Najlepsze urodzinowe życzenia z okazji jubileuszu teatru.
Okazuje sie po latach, że nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło ( czyli awantura i odejscie z Powszechnego).
Dziś może pani być dumna i szczęsliwa, bo powstał jeden z najlepszych polskich teatrow, w którym szanuję się czas i pieniądze widza, który ma szansę obejrzeć świetne spektakle ze znakomitym aktorstwem (choć bywaly wpadki, ale zdarza sie

To znakomity dobór teatralnych tekstów od klasyki po współczesne sztuki, które poruszaja ważne tematy.
Fajnie, że jest teatr, który ma atmosferę, do którego chce się przychodzić, do którego ma się zaufanie , i poczucie że nie zmarnowalo się czasu.
Wiem ile budowanie, a teraz utrzymanie teatru kosztuję nerwów i pracy, ale usmiech i radośc widzów jaką widzę na przerwie czy po spektaklu, to najlepsza chyba nagroda za tę Pani ciężką pracę.
Ponad 50 premier w ciągu 7lat udowadnia tylko, że jak chce się to można .To znakomity przykład dla władz miasta i dyrektorów państwowych teatrów, które przy milionowych dotacjach grają kilka spektakli w miesiącu i robią 1 premierę w sezonie.Jak analizuję repertuar, ilu gra aktorów z jakich teatrów ( i na ile są aktualnie potrzebni w macierzystych teatrach), jak ustawiany jest repertuar, to podziwiam za ten kombinat, który Pani stworzyła.
Wielki szacunek dla Pani i zespołu!!!.
Ps; Szykuję obiecany kiedyś felieton /artykuł o Pani rolach i aktorstwie do programu "Zmierzchu..." -jeśli oczywiście się spodoba Pani. Jestem na etapie czytania recenzji z " Ed.Rity".A potem to juz mi pójdzie łatwo, bo wszystko od premiery "Shilrey' z pani udziałem w teatrze widziałem.
W ciągu 2 tyg Pani go przekaże.Może się przyda...