HYDE PARK

Postprzez GrejSowa Cz, 20.03.2008 11:04

Małgoś, myślisz, że mi się oberwie za jeżanki...?
GrejSowa

Postprzez Małgosia Sz Cz, 20.03.2008 11:09

hihihi tego to nawet najstarsi górale nie wiedzOM!

Emciu. Ikony piękne. Piękne.

Broniu Radosnych Świąt! Druhna fotografuje DETALE! NO!
Małgosia Sz

Postprzez GrejSowa Cz, 20.03.2008 11:15

Właściwie to jest jedna i ta sama jeżanka, tylko ą fas i z profilu, hihi...

Bronia, Dobrych Świąt. BędO jaja, co ne?
GrejSowa

Postprzez Bromba Cz, 20.03.2008 12:50

Sowa, masz szczęście, że profil jeżanki dobry, bo inaczej, to najstarsi górale by Cię nie wybronili, hi hi. A baranek jaki cudny! To zostawiam w locie jeszcze jednego!

Obrazek

PS Znajoma mi doniosła, ze wczoraj rano w radiowej trójce puścili Przyjaciół Karpia 2007. Jeden słuchacz napisał: panie redaktorze, budzę się rano, za oknem śnieg, w radiu leci Karp. Jaki mamy miesiąc...?
Bromba

Postprzez Ściana Cz, 20.03.2008 12:53

Cze Druhny,

no to zaczne z innej bee-bee-czki, bowiem MUSZE, inaczej sie UDUSZE...

"Thursday I don't care about you..."

http://www.youtube.com/watch?v=TSmfNxmaQHc

PS no i moja wlasna i osobista IKONA do kolekcji swiatecznych IKON w HalYnce
Obrazek
zdj.Reuters
Ściana

Postprzez nie ma mnie Cz, 20.03.2008 12:59

.....

P.S.
z Trójką absolutna prawda :)
Karpia .... puścili na prośbę słuchacza, którego synek zobaczył śnieg za oknem i powiedział, że nie pójdzie do przedszkola, dopóki go nie usłyszy :):):)
Lord, help me be the person my dog thinks I am.
nie ma mnie

Postprzez GrejSowa Cz, 20.03.2008 14:41

Albercia zawołała: "Malujemy jajka", a Hobbitu od razu złapały się za pindelki i z piskiem wskoczyły do szuflady, hihi...
GrejSowa

Postprzez Maga Cz, 20.03.2008 15:25

Cześć dziewczyny.
Dzięki za piękne ikony, jeżanki, baranki (za BARANEK Kultu w szczególności).
Z doniesień przedświątecznych to informuję że pokręciło mnie coś w kręgosłupie na odcinku szyjnym - ból i ogólne zesztywnienie karku, łopatek aż promieniowało do łokci. Po jednym dniu, jak nic nie pomagało poszłam do lekarza i dostałam serię zastrzyków, leków przeciwbólowych. Jedynym plusem jest to, że ominęło mnie mycie okien przed świętami i zrobił to G.:-) Pranie firan i większe porządki zostawiam sobie po świętach… a zresztą jestem wierna mojej zasadzie "dom to nie muzeum";-)
W niedziele byłam na wystawie grafik Pabla Picassa, Henri Matisse'a i Juana Miro. Najbardziej podobały mi się wycinanki Henri Matisse'a – piękne. Zdjęcia z wystawy wkleję wieczorem a także torcik urodzinowy Matika.
Zostawiam Wam linka o samej wystawie http://giik.pl/zapowiedzi/550 oraz bajkę abstrakcyjno-filozoficzną. A zatem:
Było sobie trzech Japończyków
Jachce, Jachcedrachce, Jachcedrachcedrachcedroni.
Były sobie trzy Japonki
Cepka, Cepkadrepka, Cepkadrepkarompomponi.
Poznali się:
Jachce z Cepką, Jachcedrachce z Cepkądrepką, Jachcedrachcedrachcedroni z Cepkądrepkąrompomponi.
Pokochali i pobrali:
Jachce z Cepką, Jachcedrachce z Cepkądrepką, Jachcedrachcedrachcedroni z Cepkądrepkąrompomponi.
Mieli dzieci:
Jachce z Cepką mieli Szacha, Jachcedrachce z Cepkądrepką mieli Szachaszarszaracha, Jachcedrachcedrachcedroni z Cepkądrepkąrompomponi mieli Szachaszarszarachafudżifajkę.
Kto powtórzy bajkę?

No to tyle
pozdrawiam
Maga.
Maga

Postprzez Małgosia Sz Cz, 20.03.2008 15:30

"Jachcedrachce też!" To Alberta oczywiście!
Małgosia Sz

Postprzez GrejSowa Cz, 20.03.2008 15:38

Luuuudzieeee, ile to trzeba zjeść jajek, żeby tę bajkę powtórzyć, hihi!!!

Maga - Picasso, Matisse, Miro - WOW, powiedziałby Misiek! Dzięki wielkie! Dawaj relację i zdjęcia koniecznie!!! Uściski dla Ciebie i Mateo!!!

To, co, która Druhna pierwsza łapię się za bajkę...? Hi hi...
GrejSowa

Postprzez Małgosia Sz Cz, 20.03.2008 16:18

PHI! {to była Alberta oczywiście}
Małgosia Sz

Postprzez GrejSowa Cz, 20.03.2008 16:29

To Albercia kręci z Japończykiem...? Ja cię...
GrejSowa

Postprzez M.C. Cz, 20.03.2008 17:16

Cze Druhny!

Tak jest Maga! Czekamy na zdjecia z urodzin i z wystawY! Mam nadzieje, ze te bole ustapia i nie wroca! Czy one majO cos moze wspolnego z noszeniem Matika na biodrze? Jezeli tak to znaMY pamietaMY! Poszly won!
PS A czy ten wierszyk to moze ma sie recytowac po jakims trunku jak sie jezyk rozluzni? Hihi, Druhny robiMY probe trunkow? Za chwile wyprobuje po zielonej herbacie.

Hihi, Sowus, a Hobbitu to nie pojdO pisanek swiecic w tym roku? A tam tyle przysmakow w koszykach dookola...Jak takie strachliwe to niech siedzO w szufladu, PHI. To powiedziala oczywiscie Albercia. Sowus a jak sie robi takie jezanki? Czy wystarzy zlapac jeza, wsadzic do ponczochy i odbic na jajku, zanurzywszy calosc w zielonej herbacie?
PS U&U dla Miska.

Scianu, no i niech MOC bedzie z TA IKONA! BUM! Wiele sie i u nas mowi o tym co sie tam teraz dzieje wysoko w chmurach...Czy swiat bedzie tylko wywalal oczodoly czy moze cos zrobi pomimo tego, ze ropa po Himalayach nie splywa? Oto jest moje pytanie do KKK...
PS PHI. In love to mozna byc kazdego dnia. Co nam tu Druhna kota wkleja?! Nie moge sie zdecydowac czy ta piosenka juz miala tekst, czy tylko mi sie welna kudlaczyla jak jO sluchalam....Bronia?

Teremi, ufffff, jak Druhna pisze to znaczy, ze Druhna dalej zyje! To mi sie wyrwalo odnosnie brudnopisu...

No to pa. Ide szukac barankow.

PS Wczora zmarl Anthony Minghella....pisze o tym bo on wlasnie zrobil film Truly Madly Deeply, ktory mi gleboko zapadl na duszy....Druhny kojarzO? Mlody Alan Rickman, Juliet Stevenson? A pozniej jeszcze napisal muzyke do Angielskiego Pacjeta...ech...
POPRAWKA. Muzyke do Angielskiego Pacjenta napisal Gabriel Yared! AM "tylko" go rezyserowal. Taka tam literowka, Druhny rozumiO...

No to pa. Ide szukac barankow.
Ostatnio edytowano Pt, 21.03.2008 15:51 przez M.C., łącznie edytowano 1 raz
M.C.

Postprzez teremi Cz, 20.03.2008 20:41

wszystkim Druhnom, Druhom, Albercie z przyległościami
wszystkiego dobrego na święta
Obrazek
teremi

Postprzez Bromba Cz, 20.03.2008 20:43

Psssst, Ktoś mi napisał, że tam, gdzie mieszka, w ogóle nie czuje się tych świąt. To cóż, nieśmiało odwieszam znikanie, zostawiam kawałeczek.
Wielki Czwartek, koniec Wielkiego Postu, początek Triduum, zapraszam…

Dziś w centrum Najświętszy Sakrament.
Obrazek

Tabernakulum już puste.
Obrazek

Tak zwana ciemnica.
Obrazek
Bromba

Postprzez GrejSowa Cz, 20.03.2008 21:17

Cześć Druhny, scenariusz podobny jak wczoraj: wróciłam z roboty, położyłam się na kanapie i więcej grzechów nie pamiętam...niedawno się obudziłam...ale niecałkiem, z tym że uprzednio nie zmęczyłam się wklejaniem, gdyż byłam tak zmęczona, że nawet nie miałam siły wkleić...zaraz to jednak nadrobię.

Emciu - ja deklamowałam bajkę na robocie po soku żurawinowo-jabłkowym i muszę przyznać, że jak na pierwszy raz, to poszło mi całkiem nieźle. A może by tak pójść na całość i spróbować o suchym dziobie...? Hi hi...
Po tym, co się ostatnio w HalYnce wyrabia to Druhna ma jeszcze nadzieję, że Hobbitu pójdO jajka święcić? One jak tylko słyszO słowo "jajkO", to się tak kulO...hihi...W życiu jeża nie powiem jak się robi jeżanki, bo bym już żywa z HalYnki nie wyszła. Powiem tylko, Emciu, że ciepło, hi hi..I niech się Druhna nie czepia Ścianusi. Każdy ma prawo mieć gorszy dzień. Dzisiaj Ścianusia ma nas wszystkich w nosie, jak głosi piosenka, za to jutro...to dopiero będzie szał, zakład? Hi hi...No i na koniec pragnę się tylko z DruhnOM nie zgodzić, że jak ktoś pisze, to od razu musi znaczyć, że dalej żyje. A to dorbaldie może być KOT! Hi hi...No, to niech Druhna idzie szukać tych baranków. Aż dwa razy nie trzeba powtarzać, no!

Teremi - ja to uwielbiam Druhny wklejanki w myśl powiedzenia "małe jest piękne". Aby się w tym utwierdzić musiałam aż nałożyć sowi okular, ale warto było, hihi. A z tego ostaniego zdjęcia Alberci, to raczej wynika odwrotna kolejność: najpierw przyległości, a potem Albercia, no co ne..?

Bronia - będę strzelać: czy to może jeż z szufladu azjatycku do Druhny tak napisał? No, to nie dziwota. Że pozwolę sowie sparafrazować znane słowa równie znanego polYtyka: "Nie pytaj co Święta mogO zrobić dla Ciebie, pomyśl co Ty możesz zrobić dla Świąt", hi hi...Trza wyjść z szufladu do Świąt, do Halynki Świątecznej, a nie czekać aż Święta przyjdO do szufladu! NIECH JEŻUŚ WYJDZIE!!!
Dzięki, Bronia...

Hi hi...
GrejSowa

Postprzez GrejSowa Cz, 20.03.2008 21:26

Obrazek
GrejSowa

Postprzez Małgosia Sz Cz, 20.03.2008 21:39

a ja juz zmniejszyłam Ostatnią Wieczerzę... wkleiłam... ech wklejam ... trudno...

Obrazek
Małgosia Sz

Postprzez M.C. Cz, 20.03.2008 21:51

Ale dlaczego zmniejszylas Maszmunku? Trzeba bylo dawac, hihi, oryginalne rozmiary! Jak ja uwielbiam opowiesci o tym obrazie! Dorbaldie sztuka w akcji!

Bronia, dziekuje najmocniej...
PS A co to tylko Jezus (z kropkOM) moze nie czuc zblizania sie Wilekanocy? Ze niby jest EMIGRACJA i emigracja? Obrazilam sie Sowus wiesz? Ale juz Ci przebaczylam bo dzisiaj Wielki Czwartek.

A baranki na niebie sie licza?
M.C.

Postprzez GrejSowa Cz, 20.03.2008 22:05

A niech się Druhna obraża, co mi tam...oraz inne Druhny...wolność w Kredensie, co ne? Powiem brudnopisowo tylko tyle, że można WOGLE nie być ani na emigracji, ani na EMIGRACJI i też nie czuć Świąt. Życie zna i takie dziwne przypadki...Oraz przepraszam jeśli sowimi dowcipami popsułam Świąteczny nastrój w HalYnce...Druhny tu takie piękne, święte, wzniosłe rzeczy wklejajO...ale przecież najważniejsze to to, jak komu lepiej w danym momencie i co komu w duszy gra...mnie akurat gra tak:

Obrazek
P.S. Wszelkie podobieństwo przypadkowe.
GrejSowa

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne