Czuj czuj czuwaj HP,
Przeczytalam artykul w Przekroju o glupocie w USA. O Stowarzyszeniu Plaskiej Ziemi nie wiedzialam, wyznawca UFO byl kiedys moim sasiadem, pracuje z czlowiekiem, ktory co dziennie cytuje biblie. O teorii inteligentnego projektu bylo rzeczywiscie bardzo glosno pare miesiecy temu, i rzeczywiscie zostal on bardzo upolitycznony. 'Niewiedza Amerykanow to problem dla swiata', zgadzam sie. 'Mozna byc bardzo wydajnym pracownikiem i specjalista w swojej dziedzinie wiedzac bardzo niewiele o wszystkim co wykracza poza waska specjalnosc', zgadzam sie. Fragment dotyczacy szkolnictwa i jego zaleznosci od podatkow, z ust mi wyjety, szkolnictwo jest niedoskonale. Powiem tak, USA to kraj 300 milionow ludzi, kraj olbrzymi, 50 stanow, kazdy z nich to jakby oddzielne panstwo. W USA mozna znalezc ludzi, ktorzy funkcjonuja calkiem niezle, wiedzac bardzo malo o swiecie. I ludzi niezmiernie inteligentnych, ktorzy do poduszki czytaja Dekameron. Nie znam statystyk, obawiam sie jednak, ze liczby 20/80 maja z taka rozbieznoscia cos wspolnego. Ciekawa jestem opinii Gochy, bo wiem ze planowala czytanie tego artykulu.
Magnolia, dzieki za Twoj kulturalny swiat. Chyba podobalaby mi sie Corka Rasputina. Zdecydowanie podobaja mi sie liscie klonow, te czerwone, nakrapiane. I brzooooza tez.
Teremi, Za... Załucki mnie rozsmieszyl, Hi, Hi.
MM, dzieki za Jesienna zadume, idzie jesien czy sie chce czy nie...
Maciejko, ciesze sie z osiagniewc moich dzieci, zawsze Im o tym mowie. Nie lubie Ich krytykowac za niedociagniecia, raz ze sa jeszcze mali, a dwa obawiam sie, ze nadmierne wybrzydzanie moze przyniesc odwrotny efekt. Poki co nie jest zle, zobaczymy za 5 lat...
Zmienne, nastroje Eryki i Sciany, Hmmm, jedna sie oddala i wycisza, a druga czeka na wyjscie zza zakretu. Chcialoby sie zapytac 'A o co chodzi?'
Rikki, bylo ciekawie, bedzie jeszcze ciekawiej, a Lesmian a Kaczmarski, no cos Ty...
MarysiuB, syna ucalowalam, powiedzialam Mu, ze to pocalunek od Kangurzycy, uwierzyl...
Bedac w nastroju magicznego domu, zalaczam piosenke, sluchalam dzisiaj w radiu jadac samochodem do domu.
(P. Simon)
I'm sitting in the railway station.
Got a ticket to my destination.
On a tour of one-night stands my suitcase and guitar in hand.
And ev'ry stop is neatly planned for a poet and a one-man band.
Homeward bound,
I wish I was,
Homeward bound,
Home where my thought's escaping,
Home where my music's playing,
Home where my love lies waiting
Silently for me.
Ev'ry day's an endless stream
Of cigarettes and magazines.
And each town looks the same to me, the movies and the factories
And ev'ry stranger's face I see reminds me that I long to be,
Homeward bound,
I wish I was,
Homeward bound,
Silently for me.
Tonight I'll sing my songs again,
I'll play the game and pretend.
But all my words come back to me in shades of mediocrity
Like emptiness in harmony I need someone to comfort me.
Homeward bound,
I wish I was,
Homeward bound,
Silently for me.
Silently for me.
www.oldielyrics.com/lyrics