przez M.C. Śr, 16.04.2008 17:56
Dzien dobry. Sniadanie na trawie? Dlaczego nie!
Wierzyński Kazimierz, Księżyc
Za czym ja krążę?
Za księżycem.
Czym on mnie wabi?
Drohobyczem.
Zachodzi chmurą,
Znów się zjawia.
Skąd taka łuna?
Z Borysławia.
Którędy nosi
Mnie wieczorem?
Spójrz ponad Stryjem
I Samborem.
Po co ta całą
Wasza zmowa.
Co z niej mi przyjdzie?
List ze Lwowa.
A ten, co dmie tu
Wiew skrzydlaty?
To młodość, miłość
I Karpaty.
Widzę, poznaję
Tamte strony
Kto mnie tam woła?
Ktoś zgubiony.
Po co mnie wzywa
Tak niewcześnie?
Byś wrócił tam, gdzie
Błądzisz we śnie
A poza snem tym
Co się chowa
Ach, ziemia, ziemia
Księżycowa.
Wierzyński Kazimierz, Księżyc(nic o nas bez nas, czili wierszenka o Ksiezycu pod nieobecnosc Maszmunu)
Za czym ja krążę?(wchodze ci ja dzisiaj na forum, patrze nowe tematy, zagladam....A tam Druhny kraza, hihi, jak bumcydydy rozpierducha sie szykuji! Hobbitu zacierajO lapki i pytajO kiedy mogO si dolaczyc.)
Za księżycem.(Maszmunu, espresso bylo dobre na poczatek, teraz prosimy o cos bardziej tresciwego!)
Czym on mnie wabi?(co to WOGOLE jest za pytanie?! POWABAMI! PHI.)
Drohobyczem.(te Bro, byczo jest na urlopiku, ho ho ho!)
Zachodzi chmurą,(poprosze bez ponuractwa! PH, usmiechy, gilianie! Tego nam dzisiaj w tych trudnych czasach trzeba!)
Znów się zjawia.(bo nam inne tematy odbiorO miano awangardy, hihi)
Skąd taka łuna?(Hobbitu do zapalek dorwawszy si....palaO co tylko znajdO...Mikolaku podloczyly przyrzad pana Fizyka do wanny...Maszmunu do Rzymu, Menazeria do AKCJI!)
Z Borysławia.(to chyba kuzyn Borys sie zapowiadal, ne?)
Którędy nosi(albo to wazne ktoredy? Najwaniejsze zeby sie nie wypierniczyc po drodze,ne?)
Mnie wieczorem?(zmietego na noc do magla! Kangusia wraca do formy!)
Spójrz ponad Stryjem(latwiej powiedziec niz zrobic...Stryjowi bozia drozdzy nie zalowala i wyrosl z niego chlop na schwal!)
I Samborem.(ale chodzi o Sambo czy o SAM-BE? Rytmy afrykanskie czy Brayzlia?)
Po co ta całą(bo bylejakosci nie tolerujemy! Wszystko albo nic, hihi.)
Wasza zmowa.(co to za szepty za plecami Alberci? Kuzynki znowu sie na niO namawiajO? A feee!)
Co z niej mi przyjdzie?(z Alberci? Aaaaaa....to bedzie WIELKA NIESPODZIANKA!)
List ze Lwowa.(hi hi, to pisze Druhna Bronka! Wkleic?)
A ten, co dmie tu(fju, fju....TAKIE podmuchy...)
Wiew skrzydlaty?(Sowus! Jaki tam masz view nad szkrzydlami?)
To młodość, miłość(na boga! Pamietac o prezerwatywach! Dzieci wszystko zmieniajO!)
I Karpaty.(...no bo takie Himalaje to wyzsza szkola jazdy. Kamamsutrowa!)
Widzę, poznaję(a po czym? I czy do konca mozna poznac? A WGOLE to najlepiej zrobic KONKURS. PHI. Ile jest rodzajow poznania? Uprzedzam! Nie chodzi o Poznan na Wielkopolsce! Luuudzie, ja to DruhnOM dorbaldie w myslach czytam, hihi.)
Tamte strony(prosze bardzo, bardzo prosze, nudzi sie DruhnOM w HalYnce. Ja tam sie nigdzie nie ruszam@Malgorzata z Kuturalnych! Czas mam. Mam nawet zegarek. Daje DruhnOM piec minut do wpisania postu! BUM!)
Kto mnie tam woła?(a niech sam przyjdzie, phi, jak trwoga to do psa FiorA. Wrrrrr... Pies FiorA jest dzisiaj w zlym humorze...)
Ktoś zgubiony.(zgubionego odnalezc! Przykazanie piate.)
Po co mnie wzywa(kredy zabraklo przy tablicy? Markerow nie dowiezli? No patrzcie, hihi, ta Azja to sie na detalach nie zna....)
Tak niewcześnie?(lepiej niewczesnie niz za pozno, hihi, no ale najlepiej to tak zeby moment byl ala lust and caution!)
Byś wrócił tam, gdzie(Wislany brzeg, trla la la)
Błądzisz we śnie(gps, mapa, heeeeelp! Ale zmora, ufffff....)
A poza snem tym(to jest na szczescie JAWA! Nie mylic z czarna kawa! Hihi, Luuuudzie niedlugo to ja zaczne nawiasy Druhen sama dopisywac, i to bedzie poczatek wierszenek telepatycznych!)
Co się chowa(no co?! NIECH JUZ WYJDZIE!)
Ach, ziemia, ziemia(tu niebo, niebo!)
Księżycowa.(no to zdrowie Druhen! Co tam, hihi, zdrowie calego forum! Moonshine RAZ!)
PA. Tak WOGOLE to jestem cholernie zmeczona. Gdzie jest to siemie lnianie? Hobbitu Siemie lniane na poziomki RAZ!