HYDE PARK

Postprzez Monika24 N, 02.03.2008 22:15

Nie widzialam, czytalam jedynie o "Persepolis" w Wysokich Obcasach.Na pewno ciekawe, Iran sprzed rewolucji islamskiej to zupelnie inne panstwo niz dzis.
Monika24

Postprzez M.C. Pn, 03.03.2008 00:06

Aaaaa,Sowusia z wierszenka to ja z malym troczkiem, rownowaga w HalYnce musi byc, bo Hobbitu pospadajo z trapezu! A troczek ten dedykuje Druhnie Teremi, czili Naszej Ulubionej Cyrkowce! No i jak wynika ze wstepu, troczek bedzie o cyrku. A jak! W dodatku prawdziwym a nie jakim tam forumowym, hihi. Wiec zaczelo sie od tego, ze pod miastem rozbil sie cyrk. To bylo jeszcze przed swietami BN, a cyrk byl z Kanady czili Cirque du Soleil. No i ja czili Emcia od razu pomyslalam teraz albo nigdy i kazalam mojemu P. zadzwonic po bilety. Wiec P. zadzwonil i troche sie zdziwil bo zagadali do niego po francusku, jakby nie wiedzieli ze on swoj, hihi, Hamerykanin, a nie zaden tlumacz UN. No ale mniejsza, biletow i tak nie bylo. Bo dostac bilety do cyrku nad cyrkami nie jest tak latwo....Przyszlo nam czekac TRZY miesiace! Wczoraj byl wlasnie ten wyczekany dzien. Chcielismy zeby to byla niespodzianka dla dzieci, wiec powiedzileeismy im dzien wczesniej gdzie i na co sie wybieramy., Moj W. natychmiast oswiadzczyl, ze on do zadnego cyrku nie idzie. Hihi, na co P. sie wkurzyl i powiedzial, ze jak nie pojdzie to "shit will fly". Wiec W. skulil uszy i poszedl. No i jeszcze dodam, ze spakowalam wlasne snacki, bo na tych showach i cyrkach to drozyzna i kolejki nie z tej ziemi! No i ten cyrk juz sie przeniosl pod inne miasto wiec zamiast w kierunku SF to musielismy jechac na poludnie, do SJ. A P. to wogole jakis speszony by..., pewnie pamietal ten francuski epizod i nie chcial sie za zadne skarby spoznic....No wiec bylismy przed namiotem juz godzine przed przedstwieniem. Co nie bylo takie zle, bo mozna bylo zbadac teren, ustalic to i owo, np. ze nam sie bilety troszku nie zgadzajO...No i gdy sie wkoncu zgodzily i weszlismy do namiotu to okazalo sie, ze siedzimy tuz pod latarniO czyli arenO.. No to moj P., powiedzial, ze on tu nie bedzie siedzial na pelnym widoku, hihi, na co ja dalam mu w-czape i sie opanowal, hihi. I od razu DruhnOM powiem, ze zdjec sie prawie w takiej pozycji podarenowej robic nie dalo, ale to co zrobilam, choc watpliwej wartosci wklejam, bo robione bylo z narazeniem zycia!

Sam show, ech..., ja nie Sowusia zeby go opisac...Wiec moze tylko wspomne o dwoch czesciach, jedna nazwana "Contortions", a druga "Wheel od Death", ale JA ja nazwalam "Diabelskim mlynem", tytuly to MY a nie NAM, phi.

"Contortions" to mlode dziewczatka zrobione z gumy..., w zyciu prenatalnym Matka Natura uczynila je "double jointed" w stawach, a reszte zrobily zmudne cwiczenia...Ech....kuzynki Alberty tylko rozdziawily oczodoly ze zdumienia....Nizej moje....hm...hihi, zdjecie ich pokazu a jeszcze nizej fragmenty calego cyrku z youtube gdzie dosyc sporo "Contortions" wlasnie.
Obrazek

http://www.youtube.com/watch?v=NZTKm53y ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=WMU9gjmGiu4
(Tu po mniej wiecej polowie sO diably w mlynie.)

No i diabelski mlyn. Luuuudzie, dorbaldie diably z tauazamY! Moj P. to twierdzil, ze nie mogl sie na to patrzec, hihi, Javiera jeszcze nie widzial...,on to byl dopiero diabel! No i ten mlyn, to sie tak kreci, a oprocz tego to krecO sie tez mlynskie kola, a te diably w tych kolach w srodku i na kolach i pod kolami, dorbaldie jakby chodzily i skakaly w powietrzu. Nie daj mi boze skosztowac TAKIEGO mlynu w zyciu!

A tu mamy Emci fotograficzna impresje diabelskiego mlynu....I tlumaczenie na normalny oczodlol z internetu...
Obrazek
Obrazek

Duzo by jeszcze pisac...Wlasciwie na mnie najwieksze wrazenie robi cala aranzacja, kostumy, MUZYKA na zywo! Kooza to opwiesc o poszukiwaniu sedna, prostoty, duszy, niewinnosci cyrkowego przedstawienia. Trwa to wszystko cale dwie godziny i chyba nawet panna Nikt sie przez twe dwie godziny nie nudzi.
PS W.P. i J. zachwyceni. PHI, matki-kury wiedzO co to cyrk, ne?
Wieczorem, po wyjsciu z cyrku.
Obrazek
Obrazek

PS Nie zebym przechodzila do troczkowych, czy cos....

Dobrego nocodnia i nowego tygodnia! PA.
M.C.

Postprzez teremi Pn, 03.03.2008 10:24

Emcia no to mnie zaskoczyłaś niespodzianką - wszystko mi przychodziło do głowy: reanimacja paprotki, tłumaczenie tekstu, nowe tatuaże pana okulisty i wiele, wiele innych ale prawdziwy cyrk? - nigdy
a jeszcze dokumentacja zdjęciowa! - jak nic pierwsze miejsce w konkursie na fotografię roku
nie mówiąc, że takiego cyrkowego spektaklu to lekko zazdroszczę
nawet pogodzę sie z tym, ze nie przechodzisz do troczkowych
teremi

Postprzez Małgosia Sz Pn, 03.03.2008 12:34

No jaki cyrk, ja siEM kręcEM! Emciu zdjęcia ... Oskar dla Emci! RAZ!

Chciałam tylko cichutko napisać, że byliśmy w niedzielę na There will be blood. Rola Daniela Day-Lewis świetna (no w tych okolicznościach George nie mógł wygrać), ale sam film... chyba mnie aż tak nie powalił, a może to znów kwestia nastawienia (Emciu będzie troczek w skrzynce, w HP nie mam śmiałości, proszę o wybaczenie)? Z dotychczas obejrzanych przeze mnie filmów, abolutne pierwszeństwo oddaję filmowi Motyl i Skafander (nie był nominowany w kategorii film), za to w kategorii zdjęcia, w której był nominowany, powinien wygrać bez dwóch zdań.

I w prezencie dla Bronki konewka z mojego okna, pierwsze zdjęcie z cyklu "fotografujemy przedmioty z otoczenia". Bronia, teraz Twoja kolej.

Emciu... Twoja wiosna mnie powaliła!

Gocha... moja przyjaciółka widziała Persepolis. Mówiła, że taki sobie, ale ona ma dosyć specyficzny gust filmowy.

Ścianuś... czekam na Twój nawiasik, żeby zrobić wyciąg. Tak dyskretnie hihihi daję Druhnie znać, NIECH DRUHNA WYJDZIE!

Obrazek

Fot. Maszmun

No i spadam w papiery.

Ps - W temacie Teatr Polonia wkleiłam wywiad z Wojcieszkiem przed premierą Miłość ci wszystko wybaczy.
Małgosia Sz

Postprzez Ściana Pn, 03.03.2008 17:09

Druhny wybaczOM, mialam pod tynkiem wierszenke, ale mi sie odechcialo.

PS Jesli to Forum nie wyjdzie na prostOM, to ja wysiadam. Mam dosc.
Ściana

Postprzez Małgosia Sz Pn, 03.03.2008 17:19

No to będzie wyciąg (pod Ścianę)!

/.../

Gdy srebrników garść (te Hobbitu to majO szczescie! Poszly kopac klombe i wykopaly skarb! Tera, hihi, kupio sowie tyle zarcia, ze im bandziochi popekajO!) #taka piosenka jest wielkopostna – gdy srebrników garść w sakwie dźwięczy ci…, takie tam, Wielki Post bardzo ciekawy jest muzycznie, mój ulubiony okres#[to prosieMY Druhę z wierszenki prosto do Rozmów!!!] {Ścianuś, już nie siedź w tych Rozmowach, wklejaj wierszenkU ...Forum już już wychodzi na prostą, jeszcze tylko kilka zakretów... a Druhna wie jak jest zakręt po włosku? Na pewno Druhna wie! No to rzucić kilka zakrętów i będzie lżej!}

/.../
Małgosia Sz

Postprzez teremi Pn, 03.03.2008 20:07

witam
jestem jak to się mówi lekko wkurzona na Druhny i zainspirowana Ścianą -
przede wszystkim co to znaczy, że forum ma wyjść na prostą - jak może wyjść na coś na czym nigdy nie było? Nie było z prostej przyczyny i jest to podobnie jak w moim "ulubionym" politycznym ugrupowaniu - jeżeli ktoś ma inne zdanie, w dyskusji oczekuje rozsądnych argumentów, nie toleruje agresji nie mówiąc już o chamstwie (przepraszam za dosadność), ma inne spojrzenie na świat, to jest wróg, oszołom itp, itd jak w "Piosence o Okularnikach". W tej forumowej dyskusji często zapomina się, że można różnić się pięknie a czasami wręcz mam wrażenie, że pobija się tu osobiste rekordy w zrażaniu do forum ludzi - do forum, bo nie każdy ma skórę słonia i chęć do walki z wiatrakami.
Były tu i ostre dyskusje i dopóki argumentów nie zamieniono na inwektywy, to można było rozmawiać. Raczej nikt z nas nie jest uznanym krytykiem sztuki, wysokiej klasy artystą a opinie wyrażane o innych sprawiają wrażenie wręcz odwrotne; no cóż jest też i takie powiedzenie - "co wolno wojewodzie, to nie tobie..."

a teraz po tym wstępie - Ściana (i kilka innych osób - wcale spore nawet grono) jesteś/cie tu przede wszystkim dla KJ i kilku/nastu osób z którymi możesz/my się spierać, słać bumerangi, rozdawać w-czapy i Oskary i dlatego wszystkiego warto i trzeba tu być.
Moim zdaniem to, że mimo osobistej tragedii KJ, fakt że forum działa stanowi też wsparcie dla Niej o czym świadczy choćby fakt, że gra, reżyseruje... i życie toczy się dalej

mój osobisty okulYsta z tatuażami mówi, że na to wszystko najlepsza jest wierszenka lub troczek, w zależności od przynależności klubowej (można należeć do obu frakcji, bez konieczności wcześniejszych deklaracji)

no i tak jakos z tego "wkurzenia" wyszedł mi lekko długi troczek a miałam napisac wierszenkę, ale skoro Ściana nie napisała to Maszmun wybacz, ale swojego wierszenkowego debiutu nie zacznę od wyciągu (którego absolutnie nie życzę tym, które mają narty w planach - im życzę śniegu, dobrych stoków, przyzwoitej pogody i dobrego "smarowania" nart)

Maszmun no to czekam na zakręt po włosku...

pozdrawiam Druhny i niezależnie od Emmy tu wrócę...dla zauroczenia KJ, dla przyjemnosci rozmów z Wami, dla poszerzenia wiedzy o życiu kulturalnym, dla wycieczek edukacyjnych po Wielkopolsce, dla Kresowych wspomnień, dla zdrowotnej i taniej profilaktyki, dla Was... dla siebie...
teremi

Postprzez M.C. Pn, 03.03.2008 20:18

Hihi... i życie toczy się dalej@Teremi mam nadzieje, bo cos mi sie zdaje, ze Druhna Teremi dopiero sie zagrzewa do rozpierduchy a jak wpadanie z takowO to dopiero bedzie CYRK! BUM!

Wlasciwie to ja tylko wpadlam, zeby podziekowac za Oskary za zdjecia, hihi, ale moje Drogie Druhny, to tak od strony technicznej sie na zdjeciach za bardzo nie znajO, co?

Nie ma wierszenki? Nie ma. To spadam na wiosne, niebo piekne dzisiaj, wkleje pozniej. PA.
M.C.

Postprzez teremi Pn, 03.03.2008 21:43

eeeeee taaaammmmmm wolę Emcia ten cyrk ze zdjęć, ale masz rację jak sie rozkręcę to może nawet napisze wierszenkę, bo dzisiaj światowy dzień pisarza i dlatego tak przez te 3 lata zbierałam się ażeby zadebiutować we właściwym momencie

a co do cyrku - generalnie to nie jest moja ulubiona rozrywka - byłam w całym swoim życiu może ze dwa-trzy razyw takim w miarę prawdziwym - wole jednak ten ze zdjęć
...a co do zdjęć - jakie są każdy widzi - mnie sie podobają a o gustach się nie dyskutuje jak mawiali przy ulubionej rzymskiej fontannie nasi ulubieni z tatuażami

a Druhnom z sekcji wierszenkowej (wierszenkowiec&wierszenkówka, to tez pisarz a dla feministek nawet pisarka) życzę wielu wierszenek i wełny
teremi

Postprzez teremi Pn, 03.03.2008 21:52

no to żeby nie było na mnie (ten brak wierszenek w Światowym Dniu Pisarza) i w kontekscie Kaziuków co w Wilnie i Poznaniu no i imienin dość popularnych a przede wszystkim ulubionych wykonawców

"Kaziu, zakochaj się"
wyk. Zofia Kucówna i Jeremi Przybora

Już wiosna podrosła i bzami tchnie
Kaziu, Kaziu, Kaziu zakochaj się
bez rosy po nocy i listek schnie
Kaziu, zakochaj sie

Zawsze sam wciąż bez dam, jak to pojąć mam
Uroczej Iwonce N. odebrałeś sen
Jak pąki Iwonki jagody dwie
Kaziu, zakochaj się

Już lato swym kwiatom motylki śle
Kaziu, Kaziu, Kaziu zakochaj się
Spójrz drżące na łące sylwetki te
Kaziu, no gdzie Ty gdzie

Zawsze sam wciąż bez dam, jak to pojąć mam
W prześlicznej Małgosi F. wrze dla Ciebie krew
Małgosię na oślep brać każdy chce,
Kaziu, zakochaj się

Już jesień łzy niesie Teresie B.
Kaziu, Kaziu, Kaziu z Teresą źle
Już zima się ima wzorków na szkle
Kaziu, zakochaj się

No a ja, czyżbym ja, była taka zła
I wdzięk mam i własny dach,
Domek cały w bzach
Do twarzy mi marzyć przed domkiem we bzie
Kaziu, Ty kochasz mnie
teremi

Postprzez GrejSowa Pn, 03.03.2008 22:52

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
GrejSowa

Postprzez MarysiaES* Pn, 03.03.2008 22:55

to się rozumie.... Sowa :wink: tak trzymaj :)

Pozdrawiam Druhny.
MarysiaES*

Postprzez Agniś Pn, 03.03.2008 22:56

Dziękuję Sowie za te zdjęcia, bardzo dziękuję. Czy mogę je sobie skopiować ?

Te ujęcia są niesamowite - tak fotografować może tylko człowiek kochający Aktora.

Każdy profil, każdy ruch uchwycony, oświetlony, uwieczniony ....

Tandem KJ i EK - niesamowite wrażenia ....
Agniś

Postprzez kinia0406 Pn, 03.03.2008 23:00

.
Ostatnio edytowano Pt, 12.06.2009 02:53 przez kinia0406, łącznie edytowano 1 raz
kinia0406

Postprzez Bromba Pn, 03.03.2008 23:03

Też jestem pod wrażeniem, kolejny raz. Pan Stuhr do tego, ech...
Bromba

Postprzez Bromba Pn, 03.03.2008 23:26

Doborowe towarzystwo!
Obrazek
Bromba

Postprzez kinia0406 Pn, 03.03.2008 23:30

.
Ostatnio edytowano Pt, 12.06.2009 02:56 przez kinia0406, łącznie edytowano 1 raz
kinia0406

Postprzez teremi Pn, 03.03.2008 23:33

Sowa zawsze wie gdzie i z kim bywać
Sówka dzieki za zdjęcia choć i spektakl ogladałam
taaak Bromba niektórzy mężczyźni na ekranie zawsze mają klasę - to fantastyczny aktor
teremi

Postprzez Ściana Wt, 04.03.2008 04:37

Czy Druhny zamawialy wierszenke? No to voila.

Miałam oskarowe zadanie - wzruszyć Ścianę do łez - mam nadzieję, że się wzruszy (ze strony Budki Suflera Druhnom własnymi pazurami skopiowalam)(Sciana cos sie wolno wzrusza a tekst dojrzaly! No to Druhny sie nie obrazO, co? A jakby co to mozna skrolowac! Nie ma sprawy, nie ma tekstu!) #Słuchajcie się Emci!# [Ścianusia wzrusza się powoli, acz skutecznie, hi hi...wkleić? Ałaaaaaa!!!!!!!!!!!] /prosze bardzo, jak sie wzruszac, to na CALEGO: wlazlam Ci ja do Swietego Archwium HP i trafilam na „rozdzial pt Selma”, Bronia, no co ja moge, tak mi sie trafilo na slepy oczodol?! Luuuuuudzieeeeee....ja chyba zaczne czytac HP „do tylu”, takie fajne troczki, takie fajne gole teksty do wierszenek lezO w Archiwum i sie marnujO. A ile tematow do rozpierduch!!! Kiedys to byly tematy do rozpierduch, nie to co teraz, phi/

"Za ostatni grosz" (no to chyba tylko mozna zagrac w orla i reszke. Hihi "1958. It's been traveling twenty-two years to get here. And now it's here. And it's either heads or tails. And you have to say. Call it." Taaaaa....i to ma byc dialog?! Pliiiiisssss! PS Dla tych co nie mieli okazji widziec, cytat z filmu oskarowego "Tonie jest kraj dla starych ludzi" Ze tak zaczne z grubej rury.) #Odsuń się, Albercia, dość tego gadania, rzucam!# [No, i co wyszło? Sowa czy reszka? Hi hi...] /a to moze jest oskarowy monolog? „Juno: If I could just have the thing and give it to you now, I totally would, but I'm guessing it looks probably like a sea-monkey right now and we should let it get a little cuter”. Pliiiiiiiiizzzzzzzz!!!! „THE THING”? „THING”?!?!?!?!?!?!? Auc, auc, auc! PS Sowus, jasne ze wyszla SOWA, a niby co mialo wyjsc? ReszTka Sowy po Emmie? No luuuudzieee!!!/

Jaki jest wynik gry (aaaaaa.....to trzeba grzecznie poprosic Kredensowo KrysztalowO Kule, zeby oglosila TEN wynik...) #tak jest, nic na chama, wszystko młotkiem!# [...and the młotek goes to...] //Druhny pozwolO, Cham i Mlotek, kuzyni Alberty. WracajO z Wertepow/

Nie wiem, nie pytaj mnie, (ale, ale, takie powtarzajace sie pytania to jak drozdze, hihi! Niech pytajO do skutku! BUM!) #ale, ale, a klomba co taka pełna, od drożdży?# [aby klomba rosła w siłę, a Druhny żyły dostatniO, czek...] /Druhny sowie nie wycierajOM „geby” Swietymi Drozdzami, dobra? Archidiecezja Kredensowa czuwa. Czuj, czuj, czuwaj!/

Jak na imię tej grze, (il giocare non e male, ma e male il perdere...PS Teskno mi za wloskim Druhny...chlip, chlip, a moj pan nauczyciel wlasnie wyslal milego golabka, ze zapisy na wiosenna lekcje sie zaczynajO...) #Druhna to nas nie obraziła przypadkiem..? Hi Hi# [no, właśnie...Emciu, nie perder, tylko się zapisuj!!!] /a moze tak sie razem pouczyMY wloskiego w HalYnce, co? No i moze wtedy wertepy cos beda mialy z tego klikania w HalYnke, auc! Maszmun, to co? Wklejac wloski zakret?/

Tego nie wiem już też. (Amnezja, kuzynka, mowi, ze takie objawy to sie zwie mieliznO umyslowO.) #czyja kuzynka? Jakoś nie wiem…# [a ja już wiem, ale nie powiem, phi!] /kuzynka KUZYNKI, phi! Bo sOM kuzynki i KU-ZYN-KI. DruhnOM znowu zatkalo kakao?/

Wczoraj tak było tak, (a nawet sroda byla sroda. Jak Druhny widzO tekst pisany juz od kulku dni.) #Druhna się nie martwi, tego przecież i tak nikt nie czyta, a Maszmun nigdy nie narzekał na czekanie na ostateczną wersję, jak już się WSZYSTKIE dopiszO# [a ja chciałam tylko przykablować, że Maszmun za KULKU dni będzie miał kabelek w domu, aha, i dopiero się będzie działo!!!] /wiedzialam, ze Maszmunu szczeka na wyciag z tego wersu, hi hi.....pewnie zaraz napisze, ze teraz to wierszenki bedOM lecialy przez nowy kabel, jak w-czapy w Sowe za przykablowanie. Maszmunu, a moze zrobisz wyciag z KULKU wersow?/

Nie znaczyło zaś nie,(a wiec tak, hihi. Jak NIE znaczy NIE to w tym wersie jeszcze nie bylo tlumaczki z UN, hihi. Dobre Emcia! Dobre!) #hi hi, feministka też zabyła# [nikt mi nie wmówi, że białe jest białe, a czarne jest czarne, nawet tłumaczka z UN!!!] /Sowus, pewnie ze tak, hi hi....dlatego wklejaMY wierszenki w roznych kolorach, zeby nie bylo czarno na bialym, czek/

Nie mieszało się nam(to moze jakis zly przepis byl...., bo tak bez mieszania to nawet Naked Szef nic nie zmajstruji przy kuchence...) #a Druhny mieszały kiedyś wódkę z szampanem? Ja też nie, ale widziałam efekty - czad!# [no, to wkleić ku przestrodze!!!] /co tam wkleic, hi hi......przeslac najlepiej. Moze sie celnicy nie schlejO/

Czarne z białym co dzień.(zeby byl piekny dzien nalezy na dobry poczatek wymieszac czarne z bialym! Zrobi sie z tego szara mgla. Halloween w marcu!) #tylko bez orkana, proszę!# [przychylam się na gałęzi do prośby Druhny Bronki] /u mnie komunikat o kolejnej fali „yellow dust, made in China”. Az strach wychodzic z domu bez halloweenowej maski. Jak nie Emma to Zoltaczka. Albercia pyta jakiego koloru jest Emma. Luuuuudzieeeeee........Alberciu, Druhna juz przestanie szlajac sie po forum, TOLERANCJA to MY. JeŻuś Was Wszystkich kocha, auuuuuuuccccc. PS Sowus, HELP!/

Wczoraj niewinni tak,(takie pierwsze dni forum to byly niewinne, spokojne...hihi. No co? Rozpierduchy dopiero raczkowaly, hihi? A Druhny to pamietajO rozrube jakO Kangurzyca zrobila w sprawie przepisu na serownik? Wlasciwie to ja dzieki temu tak sie wciagnelam w forum, pamietam z wypiekami na twarzy czytalam o losach tego przepisu, ech...) #Ech… A jaka Ścianulka była nieśmiała i cichutka… Auć, auć!# [Taaaaa....wulkany tak majO...cisza przed burzO, te sprawy...a potem pooooszłooooooo] /niesmialo i cichutko zapytam: aocochodzi? Pierwsze dni forum to bylo jeDNO wielkie DNO, bum! Patrze dzisiaj, czek, jak bylo, tak jest! Nic sie nie zmienilo. Teremi, czapkOM do ziemi za tekst: „co to znaczy, że forum ma wyjść na prostą - jak może wyjść na coś na czym nigdy nie było”/

Dzisiaj pionki w grze,(jak warcaby to tylko w Forumowym Klubie Seniora, w skrocie FKS) #a szachy, będOM szachy?# [kto pita, Alberta? Hi hi...] /ale nuda w FuKSie, dno! Mala zalozyla byla szlaban na seniorenki, phi! To moze seniorITEnke wkleic? Tlumaczki z UN czuwajO/

Wczoraj błękitny wiatr,(UWAGA! Albercia zbliza sie z farbO w kolorze pink!) #A poszła! Sowusi usługiwać, ale już! Taaakie ciśnienie to nie przelewki# [chociaż.... ] /hi hi...... Hobbitu rownym krokiem do apteki, tfu, skupu butelek, RAZ! PS to Teremi zaczela z lekami/kredensowOM aptekOM, zeby ZNOWU nie bylo na mnie/

Dzisiaj duszny zły sen.(a nie mowilam zeby nie ogladac oskarowych filmow w tym roku? Ale nie! Ta sie uparla i teraz krzyczy przez sen, hihi. Javier, Wilk, Didel, Mary Stuart!) #po ostatnich polskich komediach romantycznych to ja już nie wiem, co gorsze!!!# [nie lubię komedii romanticznych...i już! Z czego tu się śmiać? Z mNiłości...?] /a jak! Sowus! W Kredensie to sie mozna ze WSZYSTKIEGO smiac, phi. Taka „wolnosc wypowiedzi i dialogu”, nie mylic z „konfrontacjOM”, hi hi/

Z drugiej strony mych snów (no przeciez o TEJ stronie to nie bedziemy pisac w wierszenkach, ne?) #zrobimy o niej film, phi# [a to sny można odwrócić na drugOM stronę...? Ale numer... To na pewno Ścianusia wymyśliła...] /Sowus, zeby tylko na drugOM, phi! Ile jest mozliwosci odwrocenia snow, konkurs!/

Wszystko lepszy ma smak,(gdy jest estetycznie podane! Kuzynki nakrywajO do stolu. Albercia udaje Foodie. PS Maszmunu czekamuy na zdjecia smakowitosci z Kampinosu!) #żeby nas pokręciło!# [właśnie mnie skręca...nie wiem jak wytrzymie do końca wierszenki o pustym dziobie...] /Sowus, wklejaj pusty dziob, czili ciag dalszy picturenki pt „fotografujeMY przedmioty (to nie ja powiedzialam „przedmioty”, zeby nie bylo!) z otoczenia”/

Bo w powietrzu jest luz(na wiosne zawsze jakby bylo wiecej tlenu do oddychania, zeby mozna bylo przyspieszyc, bo roboty HUK!) #Emciu, a było tak miło! Właśnie jestem tak skonana, że nie mogę spać. A jak już śnię, to DECYZJE, brr.. A, Ścianu, wcale nie pytam, jak tam w nowej robocie, żeby nie było# [jak znam Ścianusię, to LUZ, hi hi...] /jasne, ze luz! A co ma byc? Druhny to by zaraz chcialy znecac sie nad ScianOM i z nowych bojsow robic Tolibki? Litosci!!!!!/

I muzyka wciąż gra.(to nie muzyka tylko Hobbitu walO w garnki, ala Malgorzata z kulturalnych!) #Hobbitu też do garów?# [A ja mam wszystko pozmywane, aha!!!!] /Hobbitu wylizaly kupery? Luuuuudzieeeee.....toz Archidiecezja czuwa!/

Za ostatni grosz (a w jakiej walucie?) #a kto płaci?# [no, masz...Emciu, a w jakiej innej walucie jest jeszcze grosz...? Się pytam podchwYtlYwie...] /a na Maszmunowej karcie kredytowej, phi!/

Kupię dziś chociaż cień(DZISIAJ W FORUMOWYM KLUBIE SENIORA WIECZOREK ROZPOZNAWCZY CIENI SPRZED LAT. POCZATEK O PIATEJ) #aaa, jakiego czasu?!# [dobra, w tym wersie mam jeszcze jakieś 40 minut, wchodzę dorbaldie w te cienie...] /eeee tam....co mi TU Druhny wyjezdzajOM z cieniami? Odwracam twarz do slonca, phi! Trzynastka kazali! Wiosna idzie/

Tamtych dni.(wazne sa tylko te dni na te na ktore czekamy, tra la la) #bo „im więcej czasu poświęcasz na odzyskanie tego, co zostało ci zabrane, tym więcej przecieka ci między palcami”# [stawiam na fiuczer...fiu fiu fiu....] /stawiam na HalYnke, phi! Taka schiza!/

Za ostatni grosz (to chyba tylko zapalki u dziewczynki z zapalkami. KONKURS! Ktora Druhna przechodzila faze dziewczynki z zapalkami? Za latwy, co ne?) #Bardzo!# [a która Druhna przechodziła fazę dziewczynki z zapalniczkO gazowO...? Banał...] /a ktora Druhna przechodzila faze Krolowej Sniegu? Tylko niech sie Druhny glosno nie przyznajOM, bo Dr Frojd czuwa! PS Co tak WSZYSCY czuwajO i czuwajO, hi hi/

Wino z zielonych lat(wycisnie sie sok z zielonych wierszenek to bedzie TAKIE wino, ze nawet Albercia zzielenieje!) #nie wiem dlaczego mi się skojarzyło, hi hi, znów mój Potem: http://youtube.com/watch?v=6e9IxJQ1g_k# [obejrzę potem, bo teraz dopisuję się do wierszenki...] /Sowus, a gdzie multitasking? Chcesz w-czape? Phi! Pisze wierszenki i w-czapy wale, phi! Dwa w jednym/

Chcę znów pić.(hihi, z Klubu AA tylko krok do FKS) #to było Ostatnie Westchnienie Paprotki, taki horror z elementami komediowymi# [aaaaa, właśnie, dzięki za przypomnienie...zaschło mi w dziobie...] /toz mowie: wklejac dziob Sowy!/

Kiedy zaczął się wić (jak to kiedy? W lochach na torturach! Zestaw tortur opracowaly kuzynki.) #a takie się wydawały nieskoordynowane…, hi hi# [zmyła i tyle! Pan Fizyk dostarczył specjalne urządzenie do wybierania najlepszej kombinacji tortur...tzw. "kombinator tortur"...tak trochę z francuska...] /Pan Fizyk poszlajal sie troche po Forum. Zbieral dowody na to, jak mozna torturowac czytelnika slowem, hi hi/

Kręty, pochyły szlak, (Trzynasiu, bardzo prosze o kolejny zestaw zdjec! Moze byc w koolorze zielonym!) #hm, takie pitanie mam – dlaczego tak rzadko fotografujemy codzienność – na przykład ulubiony kubek, drogę do pracy, buty, kafelki w łazience? Dziś są, jutro nie wiadomo, nie ocalać ich..?# [ależ tak!!! Druhna Bronia proszona o ocalenie od zapomnienia swoich butów. Mogą być ujęte, jak Druhna idzie na robotę. A potem jak wraca, to sowie porównamy, hi hi...] /jak to „rzadko”? Byla podloga Maszmunu, byl brazylijski blat Trzynastki, byla Swieta Galaz Sowy, byla Sowa-Czolgistka (hi hi), byl piec Teremi, byly art prodzekty Emci i spolki, niebieski namiocik Kangurzycy, zasypany sniegiem podjazd Gochy, usmiech Groszka Magi, azjatycka codziennosc Malenstwa Andory, rowy i brzozy Bronki..... teeeee Bronka!!!! Koty to MY, a nie NAM!/

Gdzie był pierwszy nasz krok(nie wazne gdzie byl pierwszy krok, najwazniejsze, ze zaczal droge z przebojami!) #byle nie za dużo powtórek!#[hihi...Albercia mówi, że najtrudniejszy pierwszy krok, a potem to poooszłooooooo......] /Sowus, ale GDZIE poszlooooooo? Na psa FiorA?/

W rozpadlinę bez dna(hihi, jak to bez dna? DNO musi byc! Wystarczy tylko przeszukac rozpadline! Torcz podac?) #a na cholerkunie, DNO poznajemy bezwzrokowo# [czy RozpadlYna to może jest ta....no...jak jej tam....hi hi....] /Sowus, jestes na forum od trzech lat, a RozpadlYny nie znasz? Hi hi/

Gdy srebrników garść (te Hobbitu to majO szczescie! Poszly kopac klombe i wykopaly skarb! Tera, hihi, kupio sowie tyle zarcia, ze im bandziochi popekajO!) #taka piosenka jest wielkopostna – gdy srebrników garść w sakwie dźwięczy ci…, takie tam, Wielki Post bardzo ciekawy jest muzycznie, mój ulubiony okres#[to prosieMY Druhę z wierszenki prosto do Rozmów!!!] /a co to w HalYnce nie mozna dac na zapowiedzi, tylko trzeba leciec do Rozmow? Dobre, Sciana, dobre! PS Doklejam wyciag Maszmuna, no co? Porzadek qrwa, tfu, zakret, musi byc: {Ścianuś, już nie siedź w tych Rozmowach, wklejaj wierszenkU ...Forum już już wychodzi na prostą, jeszcze tylko kilka zakretów... a Druhna wie jak jest zakręt po włosku? Na pewno Druhna wie! No to rzucić kilka zakrętów i będzie lżej!} /

Przekonała nas, że (wiosna, ze swiat nie jest taki zly!) #i niech ci się przyśni co jakiś czas…# [wiśniówka...?] /no to moze jeszcze cos na kaca? Wierszenka na drugOM nozkie?/

Kiedy dają, to brać, (i nie wybrzydzac, darowanemu kuniowi nie zaglada si w zeby! Hihi, jejku, ja jakas taka nieufno-wybredna sie dzisiaj czuje! Kuniu otwieraj ze pysk!) #no, już się zaniepokoiłam, roszczeniowość rights!#[a kiedy nie chcOM brać, to dawać...?] /Sowus, to wszystko zalezy od tego CO dawac lub brac. I tak zawsze znajdzie sie Panna NiktA, ktora bedzie miala muchy w nosie, nie mylic z „zaniepokojonymi” fochami, bum!/

Każdy głupi to wie. (no! Prosze nie pokazywac palcami Alberci!) #a wzrokiem można?# [Albercia się zawstydziła, bo ona bardzo lubi komplementy...hi hi...] /Alberta jest GUPIA i za to ja wlasnie WSZYSCY kochaMY!!! I niech mi sie wertepy nie wychylajO, bo w-czapa!/

Bilans zysków i strat, (plus minus, plus, duzy plus, ogromny minus, eeeeee tam, szkoda baterii na taki kalkulator, phi) #wiecie, w tym roku minie okrągłe 10 lat jak mieszkam w Warszawie…# [no, to prosimy o plusy i minusy, Bronia!!! Może być oddzielna wierszenka-warszawenka!] /hi hi....w tym roku minie 8 lat jak NIE mieszkam w Warszawie, hi hi. Bronia, dawaj fachowOM recenzje, to porownaMY plusy i minusy! Moze byc wierszenka pt „Warszawa da sie lubic”. PS Teremi, poprosiMY o oryginalny tekst, czek/

Prowadzimy od lat, (trzech, rozmowy w Halynce!) #no nie wiem, ja to się musiałam najpierw dokładnie przyjrzeć, zanim zaczęłam rozmawiać…# [czili że najsampierw lustraNcja...?] /phi! ja sie ciagle przygladam i czasem to oczodolom nie wierze/

Nie ma czego w nim kryć,(gdzie sie ukrywa Wilk Piotrusia?! PS Odwoluje pytanie Wilk i Piotrus juz sie znalezli! Dzieki Sowus!) #aaa, Druhny Filmówki – sza po ba za oskarowe typy! Dorbaldie Druhny powinny w telewizji pracować!#[dopiero byłaby MISJA!!!] /Bronia, czy Druhna ma jakies pytania? Prosze bardzo – Albercia fachowo odpowie/

Nie ma czego się bać.(no przeciez mowie ze wilk to pies FiorA wersji oskarowej! Nie tylko Albercia ma aspiracje czerwonodywanowe!) #o, jak tak, to pies FiorA na dywanik, ale już!# [powiem Druhnom, że po takim czerwonym dywaniku to może bym się nawet i przejszła...a co, ja gorsza od Alberci?!] /a sukienke w kolorze PINK Sowusia ma?/

Skąd więc na lustra dnie,(Hobbitu znowu wyniosly lustro Alberci na dno klomby. Albercia dostaje wariacji!) #może zrobiłaby użytek z tego pędzla, co to z nim lata od rana?# [nie, nie...to chodzi o coś innego...Albercia się rano zlustrowała i krzyknęła: DNO! No!] /to niech sie Albercia zajmie POWAZNYMI PROBLEMAMY, a nie „lustereczko powiedz przecie”, hi/

Z progu każdego dnia (ale czy chodzi i wejsciowy czy wyjsciowy prog? WAZNE! Bo czy swit to nie zmrok przeciez.) #ludzie, mój bratanek ma dziś na imię Julek, wczoraj Witek, jutro się zobaczy, i tak w kółko, oszaleć można z tym moim bratem!# [luuudzie, to ile on ma matek chrzestnych?] /wszystko zalezy od ustawienia kamery, phi!/

Wita cię najpierw wstręt, (Druhny pozwolo Wstret, kuzyn pana Fizyka, niektorzy rodzice to nie majO milosierdzia i nadajO dzieciom takie imiona ku przestrogi..., a Wstret jest dorbaldie tatuazowy i gabarytowy!) #a te przestrogi niby dla kogo mają być, dla feministek? Hi hi# [no, jak Wstręt, to tylko z Romkiem Polańskim mi się kojarzy i z młodO KaśkO Denew.] /hiiiiii....Albercie to sie Wstred kojarzy z Forum, ale Albercia to ma ostatnio uczulenie na Forum. Widac, czy moze wkleic jakas wiekszOM rozpierduche? Pitanie retoryczne, czek/

Potem brat jego strach.(no wlasnie! A brat Strach to niczego si nie boi!) #głupek?# [dorbaldie strach się bać...] /Sowus, ja sie nie boje! Walic prawde w troczku? COPY!/

Muzyka: Lipko Romuald
Tekst: Dutkiewicz Marek + (Emcia, nie mam nic wiecej do dodania) + #Bronka, ja od początku nie miałam, ale co tam# [Sowa, mam jeszcze coś do dodania, ale wszystko w sowim czasie...] + /Scianu, nosi mnie, widac?/ + oraz Maszmun, jeno w jednym wersie, ale liczOM sie checi, ne?

No i siu! #orkan Emma już?# [już! Tera szczekaMY na orkan Emcia, hi hi...] /poprosze o orkan spokoju, wdech-wydech/

Bronia, gdzie Ty wlasciwie jestes? #jestem grzeczna, a co?# [jajco! no, co, wkrótce Wielkanoc, to lecę z akcentaMY, ne?] /a kiedy jest Wielkanoc? Bo w moim azjatyckim kalendarzu nie podali, hi hi!/

No to spadam Druhny do papierow @ Maszmun. Wracam w piatek. Druhny niech trzymajO reke Alberci na pulsie. Jakby byla jakas wieksza rozpierducha, to Druhny mi zacynkujOM, dobra?
Ściana

Postprzez M.C. Wt, 04.03.2008 05:54

Jak to w piatek?! Przeciez mam swiezO wierszenku na uspokojenie nerrrwow, phi.
PS Tu byla iwerszenka, ale wzielam jO do przerobki, jakos mi zgrzytala.....Sorry...
PS No teraz lepiej. Moge isc spac spokojnie, ufff...

"Kaziu, zakochaj sie" (i szczescia nie szukaj daleko, Albercia wypiela piers)

Juz wiosna podrosla i bzami tchnie (....ale po Kaziu cos widac, nie zakocha sie tej wiosny juz w nikim. Ma dosyc dorbaldie! Szlaban na milosc!)

Kaziu, Kaziu, Kaziu zakochaj sie (bo inaczej cie przeklne! Albercia nie daje za wygranO i wyciaga podreczny zestaw do czarow. Z instrukcjO.)

bez rosy po nocy i listek schnie (liscie wiedly ptaki ziebly, bo to byla taka chlodna wiosna raczej, orkany wialy te sprawy.)

Kaziu, zakochaj sie (o-czy ty, czy ty mnie lubisz? KUZYNKA tez leciala na Kazia....)

Zawsze sam wciaz bez dam, jak to pojac mam (....Kaziu dla dam czasu nie ma, siedzi na robocie w papierach)

Uroczej Iwonce N. odebrales sen (ksiezyc trzydziesci nocy sie palil nad tO ich tajemnicO)

Jak paki Iwonki jagody dwie (czyzby Iwonka zgubila korale z suszonych jagod, ktore jej Kazio podarowal? Sam zrobil, TAKI zdolniacha do projektow!)

Kaziu, zakochaj sie (bo Kaziu sie TAK trzyma nie do wiary na ten wiek! KONKURS. Ile Kaziu ma lat?)

Juz lato swym kwiatom motylki sle (jakby plyna z latem prosto z nieba! Taki mirage!)

Kaziu, Kaziu, Kaziu zakochaj sie (zza siedmiu ulic do ciebie przychodze! I tu Ulicznica rzucila sie Kaziowi na szyje. A Kazio, nawet nie zauwazyl, dalej szperal na biurku w papierach.)

Spójrz drzace na lace sylwetki te(pobiegna w ciemny las wczesnym rankiem,...co za lato co za lato...Kaziu wlasnie wypelnia podanie o urlopik w Kampinosu.)

Kaziu, no gdzie Ty gdzie (ja od ciebie ty ode mnie juz za daleko...Kaziu, juz sie enie zadaje z ulicznicami. Woli ElYte.)

Zawsze sam wciaz bez dam, jak to pojac mam(z kazdym dniem do ciebie dalej. Wyrobil sie w HalYnce wsrod kuzynek.)

W przeslicznej Malgosi F. wrze dla Ciebie krew (puk puk puk, otworz otworz mi. Czy jest na forum MalgosiaF?)

Malgosie na oslep brac kazdy chce, (zwlaszcza we wtorek o szostej w alejce cichutkiej i pustej....NAMIARY NA ALEJKE WYSYLAM TYLKO NA PW. MALGOSIA F.)

Kaziu, zakochaj sie (bo raz stracony czas dwa razy traci sie we dwoje! Po obliczeniach wychodzi, ze czas taki traci sie poczwornie.)

Juz jesien lzy niesie Teresie B. (wykrakala oj wykrakala..., po jakiego bylo sie po taborach wloczyc? Cyganki o wrozby prosic? Do KKK zagladac?)

Kaziu, Kaziu, Kaziu z Teresa zle (przeklnie go jezeli postapi podle! Wyslac Hobbitu w alejke! Przy Hobbitu podle nie postapi!)

Juz zima sie ima wzorków na szkle (zima trudna zima brudna zima nudna. Aaaaaaaa, wiosny sie zachcialo? No to BUCH! Jeszcze jeden miesiac zimy! I bez grymasow mi tu!)

Kaziu, zakochaj sie (albo ewentualnie...umowmy sie na stare lata? I to sie nazywa prawdziwa milosc! Nie patrzy na wiek, bo Prawdziwym TatuazOM i emerytura nie straszna! PS Gdyby Druhny jeszcze nie widzialy, to polecam Venus z Peterem O'tool!)

No a ja, czyzbym ja, byla taka zla (pewnie ze zla! Ale za to oczy mam przezroczyste, krople dwie...PHI!)

I wdziek mam i wlasny dach,(a oprocz ciala jeszcze i dusze! Acha! DUZY PLUS!)

Domek caly w bzach(a sex jak chwast go zaglusza. Ot i chrusniak si rozskrzypial....)

Do twarzy mi marzyc przed domkiem we bzie (urzadzimy sobie jakos ta milosc, co ne? Taki projekt na wolne popoludnia i wieczory...)

Kaziu, Ty kochasz mnie(zolnierz dziewczynie nie sklamie. Kaziu jest zawodowym ulanem. BACZNOSC! NA KUNIA! I POJECHALIM!)

wyk. Zofia Kucówna i Jeremi Przybora+(Emcia)

I jeszcze kawalek nieba w kolorze zielonym, no co? Nie widac?
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A bazie wkleic? Wklejam...
Obrazek
M.C.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne