HYDE PARK

cd

Postprzez Małgośka So, 08.03.2008 10:33

Skladam wszystkim szacownym Druchnom serdecznie zyczenia urodzinowe z Depresji!
Małgośka

Postprzez GrejSowa So, 08.03.2008 10:36

ECH HALYNKA HALYNKA HALYNKA MAJAAA!!!
GrejSowa

Postprzez teresa So, 08.03.2008 11:46

ja tylko wklejam piękna sówke i uciekam, juz w samochodzie sie grzeje silnik a ja chyba uzaleniona bo muszę jeszcze tu kliknąc, no nie, pa
Obrazek
teresa

Postprzez M.C. So, 08.03.2008 15:46

Dzien dobry HalYnko! Ach co to byl za piekny wstepniak!!! Gratulacje HalYnko! HalYnka sie nie wstydzi i odbierze z okazji jubileuszu troche wiosny...HalYnka zdecydowanie nie jest kuznynkO proznej Alberci...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

PSssst....Druhny sie mna WOGOLE nie przejmuja, ale ja raczej nie swietuje 8 marca..., takie tam rozne skojarzenia....

Maga! Mateo rosnie na PIEKNEGO chlopca! Wspaniale zdjecia! Dziekuje! Ech...., no poszla Druhna na MaszmunowO latwizne, zamiast nasladowac matke-kure...No ale nic! Najwazniejsze, ze bedzie autko! PS Maga ja tez czasami kupuje torty,....tylko ze nie zawsze te kupione wklejam, bo nie kwalifikujO sie jako projekt.
No i maly prezent dla Mateo. Wlasciwie byl robiony z mysla o Bronce w ramach lapania codziennosci, ale jestem pewna, ze Druhna Bronka juz za duza na wrotki, ne? CzekaMY na zdjecia z imprezy urodzinowej! Hihi, no i ide zrobic porzadki w kuchni! PS KANGURZYCO! widzisz tO deske do prasowania? CLASSIC, co nie!
Obrazek
PS W zadnym wypadku nie podejmuje sie wyjasnienia ococchodzi z TYM Jezem, hihi. Jeszcze mi zycie mile!

Druhnom Sowusi i Teremi dziekuje za okolicznosciowe teksty. Cos czuje w kosciach przyplyw weekendowej welny...

Niech ze tego Maszmunowego kablarza ges kopnie! A T. niech sie nacieszy ile wlezie w te ostatnie cztery dni bez HalYnki pod jednym dachem, hihi.

Dobrego nocodnia Druhny. PA.
M.C.

Postprzez Małgosia Sz So, 08.03.2008 16:10

I jeszcze do tego wszystkiego siedzę na robotU, ech...
Emciu wiosna piękna. U nas dzisiaj też piękny dzień jeżeli chodzi o pogodę!
Druhny się trzymajO!
Małgosia Sz

Postprzez Rfechner So, 08.03.2008 16:38

Witam, Emciu gdzie rosnie az tyle pieknych kwiatow ? Cudnosci !
Rfechner

Postprzez GrejSowa So, 08.03.2008 18:16

A ja dziękuję wszystkim wklejającym moje podobizny! Wszystkie piękne, że tak powiem nieskromnie.... ;-)

Emciu, dzięki za cudne żonkile! U nas dzisiaj wyskoczyła wiosna, ale jeszcze oddycha chłodno... No, i niech Druhna wyskakuje z tO wełnO, to może się w końcu natchnę.

A już myślałam, że będę świętować urodziny HalYnki sama...Trening w samotności to ja mam@SV Dla zaniepokojonych - Maszmunu już na domostwie.

Emciu, ja wszystko rozumiem, ale życzenia od niedoszłego prezydenta RP to chyba Druhna przyjmie, co...?

http://www.youtube.com/watch?v=0HPxgU1zx2s
GrejSowa

Postprzez teremi So, 08.03.2008 18:31

trzy lata a tak jakby to było wczoraj a już i do archiwum się trafiło, czyli przysypane kurzem - dobrze Sowa, ze dotarłaś do źródła
...a konkurs - czyżby o "bledzik" chodziło?

i te Emciowe żonkile takie piekne, urodzinowe a Mateo vel Groszek jaki chłop na schwał z niego rośnie
Maga to się nazywa urodzinowa fantazja

a ja mam przeprszam ale niedyskretne pytanie do ogółu, tzn, ze u Maszmuna na podłodze teraz będzie trójkąt?

pozdrawiam Druhny i idę świetować trzecie urodziny
teremi

Postprzez GrejSowa So, 08.03.2008 19:03

Teremi, ja, niestety, nie znam rozwiązania konkursu, hi hi, i podejrzewam, że jedyną osobą, która go zna, to sama Kangurzyca. Wyraźnie widać, że miały miejsce 3 edycje. Zabawa ma polegać na tym, aby zaproponować wersję wybranego zdania PRZED edycją. Można oczywiście odgadywać wszystkie 3 edycje, ale jedna to minimum. Jeśli Druhna ma jakiś pomysł, to prosimy. A nóż widelczyk uda nam się zgadnąć...?

I co też Druhna z tO podłogO???!!! Trójkąt będzie w łóżku, gdyż Maszmun zakupił był laptuś, a ten, jak wiadomo, lubi spać z pańciO ;-)))
GrejSowa

Postprzez teremi So, 08.03.2008 19:37

a czy jest opcja nagród za niewiedzę konkursową? - w końcu mogę się tłumaczyć seniorskimi zanikami pamięci, tym bardziej że to będą raczej wariacje na temat "co Kangurzyca aż trzy razy poprawiala"

ufff odetchnęłam z tą podlogą, bo już myślałam że laptuś sięgnął bruku, czyli podłogi
Sowa ładnie Ci w światecznym ubranku - tylko się nie upapraj żółtkiem...
teremi

Postprzez MarysiaB So, 08.03.2008 22:38

Cze, Druhny! Macham do Was i sciskam w pasie specjalnym rocznicowym hagiem. Niech sie swieci HP! I sto buziakow dla boskiego Mateo. Jakie to cudne, optymistyczne dziecko! Tez bym tak chciala...
U mnie niedzielny poranek z taaakim sloncem za oknem. A ja w rowie. W ramach walki z nim po sniadaniu, znaczy za jakas godzinke, wyskocze na silownie. Zeby sie zmeczyc i nie myslec. Taaa, mysli to dopiero potrafia byc natarczywe i wszedobylskie, co? Czy w ogole mozna z nimi wygrac? Czy same odchodza? Oooj, ale smedze w ten cudny niedzielny poranek... To ide.
Sto lat, Mateo i HP!
MarysiaB

Postprzez Ita N, 09.03.2008 00:36

Pozdrawiam wszystkie Druhny z okazji 3 rocznicy HP !

Obrazek

Kangurzyco, milo Cie widziec tu znowu !
Ita

Postprzez Ściana N, 09.03.2008 01:51

No to rocznicenka, RAZ!

UCZ SIE POLSKIEGO #w oczekiwaniu na Scianulke, taki horror z elementamY komediowymi#(nie mylic z rozpierduchowO imprezO urodzinowO!) /ciag dalszy oczekiwania, tym razem na Maszmunu.... Koty to MY a nie NAM - przeciez to widac w KKK, ze Hobbitu przegryzly NOWY kabel!!/

Nieraz juz przebylam droge, #od szuflady do forum i z powrotem#(zatrzymujac sie po drodze w HalYnce, niekiedy nawet zagrzewajac na chwile nieduzO miejsca w pochylym nawiasiku) /Emciu, dziekuje pieknie za to „nieduzo”, bo po przewertowaniu ostatnich stron HalYnki, to mam wrazenie, ze troche ZA DUZO na moj temat, hi hi/

od grudnia do stycznia, #no, od wtorku do piatku konkretnie#(a co sie wlasciwie stalo z pozostalymi dniami tygodnia?) /Hobbitu schowaly do klomby, takie zapasy na wiosne/

a nadziwic sie nie moge, #tyle dziwów i nic?#(ano nic. Hihi, dopiero Albercia sie zaparla i wytargala Scianu z szuflady) /eeee tam, zaraz Albercia, phi! Musialam odkrecic burdel na robocie, luuuuudzieeee to dopiero horror z brakiem elementow komediowych. Dorbaldie „there will be blood”/

jaka moja mowa sliczna. #a z podium jak pieknie brzmi!#(a ja lubie efekty specjalne, zwlaszcza jak przeklina! I wali tynkiem w mownice!) /kto? Albercia? A to sie pyskata zrobila!/

Czasem ucza sie polskiego Anglicy i Szwedzi, #a Kiwi czasem tez?#(wkleic plan lekcji!) /Emciu, daj zyc! Przeciez jest weekend, ne? Na robote mam szlaban/

ale nic nie pojma z tego, co w tej mowie siedzi. #dopóki nie przyjdzie tlumaczka z UN, Prawda Oczywista #(...phi, i bez tlumaczki juz wieMY, ze w TEJ mowie siedzi KOT, taaaaa...) /nie siedzi, tylko sie przewraca, hi hi/

Ucz, ucz, ucz, ucz sie polskiego, #a zostaniesz lingwistka#(a przepraszam Bronia, dlaczego widac w tym wersie dyskryminacje innych zawodow. Czy tylko lingwisci znajO polski? Czy Druhna chce tu cos powiedziec na temat literowek, hihi) /FACHOWCY od literowek, hi hi/

na latwe i na trudne dni. #na rozpierduchy slownikowe na przyklad#(slowniki do kosza! Liczy sie corpus linquistics! BUM!) /to Emcia TEZ robi doktorat?/

Cóz, cóz, cóz, cóz w tym jest zlego? #Albercia?#(a nie....Albercia ma dobre serce, tylko glupie neurony, hihi) /Albercia, z dobrym sercem, pyta czy jej neurony sa rozowe/

Co zlego to nie my, co zlego to nie my! #cytuje, powtarzam CYTUJE: z ust mi to wyjales, poprzednio nie wjawszy#(oukej, wszystko jasne, Druhna Bronia tylko wyjawszy a ktos inny wjawszy, hihi) /ale CO on wyjal z jej ust? Maszmunu, bedzie wyciag z tego wersu? Ekhm..ekhm/

Zanim obywatel Szopen zasiadl do pianina, #najpierw naprawil radio [bez sensu, ale podoba mi sie, sorry]#(a pianino jak stalo tak stoi...i KTO napisze teraz wszystkie mazurki? PS Maszmunu! Wklejaj Szopena z Lazienek!) /ja sie troche boje, ze pan T. zrobil mega-foch, chlip, chlip, no i teraz Elf caly drzacy.../

to mu piekniej niz w Europie #...zagrali w Azji, bum!# (no nie wiem, nie wiem, SF JAzz Festiwal juz tuz tuz..., a ja cholerkunia jeszcze biletow nie mam!) /wstyd Emciu, wstyd! Druhna sie lepiej nie przyznaje do tego „niemania” w Rozmowach, bo bedzie kulturalna w-czapa/

polskie chrzaszcze brzmialy w trzcinach. #a jeze tuptaly w chrusniaku#(...ale czy co wytupaly?) /a tak tuptaly dla DRAKi, luuuuudzieeee....czy wszystko musi miec jakis cel? PS WOGLE nie kumam aocochodzi z tym Jezem, hi hi/

Chociaz tanczy modne tance nasza mlodziez cala, #TAN-GO!# (PA-PA-YA!!! Dobre Sowus, dobre!) /hiiiiii! PA-PA-YA, zaraz wyjde na koreanskOM ulice i sprawdze czy to prawda, no!/

w sredniorolnym gospodarstwie dziecielina pala. #interpretacyjna rzeka, nie wiem na co sie zdecydowac, hi hi# (hihi, Druhna slucha rady Krolowej Watpliwosci! Brac wszystko jak leci! Nawet przy srednim zapale mozna z gospodarstwa hawiru nad dziecielinO zmajstrowac!) /niech zyjOM prodzekty! AVE! PS Maszmunu czy mozna prosic o jakies zdjecia hawiru? No co? Fachowym oczodolem oceniMY postepy w budowie/

Ucz, ucz, ucz, ucz sie polskiego... #bedziesz mógl cudze dzieci uczyc, au!#(a nawet zagraniczniakow!) /Druhny to sie ostatnio troche rozpasaly w tym waleniu w Sciane. PS Agnis i tu mam dla Ciebie dowcip (przy kawie) o Alberci: „Dlaczego jak Albercia opiera sie o Sciane to ona leci? Odp: bo glupszemu trzeba ustapic”, hi hi/

Skocznie spiewam czy tez smutnie, #spiewam lepiej niz w operze, phi#(hihi, no po oprostu BOSKO! ....spiewaczki to juz majO wE krwi, ze nie grzeszO skromnosciO...) /spiewac kazdy moze....Sowus, dziekuje za trzymanie piora na pulsie HalYnki, Druhna chce jakis rocznicowy medal?/

zawsze dla jednego: #dla KASY!#(dla SEXU!) /z MILOSCI....i moge sie zalozyc, ze TU DruhnOM zatkalo kakao, czek!/

on nastroil moja lutnie, #Albercia mówi, ze jej cialo ma ksztalt lutni#(ale z dzwiekiem czy bez?) /lustro dla Alberci, raz! I niech sie raz a dobrze napatrzy i zrozumie, ze najpiekniejsza na swiecie to jest HalYnka, BUM!/

nie wiem po co i dlaczego. #...sa wierszenki@troczkowe#(otoz wierszenki sO po to zeby je pisac, czytac, lub skrolowac) /zaraz zaraz.....wierszenki sO jeszcze po to, zeby nimi machac jak czerwonO plachlO na Troczkowe, hi hi/

Porzucil mnie w rozmarynie, bo bylam nie taka, #w koncu, no ile mozna czekac!#(przezorna zawszem zaopatrzona w krem Clitoris!) /jak to „porzucil mnie”? Przeciez to ona jego porzucila! Najpierw ustalMY fakty, a potem lapMY za krem Clitoris. Feministki sie lekko wkurczenkolily/

lecz on zawsze bedzie przy mnie, #ten Kredens#(to Kredens jest przenosny? A tego to nie wiedzialam, patrzcie ze, trzy lata a un sie jeszcze z miejsca nie ruszyl, hihi) /hi hi....jak to sie nie ruszyl? To Druhna nie wiedziala, ze pan Fizyk to wstrzymal Forum, ruszyl Kredens?/

bo wzial serce do plecaka. #juz my znamy ten plecak!#(guzik znamy! Znamy jeno podrobke, phi. Zrujnowanego podrozami plecaka nie znamy! Wkleic!) /Podrobke? Prosze bardzo, juz lece/

Ucz, ucz, ucz, ucz sie polskiego... #stop, koniec ujecia!#(KLAPS!!! Auuuu, auuuu, krzyczy Alberta, znowu wlozyla palec nie tam gdzie trzeba!) /jak to „tam gdzie nie trzeba”? Pokuta, hi hi/

AO + #Bronka, glupawa, czek#+(Emcia, czek, glupawa Alberta) + /Sciana, czek, glupawa Alberta to MY, a nie NAM, dobre, Sciana, dobre/

Pozdrawiam rocznicowo, AVE!
Ściana

Postprzez GrejSowa N, 09.03.2008 10:41

Szczęść HP!

Jestem wykończona tym balowaniem w Halynce, hi hi...a Druhny?

Teremi - Druhna tu walnie wreszcie jakieś konkrety konkursowe. Ja się jeszcze waham, hi hi.. A z tym żółtkiem to za późno. Spływa mi właśnie po łydce, wkleić?

Kangurzyco - czy zmęczenie wyłącza, względnie chociaż ogranicza myślenie...? Daj znać. Pytam serio. Zamiast smędzić, to wyskakuj lepiej z jakimś kotem, co? Wie jeszcze co to jest? No! Chcę Ci powiedzieć, tak a propos Twojego wstępniaka, że Twoje przesiadywanie w rowie jest niepoważne!!!

Ścianuś - Ty tu nie kokietuj narzekaniem na ostatnie strony Halynki, dobra? Kokiety to MY a nie NAM, hi hi... Uważaj, bo tu sOM takie możlYwości na forumie, że wszystko da się naprawić, hi hi...Tylko, żebyś potem nie narzekała, że jest za mało! Ałaaaaaa!!!!!

W Warszawie słońce za mgłą, temperatura 12 stopni na plusie, ciśnienie leci na łeb. Bosko. No, to lecę i ja!

Pa! Dobrej niedzieli!

P.S. Dopysek: medal wyproszony mnie nie interesuje. Jak Druhna sama uważa, że mi się należy, to dawać!!!
GrejSowa

Postprzez teresa N, 09.03.2008 11:09

zatem szykuje się nam imprezka z wręczenia orderu, proszę sie nie migac.
teresa

Postprzez GrejSowa N, 09.03.2008 15:32

ja się nie migam, bynajmniej ;-)
GrejSowa

Postprzez gocha N, 09.03.2008 20:47

No to dawac ten order. Winko na imprezke juz czeka.
Obrazek
Chlup! Sto lat i tak trzymac! Buziaki dla wszystkich duzych i malych.
gocha

Postprzez teresa N, 09.03.2008 21:30

coś się uroczystości opózniaja, a kuku?

Obrazek
teresa

Postprzez GrejSowa N, 09.03.2008 22:37

KJ dzisiaj w programie "Niedziela z twórczością Andrzeja Wajdy w TVP Kultura". Program na żywo, ale wypowiedź KJ prawdopodobnie nagrana kilka dni temu...KJ piękna jak zawsze...choć teraz jakby piękna inaczej...ale dłonie wciąż są częścią Jej twarzy...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
GrejSowa

Postprzez teresa N, 09.03.2008 22:41

dla mnie to się nazywa "klasa KJ"