przez M.C. Pt, 07.03.2008 23:32
Hej, hej, hej, Druhny! No i gdzie Maszmunu, hihi, czyzby kabel nie zadzialal? A moze T. zrobil FOCHY i nie pozwolil zagladnac do HalYnki? A feeee!
No nic. Wklejam zaleglO urodzinowO wierszenku.
UCZ SIE POLSKIEGO #w oczekiwaniu na Scianulke, taki horror z elementamY komediowymi#(nie mylic z rozpierduchowO imprezO urodzinowO!)
Nieraz juz przebylam droge, #od szuflady do forum i z powrotem#(zatrzymujac sie po drodze w HalYnce, niekiedy nawet zagrzewajac na chwile nieduzO miejsca w pochylym nawiasiku)
od grudnia do stycznia, #no, od wtorku do piatku konkretnie#(a co sie wlasciwie stalo z pozostalymi dniami tygodnia?)
a nadziwic sie nie moge, #tyle dziwów i nic?#(ano nic. Hihi, dopiero Albercia sie zaparla i wytargala Scianu z szuflady)
jaka moja mowa sliczna. #a z podium jak pieknie brzmi!#(a ja lubie efekty specjalne, zwlaszcza jak przeklina! I wali tynkiem w mownice!)
Czasem ucza sie polskiego Anglicy i Szwedzi, #a Kiwi czasem tez?#(wkleic plan lekcji!)
ale nic nie pojma z tego, co w tej mowie siedzi. #dopóki nie przyjdzie tlumaczka z UN, Prawda Oczywista #(...phi, i bez tlumaczki juz wieMY, ze w TEJ mowie siedzi KOT, taaaaa...)
Ucz, ucz, ucz, ucz sie polskiego, #a zostaniesz lingwistka#(a przepraszam Bronia, dlaczego widac w tym wersie dyskryminacje
innych zawodow. Czy tylko lingwisci znajO polski? Czy Druhna chce tu cos powiedziec na temat literowek, hihi)
na latwe i na trudne dni. #na rozpierduchy slownikowe na przyklad#(slowniki do kosza! Liczy sie corpus linquistics! BUM!)
Cóz, cóz, cóz, cóz w tym jest zlego? #Albercia?#(a nie....Albercia ma dobre serce, tylko glupie neurony, hihi)
Co zlego to nie my, co zlego to nie my! #cytuje, powtarzam CYTUJE: z ust mi to wyjales, poprzednio nie wjawszy#(oukej, wszystko jasne, Druhna Bronia tylko wyjawszy a ktos inny wjawszy, hihi)
Zanim obywatel Szopen zasiadl do pianina, #najpierw naprawil radio [bez sensu, ale podoba mi sie, sorry]#(a pianino jak stalo
tak stoi...i KTO napisze teraz wszystkie mazurki? PS Maszmunu! Wklejaj Szopena z Lazienek!)
to mu piekniej niz w Europie #...zagrali w Azji, bum!# (no nie wiem, nie wiem, SF JAzz Festiwal juz tuz tuz..., a ja cholerkunia jeszcze biletow nie mam!)
polskie chrzaszcze brzmialy w trzcinach. #a jeze tuptaly w chrusniaku#(...ale czy co wytupaly?
Chociaz tanczy modne tance nasza mlodziez cala, #TAN-GO!# (PA-PA-YA!!! Dobre Sowus, dobre!)
w sredniorolnym gospodarstwie dziecielina pala. #interpretacyjna rzeka, nie wiem na co sie zdecydowac, hi hi# (hihi, Druhna slucha rady Krolowej Watpliwosci! Brac wszystko jak leci! Nawet przy srednim zapale mozna z gospodarstwa hawiru nad dziecielinO zmajstrowac!)
Ucz, ucz, ucz, ucz sie polskiego... #bedziesz mógl cudze dzieci uczyc, au!#(a nawet zagraniczniakow!)
Skocznie spiewam czy tez smutnie, #spiewam lepiej niz w operze, phi#(hihi, no po oprostu BOSKO! ....spiewaczki to juz majO wE krwi, ze nie grzeszO skromnosciO...)
zawsze dla jednego: #dla KASY!#(dla SEXU!)
on nastroil moja lutnie, #Albercia mówi, ze jej cialo ma ksztalt lutni#(ale z dzwiekiem czy bez?)
nie wiem po co i dlaczego. #...sa wierszenki@troczkowe#(otoz wierszenki sO po to zeby je pisac, czytac, lub skrolowac)
Porzucil mnie w rozmarynie, bo bylam nie taka, #w koncu, no ile mozna czekac!#(przezorna zawszem zaopatrzona w krem Clitoris!)
lecz on zawsze bedzie przy mnie, #ten Kredens#(to Kredens jest przenosny? A tego to nie wiedzialam, patrzcie ze, trzy lata a un sie jeszcze z miejsca nie ruszyl, hihi)
bo wzial serce do plecaka. #juz my znamy ten plecak!#(guzik znamy! Znamy jeno podrobke, phi. Zrujnowanego podrozami plecaka nie znamy! Wkleic!)
Ucz, ucz, ucz, ucz sie polskiego... #stop, koniec ujecia!#(KLAPS!!! Auuuu, auuuu, krzyczy Alberta, znowu wlozyla palec nie tam gdzie trzeba!)
AO + #Bronka, glupawa, czek#+(Emcia, czek, glupawa Alberta)
Dobrego weekendu wszystkim.