przez Bromba Cz, 14.12.2006 15:55
HEJ! Co się dzieje? Strona 501 za nic mi nie wchodzi, a strona KJ wybiórczo. Wklejam zaległą wierszenkę i uciekam, pa!
Może to zorza, może to mgła (a moze jedno i drugie, HA!) /Mgla w realu, wkleic? A zorza moze byc w sercu, phi!/ #co to za może? Zorza, raz! Mgła, raz!#
Może to tęcza, może to ja (czy ktos wie jak sie sprawy maja u Greenw?) /Druhna Greenw melduje sie "regularnie" w moim golebniku - czek! Zaraz ja wywolam do HP, zeby nam sie tutaj wyspowiadala/ #oj, nie strasz Jeża#
Może to łuna, może to śnieg (eee tam, zwyczajne Biale Noce, phi, Norwegia fiordy, renifery, Rudolph...) /no i Stary Pijany Rybak, tfu, Mi(s)kolaj. Jak zywy, ten pod Zamkiem/ #może go sprawdzę dziś, jak mnie z roboty normalnie wypuszczą)
Może tam śmieje, może ktoś śmieje się (a taaak to Hobbity wychodza spod sniegu, przekopaly wielki tunel az z Kredensu, chcialy sie dostac na North Pole) /A co to za ograniczenia Kredensu? Przeciez Kredens jest bez granic!/ #Prawda Oczywista, Hobbity przekopały się do Australii i gęby im się śmieją na lato#
Czy to Bóg się zjawił (NIE jeszcze sie nie zjawil, przeciez czekamy na wiadomo jaki dzien) /wolnosc w Kredensie, phi! Buntuje sie i nie czekam/ #i pokój Ci, na szczęście czas jest okrągły – przyszedł i jest jednocześnie#
Czy już skończył się czas (dobre! Ciekawa jestem co pan Fizyk Brzoza na to...) /pan Fizyk Brzoza na to jak na LATO. Zalozyl hawajska koszule i spodenki w motyle. Siedzi na plazy i mierzy FALE/ #ej no, nie wycierajcie Brzozy Panem Fizykiem!#
Czy znów palą trawy, pola szeroki pas(no nie wiem, podobno w Australii susza to moze co sie tam i pali...U nas deszcz, zagrozenie pozarowe minimalne, ale jak by sie tak ktos bardzo staral, to....Sowa ma zapas benzyny, hihi. Sowa, gniewasz sie?) /moim zdaniem to Sowa juz caly zapas wygulgala i teraz ja suszi, hi hi/ #nic z tego, benzynę to ja zużyłam jak trzeba w drodze Warszawa-Dom#
Czy to wschód czerwony, piękny zachodu brat (a czy wiecie ze Statua Wolnosci W Nju Jorku jest wyzsza niz Rodina-mat w Stalingradzie? No co Wierszenki ucza!) /a w Szanghaju buduje sie najwyzszy budynek na swiecie. Sama widzialam. Wkleic?/ #bawiąc uczą, hi hi, z podkreśleniem hi hi#
Czy to ktoś szalony pali znów cały świat(hi hi, Druhna Sciana, z tej radosci ze wygrala bitwe z boysami?) /co by tu spalic? Moze te lalki woodoo. No co? Pomarzyc juz nie mozna?/ #¦ciana, przyznaj się - z tych emocji płoną Ci policzki, hm?#
Na Północy już płonie cały świat (sprawdzilabym nic nie widac, nie lubie jak wierszenka wyprzedza wydarzenia) /wierszenka ma to do siebie, ze zawiera w sobie cztery czasy: przeszly, terazniejszy, przyszly i nirwane/ #i cztery przestrzenie – nawiasową, realną, senną i brzozową, hi hi#
Na Północy już płonie cały świat (a moze pomalowali niebo na czerono, zapatrzyli sie w pana Chagalla i machneli sowie czerwone niebo, phi. Bronka podala farbe...) /ze spiewem na ustach, ma sie rozumiec/ #to nie ja, ja podałabym BLUE#
Na Północy już płonie cały świat(zaraz zaraz, jak na Polnocy, to nie jest zdecydowanie CALY swiat, tylko POLNOCNY swiat, KTOS spal na geografii...) /Alberta na 444%. Ta to sie tylko ozywia na korepetycjach u Mashmuna/ #a pamiętacie Mathildę?#
Może to słońce, może to wschód (a gdzie jest ksiezyc? NO!) /Maszmun! Nie zebym Cie wywolywala do wierszenki (hi hi), ale opisalabys BARDZIEJ szczegolowo KARAOKE/ #ja to mam szczęście – jak akurat nie jestem na karaoke, to jest Pani Prezes, buuu#
Może to ogień, może to lód (lody na spiritusie! Koniecznie z wisniami z likieru.) /lody z zielonej herbaty, a potem to sie pomysli jaka bedzie zapitka/ #chyba trochę przesadziłyście, niedobrze mi#
Może to lasy, może to cień (lasy, phi, i do tego nie byle, jakie ale brzozowe!) /rosna w mgnieniu wypalonych oczodolow/ #wędka za wędką, jak mam udawać, że nie widzę, luuuudzieeee#
Może tam pali, może coś pali się (Druhny, maryska sie pali o raju!) /tylko mi sie tutaj nie zaciagac, NO!/ #się pali czy palimy sowie?#
Czy to dawne plemię (pewnie ze dawne od Piasta Kolodzieja, dawniejsze niz jakies Dzingiz Khany!) /pobudka! Alberta chrapie w najlepsze na lekcji historii/ #i dlatego Hobbity takie niewyspane, żadne tam ekhm ekhm#
Tu zgubiło się (kilka igiel Jeza, naprawde?!) /nie!!!! To znalazly sie igly w stogu siana. Stary Pijany Zniwiarz ma sokole oko/ #¦ciana, te Twoje ślubne życzenia to mój koszmar senny w tym tygodniu, brrr#
Czy to we mnie drzemie (tygrysica? Wrrrrr, wrrrrr...Ktos sie nabral?) /A co my glupie jestesMY, zeby tak sie latwo nabrac?/ #może byśmy się raz nabrały – dla DRAKI, hi hi#
Czysta gorąca krew (ten wers dedykuje Naszej Ulubionej Sowie) /i jak znam Sowe, to zaraz walnie Ciebie w-czape, hi hi/ #słusznie, powinno być przecież „czysta błękitna krew”#
Na Zachodzie już płonie cały świat(Trzynastko blekit juz byl, teraz prosiMY o zachod slonca!) /zachod juz byl, to teraz prosiMY o jakas ZIELEN/ #i jeszcze raz błękit!#
Na Zachodzie już płonie cały świat(nie na zachodzie bez zmian siapi deszcz, jest nirwanowo-dennie) /no i mgla! Nie zapominajMY o Swietej Mgle/ #a o czym jest ta piosenka?#
Na Zachodzie już płonie cały świat(nie, to tylko plonie w lampkach wino, tr, la, la...) /cholerkunia, prohibicja jest do bani/ #kto jest na bani, bo nie dosłyszałam?#
Może to zorza, może to mgła(a moze to zorzogla?) /brzmi jak gorzala, hi hi/ #znów mi niedobrze, hi hi#
Może to tęcza, może to ja (hi hi, nie to Izanna przebrana za teczowego Clowna) /po koniaczku, nie zapominajMY o koniaczku/ #czy jest na sali młodzież?#
Może to łuna, może to śnieg (Luna, Luna, copy! Tu Ziemia!) /Luna Maszmuna, dobre, co?/ #nęcicie Maszmunka Ziemią? Podłogą to jeszcze...#
Może tam pali, może coś pali się (pali sie, no silnik w rakiecie. PS Sciana tzn, Ty jestes przeciwna lotom w kosmos?! A moze trzeba pomoc kosmitom? Nie badz taka zapatrzona w Afryke!) /bo co?/ #pali się to znaczy wbija się na pal#
Czy to Bóg się zjawił (Bog to sie narodzil z KOBIETY!) /Bog jest KOBIETA/ #aleocochodzi?#
Czy już skończył się czas (no fakt, czas mi sie konczy) /mnie tez....lece.....Surfer szczeka/ #mnie to w ogóle nie ma, to Wasz sen#
Czy to ktoś szalony pali znów cały świat (ale o jaki swiat chodzi? Czy ktos dzwonil na 911?) /chodzi o ten swiat na dnie, il bagno.....prosze nigdzie nie dzwonic! Niech sie spali. Raz a dobrze!/ #próżne nadzieje, DNO jest niepalne#
Może to słońce, może to wschód (moze to koniec wierszenki?) /aha-czek! Zaraz bedzie puenta/ #może to Puszek Okruszek? No co?#
Może to ogień, może to lód...(bez puenty, ale za to z rymem) /z RUM-JANKIEM!/ #i KONIAK-JANKIEM#
Agnieszka Chrzanowska + (Emcia, luuudzie, zaraz sie spale, no ale ten atawizm wierszenkowy byl silniejszy) + /Sciana, Emciu - podac Ci gasnice? Niech spadnie na Ciebie Swiety Deszcz/ + #Bronka, piszę to na brudno, a zwiesza się strona KJ, luuuudzieeeed#