP!/
A poza snem tym(to jest na szczescie JAWA! Nie mylic z czarna kawa! Hihi, Luuuudzie niedlugo to ja zaczne nawiasy Druhen sama dopisywac, i to bedzie poczatek wierszenek telepatycznych!) no to zostawiam Emci miejsce na moj telepatyczny nawias. Podpisano: Druhna Dyskrecja
Co się chowa(no co?! NIECH JUZ WYJDZIE!) /ale KTO? Albercia? A gdzie ma wychodzic? Toz lezy rozwalona walcem na wertepach i podniesc sie nie moze. PH jej ponoc siadlo/
Ach, ziemia, ziemia(tu niebo, niebo!) /co mi tu Emciu wylatujesz z ziemiOM i niebem? RAJ! RAJ to MY, a nie NAM!/
Księżycowa.(no to zdrowie Druhen! Co tam, hihi, zdrowie calego forum! Moonshine RAZ!) /eeeeeee......zebym sie tylko nie udlawila, zebym sie tylko nie...... kurczenkola...wiedzialam, ze mi panna NiktA zle zyczy/