przez o. Wt, 09.08.2005 10:15
Soniu! Na wstępie składam głębokie wyrazy ubolewania, żalu, skruchy i z pokorą posypuję głowę popiołem. No nie było zamawianego budzenia, bo się za bardzo zakonwersowałam z "blądynem" i się baaaardzo intensywnie na piwko umawiałam i zapomniałam :( Mam nadzieję, że mi to wybaczysz i do pracy się nie spóźniłaś.
Po drugie dziś się dowiedziałam 3 interesujących rzeczy:
1/ podobno pomidory do początku XiX wieku uważano za roślinę niejadalną a wręcz trującą, dopiero potem się do nich przekonano. Nie chciałabym żyć w XVIII wieku
2/ na teatrze Bagatela, ktoś zainstalował ekran na którym podgląda jakąś kobietę w swoim mieszkaniu. Trwają poszukiwania tego kogoś jak i mieszkania biednej nieświadomej kobiety, która jakby nigdy nic przymierza sobie sukienki. Wiadomo tylko tyle, że jest to jakaś akcja protestacyjna przeciwko podglądaniu ludzi przez internet. A mnie wczoraj Połówek podglądał przez satelitę. Krzysiu to NIELEGALNE i NIEMORALNE!
3/ o 12:43 naszego czasu ma wylądować Discovery. Ciekawa jestem. To jakiś pechowy lot jest od chwili startu, który już przekładano. Podobno dziś są ostatnie 4 szanse lądowania a żadna w 100% pewna. Myślicie, że się uda? 2 lata temu Kolumbia nie wróciła...