przez Ściana Wt, 09.06.2009 01:10
HOP! HOP! Witaj Marnotrawna HalYnko!
Pisane na raty, trochU przeterminowane, ale wklejam! Raz Alberci smierc, ih ih!
"Inwokacja" (o! Sowusia zmienila W KONCU emblemat! Idzie ku lepszemu! czuje to w kosciach!) #czili czyta i cały czas czai się za rogiem, ha!# /na ten feliesowus to Albercia szczekala, ze az Jej sztuczna szczeka wpadla do klomby. Sowus, Ty to jak wchodzisz, to SWIATLO, wiesz?!/
Bez Ciebie jestem tak smutny(mazgaj! Big Boys don't Cry! Przepraszam najmocniej, wszelkie podobienstwa z tymi no...sa zupelnie przypadkowe!) #na wszelki wypadek nie wiem aocochodzi. To może coś dla dzieci: nowa Bromba# /moje bojsy ostatnio ladowaly helikopterem, jak Albercie kocham. Akcja „helilkopter” byla, czek! Czy Panna Nikta juz widziala nowy film z Tomem H.? PS Druhny, jak mi zal, ze jest egzaltowany szlaban na Forumie na moje opowiesci o bojsach, ech... Druhny by sie posmialy, a tak dno!/
jak kondukt w deszczu pod wiatr(deszcz pod wiatr jak kosa na kamien, ciekawe ktory zwyciezy) #na razie nikt, tylko pioruny błyskają# /zwyciezy KOSA, rodzaj zenski, czek. PS Przeciez nic nie mowie, ne?/
Bez Ciebie jestem wyzuty (a to ci dopiero! Znaczy si bez butow chodzi?) #po łące, w to nam graj# /a u mnie obok laki jest a) oczyszczalnia sciekow, b) recycling center, c) fabryki. PS W tym konkursie KAZDA odpowiedz jest prawidlowa. A Druhny slyszaly, ze w Japonii jest PRIKAZ, zeby aircony byly ustawione na minimum 23 stopni C.? I to sie nazywa: GO GREEN, HALYNKO. Na cholerkunie komu aircon na lace?/
z ochoty całej na świat (phi, na caly swiat to ja tez nie mam ochoty. Afganistan klapa, North Korea klapa, Hameryka kryzys, Pakistan klapa, a o Iraku to juz nawet nie wspomne, klapa na calego... a i jeszcze podobno juz niedlugo bedzie powiewala na Bialym Domu flaga z sierpem i mlotem, hihi, no co? Moi koledzy znaja tajemnice stanu to wiedzO...Ludzie ja bym tak ich wyslala dwadziescia pare lat wstecz, zeby naprawde zakosztowali komunizmu...zdenerwowalam sie...) #a my tu na razie kłócimy się o rocznice i kto gdzie stał# /stal, siedzial, czy skalal przez plot? U naSZ pokazali w „rocznice”, jak Lechu skakal. Tak tylko informuje, bowiem Ambasada zadnych koncertow nie zorganizowala. A Albercia to sie nawet szIkowala na pochod z flagOM, durna, ech/
Bez Ciebie jestem nieładny(nie kazdy sie rodzi modelem, ne? Miej serce i patrz w serce.) #bo najważniejsze widzi się tylko sercem@Mały Książę, Michał Żebrowski czyta Małego Księcia, takie nowe dwie płyty, czek# /zbiera na Teatr? Druhny bardzo przepraszam, ale Maly Ksiaze to nie jest Maly Elf/
bez żadnej szansy u pań (to moze u panow?) #to może u Alberci?# /nie robmy z Alberci Drag Klin, auuuuuuu/
Bez Ciebie jestem bezradny (zapisac go do szkoly zycia! O!) #albo zostawić, zawsze znajdzie się jakaś chętna do ratowania# /nieeee, w zyciu!!!! Co ja tam bede bojsow ratowac, szkoda zycia na --pi--. Druhny, w moim egzaltowanym organizerze pt „od-w-czapy pomysly moich bojsow”, ostatnio zerejestrowalam pozycje # 4 367 834, takie tam/
jak piesek, co wypadł z sań (Pitek czy Pitunia-Bozenka? Bo Daisy jeszcze na sankach nie miala okazji zjechac.) #dziadek Bronek to nie mój dziadek, tylko Julka, Pitka tak szybko nie będzie# /bo co?/
Bez Ciebie jestem za krótki (noooo....dlugosc to nie wszystko, jeszcze sa inne rozmiary) #i inne zalety? O matko, w pracy mamy ostatnio codziennie pogadanki o życiu – szkolą mnie czy co# /hiiiiiiiiiiiiiiiiiii......codziennie to ja mam dno do potegi rozpierduchy, wkleic? Nieee.....przeciez nie bede sie tak UBOSTWIAC, ne?/
na długą drogę przez świat (jak droga za dluga to zawsze mozna na skroty! A cel zna?) #na skróty to przez rowy?# /a jak! Na skroty, to „Short Cuts”, taki film Roberta Altmana, z Panem Tomkiem, ze juz o Kasi Figurze nie wspomne, czek. PS Moj dobry kolega zrobil niedawno INDIE film w Indiach. Mowie DruhnOM, „Slumdog” WYSIADA!!!! Niech zyje INDIE!!! PS Jakby co, to juz teraz przepowiadam Oskara dla kolegi. Niech zyje Krysztalowa Kula/
Bez Ciebie jestem malutki (wypisz wymaluj Maly Elf, zapomniany i porzucony przez MaszmunU) #Z Maszmunem też jest malutki, malutki rigths!# /czy Elf siebie lubi? Auuuuuuuu/
i wytłuc może mnie grad (no to kij baseballowy do reki i niech sie kule gradowe nie marnuja!) #dobre!# /a poszla won! Emciu, daj zyc!/
Bez Ciebie jestem tak nudny (jak powtorki w wierszenkach, hihi) #ih ih, jak wierszenki@troczkowe# /taaaaa....prosze nie mylic troczkow z feliesowusikami, ok? PS Sowus, masz w-czape za takie tam rozne (a jak! Na Ciebie tez mam organizer!!!), ale za TEN feliesowus to masz jedna nagrode z kartofla, co to go HobbitU nie zjadly. U made my day, ave!/
jak akademie "na cześć" (najnudniejsze akademie to byly dla mnie te ku czci rewolucji pazdziernikowej...to byla mor-de-ga! Juz wolalam trzy klasowki z fizyki!) #biorę wersję „jak festiwale na pieśń”, la lala# /biore wersje: „kuje slowka”, klaniam sie. PS Moga byc slowka z ruskiego, nie ma nic lepszego niz poezja w j.rosyjskim, czek . PS # Teremi, HOP! HOP! Czy mozna prosic o „zdi mienia i ja wiernus, wsjem smiertjam na zlo” Nada sie na wierszenkU?/
Bez Ciebie jestem tak trudny (nie mowi sie trudny tylko "challenging", czili to bedzie....zaraz sprawdze bo kto wie gdzie jest Sowusia....) #ja zawsze mówię „ciekawy”# /ja zawsze mowie „no dno!”/
że trudno siebie mi znieść (a to normalka! Hihi, nie kazdy moze sie tak lubic jak Druhna Sciana, ne?) #hi hi, prosimy na podium# /ze niby prosimy mnie czy publisie? Ih ih/
Bez Ciebie jestem niepełny (no tak..., w dzisiejszych czasach to niejednemu sie nie przelewa...) #niektórym się wysypuje?# /a jeszcze inni maja wszystko w dupie. PS Niech sie publisia zaraz nie denerwuje. Jest takie slowo w slowniku, co to go Albercia znalazla na dywanie, czek/
jak czegoś ćwierć albo pół (no to niech sie zdecyduje, albo cwierc albo pol! Tu nie jest przepis ala Foodie! Tu jest wierszenka z dokladnoscia co do miarki!) #hi hi, Maszmun i tak do tego miejsca nie doczytał# /doczytal, doczytal. Zaklad? W nagrode bedzie przepis Szalonej Kucharki, mozna smialo mylic z AlberciOM/
Bez Ciebie jestem zupełny (IDIOTA! No co? Sam sie prosil!) #Dostojewski? Biorę!# /a co to biblioteka publiczna, ze tak sowie bierzesz? No co sie Druhny dziwiOM? Druhny nie wiedzialy, ze w HalYnce jest rowniez Biblioteka Publiczna im.Swietego Kurka/
balon, łachudra i wół (trzy postacie w jednej osobie meskiej, ih ih, powiedziala zazarta feministka Albercia. Alberciu, do chlopow nic nie mamy! Niech sowie bedO!) #a balon to jest obraźliwe?# /Bronia, Ty balonie, chcesz w-czape? Moim zdaniem, moze dzialac obrazliwie, ih ih/
Kimkolwiek jesteś - włóż na siebie coś i rusz (no bo, zyjesz poki sie nie boisz!) #o masz, filozofia w wierszence! Nawet Albercia się zadumała – to ma taka ubrana latać?# /uffff.....Albercia z wozu (to gdzie ona leci?), HobbitU lzej. Niech zyje mUndrosc wierszenkowa!/
Od stołu wstań z imienin wyjdź, (a to dzisaj byly czyjes imieniny??? Teremi, no co jest?! Druhna przegapila cos w organizerze?) #zawsze mogą być imieniny Elfa# /albo imieniny Wszystkich Troczkowych! Troczkowe – wszystkiego najlepszego z okazji imienin. W prezencie – oczywiscie wierszenka, auuuuuc/
zrezygnuj z dań i przyjdź (to nie jest wers dla Hobbitu. Prozny trud!) #a z ilu dań, pita Pan Fizyk# /no i czy bedzie organiczny deser?/
Przy Tobie będę pogodny (prosze zdefiniowac "pogodny", bo jak zbyt happy-go-lucky to moze byc uciazliwy....Najlepiej taki z lekka chmurka na czole.) #tatuaż chmurki na czole nie przejdzie!# /Bronia, a Ciebie co tak przeciwko tatuazom wygina? Chcesz w balon?/
bo skąd bym smutek brać miał (jak to skad?! Z dna!) #a właśnie, że z góry, dno to miejsce, do którego schodzi się w ramach protestu, ludzie!# /luuuuuudzieeee, w ramach protestu, to sie odbija na trampolynie, zeby juz calkiem nie skonczyc na podium, no!/
Przy Tobie będę podobnyn(jak podobny to odpada! Bierzemy tylko oryginaly! Zadnych podrobek!) #i żadnych oryginalnych, podobnych bliźniaków, BUM!# /moim zdaniem, to w tej chwili obowiazuje cisza wyborcza, morda w kubel!/
strukturą torsu do skał (a to sama nie wiem...Troche nieprzystepny ten tors...) #ale mocny… Ot, masz babo tors# /nie samym torsem zyje porzadna feministka, BUM!/
Przy Tobie będę upojny (cholerka jasna! Czarownice znowu polewaly?!) #co, lafiryndy w zestawie!?# /a ja sie pytam, kiedy Czarownice wklejOM zdjecia „paszczowe”, no ilez mozna szczekac!/
jeżeli idzie o głos (haaaauuuuuu...Adzia Hadzia ma zly sen...) #normalka, co noc# /az sie przestraszylam, ze mam na drugie Adzia Hadzia, no masz!/
Przy Tobie będę przystojny (wiadomo! Albercia kazdemu uzyczy wlasnego blasku!) #altruistka jedna# /ta to siebie lubi, ze nawet ja wysiadam w cieniu/
urodą silną jak cios (prawdziwa przystojnosc nawer mordobicia sie nie boi! Leo, Clive, Brad, Didel, Misiek Zebrowski, hihihi, Bogus Linda!) #ale do którego było to „hihihi”!? Według kolorowych gazet MŻ żeni się 20 czerwca, ogłaszam żałobę# /moim zdaniem to hihihi bylo do wszystkich, auuuuc! PS Bronia, a Ty, jak Albercia, myslalas, ze on na tym bialym koniu to pod Kredens zajedzie?/
Przy Tobie będę subtelny (Tomek Hanks, Jude Law...ta lista mi zdecydowanie slabiej idzie...Jurek Frycz moze?) #Kevin Costner, hiiiiiiiii! A, padło mi na uszy: Artur Andrus, Cieszyńska# /PAN FIZYK!!!! Luuuudzie, cudze chwalicie, swego nie znacie. Zalamka totalna!/
jak woń łubinu wśród pól (Albercia wyciska won lubinu. BedO nowe perfumy.) #żółte łubiny to był szok. A piwonie to z łaciny peonie, mieliśmy w robocie i testowaliśmy nazewnictwo – warszawka mówi peonie# /warszaFka WOGLE nie mowi gwarOM, ne?/
Przy Tobie będę tak dzielny (a jak! Niech sie hartuje, jako ta stal! Moze bedzie z niego jeszcze Ironman.) #ładna mi przytulanka# /jak znalazl na gorace noce bez erkona/
jak ten, co zginął nam król (zginal krol ale za to krolowa sie znalazla! Alberciuuuu...., mozesz wejsc!) #królowa jest naga, hi hi# /szezlongowala z ironmanem? A fuj! Tak przy publisi? PS A czy krolowa jest nieletnia? Jedno wielkie IH!!!/
Przy Tobie będę artystą (i najlepiej zeby byl awangardowy) #prywatny survival, zrób to (sobie) sama# /i zeby jeszcze pral, sprzatal i gotowal, amenT/
od wzruszeń duszy do łez (artysta od egzaltacji, najgorszy z mozliwych, ale w wierszenkach moze sie przydac. No przeciez nie zostawimy go samego w troczkach, ne?) #właśnie że im zostawimy? Kask włóż!# /a moze przykryc tego artyste od egzaltacji bledzikiem Kangurzycy, to trochU ochlonie?/
Przy Tobie będę z umysłu (hihi, dobre! A cialo w tym czasie to GDZIE?) #ludzie, a co to ja własnego umysłu nie mam?# /powiedziala Albercia? Dobre!/
inteligentny jak bies (hmmm....inteligencja niezla sprawa, ale jeszcze moze szczypka "kindness" czili serca...) #jak Wy możecie słuchać Sjesty? MK jest u mnie spalony, kmiotek jeden# /Bronia, za pokute zaspiewaj jedna piosenke z tekstem Pana MK, ih ih/
Przy Tobie w jednej osobie (wszystkie Hobbitu czekajO rozkazow, podium przygotowane. Gdzie do cholerkuni jasnej jest Druhna Sciana?!) #No właśnie!# /a tak sie przechadzam po szufladzie. Druhny mi moze zabroniOM?/
Efebem będę ja bądź (biore "badz", no trudno, wole dojrzalszy material...) #nie dość, że młody, to jeszcze niezdecydowany, co za badziew# /a ze niby stary bedzie zdecydowany, luuuuudzieee?! Druhny zamiast pisac ten Poradnik Kuchenny, to sie moze skupiOM na obserwowowaniu HobbitU/
poetą, mędrcem... (o prosze ile mozliwosci...ih ih prawie jak na forumie, ne?) #ih ih, wdech wydech# /szkielkiem i okiem, ih ih/
a z kobiet - dużą blondyną Ty bądź (marzenia sie spelniaja. Patrz Albercia.) #bo każda wierszenka jest o...# /wierszenka, rodzaj zenski, czek! Troczek, rodzaj meski, auuuuuuc/
Więc kim byś była włóż na siebie coś i rusz (a do tej pory to co tu bylo? Wierszenka leniwych nudystow?) #a potem co ma być? Wyścigi?# /na golasa bedziem biegac po wertepach?/
jeżeliś w śnie - z pościeli wyjdź (lunatycy sa wsrod nas...) #w niedzielę wybory do Parlamentu Europejskiego, trzeba pójść, muminki niech zostaną w domu# /Muminki wszystkich krajow laczcie sie!/
przeciągnij się i przyjdź (tak jest! Pierwsze yoga pozniej przyjscie. Puenta) #w zdrowym ciele, zdrowe cielę# /a Druhny znowu cos palily bez zaciagania, co widac, slychac i czuc. Zwlaszcza miedzy wierszami, BUM!/
(rewelacyjny Wiesław Michnikowski)+(rownie rewelacyjna Emcia! KOT, zeby nie bylo! NO!) + #Bronka, PIES, żeby było, ihih# +/Sciana, a Druhny to z Zoo nadajOM?/