HYDE PARK

Re: HYDE PARK

Postprzez MarysiaB Cz, 01.01.2009 03:53

NIECH TRAMPOLINA BEDZIE Z WAMI!
MarysiaB

Postprzez GrejSowa Cz, 01.01.2009 03:54

BLEDZIK Z TOBOM, KANGURZYCO, TWOJE ZDROWIE!
GrejSowa

Postprzez MarysiaB Cz, 01.01.2009 04:06

I TWOJE, GREJS!
Piruety? Prosze bardzo! ABBA wiecznie zywa!

Obrazek
MarysiaB

Postprzez ZENOBIA Cz, 01.01.2009 12:59

...jak znajdujecie koncert z Wiednia ? ....piekny jak zawsze.....i Pan Kaczynski...znow :)

Marysiu , ....te tanczace wloski Twej córci ...czysta radosc :D
odniosłam sie.
ZENOBIA

Postprzez teremi Cz, 01.01.2009 17:57

kurczenkola to już faktycznie nowy rok a u mnie nawet ze sniegiem
Sowa nocą zaniemówiłam chciałam odpowiedzieć, ale się troszkę pogubiłam z numerami - dzięki, DZIĘKI

ale fajna trampolYna
teremi

Postprzez M.C. Pt, 02.01.2009 18:45

Dzien dobry noworoczny! Kangurzyca pewnie juz rozwalona pod niebieskim namiocikiem na austraijskiej palzy podglada pingwinu. Piekne zdjecia Oli Kangurzyco! A mamma mia wiecznie zywa i tanczaca, hihi. Ja tez zamierzam sowie troszku potanczyc w nowym roku! A co! Relacji picturenkowej nie bedzie! Ament!

A WOGOLE to moj Nowy Rok na razie nie rozni sie niczym zasadniczym od starego i oby tak dalej ufff....Choc bez paru spraw kuchenno-porzadkowych to moglabym wytrzymac ale nie bede marudzic juz w pierwszym, tfu, drugim dniu.

A dzisiaj gdy jechalam do pracy to przydrozny nieznajomy ZNOWU mi pomachal...Nie wiem czy to ja czy moj zdezelowany samochod zwrocil jego uwage..., ale bardzo mi milo gdy ktos macha na nasz widok, hihi.

No i chcialam sie pochwalic, ze i ja jestem w koncu wlasicielkOM "Rozmow z dziecmi". Na pierwszy rzut oczodolu to BARDZO, ale to BARDZO podoba mi sie szata graficzna! Wszystko pieknie zgrane w lekka, radosna i INSPIRUJACA do rozmow calosc! Dzieki KJ, dzieki Maszmunku!

Tymczasem noworocznym wiec.

A i jeszcze mam staroroczna, zamglona picturenke z Doliny Jablkowej.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To bedzie zdecydowanie i kategorycznie byczy rok!
M.C.

Postprzez An-dora So, 03.01.2009 03:18

Dobrego!
W nowym roku starej biedy, bo ja juz znamy….
Nie, no, nowych wrazen, przygod, odmian, wszelkiej szczesliwosci Wam (no jasne, Sowie tez!!!) zycze.
No, chyba, ze ktos woli - to zycze leniwej nudy, blogiego uplywu czasu w swietym spokoju i bez zadnych szalenstw. Kazdemu czego mu potrzeba. A co, taka jestem! Zyczliwa po prostu...
Tylko nie starzejcie sie BRONBOZE!!! Co za duzo to nie tego...
Za zyczenia bezposrednie (Teremi!) i posrednie (wszystkim innym) serdecznie dziekuje, zagladalam swiatecznie/noworocznie do hp i cieszylam oczy i inne takimi tam sladami roznej obecnosci. Szczegolnie ucieszyla mnie wizyta Oli oraz Julka, rosnie nam, po Mateo, nastepny HaPowiec, co ne?
Mam dla Was poswiateczne wspomnienia. Poprosze skrolowac.

Tak mlodziez rozpoczela sezon swiateczno/noworoczny na naszym balkonie:
Obrazek

Szykujemy wigilie – tu krokiety, popisówa S. Mialam je tylko potem usmazyc. Pestka, pomyslalam i stalam przy piecu pilnujac patelni oraz telefonujac z Mama... ehmmm, no w pewnej chwili Mama slyszac coraz to intensywniejsze odglosy w tle, powiedziala tylko, „dziecko zycze Ci dobrych swiat i koncze, bo inaczej to nie beda dobre swieta... „
(Prosze zwrocic uwage na obecny w kuchni, co prawda na stronie, laptus z otwarta strona KJ/HP...)

Obrazek

Element staropolski na naszym stole: moje pierwsze w zyciu uszka!!!

Obrazek

"Malenstwo" ktore swietujemy...

Obrazek

Element australijski na naszej choince!

Obrazek

No i sylwestrowe balety, ehmm. wycielam wszystkie...

Tutaj noworoczno-japonskie-nie-wiadomo-co, ani to potrawa, ani slodycz, no taki zwyczaj jakby - Moczi (sorki, nie wiem jak sie to pisze) to te kluski ryzowe, Sciana kiedys szczegolowo opisywala w pikczurence, jak sie to robi (eh, to byly czasy...)

Obrazek

Wiec jeszcze raz: Dobrego!!!

PS.
Sowa, Tobie to sus wesolo w tym nowym roku? Smiejesz sie sowie z tego emblemata, az milo! U&U
PS9.
Ja tam nie mam Rozmow z dziecmi. Wiec sie nie chwale...
Ostatnio edytowano So, 10.01.2009 00:18 przez An-dora, łącznie edytowano 1 raz
An-dora

Postprzez M.C. So, 03.01.2009 19:41

Andorciu, dzieki za zyczenia i zdjecia, szczegolnie mlodziezy. Albercia idzie cwiczyc na kanciastej rurze. Krokiety bardzo ksztaltne i takie jednakowe, hihi. Uszka...hihi, tego, no...troche duze na moj oczodol..., ale jak na pierwszy raz to wcale wcale...No i PIEKNE i zdbane orchidee-zaloze sie, ze robisz konkurencje T. i Trzynastce...

Macham DruhnOM i ide rozpierdaczac organizer....Koniec ferii, koniec balu...Pa.
M.C.

Postprzez teremi So, 03.01.2009 20:03

a to są kanciaste rury? jak na tym tańczyc?

tez macham i tez nie mam jeszcze Rozmów, tak więc An-dorciu wszystko przed nami (ale Maleństwo wydoroslało - ho ho)
teremi

Postprzez GrejSowa N, 04.01.2009 14:46

Cze, moje stare, dobre Druhny, hihi...

Chłodno, 4 stopnie, do niedawna był "spray", czyli taki deszcz-nie-deszcz, tylko właśnie spray. Tak go nazwałam. A teraz się przejaśniło i świeci słońce na całego! W prognozie podają, że możliwy opad śniegu. Wiele razy to już widziałam, ale nigdy nie padał, zresztą nawet jakby padał w nocy, to nie ma szans wytrwać do rana przy plusowej temperaturze. Aby do końca lutego, bo wtedy temperatura zaczyna już rosnąć. Jejku, a w K-R zapowiadają takie rzeczy, że się boję czytać...

Kangurzyco, dzięki za zdjęcie Oli. Jasne, że ABBA wiecznie żywa. AVE ABBA!!!
P.S. Ten, tego...a Twoje piruety też będOM...?

Zenia, ja też uwielbiam noworoczne koncerty z Wiednia. W naszym domu to już tradycja. W zeszłym roku zamieściłam zdjęcia w HP. W tym roku nie oglądałam, choć pewnie i tutaj też była transmisja w TV, ale nie pomyślałam... Miśka nie prosiłam o nagranie, bo te koncerty mają to do siebie, moim zdaniem, że trzeba je oglądać wyłącznie w noworoczny poranek. Potem to już nie to samo, niestety.

Teremi - nigdy w życiu nie odpisywać za pomocą funkcji "odpowiedz" na smsa wysłanego ze skype, czyli jak się nie wyświetla numer nadawcy, bo poleci w kosmos. Wężykiem, wężykiem ;-) A kto kiedyś ogłaszał wszem i wobec, że witanie Nowego Roku to żadne święto i najlepiej się położyć spać, to sam sobie winien, bo nie chciałam budzić, żeby nie oberwać w-czapę, BUM!

Emciu - przecudna ta zamglona pikczurenka...czyli Druhna wejszła w ten Nowy Rok z zamglonyMY oczodołaMY...? No! To skoro nie będzie relacji pikczurenkowej z Druhny noworocznych wygibasów, to może chociaż jakiś troczek...? A ja uwielbiam tańczyć i myślę, czy by się na jakiś kurs tańców latynohamerykańskich nie zapisać, a co!

An-dorciu - dziękuję za życzenia i obiecuję być sową! Pikczurenka piękna i już jestem głodna!

Trzymajcie się Druhny, ja wreszcie jutro idę do pracy. Ale się kurna cieszę!!! Nie mogę się już doczekać!!! Pracować jest bosko!!! Niech żyje praca!!! Hihi...
GrejSowa

Postprzez teremi N, 04.01.2009 14:52

Sowa no fakt, bez numeru ale za to podpisany był ten sms a poza tym to może gdzieś tam w kosmosie ktoś by się ucieszył?
no co trzeba probować wszystkiego - kosmosu tez, choć ja mam i tak swój osobisty kosmos od lat (nie powiem ilu - jako ta starsza druhna)
teremi

Postprzez GrejSowa N, 04.01.2009 21:16

W ogóle się nie denerwuję, Druhny, WOGLE! Matko, ja chyba dzisiaj nie zmrużę oczodołu... Druhny mnie uspokojOM, dobra? Bo ja się denerwuję, że się denerwuję ;-) Podpisano: Wasza Paranoja.
GrejSowa

Postprzez ZENOBIA N, 04.01.2009 21:36

cze Sowa , sie wogle nie dziwie , powiem wiecej, czuje ze Ci tym nie pomagam
ale......
a po co sie tak nerwowac ? a bo to pierwszyzna ? a bo to my nie jacy-tacy ? a bo to nie bylismy na wszystkich frontach swiata ? a bo to nie mielismy kosmonauty ? a niech sie wszyscy schowajom przed TAKOM potengom !

...lzej Ci ? powiedz : TaK

kciukasa czymie :wink:
odniosłam sie.
ZENOBIA

Postprzez GrejSowa N, 04.01.2009 21:47

Zenia, lżej, a wszystkie inne Druhny wchodzOM na czarnOM lYstę. Dla Ścianusi to głaski sOM, tak? Się pytam retoricznie...

Ale, Zenia, ja się pracy nie boję, nie pracOM się denerwuję, nie ludźmi, luuuudzieeeee, przecież ja się nie mogę doszczekać, kiedy próg firmy przekroczę, bo to będzie tak, jakbym próg raju przekroczyła, jak ja się za ludźmi stęskniłam, za pracOM, no! Natomniast okolYczności różnych się boję. Żebym się rano dobrze czuła, czili żebym choć trochę spała, choć troszkę, żeby budzik zadzwonił, żeby komunikacja mię była przychylna i różne takie... bo przecież mam bilet Ziemia-Raj ;-) Wkleić?

P.S. wymieniać dalej...?
GrejSowa

Postprzez ZENOBIA N, 04.01.2009 22:01

Droga Sowencjo , no nie wiem czy mnie cos piemknego nie omija razem z tom czarnom lystom, sie namysle jeszcze :wink:

a wiec
a wiec po ustaleniu cosmy utalily nalezy teraz zastosowac tzw zimny pragmatyzm
nastawic 2 lub 3 budziki /przygotowalas sie mam nadzieje? i nie watpie/
wyjsc z domu duzo wczesniej, przedtem zjesc choc cokolwiek a najlepiej sniadanie
ew, ustalic nr do taxi , juz teraz a nie rano
juz teraz sie polozyc i zasnac, ew, maly spacer polozyc sie i zasnac, nie pomyl sie i nie zasnij na spacerze ,o matko
no to juz nie widze dalszych przeszkod coby nie moc sie czuć jak sskowronek, znaczy sowa

wymieniac pytasz ? wymieniaj :lol:

BILET WKLEIC !!!!!
odniosłam sie.
ZENOBIA

Postprzez Bromba N, 04.01.2009 22:10

Sowencjo, hi hi, a co Ty się dziś martwisz, jak będziesz się czuć jutro? Ty tu nie kracz, tylko bądź dla siebie dobra i wierz, że jutro pięknie się zmobilizujesz. Rozumiemy się? No! Nie ma za co.
Czarna Bronka
Ama et fac quod vis.
Bromba

Postprzez GrejSowa N, 04.01.2009 22:24

No, martwię się, bo wiem, co mi jest, to się martwię. A dla siebie to ja jestem dzisiaj IDEAŁ, hihi...matko, jak ja o siebie dbam...na drugie jak nic mam MobYlYzancja ;-) Dzięki Bronia, niniejszym wejszłaś na zielonom lYstę, hihi...

Zenia, ja mam tylko jeden budzik, w tym komórkę, znaczy się budzik w komórce. Stopery dzisiaj odpadajOM, bo jej nie usłyszę, tfu, nie poczuję, chyba żebym...ekhm, ekhm...nieee, no bez przesady...a jak będę spać bez stoperów, to mogę nie zasnąć. Dużo wcześniej wyjść...tu się uśmiałam, Zenia. Zaczynam o 9 rano, a budzik nastawiony na 5.45, luuuudzieeeeeeeeeee, to może by tak się nie kłaść WOGLE, albo już teraz pojechać i zakoczować pod firmOM? Ja już nawet myślałam o B&B, znaczy się bed and breakfast, nie mylić z Bogumił i Barbara, ale koszty, niestety...O jedzeniu rano nie ma mowy, ale wałówkę na jutro szykuję już dzisiaj. Wkleić? Taaa, nie jestem gupia, żeby mi Druhny zjadły? Taksówki opanowane dawno, widze, Zenia, że się rozumieMY, hihi...na spacerze już byłam, nawet nie zmrużyłam oczodołu po drodze, nie kładę się jeszcze, bo nie lubię się kotłować, tylko zasnąć, a spać mi się nie chce. Bilet pewnie można gdzieś znaleźć w necie, Short Hop się nazywa i jest na autobus i kolejkę. Przepraszam, ale muszę dokończyć pomYdorowOM.
GrejSowa

Postprzez An-dora N, 04.01.2009 22:39

Sowencja??? Jak pieknie!
No to i ja spiesze z wyrazami. Nie, zeby tam wspolczucie, czy co, gdzie! Takie tam, glask, glask.
Nic sie nie martw tymi tam, okolycznosciami (wiem, ze sie nie martwisz hehe!), bedzie, bedzie. Raz lepiej, raz gorzej, ale bedzie. Juz Ty sowie poradzisz! Bo z niektorymi innymi bedzie gorzej. Na taki tam przyklad ze mnO. Musze tez jutro do pracy, ale na o wiele gorszych warunkach! Po 10 dniach urlopu!!! I to wypoczynkowego urlopu, ze tak dodam. Wypoczywalam niejeden raz do tzw poludnia, i tu nie przesadzam! Jak dzis budzik zadzwonil o 9.45 (no kurcze tak wyszlo, trza sie bylo, mimo ostatniego dnia urlopu, zerwac skoro swit) to mialam mysli samobojcze, jak sowie przedstawilam jutro, znaczy sie ten budzik jutro, o 3 godziny wczesniej. Poza tym, zawsze chce popelnic cokolwiek, slyszac budzik rano. S. sie cieszy, ze wstaje wczesniej... Wiec zazwyczaj to popelniam tylko zwlekanie sie z lozka i dowlekanie sie do kawopoju. Pod prysznicem swiat nabiera kolorow. I to jest zawsze moja pociecha, jak otwieram rano oczy - byle do lazienki...
Ech, powiem Ci jedno Sowencjo, wlasnie napelnilam kieliszek swiezym winkiem i pomyslalam, jakos to bedzie jutro. Musi byc. U&U
Acha, no tez, nie ma za co...
i, no, te, skresl mnie tam z tej listy, dobra? czarna czy rozowa, lYsty mi sie zle kojarza...
Hach!!! Wlasnie przeczytalam: Twoj budzik o 5.45???? No niech zdechne... Nie kladz sie lepiej...
An-dora

Postprzez An-dora N, 04.01.2009 22:45

I jeszcze mi sie przypomnialo - Malenstwo idzie meznie w slady rodzicow, przynajmniej jesli chodzi o spanie - ostatnio opowiadala Babci po polsku, ze kiedys tam w czasie ferii musiala wstac o: "DZIESIATEJ NAD RANEM!!!"
No mowie Wam, Babcia byla w szoku...
An-dora

Postprzez GrejSowa N, 04.01.2009 22:48

ja tylko chciałam jeszcze nadmienić, że na 9 to ja pracuję od poniedziałku do czwartku, a w piątek zaczynam o 8.............................
GrejSowa

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne