przez goferek31 N, 18.11.2007 20:32
razem z Krzysiem P a właściwe trochę równocześnie wpadliśmy na dwa pomysły
pomysł pierwszy to zrobić prezentację o czerniaku jako chorobie, czynnikach ryzyka, metodach leczenia i najważniejsze napisać informację gdzie w Szczecinie czy w całym województwie można zostać oglądniętym przez dobrego dermatologa i gdzie podejrzane znamiona usunąć.
mogę zadzwonić do rzecznika nfz i dostać konkretne miejsca gdzie są te placówki, telefony i godziny przyjęć.
prezentację umieścić potem na jakimś wrzutowym portalu i rozpowszechnić
myślałam także o zaangażowaniu jakiegoś gabinetu prywatnego który w zamian za reklamę- niestety, pomógłby sfinansować, albo sfinansował w całości plakaty, i ulotki które rozwiesilibyśmy w mieście naszym pięknym.
zatem liczę się z tym, że możecie skrytykować ten pomysł, ale uważam ze to byłoby bardzo po myśli ness. bo jeżeli dzięki nam dzięki tej akcji ktoś pójdzie się przebadać to będzie spory sukces.
narazie jestem w fazie poszukiwania materiałów o tej chorobie, także do Was się kochani zwracam o pomoc, jeśli ktoś coś ma niech się podzieli.
chciałabym aby ta prezentacja była medyczna, ze slajdami, z konkretnymi przykładami tej choroby, ale czytelna, i zrozumiała dla wszystkich.
jasna w przekazie.
drugi pomysł to jest stworzenie broszurki odnoszącej się do wiedzy na temat opieki nad ciężko chorymi osobami.
to jest wielki pomysł Krzysia!!!
aby każdy kto będzie miał chorą osobę w domu wiedział co robić i jak się opiekować.
dajcie znać, ciotka i inni co o tych pomysłach myślicie.
oczekiwane wszelkie, również krytyczne uwagi.