doleck napisał(a):Kochani,
Jest inicjatywa - chcemy umieścić w sieci stronę
www.pokonalamraka.pl, która będzie miała zawierać przede wszystkim informacje dla ludzi szukających wiedzy i nadziei w walce z rakiem, a także być miejscem pamięci Ness.
Treściowo strona ma dzielić się na dwie części:
1. Część informacyjną nt. raka, walki z chorobą (z akcentem na stronę duchową) (...)
2. Część poświęconą Agnieszce (...)
Ja jestem jak najbardziej za.
Strona o nazwie "pokonałamraka.pl" będzie bardzo wymowna, nie tylko dla ludzi, którzy znali Ness,ale dla tych, którzy tocza walkę z chorobą.
Ktos pisał, że dużo w sieci profilaktyki itp. jasne, ale chyba tu nie chodzi przecież tylko o to. Chodzi o kontakt, o rozmowę, o inne spojrzenie na świat podczas choroby (w sumie nie tylko), takie jakie miala Ness.
Forum na KJ bedzie caly czas, natomiast martwienie sie o to, czy temat zejdzie i czy nie jest dla mnie dość ...hmm w każdym razie dla mnie dość brutalnie to zabrzmiało... jeszcze dojdzie do tego zeby pisać cokoliwiek byle tylko temat sie utrzymał..brrrr
a moim skromnym zdaniem jeśli ktoś chce cos wyciagnąc z tego forum to sami spojrzcie przez ile stron musi sie przebić, żeby coś wynieść.
Oczywiscie forum kształtowało sie w bardzo naturalny sposób i nie sposob bylo uniknąć codziennych rozmow itp, ale skoro chcemy, żeby coś było z tego dla osób, które faktycznie potrzebują wsparcia, to myslę, że
www.pokonalamraka.pl będzie strzałem w dziesiątkę.
I tak jak mówił doleck- część o chorobie-czerniaku konkretnie, w sposób nie tyle medyczny (choć sporo informacji jest na samym forum, wiec mozna to wykorzystać), co bardziej przeżyć, wsparcia, ale tez profilaktyki i przede wszytskim namawiania do badań kontrolnych, nie lekceważenia znamion itp (to co zawsze zaznaczała Ness).
Druga część poświęcona Agnieszce.. (to, że bedzie to za zgodą M. moim zdaniem chyba nie ulega wątpliwości). Jednak w stopniu na tyle delikatnym, żeby nie przekroczyć żadnej granicy. Ukazanie jej walki z chorobą, podejścia do świata, do życia może wiele osób dużo nauczyć...