Potrzeba nam :
2-3 pory - ładne, świeże , z dużą ilościa "białego"
5-6 jajek
1 puszka kukurydzy
1 słoik majonezu
2 łyżki musztardy
sól, pieprz
Porę myjemy, kroimy na pół wzdłuż i na póltalarki. Kroimy całą część białą, jasnozieloną i trochę ciemnozielonego. Pora na sitko , posypać 2 łyżeczkami soli , wymieszać i zostawić na 10 min. Później przelać wrzątkiem - ok. 2 l. Zamieszac , wystudzić.
Jajka ugotowac na twardo, obrać, pokroić w kostkę. Do michy jajka, porę, kukurydzę, majonez, musztardę, pieprz. Dobrze wymieszać. Spróbować - ewentualnie dosolić.
W wersji luksusowej można dodac ser zółty w kostkę lub ogórek kiszony.
Smacznego!