HYDE PARK

Postprzez GrejSowa Wt, 15.01.2008 15:09

i po nowOM czapkie ;-)

Oj, spadaMY, bo zaraz wejdzie Bronia i będzie naprawiać radio...
GrejSowa

Postprzez Bromba Wt, 15.01.2008 15:42

PROSZĘ MNIE NAKRYĆ CZAPKĄ I DO ODWOŁANIA ZOSTAWIĆ W SPOKOJU. DZIĘKUJĘ. RADIO.
Ama et fac quod vis.
Bromba

Postprzez M.C. Wt, 15.01.2008 17:57

No i spadly, kurnaola, ja sie tak nie bawie!

Dzien dobry wszystkim!

A ja sie chcialam dzisiaj wygadac.

Sowus, a moze Druhnie Teremi jakis znajomy Pan Okulista zamawia nowy komputer przez interent wlasnie? TakO mam inteligentnO watpliwosc. Ale nic sie nie martw nagrode dostaniesz! Bylas jedynO finalistkOM konkursu! Gratulacje! Sowus.
NIECH DRUHNA TEREMI SZYBCIEJ KUPUJE TEN NOWY KOMPUTER!
Ufff, Sowus, no to mi ulzylo, ze Ty sie ze swojO choinkO nie rzucisz! Ja moja choinke rzucilam na wjazd i czekam z zapartym tchem czy ja panowie z resajklingu uwzglednia, czy moze ZNOWU jest wyzsza niz 6 stop...

W sprawie kartek z Korea, to ja sie tylko chcialam pochwalic, ze do mnie doszly juz w ubieglym tygoniu! Hihi. A taka z Kampong Ayer Druhny dostaly? Aaaaaa...., no bo jak Druhna Sciana wysyla kartki, choc spoznione to one i BAWIO i uczO. Zaraz wyjasnie to drugie, bo to pierwsze to Prawda Oczywista! Moj W. jakos tak ni z gruchy ni z pietruchy pyta co to by bylo za miasto jakby na niego spadl wodospad i cale by bylo zalane woda. A ja mu na to wodnO wiostke pod nos podsunalwszy...Tylko wodospadu brakowalo! A wszystko inne i pale i domy i prujaca motorowka byla w tym zalanym wodO miescie/wiosce!

W sprawie ATonement, to Maszmunu zrobil literowke, hihi.
A ja mam na dzisiaj CD Eddiego Veddera, zobaczyMY co on tam wyspiewuje w "Into the Wild". Druhny widzialy film moze? bo ja jeszcze nie.

Bronia...zdjecia te same, ale w drugim podejsciu, no i to ze KJ je wkleila to mnie tak jakos uspokoilo...

Gocha, czy mozna prosic o jakies zdjecia z wycieczki wzdluz Swietego Wybrzeza Pacyfiku?

Tudziez. Uciecho czy mozna prosic o zdjecia sniegu?

Reniabcio, (hihi, dobre Scianu, dobre!), calusy dla Majki lub Mayki i nadal czekamy na zdjecia!

A skoro jestesMY w temacie zdjec, ktorych Druhny nie wklejajO, to ja ide wkleic jeszcze troche deszczu. Piata Minuta Kredensowa wybila!

PS Sowus, Ty sowie wybralas to miejsce z plotem moze?

Dwie dziupelki dla Sowusi. Nagroda.
Obrazek

Jak dobrze miec sasiada z dostepem do netu...
Obrazek

I takie rozne...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Śr, 16.01.2008 05:38 przez M.C., łącznie edytowano 2 razy
M.C.

Postprzez Rfechner Wt, 15.01.2008 18:16

Raniabcia ,ale mi sie to podoba ! Świetne!
Zdjecia jak tylko do mnie przyjda wkleje !Dzieki za wszystkie gratulacje
Rfechner

Postprzez Małgosia Sz Wt, 15.01.2008 18:35

Teremi cześć. Widzę Cię! Jak tam nowy okulista... tfu... komputer?

ATonement hihihi czek! Emciu a Ty myślisz, że jak ja piszę te wszystkie wyciągi? Tylko copy and paste!
Małgosia Sz

Postprzez GrejSowa Wt, 15.01.2008 19:08

Druhny się lepiej odsunO, Druhna Teremi właśnie targa nowy komputer...hihi...przejście dla Druhny Teremi!!!
GrejSowa

Postprzez teremi Wt, 15.01.2008 19:25

Witam witam
to święta prawda, że Was mi brakowało choć taka przerwa dobrze robi.
Przede wszystkim to "siadł" mi monitor a z uwagi na wrodzoną oszczędność nie chciałam szaleć i od razu kupować nowego w przeciwieństwie do mojej koleżanki, która lubi szaleć, tak więc dziś ona nabyła ten z płaskim ekranem a ja zabrałam jej - mało używany i młody, ale doradzając w sprawie monitora... kupiłam komputer - chwilowo na papierze, bo ma być przywieziony przez Pana "okulistę", wszystko ma być wgrane tak, ze u mnie w domu to tylko podłączyc i przegrać drobiazgi a to ma nastąpić w ciągu kilku (2 - 3) dni.
Sprawa zakupu wyjasniona - trwał 10 minut ale przygotowania i etap podejmowania decyzji trwał około 5 - 6 miesięcy.
teraz jestem dumna, bo sama podłączyłam i zainstalowałam monitor no to mam nadzieję, że mogę jakieś Emciowe zdjęcie zabrać jako nagrodę, a zdjęcie piekne - wklejaj dalej

Trochę potrwa zanim wszystko sobie poukładam - wszystko co zdarzyło się na forum, bo trochę trudno to mi objąć rozumem a jeszcze gorzej z tym się pogodzić - czy się uda? czas pokaże.

Reniu - babciu gratuluję

Macham do Was, pozdrawiam, braki nadrabiam
...i dziękuję, że jesteście

p.s. "okulistę" pozdrowię od forumowych wielbicielek
teremi

Postprzez M.C. Wt, 15.01.2008 19:37

No, hihi, tak Druhna Teremi zagmatwala te zakupy, ze wszystko juz wiadomo! Najwazniejsze, ze Druhna juz ma monitor z resajkingu! Zdjecia prosze bardzo, bez krepacji brac, bo ja to tylko dal HalYnki krajobrazy robie. Hihi, jak wysylam cos rodzicom, to zawsze mi mowiO "Emcia, ale tylko ludzkie zdjecia, krajobrazy mozesz sowie zatrzymac".
Sciskam mocno!

PS Pozdrowienia dla pana Okulisty!
M.C.

Postprzez Ściana Śr, 16.01.2008 11:27

Czy Druhny moglyby mnie jakos przytrzymac wzglednie zakneblowac?
Bowiem ostatnio zaczynam cos cierpiec na slowotok. Hobbitu juz wlekO podium. Nie zebym zaraz chciala robic rozpierduche na Forum, phi, ale dorbadie jeszcze chwileczke, jeszcze momencik....

PS Aaaaaaa, wdech-wydech.... No co? Czasami czlowiek MUSI, inaczej sie UDUSI ... w koncu to Hyde Park, ne? KTO mi zabroni przemawiac do narodu?

PS # 9 Tak tylko wpadlam, zeby pogadac do sciany, phi! Terapia ScianOM!
Ściana

Postprzez Małgosia Sz Śr, 16.01.2008 15:19

Emciu... to trzecie zdjęcie to w takim klimacie bieszczadzkim chyba, co ne?
Małgosia Sz

Postprzez justyna z Wroclawia Śr, 16.01.2008 18:46

czy ktos wie jak mozna skontaktowac sie z administratorem strony?
justyna z Wroclawia

Postprzez M.C. Śr, 16.01.2008 19:32

Justyna, najwieksze sukcesy w szybkich kontaktach z panem Jarkiem odniosla Sowa...

Maszmunu, TAK!!!! Tam tak wlasnie jest! Bardzo, bardzo bieszczadzko!

Scianu, ale Druhna ma wewnetrznO dyscypline! Hobbitu nie wierzO, ze wytargaly to podium po proznicy...

BUM!!! Trzasnelam drzwiami! Choc wlasciwie mialam ochote zrobic to gdzies indziej.
M.C.

Postprzez M.C. Cz, 17.01.2008 18:47

Dzien dobry, srodowy.

A ja chcialam dzisiaj wkleic pare zdjec z zimowego sadu. Stary sad, z poczatku XX wieku, tzw. sad gentelmena, czili nie jeden rodzaj drzew owocowych ale rozne, wybrane tak zeby gentelmen mial z czego wybierac przez caly sezon. Sa tu wiec rozne rodzaje jablek, sliw, gruszek, orzechy, brzoskwinie i morele...Gentelmena juz nie ma ale dla milosnikow owocow dalej raj!

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Fajne zgnile jablka na w-czapy i w-czapki , co ne?
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Piwniczka na w-czapy...Zeby sie trzymaly...
Obrazek

Dobrego, w-czapowego! Gdzie sie Druhny podziewajO?
M.C.

Postprzez uciecha Cz, 17.01.2008 20:55

Hej Hej Druhny!!! Bylam w gorach!!! Szalalam na nartach!!!! Po 10ciu latach niejezdzenia pojechalam!!! Jestem z siebie dumna!!!! :-))

Emciu! Wkleje snieg! Obiecuje! Musze tylko pogmerac z aparatem!
Twoje zdjecia przesliczne...Klimacik troche bieszczadzki a troche irlandzki..? (nie wiem-nigdy nie bylam w Irlandii, ale tak mi sie kojarzy!) Ja Druhne bardzo rozumiem...Nie ma jak spacer w deszczu albo w mzawce...Nie ma nic lepszego na refleksyjny nastroj... A i sad Gentelmena...hih a Damy tam wpuszczaja? Eeee mnie i tak nie wpuszczOM.... Nawet z okazji szczytu! A owszem owszem, szczyty w tej scenerii beda mile widziane! Nie trzeba nawet wiosny czekac z takim sloncem jak dzis.. Aaaa jeszcze jedno! Czy mozna w ciagu 2och godzin przejechac z zimy do lata? Mozna! W Kalifornii!!! Wczoraj rano mialam -5C a po 200 milach +20C! Jak ja to lubie!!!

Sciana ma snieg! A slonce tez? A jak milo ze Sciana gada do sciany...Czasem trzeba z kims inteligentnym pogadac...:-))

Reniabciu!!!! Gratuluje!!! Witmy Maje na tym pieknym swiecie!

Druhno Teremi...Prosze przekaz Panu Okuliscie, ze mnie by tez sie przydal nowy komputer...Czy On dziala miedzynarodowo?
Kochana Teremi..Bez forum nie da sie zyc...Wroc wiec wkrotce z niebytu z jakas nowa bazOM wierszankowOM!

U&U
uciecha

Postprzez GrejSowa Cz, 17.01.2008 22:30

A teraz wchodzę JA. Pióra swabodne, czili radia nie ruszam, bo jeszcze zepsuję...

Halo, baza?! Sowy zawsze wracajOM do bazy, phi! Nie wiem, gdzie Druhny sOM, ale ja byłam/jestem w Emciowej piwniczce na w-czapy. Jakoś się trzymam! Hi hi...

Emciu - dziękuję Druhnie za umożliwienie mi dojścia do fYnału i zgarnięcie nagród. W związku z maniem lęku wysokości, biorę w ciemno dziupelkę dolnOM. Dziupelkę górnOM zostawiam na wypadek mania rozpaczlYwej chęci wykonania samobójczego skoku z dziupli dziobem w dół, jak mnie już to forum wkurzy na maksa.
Emciu, nie bój choinki...jeśli ma ją zabrać pan z resajklingu, to znaczy, że choinka jak nic wróci do Ciebie w kolejnym wcieleniu, tylko jeszcze nie wiem jakim...Druhna tu sowie coś wymyśli, bo u mnie ciężko z myśleniem pod wieczór...
Dziękuję za apdejt filmowy, bo ja jestem ostatnio zacofana, ale nadrobię, spoko...A "Katyń" ponoć coraz bliżej Oscara!!!
Emciu - jaki dzień dobry środowy...? We czwartek...? Toż o 18.47 czasu polskiego to chyba u Druhny też już był czwartek...? Ale może się mylę...to przepraszam...
A za zdjęcia nieludzkie kłaniam się nisko, tak piękne...

Teremi - Misiek prosił przekazać, że jest z Druhny dumny!!!

Ścianuś - wyjąć Ci knebelek? Toż podium rdzewieje...Szczekam na sowotok, hi hi...Już lecę po popkorn i kolę!!!

Uciecho - jak ja, po 45 latach niejeżdżenia na nartach zaszaleję, to dopiero będę z siebie dumna, hi hi!!!

Dobranoc, Druhny...aż dziw, że jeszcze ruszam pióramY...taaaa, to nie mogOM być zwykłe baterie...hi hi...
GrejSowa

Postprzez iwna Pt, 18.01.2008 02:30

ja tylko zauważę a nawet napiszę /z góry proszę o w-czapę/ że te czerwone jabłuszka to
wyglądajOM na .... R A J S K I E /:oops:/
iwna

Postprzez teremi Pt, 18.01.2008 08:24

Sówka - dziekuj w moim imieniu Miśkowi, ale dzisiaj wybija godzina "zero" czyli przyjeżdża pan okulysta z komputerem, tak więc jak mnie trochę nie będzie to są dwie mozliwości:
- piję kawę z okulystą
- komputer odrzucił moje mieszkanie
tej drugiej opcji nie zakładam, choć i do pierwszej mam wątpliwości, bo pan od komputera, jak nakazuje nowa, świecka tradycja, może być moim wnukiem z racji wieku.
...aaaa Sowa Miska to tak mocno nie chwal, bo zastrajkuje i zażąda podwyżki i jak my się na tym HP wyrobimy a jak jeszcze dojdzie do eskalacji żądań?

na marginesie ogólnie-dostępnych w naszym KR strajków, to tak sobie myślę, że powinny zastrajkować Panie domu, czyli żony, matki i kochanki, które rzekomo nie pracują jak nie pracują zawodowo, bo przecież to co w domu to nie praca. Gdyby tak każda z tych pań zażądała w domu 8 godzinnego dnia pracy, wolnych sobót i niedziel oraz świąt a zwłaszcza absolutny zakaz pracy w święta koscielne, to dopiery by było
ech pomarzyć dobra rzecz

Emcia dzięki za zdjęcia piekne te jabłka zimą
no to znikam i odliczam czas, prawie tak jak An Dora

Ściana wiesz lubię jak masz urlopik w tropiku w domiku
teremi

Postprzez GrejSowa Pt, 18.01.2008 10:55

Dzień dobry mżawkowo-piątkowy!

Teremi, trzymam kciuki i mam nadzieję, że jednak komputer się przyjmie, chociaż jeśli wziąć pod uwagę kawowe plany Druhny, to całkiem niewykluczone, że okulysta przyjmie się lepiej, hi hi...

Druhny się trzymajO i nie puszczajO!
GrejSowa

Postprzez teremi Pt, 18.01.2008 11:02

no i mam nowy komputer, ale... muszę sie do wszystkiego raz jeszcze logowac, nie mam ksiązki adresów e mailowych a okuliście popsuła sie lupa do przegrywania i to dopiero w przyszłym tygodniu tak więc Druhny ślę e maile to sobie adresy odnowię a tak nic szlaban a może Sowa Misiek po ludzku mi wytłumaczy jak odzyskać "ulubione"?
ech lata świetlne nauki przede mną a komputer prezentuje się wspaniale
tylko jeszcze wszystkiego nie obejrzałam i nie przetestowałam
chwilowo znikam poznawać tajniki
teremi

Postprzez Ściana Pt, 18.01.2008 11:14

Co to ja chcialam? Eeeee....tam....zdarlam gardlo na podium w robocie, to sie nie bede wydzierac na podium w HalYnce, phi!

Wpadam, zeby wkleic.
Otoz 9 filmow zakwalifikowalo sie do rundy numer dwa (najlepszy film zagraniczny, oskarowy znaczi si). Voila:
Austria, “The Counterfeiters,” Stefan Ruzowitzky
Brazil, “The Year My Parents Went on Vacation,” Cao Hamburger
Canada, “Days of Darkness,” Denys Arcand
Israel, “Beaufort,” Joseph Cedar
Italy, “The Unknown,” Giuseppe Tornatore
Kazakhstan, “Mongol,” Sergei Bodrov
Poland, “Katyn,” Andrzej Wajda
Russia, “12,” Nikita Mikhalkov
Serbia, “The Trap,” Srdan Golubovic

Druhny to widzOM? Tornatore, Wajda i Mikhalkov (hi hi...Druhny tez lubiOM rosyjskie nazwiska po angielsku?). Taaa....bedzie sie dzialo, ne?
Teraz z tej dziewiatki wybiorOM 5 (slownie piec, tra la la la la) filmow, ktore ubiegac sie bedOM (czy filmy mogO biegac pyta Alberta) o oskara (bierzeMY oskara do wierszenek? Druhny pozwolO: Oskar, kochanek Alberty).

Toz szczekam na 22 stycznia, kiedy to ogloszOM nominacje do Oskarow. Maszmunu, czy szampan juz sie chlodzi?

I tak oto, Drogie Druhny, zawzielam sie w sowie (Sowa, no przeciez, ze nie w Tobie) i postanowilam NIE przemawiac na podium. Niech rdzewieje. Mam to w nosie, tfu, w tynku. Tylko z gory uprzedzam, ze jak sie w sowie (Sowa, no przeciez, ze nie w Tobie) zbiore i wkleje wierszenke, to zeby mi tu Panna Nikta nie wyskakiwala z troczkiem typu "faux pas", ze "to", ze "siamto". W ciagu ostatnich dni/tygodni na NUFie (Naszym Ulubionym Forum) moje wlasne i osobiste uczucia, odczucia, wspomnienia i rany zostaly rozjechane walcem. Mowie: DOSC, nie dam sie walcowac, co to ja z plasteliny jestem? AmenT.

PS Sowus, czy ja napisalam "niech podium rdzewieje"? Dobre, ne? KOTY to MY, a nie NAM!
Ściana

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne