przez M.C. Cz, 06.05.2010 17:10
Cze, bedzie krotko bo przychodze z wierszenkO.
Niech zyje Tradycja, kuzynka Alberci! || 1 maja, 2 maja, 3 maja – to TRADYCJA w KR, a wierszenki to tradycja w HP||(dorbaldie nie obchodzic Swietych Wierszenek to jakby byc mniejsza Druhna, hihi...)
Relax, Max /ale ze ocochodzi? Druhna Albercia ma sobie wyrwac "kij z dupy"? Prosze bardzo – czego sie nie robi dla Naszej Ulubionej Publisi/ ||dla relaxu to najlepiej popelnic wierszenke||("sram na" OBOP, Albercia Awangarda idzie na calosc!)
Your nerves are just like jumpin' jacks, Max /Pan Fizyk jakis taki nerwowy. Nic sie nie bojta ludzie, jak ktos wychodzi trzaskajac drzwiami, to kiedys-gdzies wroci oknem. Wszystko juz bylo!/ ||już wrócił …||(phi, i tak NIKT nie przebije kla-sy-cznych wyskokow zza weglas lodownki Knagusi.)
Your heart is thumpin' with a crazy sound /zarA tam "crazy", Druhny sie lepiej zatrzymajOM w forumowym biegu i posluchajOM wlasnego serca. Relax Max, czek!/ ||glos wlasnego serca to jest dopiero crazy sound||(slucham...cisza, serce mi znowu zamarlo...)
Hear it pound /hi hi, to Druhny slyszOM glosy przeszlosci?!/ || a co zrobic, gdy serce boi się przyszlosci ?||(z prostego rachunku pany Fizykowi wychodzi terazniejszosc. Zatrzymac czas! BUM!)
Bumpin', bumpin', bumpin' /phi! A nie mowilam DruhnOM, ze na stare lata to lepiej zostac buddystkOM. Nic nie bampinguje, wszystko splywa/ ||na stare lata, to lepiej siedzieć cicho, pod piecem, jak radza niektorzy||(Scianu, hihihi...i to jest najlepsza reklama buddyzmu jaka slyszalam. W jakim klasztorze Druhna przebywala na odosobnieniu?)
Jumpin' up and down /czy moje oczodoly dobrze widza, ze Szefowa zrobila instalacje w Ogolniaku?/ ||i to „poczworna”||(wizja lokalna dorbaldie! Troche mnie ubodlo, ze Szefowa nie zostawila sladu w HalYnce, wszak HalYnka zna sie na przechwytywaniu instalacji! Szefowo, jakby co, to glebokie uklony za caloksztalt i kurnaola, moja drukarka tez tak ma! Albo sie nie domyka i udaje, ze jej niet, albo sie odlacza od kompa i tez udaje, ze jej niet, albo wyzre caly tusz i udaje ze jest Hobbitu...Wogole to pan SteeveJ powinnien zajac sie drukarkami i wypuscic jakis offowy drukarka-pad...)
Stay cool, fool /Albercia pIta czy fool = SRUL. A poszla Ty won z wierszenki!/ || pelen luzik, instalacja, jak ta lala||(ta lala czili Albercia nie jest obrazalska i zostaje, phi)
Just take it easy /A Druhny to wiedzOM, ze jest nowy grzech na liscie zlych uczynkow? "Oczernianie na portalach społecznościowych". Hobbitu, konfesjonal, tfu, szezlong wprowadzic. Luz bluz, znowu Panstwu baterie do PeHacza siadly?/ || nowy grzech na liscie zlych uczynkow, to brak dbałości o ekologie, a wiec zadymianie srodowiska na portalach spolecznosciowych tez !||(no coz..., nie kazdy sie nadaje na ciotke Matylde...Druhny pozwolo, ciotka Matylda co do niebieskich puka bram, nie mylic z ciotka Julka! I na Albercie, nie mylic z naszO wlasnO ciotkO Julka!)
That's the rule, fool /zarA, zarA! Ja sie pytam: "KTO tutaj rzadzi?"/ || wiadomo, kto rzadzi! BEZ- krolewie ||(...zostal nam sie jeno sznur?)
The evenin' hasn't even started yet /zaraz przyjdzie jesien i wieczory zrobia sie dluuuugie, szare, depresyjne i nudne. Emciu, no co? Sama sie prosilas, to masz!/ || a ja jeszcze licze na cieple i pogodne lato, po wyborach …||(a gdzie jest kurnaola Swiety Deszcz w tym jesiennym projekcie?! Kap, kap... No, juz lepiej... Jeszcze tylko malutka wierszenka i lecimy z ta podrobka, phi.)
So, my pet /jak nic kofinek! Hobbitu, rece precz od petow!/ || trzeba rzucic palenie, a pety …na stos||(ze co? Hobbitu ZNOWU wyglodzone, kofinki chowac sie, DANGER!)
Control yourself, control yourself /hi hi, jakbym czytala ulubiony gatunek literacki Kangurzycy. PO-RAD-NIK. PS Sprawy zalegle - Kangurzyco! A co Ty sie czepiasz winnic? Jak Ci sie nie podobaja, to mozesz odeslac, phi!/ || samokontrola to jest to, co najbardziej przeszkadza rozwinąć skrzydla||(to moze specjalistka od skrzydel, Sowusia sie wypowie? PS ale czy Druhna Sciana posiada wlasciwa skrzynke w Kredensie na tego typu przesylki back?)
Don't get upset /ja tam dobrze pamietam, ze Druhny to same sie prosily o wierszenke! Moge wkleic odpowiedni cytat poparty usmiechnieta buzka, hi hi/ || rzeczywiscie to jest ta wyczekana wierszenka|| (ech...zwierze sie wiec, ze jak zoczodolowalam wierszenku, to przetarlam screen czili monitor, oczodoly mi bowiem zaszly mglo z niedowierzenia...Druhna Sciana to tak jak KJ, w chwilach desperacji siega po klasyczny repertuar? Auuuc!)
Don't think I'm cold if I say you're too bold /Pan Fizyk grzecznie wyciaga zza pazuchy kapelusik. Druhny to sie WOGLE nie znajOM na wiosennej meskiej modzie, phi!/ || A może jednak berecik z antenka zza pazuchy niektórym wystaje ?||(wkleic, zdecydowanie wkleic!)
I've been fooled by that moon up above /Masz-moon w pelni. Maszmuniu, tutaj sprawdzam czy czytasz wierszenke. Macham do Ciebie! Widac mnie?/ || dzis księżyc ku nowiu idzie, co Maszmunowi wcale nie przeszkadzalo się kulturalnie wychylic||(hihi...no nie wiem, czy widac, bo Maszmun akurat ten wers zostawil bez dopisku...Maszmuniu, tez macham!)
I want your kiss just as you want my kiss /"I like to get kissed before...." Aaaaaa, zapomnialam, ze jest zakaz wklejania cytatow filmowych. Stara cenzura nigdy nie rdzewieje. PS Sowus, Kapitanowo Hook, COPY!/ || Calusy dla Sowy||("Oh Lord, we'd do it again" wprawdzie cytat, ale uprzedzam, ze nie filmowy, zeby nie bylo!)
But a kiss is no kiss without love /hi hi....Bronka milczy, bo wlasnie oglada nowa romantyczna komedie z H.Grantem, auuuuuuc/ || calusy dla Bronki||(Bronia no i jak ta komedia o Morganach, usmialas sie jak na "Latwej cnocie" czy troche inaczej? Daj znac, bo nie wiem czy pozyczac, czy nie. Tez auc!)
So relax, Max /to Druhny TEZ maja na drugie Max?/ || a dla tych, co nie maja na drugie MAX, to całusów nie będzie ?||(wychodze z tego wersu obrazona, na drugie mam Relax)
I hate to stop you in your tracks, Max /”don’t stop me now”, to dopiero rozgrzewka, tra la la la/ || nie obiecuj, Scianus, nie obiecuj… tylko dawaj szybko nastepna wierszenke||(a Itus to taka roszczeniowa si zrobila, hihi, przyslowie nam wyraznie mowi "you cannot rush art"...)
But first you gotta prove your love to me /prosze bardzo – Druhny moga tutaj wklejac dowody rzeczowe na potwierdzenie tego, ze Druhny naprawde kochaja HalYnke/ || dopisanie się, to jest dowod rzeczowy; która Druhna będzie nastepna ? ||(tylko bez obciagania! Mlodziez czyta!)
When you do /kto szczeka, ten doszczeka, ne?/ || czekam i szczekam, dopi(e)sujac sie ...||(zeszlibysmy na psa Fiore gdyby nie regularna dostawa drozdzy. Uklony dla Hobbitu.)
I'll love you, love you, love you /moim (nie)skromnym zdaniem, to wolnosc slowa jest tendencyjnie przereklamowana, bum!/ || zgadzam się, zwłaszcza, jak idzie o slowo „love”||(Albercia pokazowo i cnotliwie milczy. Hihi...umie sie znalezc w kazdej sytuacji...)
Like you want me to /Teremi, piekne podziekowania za podtrzymywanie ognia w HalYnce/ ||bo na Teremi zawsze można liczyc||(a wszystkie pozostale Druhny wchodzO na czarnO liste, hihi...)
Ah, come on, relax, Max /”daj se luuuuuuz, szkoda zycia na pieeeeerdooolyyy”/ || no i to jest właściwe podejście do zycia||(eee tam, sa --pi-- i --pi--. Wkleic?)
Your nerves are kinda bad there, boy /Albercia o maly wlos udlawilaby sie wolnoscia slowa. Z wolnoscia slowa to tak jak z jedzeniem ryb. Mozna sie udlawic mala oscia/ || a czy Albercia woli szprotki, czy sardynki ?||(no to moze zmiana menu? Druhna Teremi serwuje wisnie ala Radziwil na Marginiesie...)
Hold it /czy Druhny moglyby polecic jakis film? Przyznam nieskromnie, ze juz obejrzalam WSZYSTKO (sprawy zalegle) i szukam jakis nowosci. No co sie Druhny dziwia? Kazdy ma swoj wlasny sposob na klomby! A Druhny to myslaly, ze te cytaty filmowe to niby skad?/ || ja na klomby mam ksiazki, zamiast filmow. Polecam „Opowieści portowe” Annie Proulx. Bardzo filmowe…opowiesci||(phi, nic nie polecam,czekam na dluuugie jesienne wieczory, ne? A w kinie leci wlasnie sundansowy "La Mission" i oskarowy "El secreto de sus ojos".)
Down, boy /o nie, nie dam sie w nic wpakowac! Morda w kubel!/ || Scianus, już się wpakowałaś, nie boj nic !||("Sciana niczego sie nie boi")
Take it easy, fool /tylko prosze bez nazwisk, tfu, emblematow, hi hi/ ||a swoja droga, ciekawe ile Albercia ma emblemacikow?||(Albercia nie potrzebuje emblematow zeby zaistenic na forumie. BUM!)
Relax yourself /na relax to najlepsza jest ……. KONKURS! PS Emciu, Druhna niech nie podpowiada, tylko dokleja swoj nawiasik/ || WIERSZENKA !!! (czy to jest konkurs z nagrodaMY ? )||(co Druhna Sciana takie latwe konkursy oglasza?)
The evening's young yet /pozne popoludnie. Kangusiu, wylaz spod lodowki. Dawaj sprawy zalegle/ ||nie tylko Kangusia ma zaległości, ze nie będę palcem wskazywac…||(palcem, tfu, walcem na Kangurowo!)
Mmm, come on and relax, Max /Klaniam sie DruhnOM oraz Panstwu. Dziekuje za wyrazy tesknoty. Rowniez te, ktore nigdy nie zostaly wypowiedziane/ || Czapka do ziemi przed Sciana ||(przynajmniej klub KNOTA zwiekszyk liczebnosc przez ten czas...)
Relax yourself /ludzie, to tylko wierszenka! Unikatowa forma wolnosci slowa, phi!/ ||TYLKO, ale za to jaka !||(jak to tylko?! Jakby swiat pisal wierszenki, to by nastal powszechny relax-pax i max-mir! Pisze do Obamy!)
/Scianu/ +||Ita||+(Emcia, Scianu, przyznam sie, ze zwatpilam czy jeszcze gdzies-kiedys wyciagne swoj nawiasik....ufff...Druhna dala czadu, nie ma co...)