kibic napisał(a):tego nie wiadomo NostiNostalgija napisał(a):nie wydaje mi się aby orientacja seksualna rodziców miała znaczenie.
Toteż napisałam że mi się nie wydaje a nie że mam pewność
kibic napisał(a):tego nie wiadomo NostiNostalgija napisał(a):nie wydaje mi się aby orientacja seksualna rodziców miała znaczenie.
ignu napisał(a):dla mnie to eksperyment na dziecku, doslownie.
Zaraz ktos wyskoczy, ze lepiej dla dziecka jest jak jest wychowywane przez 2 kochajacych tatusiow, niz przez patologiczne rodziny. Wiec od razu mowie z patologia w rodzinach 'matka i ojciec' trzeba walczyc, koniec.
Groteska dla mnie jest pragnienie posiadania potomka przez 2 facetow jako owocu ich milosci. Moze nie powinnam oceniac, ale to raczej chec posiadania kolejnego gadzetu, pochwalenie sie w srodowisku ( bo my juz adopotowalismy) niz wykwit uczuc tacierzynskich i jak nic eksperymentowanie na uczuciach dziecka
ignu napisał(a):Groteska dla mnie jest pragnienie posiadania potomka przez 2 facetow jako owocu ich milosci. Moze nie powinnam oceniac, ale to raczej chec posiadania kolejnego gadzetu, pochwalenie sie w srodowisku ( bo my juz adopotowalismy) niz wykwit uczuc tacierzynskich i jak nic eksperymentowanie na uczuciach dziecka
Andriej Lepper napisał(a):No słyszałem, że som takie pary już od dawna co majom dzieci.
Nawet o jednym był reportaż. Obecenie 19 lat chłopak ma.
Jezd hetero. Ma narzeczonom i dwóch tatusiów. W Stanach chiba
albo w Szwecji. Nie pamintom.
Co nie znaczy, że jezdem przekonany do takiego układu.
Ale nie potępiam tyż i nie odbieram im prawa do własnej
definicji naturalności o ile nie robi to krzywdy komuś innemu.
ignu napisał(a):nie mieszkam w Polsce,
moj szef jest gejem - i jako szef i towarzysz swietny czlowiek
ale nie zaprzeczysz ze jest to szczegolne srodowisko?
nie mam po prostu przekonania czy mozliwosc adoptowania przez osoby homoseksulane jest dobrem dla dziecka.
ignu napisał(a):czasami tez mam wrazenie, ze niekorzy Polacy w dazeniu za zachodem staraja sie zrobic wszystko ponad... by pokaz jacy to sa otwarci i tolerancyjni, by im nikt nie zarzucil ciemnogrodu ....tracac czesto zdrowy rozsadek.
ignu napisał(a): (wiem generalizuje)