HYDE PARK

Postprzez Małgosia Sz Śr, 19.03.2008 23:41

Emcia eeee... wyłaź!
Małgosia Sz

Postprzez Bromba Śr, 19.03.2008 23:42

Właściwie ma już 7.40, pewnie leci kupić ładną farbę i żyrandol szefowi.

PS Eeeeeeeeeeeeee!
Ama et fac quod vis.
Bromba

Postprzez M.C. Śr, 19.03.2008 23:50

Eeeeeeee....na goly oczodol widac ze ta rozowa Albercia to jest podrobka, phi. Za to nakrycie glowy AUTENTIC!
M.C.

Postprzez Bromba Śr, 19.03.2008 23:51

Po czym poznałaś?
Ama et fac quod vis.
Bromba

Postprzez M.C. Śr, 19.03.2008 23:54

Hobbitu stracily dech od dmuchania! Ledwie dyszO!

Bronia, a ta biala bluzka to bedzie na youtube?
M.C.

Postprzez Ściana Śr, 19.03.2008 23:55

Skoro jestesMY na szczycie, to musi byc i szczytenka, ne?
PA-PA-YA, Druhny! Dzisiaj fachowcy zrywajOM podloge. A Druhny wiedzOM co sie moze kryc pod takOM podlogOM? Konkurs!

PS Bronia, widzisz te chwyty?

BARANEK (nie mylic z AlbertOM)

Ach ci ludzie, to brudne świnie, (A)
Co napletli o mojej dziewczynie, (d)
Jakieś bzdury o jej nałogach, (A)
To po prostu litość i trwoga. (d)
Tak to bywa gdy ktoś zazdrości, (D)
Kiedy brak mu własnej miłości, (g)
Plotki płodzi, mnie nie zaszkodzi żadne obce zło (A,d)
Na mój sposób widzieć ją... (A,d)

Na głowie kwietny ma wianek, (A,d)
W ręku zielony badylek, (A,d)
A przed nią bieży baranek, (g,d)
A nad nią lata motylek (A,d)

Krzywdę robię mojej panience,
Opluć chcą ją, podli zboczeńcy.
Utopić chcą ją w morzu zawiści,
Paranoicy, podli sadyści,
Utaplani w brudnej rozpuście,
A na gębach fałszywy uśmiech,
Byle zagnać do swego bagna, ale wara wam!
Ja ją przecież lepiej znam...

Na głowie kwietny ma wianek,
W ręku zielony badylek,
A przed nią bieży baranek,
A nad nią lata motylek

Znów widzieli ją z jakimś chłopem,
Znów wyjechała do Saint Tropez,
Znów męczyła się, Boże drogi,
Znów na jachtach myła podłogi.
Tylko czemu ręce ma białe?
Chciałem zapytać - zapomniałem,
Ciało kłoniąc skinęła dłonią, wsparła skroń o skroń
Znów zapadłem w nią jak w toń...

W ręku zielony badylek,
A nad nią lata motylek

Ech, dziewczyna pięknie się stara,
Kosi pieniądz, ma Jaguara,
Trudno pracę z miłością zgodzić,
Rzadziej może do mnie przychodzić,
Tylko pyta kryjąc rumieniec,
Czemu patrzę jak potępieniec?
Czemu zgrzytam, kiedy się pyta - czy ma ładny biust?
Czemu toczę pianę z ust?...

W ręku zielony badylek,
A nad nią lata motylek!

slowa i muzyka: S.Staszewski, spiew: Kazik
Ściana

Postprzez Bromba Śr, 19.03.2008 23:58

DuszO się ściśnięte w pończochach! Co na to Komitet Ochrony Praw ...Hobbitu?

Taaa, zaraz na youtubie! Po pierwsze, tym razem będę głównie słuchaczem. Po drugie, tego się przecież nie nagrywa, to nie koncert...
Ama et fac quod vis.
Bromba

Postprzez M.C. Cz, 20.03.2008 00:03

Jak to sie nie nagrywa?! BRONIA! A gdzie jest nagrywarka? Bronia, czy Ty bedziesz jutro TAM gdzie ja mysle ze ty bedziesz? Jak to glownOm sluchaczkOM? Bronia daj ze jakies szczegoly!

Hihihi, Scianu, nie moge sie rozeznac czy to o Druhnie czy o Alberci
"Na głowie kwietny ma wianek,
W ręku zielony badylek,
A nad nią lata motylek"

PS Pod podloga jest albo loch albo klomba.
M.C.

Postprzez Małgosia Sz Cz, 20.03.2008 00:04

albo diamenty!
Małgosia Sz

Postprzez M.C. Cz, 20.03.2008 00:07

Ewentualnie archiwum wierszenek. PA, lapie wierszenke i pedze po dzieci!
M.C.

Postprzez Małgosia Sz Cz, 20.03.2008 00:13

A ja idę spać z HobbitU! coś zgrzytajO i toczO pianę z ust! Muszę o nie zadbać! PA-PA-YA Baranki!
Małgosia Sz

Postprzez GrejSowa Cz, 20.03.2008 00:13

Eeeee, lepiej iść spać, jutro i tak się dowiemy... ;-)
GrejSowa

Postprzez Bromba Cz, 20.03.2008 00:27

Dobra, nie mogę dłużej czekać – trochę nie ma warunków, hi hi, ale jutro (dziś) już w locie zamknę robotę i czasowo znikam. Na te święta ogłosiłam bunt życzeniowy - nie będę pisać kartek. No, nie wiem, co pisać, siadam, myślę i wszystko głupie! Taki czasowy, mam nadzieję, paraliż. Więc życzenia będą osobiste i niewidoczne, bo myślne, BUM!

Zostawiam tylko przypomnienie, że kobiety były i w tym wydarzeniu pierwsze, phi!
Obrazek

Ściskam wszystkich razem i każdego z osobna. Prawdziwie radosnej Wielkiej Nocy! U&U
Bromba

Postprzez M.C. Cz, 20.03.2008 08:33

Sowus! Otwieraj oczodoly! Wstaje swit!

No to ja sie chcialam podlaczyc do zyczen Broni, i na okazje Wielkanocy wkleic kilka ikonek z Sa....
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Cosmo i Damian, blizniacy.
Obrazek

Kazda z nich ma jakas historie..., nie wszystkie pamietam....wiele tematow sie powtarza...., bo ci malarze ikon to tak podpatrywali jeden drugiego ku chwale panskiej...
Obrazek

Ta ma dla mnie znaczenie zupelnie brudnopisowe, bo patrzac na nia moj W. doznal olsnienia i zrozumial istote Eucharystii, no....przynajmnieje tej czesci zwiazanej z winem...
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Spokojnych Swiat.
Ostatnio edytowano Cz, 20.03.2008 08:49 przez M.C., łącznie edytowano 1 raz
M.C.

Postprzez M.C. Cz, 20.03.2008 08:40

No i mam nadzieje ze sie swieci nie obrazOM, bo teraz bedzie wierszenka, czili kolejny rodzaj tworczosci ludowej, hihi, ku pokrzepieniu serc!

BARANEK (nie mylic z AlbertOM)(jak to nie mylic? Koniecznie mylic bo i naczej to z tej wierszenki ni wyjdzie zaden kot!)

Ach ci ludzie, to brudne świnie, (A)(prosze nie ublizac niewinnym zwierzetOM! BUM! PODPISANO: KOMITET OCHRONY PRAW HOBBITU.)

Co napletli o mojej dziewczynie, (d)(wroci Bronia ze Swiat Wielkiej Nocy to zagladnie do Archiwum. Czy Druhnom tez tak sie zdaje, ze nasza Bronia ostatnio troche sie obija w archiwum, zadan powierzonych nie wypelnia....Hihi...moze opracowuje jakis szkic na wlasnO reke? Bac sie czy czekac?)

Jakieś bzdury o jej nałogach, (A)(kazdy wie ze Albercia jest nifomankO, phi. ZdarzajO si gorsze, wystarczu spojrzec jak Maszmunu jak walczy z nalogami Hobbitu...)

To po prostu litość i trwoga. (d) (hihi, jak T., nie nie znajdzie radia przez swieta to cos czuje, ze bedzie PO kablu)

Tak to bywa gdy ktoś zazdrości, (D)(kuzynki to WSZYSTKIEGO zazdroszO Alberci, a zwlaszcza obycia wE wielkim Swiecie, na forum w wierszenkach..., obstukania w nawiasch..., obciagania troczkow...)

Kiedy brak mu własnej miłości, (g) (i zadna nie ma tyle milosci wlasnej co Nasza Ulubiona Albercia, z nadmuchaniem czy tez bez)

Plotki płodzi, mnie nie zaszkodzi żadne obce zło (A,d)(ale moze niech sie ono trzyma z dala od HalYnki, co? Nam wystarczy wlasne zle zachowanie)

Na mój sposób widzieć ją... (A,d)(KONKURS na ile sposobow mozna widziec Albercie?)

Na głowie kwietny ma wianek, (A,d)(aaaaaa....., bo to jest spozniona urodzinowa wierszenka dla Alberci! W koncu sie Druhna Scianu zlitowawszy!)

W ręku zielony badylek, (A,d)(znowu podskubala troszku maryski, a przykazywalam jej, ze maryska ma teraz w poscie okres ochronny...aj jaj jaj. Jeszcze pojdzie na rezurekcje zacpana...)

A przed nią bieży baranek, (g,d)(no i gotowa pasa FiorA przebrac za baranka...Co na to Archidieceezja to nawet nie chce myslec!)

A nad nią lata motylek (A,d)(opatrznosciowy. Nie opuszcza Alberci od chwili narodzin!)

Krzywdę robię mojej panience, (no to chyba jednak ta wierszenka nie jest o Alberci....sprobujeMY jo lepiej dopasowac w kolejnych wersach....Druhny gotowe?)

Opluć chcą ją, podli zboczeńcy. (terrorysci zboczeni! Zerwali sufit..., podloge...., tera robiO konkurs plucia na sciany! PODLI! Scianu zlituj ze sie, nie kazdy zwyczaj w Azji trzeba od razu brac doslownie do siebie! Podsun im spluwaczkie! ZnajO w Azji spluwaczki?)

Utopić chcą ją w morzu zawiści,(pssssst, chlopaki....Druhna Scianu w morzu zawisci plywa jak ryba! Tonie tylko w oceanie...takie tu byly rozne historie to si wi...Druhna Dyskrecja nie wytrzymalala, a tak juz jej dobrze szlo...)

Paranoicy, podli sadyści,(na szezlongu ich! Juz sie nimi kuzynki zaopiekujO!)

Utaplani w brudnej rozpuście,(moze i utaplani ale rozpusta byla czysta! Kuzynki same zakasaly byly rekawy i robily porzadki przedswiateczne, bo przeciez Albercia nie i Hobbitu tez nie...Szezlongu i podlogu lsni!)

A na gębach fałszywy uśmiech,(byl, bo teraz w pajach zgnile jablko! Ma sie ten oczodol!)

Byle zagnać do swego bagna, ale wara wam!(Maszmunku....KTO u Ciebie wlasciwie okupuje tO lazienke?)

Ja ją przecież lepiej znam...(bo mozna znac i ZNAC...skrzyp skrzyp...)

Na głowie kwietny ma wianek,(hihi, darujcie mi kwietny wianek...)

W ręku zielony badylek,(luuuudzie...KTO ukladal ten bukiet?)

A przed nią bieży baranek,(Hobbicik malutki taki!)

A nad nią lata motylek(hihi, no jak tam Druhny? Sniegu nie zabraknie na Smigusa-Dyngusa w K-R?)

Znów widzieli ją z jakimś chłopem,(a co? Misiek nasz chlopak! Pomaga targac swiateczne zakupy!)

Znów wyjechała do Saint Tropez, (Saint Tropez bylo po drodze do Rzymu moze?)

Znów męczyła się, Boże drogi,(hihi, zamawiala te wszystkie wypieki w cukierni i nie mogal sie zdecydowac czy mazurek czy serownik...?)

Znów na jachtach myła podłogi.(...myla, uhmm....)

Tylko czemu ręce ma białe? (to pewnie od tego kremu na C...Hihi)

Chciałem zapytać - zapomniałem,(no i bardzo dobrze, o pewne rzeczy to lepiej w HalYnce nie pytac, bo jeszcze si Cenzura, kuzynka Alberci, obudzi)

Ciało kłoniąc skinęła dłonią, wsparła skroń o skroń (wspieraniu cial mowimy TAK! Trzeba sobie nawzajem pomagac!)

Znów zapadłem w nią jak w toń...(a ton to falowala...mozi?)

Na głowie kwietny ma wianek, (tak mi sie cos widzi, ze w tym roku, tfu w tej wierszence, to bedziemy puszczac duzo wiankow na Wielkanoc, hihi, niech zyjO powtorki! I Druhna Scianu schowa te w-czape z owczej welny, bo nie Druhna Teremi wklejala oryginalny tekst! NO!)

W ręku zielony badylek,(BADYLKI NA ROZNE OKAZJE DOSTARCZE GRATIS! PAN OGRODNIK.)

A przed nią bieży baranek,(beeeeee, beeeeee...Kazdy baranek byl owieczkOM w zyciu prenatalnym, phi)

A nad nią lata motylek(hihi, motylka to mozna tez miec w brzuchu, auuu, auuuu, auuuu. Dyskrecja mnie wali bez opamietania!)

Ech, dziewczyna pięknie się stara, (stachanowki sO wsrod nas! Ktos musi pisac wierszenke zeby ktos inny mogl sie obijac w troczku, hihi)

Kosi pieniądz, ma Jaguara,(TARZAN! Jak on pieknie ujezdza jaguary!)

Trudno pracę z miłością zgodzić, (????!!!! Albercia mowi, ze trzeba sowie poszukac takO prace, ktorO sie kocha! I bedzie dwa w jednym! Dobrze mowi, ne?)

Rzadziej może do mnie przychodzić, (hihi, najwazniejsze ze WOGOLE przychodzi! Nie idziemy na ilosc przychodzen lecz na jakosc przychodzenia!)

Tylko pyta kryjąc rumieniec, (skad jej sie ten rumieniec wzial to zupelnie nie wiem....Chyba, ze ma znowu klYmakterium w hormonogramie?)

Czemu patrzę jak potępieniec? (bo jest przeklety i nie moze sie w takiej kondycji dostac do nieba! Furta zawarta!)

Czemu zgrzytam, kiedy się pyta - czy ma ładny biust? (bo ciekawy tO wiedze sprawdzic w praktyce...., ach te chlopy! Tylko im dekolty i miniowki chodzo po glowie!)

Czemu toczę pianę z ust?...(Hobbitu dolaly wody mydlanej do kranowki bo puszczaly banki mydlane na Button Moon a pozniej zapomnialy wytracic z piany kranowke i teraz kazdy kto obciaga toczy piane. Fajnie jest w Bankowicach!)

Na głowie kwietny ma wianek,(wiosna, wiosna, wiosna ach to ty?/! PS Pytanie do Wierszenkowej Rady Jezyka. Czy na koncu tego wersu jest znak zapytania czy moze wykrzyknik? Znaczy si niedowierzanie, ze wiosna przyszla? Czy moze szok /!/, ze przyszla z takO mocO?)

W ręku zielony badylek, (magiczna rozdzka, gdzie dotknie tam zamiast sniegu scielO si kwiaty. O! Dotknela CA!)

A przed nią bieży baranek,(z drogi baranie! Wiosna jedzie!)

A nad nią lata motylek!(cala chmara! Bedzie urodzaj na motylki w tym roku! KONKURS. Ile jest rodzajow motylkow? Hihi, ten konkurs udowodni czy Druhny sO naprawde zboczone....)

slowa i muzyka: S.Staszewski, spiew: Kazik+(Emcia, niech zyjO Baranki!)

http://www.youtube.com/watch?v=XswLOHbEKx0
M.C.

Postprzez GrejSowa Cz, 20.03.2008 08:55

Dobre sowie...ja otworzyłam oczodoły o 5.30, o 7 byłam już na lekcjach, ale najpierw wróciłam do domu, żeby zajrzeć do Miśka, bo on ostatnio czuł się nie ten tego...zrobię mu śniadanko, niech ma, i polecę na robotę zasadniczą. Teraz jednak kawusia i lektura obowiązkowa, hihi...znaczy si baraninka...;-)

Emciu, ikonki z San...Francisco...? Hi hi... Piękne...
GrejSowa

Postprzez GrejSowa Cz, 20.03.2008 09:10

Obrazek
GrejSowa

Postprzez GrejSowa Cz, 20.03.2008 09:11

hi hi...

Obrazek
GrejSowa

Postprzez Małgosia Sz Cz, 20.03.2008 10:17

Sowuś, nie rób jaj z jeża... hihihi
Małgosia Sz

Postprzez teremi Cz, 20.03.2008 10:51