HYDE PARK

Postprzez GrejSowa So, 12.01.2008 10:49

"W sumie...gdzieś...sprowadza się mój zawód do tego, żeby ułatwić ludziom życie na planie, to znaczy...ja tak rozumiem mój zawód...to znaczy maksymalnie mało przeszkadzać i reżyserom, i aktorom, tak żeby spokojnie, nie zajmując się techniką, robić film..."

E.K.
GrejSowa

Postprzez teremi So, 12.01.2008 11:50

witam
kochani trochę ,mie nie będzie, trochę czyli aż kupię nowy komputer - ten mój dziś zastrajkował.
może to jakiś znak? może tak miało być?
pozdrawiam bardzo bardzo
teremi

Postprzez nemo So, 12.01.2008 13:13

może się zapisał do solidarności ?
nemo

Postprzez M.C. N, 13.01.2008 16:39

Dzien niedzielny dobry wszystkim.

KONKURS. Jak dlugo Druhna Teremi kupuje komputer? Nagrody bedO!

Bylam sie przejsc w deszczu. Dobrze mi to zrobilO i deszcz i przejscie. Zdjec napstrykalam jak wariatka, bo to bylo takie bardzo fotogeniczne miejsce. (Uciecho! Wpadl mi do glowy pomysl, ze TAM wlasnie zrobiMY kalifornijski szczyt! Co Ty na to? Tylko jeszcze nie teraz, jak przyjdzie wiosna...) Tak WOGOLE to wlasciwie bylam na konferencji, ale jak prezenterzy nudno gadajO i drzwi nikt nie pilnuje, to Emcia daje noge!

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Mam wiecej tych zdjec, ladne sO, wklejac dalej?

Sowus! Wczoraj prawie rozebralam choinke, ktora jest juz teraz wlasna odwrotnosciO..., ale J. mnie ublagal zeby zostawic do konca niedzieli. Dzisiaj wieczorem akcja choinka! Taka juz jest sucha, ze zagrozenie pozarowe 9 stopnia chyba! Sowus, dzieki za zdjecia i cytaty, bo film to tez sie u mnie nie otwiera, ale dzisiaj zwroce sie do mocniejszych o pomoc...

Dobrego dnia!
M.C.

Postprzez Rfechner N, 13.01.2008 19:13

Piekne zdjecia !M.C. wklejaj dalej
Rfechner

Postprzez Aniania N, 13.01.2008 19:29

Ale bajka..
Aniania

Postprzez Ściana Pn, 14.01.2008 11:30

Emciu - dziekuje za zdjecia. Ile ja sie naszczekalam na ten Swiety Deszcz...

W nagrode Druhna dostaje http://www.goldenglobes.org/news/id/87
Prosze sowie skrolowac do Best Performance by an Actress - Comedy or Musical oraz Best Animated Feature Film. Taaaa, krysztalowa kula to MY a nie nam.
Nagroda za Best Screenplay - Bracia Coen. Toz mowie - rece precz od WRITERS!!!

Pozdrawiam i przepraszam, ze mam uczulenie na slowa....

PS # 9 http://www.krystynajanda.net/galeria-zdjec/1981
Ściana

Postprzez Małgosia Sz Pn, 14.01.2008 16:32

Emciu. Bardzo ładne sOM. Wklejać!
Reniu gratuluję wnuczki!
Małgosia Sz

Postprzez M.C. Pn, 14.01.2008 18:09

No i poniedzialek.

Reniu!!! Wielka radosc! No i Maya to piekne imie! PS Moj znajomy nazwal swoja corke Magnolia Sage, a ja sie pytam dlaczego nie od razu Magnolia-Spinach? Z calym szacunkiem dla forumowej Magnolii, ale tego sie nie robi dziecku powiedzial Emcia, ktora nazwala swoje dzieci W. i J.. Usciski dla szczesliwej rodziny.

Aaaaaa, Scianu, a po jakiego Szuwarka skrolowac?! Wszak na pierwszym miejscu pokazuje sie "Attonement" o ktorym krysztalowa kula trabila na caly swiat! BUM!
PS Hihi, Druhna sowie golnie troche drozdzy bo zaraz, za minut PIEC, wkleje reszte deszczowych zdjec.
PS #9 Zdjecia...., a to Wakacje w Toskanii, dorbaldie wakacje na 116!

Maszmunu! Trzymaj sie dzielnie na Karaoke! U&U.

No to jeszcze wklejam piosenke ktora zdobyla Golden Globe.
http://www.youtube.com/watch?v=O3SxCph5 ... re=related

I slowa, moze sie kiedys przydadzO na wierszenku...Alberta chciala cos powiedziec ale sie zamknela w pore. NO!

On bended knee is no way to be free
Lifting up an empty cup, I ask silently
All my destinations will accept the one that's me
So I can breathe

Circles they grow and they swallow people whole
Half their lives they say goodnight to wives they'll never know
A mind full of questions, and a teacher in my soul
And so it goes

Don't come closer or I'll have to go
Holding me like gravity are places that pull
If ever there was someone to keep me at home
It would be you

Everyone I come across, in cages they bought
They think of me and my wandering, but I'm never what they thought
I've got my indignation, but I'm pure in all my thoughts
I'm alive

Wind in my hair, I feel part of everywhere
Underneath my being is a road that disappeared
Late at night I hear the trees, they're singing with the dead
Overhead

Leave it to me as I find a way to be
Consider me a satellite, forever orbiting
I knew all the rules, but the rules did not know me
Guaranteed

Lyrics and Music Eddie Vedder, z filmu Into the Wild.

Dobrego!
M.C.

Postprzez Bromba Pn, 14.01.2008 20:33

Dzień poniedziałkowy.

Babciu Reniu, gratulacje. Ale Majka, nie Mayka, prawda?

Emciu, my o tych samych zdjęciach mówimy..? Ja mam po nich uczulenie na 444%, a już mi powoli puszczało.

A oprócz gratulacji zaszłam, żeby się pochwalić pierwszym listem, jaki dostałam z Korei. Ściana, potrójne dzięki za hurtowe zaległe kartki. Co do stopnia zaległości - nie będę narzekać, szczególnie na życzenia na rok świni, co to ja roszczeniowa jestem czy co? Biorę i zamiatam czapką podłogę.

Bywajcie.
Bromba

Postprzez GrejSowa Pn, 14.01.2008 21:42

Luuuudzieeeee, prawdziwy najprawdziwszy list z Korea od Druhny Ściany??? Druhna nic nie buja??? Z koreańskim znaczkiem??? Kartki w hurtowej ilości??? Bronia, jak Druhna nie wklei, to dorbaldie nie uwierzę, no luuuudzieeee!!! Ale Druhnie zazdraszczam...Na Druhny miejscu to ja bym od razu cały Kredens zamiotła, i podium, a nie tylko podłogę...że o drodze na robotę Druhny Ściany nie wspomnę...Aha, PIERWSZY...Druhna liczy na kolejne? Hi hi...No, to Druhna sowie walnie setę...phi, co ja mówię - WANNĘ drożdży, albo nawet i cały ocean, a co!!! Może się nawet Druhna wykOMpać w tych drożdżach! Bronia, Druhna się lepiej napije meliski i walnie się w kYmono...jutro też jest dzień, co ne?

Teremi - Druhna mnie nie straszy, bo i tak nie uwierzę, że Druhna długo bez nas wytrzyma, phi....

Emciu - nie wiem jak długo Druhna Teremi kupuje komputer, ale chyba raczej nie kupuje go przez internet. Czy za tak intelYgentnOM odpowiedź to jest WOGLE przewidziana jakaś nagroda...? Aha, a propos prezenterów, to mi się przypomniał kabaret Laskowika i Smolenia, i Laskowik mówił, że prezenter to jest ktoś taki, kto przyjmuje prezenty. Chciałabym wiedzieć, a pewnie będę wyrazicielkOM woli większości, co konkretnie Druhna dała prezenterowi. Odpowiedź uzasadnij.
Zdjęcia przecudne. Jedno od razu ukradłam na pulpit. Jak Druhna zgadnie które, to padnę i wkleję jak padam. Wklejać dalej.
W sprawie choinki. Choinka u mnie wciąż stoi, ma się dobrze i się skubana jak na złość WOGLE nie sypie. Powiem szczerze, że już mnie to trochę wkurza. Aha, dzisiaj ponoć na onecie podano, że jakiś facet wyleciał przez okno razem z choinkO. No, nie wiem...ale aż tak to chyba nie jestem przywiązana...

Reniu, ja też Druhnie gratuluję!!! Wklejać wnuczkę!!! Maja, czy Maya...byle była zdrowa! Druhna Bronia jak nic stęskniła się za językowOM rozpierduchOM!!!

A Maszmunu będzie w telewizji, która dzisiaj jest na karaoke, phi. Jakby co, to wrzucę Maszmuna na kurek i tyle. A kto mi zabroni?

Spokojnej nocy, Druhny...
GrejSowa

Postprzez Rfechner Pn, 14.01.2008 23:24

Sowko ,wkleje napewno tylko dopiero jutro beda zrobione narazie mam tylko z telefonu komorkowego, :lol: Dzieki za gratulacje
Rfechner

Postprzez gocha Wt, 15.01.2008 00:48

Babciu Reniu, serdeczne gratulacje! Wspaniale, ze wszystko poszlo zgodnie z planem. Ot, zycie... :D Wklejaj zdjecia Majeczki jak tylko beda.
gocha

Postprzez Małgosia Sz Wt, 15.01.2008 12:46

No właśnie! Attonement! Ściana, co to za koty? Ja już nawet miałam sprawdzać "skrolować" w s(ł)owniku?
A ten zagraniczny film to chyba wchodzi w ten weekend do kin.
Sowuś ... ja Ci wrzucę Maszmuna na kurek!
Broniu zamiast melisy polecam zieloną herbatę. Może być z ryżem. Pycha!

To był wyciąg z postu Maszmuna.
Spadam.
Małgosia Sz

Postprzez Ściana Wt, 15.01.2008 12:52

Zwariowac z Wami mozna!!!! A co mialam tak walic z Grubej Swietej Rury jaki film wygral? Druhny to by tak zaraz chcialy kawe, tfu, zielonOM herbate z ryzem, na lawe? KOTY to MY, a nie NAM! Phi! Obrazam sie.

Niedziela z Maszmunem, jak sama nazwa wskazuje - w niedziele, ne? Tylko zeby momenty byly! No!

PS # 9 Reniu-Babciu, czili Renabciu, caly ocean usciskow!
Ściana

Postprzez GrejSowa Wt, 15.01.2008 14:57

Ścianuś, Druhna nie miesza tematów, dobra? Bo jak nic wyjdzie z tego "Porozmawiaj z HalYną", a już taki program jest w TVP Polonia.

I proszę Druhny, aby się nie rządziły mojOM herbatOM od Ścianulki, dobra?
P.S. Ścianuś, jaki jest termin ważności herbaty zielonej z ryżem, japońskiej, od Ciebie...? Bo ja japońskiego nie znam...to znaczy nie za bardzo...hi hi...I tak sowie dzielę i piję, a może już nie powinnam...

P.S. A Niedziela z Maszmunem ma być podobno w piątek, bo w niedzielę Maszmun jest nie ten tego...do momentów, a w piątek to i owszem.
Ostatnio edytowano Wt, 15.01.2008 15:00 przez GrejSowa, łącznie edytowano 1 raz
GrejSowa

Postprzez Małgosia Sz Wt, 15.01.2008 15:00

jak to Twoją herbatą? PHI! Można sowie kupić w sklepie i już. Na cholerę mi drożdże?

Sowuś co Ty wypisujesz? Maszmun jest ten tego ZAWSZE! Na złoto!
Ostatnio edytowano Wt, 15.01.2008 15:01 przez Małgosia Sz, łącznie edytowano 1 raz
Małgosia Sz

Postprzez GrejSowa Wt, 15.01.2008 15:01

Luuuudzieeeee, tylko awantura i awanturaaaaaa!!! W Uwagach była?
GrejSowa

Postprzez GrejSowa Wt, 15.01.2008 15:03

Bronia, czy Druhna jeszcze zamiata? Druhna wychodzi!!!
GrejSowa

Postprzez Małgosia Sz Wt, 15.01.2008 15:04

na herbatkie?:)
Małgosia Sz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne