przez M.C. Śr, 26.03.2008 23:13
Wchodze z wiosenka....
Wiosna przyjdzie i tak. || już przyszla w kalendarzu, ale natura jeszcze się przed nia broni||(jako ta Albercia przed amantami!)
Chciałeś szumieć jak drzewo || każdy za mlodu chce się wySZUMIEC||(chce to moze i tak,...ale czy sie WYszumi? A jak mu jeszcze troszku szumu zostalo to co wtedy? Hihi, nie zebym pisala brudnopisowo czy cos...)
gnać po niebie jak młody wiatr ||każdy wiatr jest mlody, przemija bezpowrotnie, a po nim przychodzi nastepny ||(hihi, az przyjdzie taki dorosly wiatr, czili DeW i zrobi PRWADZIWO rozpierduche!)
dzisiaj nisko jest niebo ||mam takie wrazenie, ze mi zaraz spadnie na glowe ||(a u mnie piekne niskie chmury)
że aż musisz się schylać ||przypomniala mi się opowiesc abstrakcyna „w pokoju było tak nisko, ze jesc można było tylko ...nalesniki...”||(hihi, nalesniki to ulubiony przysmak w szufladach Hobbitu...)
Chociaż runął ci świat ||czasem wydaje się, ze runal swiat, a potem sie okazuje, ze trwa dalej ||(uffff....Pomijamy oczywiscie te przypadki kiedy swiat NAPRAWDE runie na twarz....)
wiosna przyjdzie i tak ||tak, jak po burzy przychodzi slonce||(albo ksiezyc)
Jeśli zrobiłeś błąd ||a kto ich nie popelnia, ten nigdy nie poczuje ulgi rozgrzeszenia ||(czy ten wers pisala moze kuzynka Archidiecezja?)
to cię młodość rozgrzeszy ||a co się dzieje, kiedy konczy się mlodosc ? ||(przychodzi kolejna, madrzejsza, piekniejsza, phi)
jeśli przestałeś już wierzyć w to || nie wolno tracic wiary||(jak sie ja jednak straci to zwasze zostaje jeszcze milosc i nadzieja)
życie uczy nadziei ||nadziei na ...milosc, która „Ci wszystko wybaczy”||(no mowie! Rozgrzeszenie od Archidiecezji za dawne przewinienia murowane!)
Chociaż runął ci świat ||nie poddawaj się||(pozbierac skorupy i zrobic artystyczny collage! I do galerii z nim!)
wiosna przyjdzie i tak ||i tego się będziemy trzymac !||(wiosna traci oddech wiosna traci oddech....wiecej powietrza dla wiosny!)
Kayah, wyszukana przez Maszmuna + ||Ita, zimowo-wiosenna||+(Emcia, srodowa, FERYJNA!)