przez M.C. Śr, 31.12.2008 19:59
Uffff....Maszmunku, myslalam, ze juz nie dojdzie....
"Zawitaj do nas właściwy wietrze"(czili sylwestrenka-noworoczenka, pozyczam wierszenke od solenizantek, bo bardzo mi pasuje do zyczen na Rok 2009. Prosze wybaczyc.)
Zawitaj do nas właściwy wietrze(po 2008 musi byc 2009 i nic na to nie poradzisz. Przynajmniej jedna pewnosc w tym niepewnym czasie.)
nie mijaj naszych stron(i to mi sie nadal wydaje unikatowe. Ze u jednych juz 2009 u innych tuz przed polnocO a ja mam wczesne przedpoludnie. Druhna Bog zadziwiajacO wymyslila ten swiat. Okragly zreszta, hihi.)
są różne strony, może i lepsze(i od tych roznych stron sO podroze! Teremi dziekuje za zyczenia ogolne i osobiste. Piekne i glebokie. Nie mylic z dnem!)
niech sobie lepsze są...(co to WOGOLE jest "lepsze" zadumala sie Albercia. I postanowila ze w 2008 bedzie lepsza pod latarniO.)
Ale ty do nas wietrze właściwy, zawitaj choćby już(nie no jeszcze nie bo moja Haute...jak jej tam, hihi, Couture nie gotowa!)
Ty jesteś dobry i sprawiedliwy wysłuchaj naszych próśb.(nie wiem co na to powie Kuzynka Metropolia Watykan, ze tu odchodzO jawne modly do Boga Wiatrow...Jeszcze tylko tam-tamy i zamieniMY sie w plemiono Apaczow, hihi)
Twego podmuchu choćby jednego czekamy długi czas(byle Swietych Drozdzy nie zabraklo!)
wietrze właściwy bądź nam kolegą,(ale wezcie! Z takiego spoufalania to wychodzi protekcjonizm! I troczkowe zrobio fochy. Niech juz Wlasciwy Wiatr wieje rowno! Hihi, nie mylic z jednakowO!)
wietrze wysłuchaj nas(chodzi tu o takie sluchanie bez STOPEROW! Zeby naprawde uslyszal!)
wietrze właściwy Ciebie czekamy,(siedzimy, piszeMY wierszenku, nic sie nie dzieje, fajnie jest, szkoda ze ciebie nie ma... PS Bronia, nie zapominaj, ze jest jeszcze spacer w galerii! Moze byc obrazow czemu nie!)
tu w naszą stronę wiej,(Hobbitu wyznaczajO ladowisko dla Wlasciwego Wiatru! Znaki dymne...o kurna NIC nie widac!)
zobaczysz będzie ci dobrze z nami(obiecanki cacanki, bedzie jak ma byc! Ale to bycie z "NAMI" wszystko mu wynagrodzi, hihi, glupawka...)
a i nam z Tobą lżej...(krysztalowa kula cos mi mglO zachodzi....No to suip i hop i juz mnie nie ma)
Lecz gdybyś nie mógł przylecieć,(jak to nie mogl?! No jak to nie mogl?! Szampan sie przeciez chlodzi, ne?)
to wtedy uprzedź nas(moze niech wysle jkis maly huraganik, czy cos? Tak zeby w Sylwestra ludem szarpnelo...)
i daj nam jakiś znak...(nie zeby od razu podrabial znaki mojzeszowe czy cos...Wiec bylam wczoraj na francuskim filmie...No wiem troche przynudzam z tymi filmami, ale dzieci majO ferie to trzeba te wieczory bez zadan domowych wykorzystac..., a filmow teraz wchodzi TYLE ze Albercia nie nadaza z oragnizerem. No wiec, wczorajszy film "Christmas Tale". Po francusku to bedzie "Un conte de Noël". Hihi, nie znam francuskiego ale sie nie wstydze! Taki ZUPELNIE antihollywoodzki. Maciejko prawie nic sie nie dzieje, chodz rozstrzygajO sie losy ludzkie. A jaki swiateczny nielad w domu, no Prawdziwe Swieta! W tle lecO stare filmy-stad skojarzenie z prorokiem. I takie jeszcze odnioslam wrazenie jakby prawie kazda scena byla przesycona oczekiwaniem...Catherine Deneuve, Mathieu Amalric...)
możesz nie dawać... bo my będziemy(sami brac! Roszczeniowosc gorO! PHI.)
czekali cię i tak.(a w tym czekaniu ile pieknych projektow nas czeka w rolu 2009, toczkow, picturenek, hihi, ze juz o wierszenkach nie wspomne. PS Scianu, znaczi si, mamy prolog do koreanskiego wesela a teraz czekaMY na rozwiniecie, hihi. Druhna mi nie powie ze hanboki i palac slubow to sendo wesela. Nie takie koreanskie koty si odwracalo! Dobre Emcia! Opowieci o koreanskim weselu CDN!)
Pragnął byś mieć, niejedną rzecz, lecz(male jest piekne! Andorciu, hihi, to nie dotyczy przeprowadzek! Wiekszej przestrzeni zyciowej mowiMY tak!)
bywa, że najskrytsze marzenia,(marzenia to jest temat rzeka! A sposoby na marzenia to jest powiedzialbym rzeka z wodospadem! Mozna wchdzic, mozna nawet przyniesc tratwe i sie puscic, a co! Mam racje Sowus?! Smacznych buraczkow Ci zycze, ja jeszcze nie mam jadlospisu na wieczor. Bede improwizowac. Acha podgladam Druhny piszac wierszenke. Hihi, troche mi sie Kulturalne i HalYnka zaczynajO zleawac w jednO calosc, hihi.)
pragnienia każdy z nas ukrywa,(mozna taka skrzyneczke z marzeniami zakopac gleboko w klombie. Hobbitu! Zadanie sylwestrowe wykonac!)
jakby wstydząc się albo bojąc(no luuuudzie a czego tu sie wstydzic?! Marzyc KAZDY moze. Przynajmniej w tym jednym nie ma podzialow. Trzynasiu, nie zlosc sie ale z ta wlasciwa miara to tez roznie moze byc. Moze na ten przyklad, bojazliwym odbierac potrzebnO odwage na marzenia...Czasami trzeba zaszalec, isc na calosc, nie dmuachac na zimne...Choc oczywiscie pewna doza realizmu jest wskazana. Taka Albercia na ten przyklad wie, hihi, wie/?/ ze nie dostanie ani Nobla ani Oskara...)
a marzenia tylko koją,(czy ja wiem...czasami to potrafiO zabolec...gdy zaaplikowane niewlasciwie...)
Trzeba, trzeba śnić trzeba żyć ponad stan, trzeba(no z tym "ponad stan" to bym nie przesadzala, bo sie znowu zrobi instalacja na Wall Street. PowtorkOM roku 2008 mowiMY niet!)
marzyć i się nie bać, choć rozsądek ci czasem(marzenia i lek to mi WOGOLE nie idO w parze. Prawdzie Marzenie NICZEGO si nie boi! Dobrze mowie?)
szepce, że się boi i że nie chce(ta cichaj! Bo Ci zaloze stopery!)
Ale wyobraźnia bez granic(Bronia, hihi, a gdybys miala juz dosc rysowania monsterow, i zdezelowanych autek to ja Ci dam taka sciage...Rysuje si kreske na calO strone. Robi si tajemniczo mine. Na pytanie dziecka "co to jest?" Odpowiada sie "Jak to co? Czarny Ferrari! TAK pedzi /tutaj pozadane efekty dzwiekowe/ ze tylko kurz po nim zostaje na drodze!" ITD. Kuzynka Wyobraznia, czek!)
rozsądek ma za nic i chce dalej(a podloga tylko skrzypi!)
nowych szaleństw i stąd marzenia aby u nas(Teremi, rozumiem wiec, ze Twoje postanowienie noworoczne to za wszelka cene zatrzymac kota-szalenca u siebie, hihi. No to zycze Ci przestronnych szaf w 2009!)
wiatr właściwy wiał(Druhny, Szanowni Wpadajacy na pare slow i Klikajacy, ktorzy jestem pewna i tak tego nie czytajo. Pomyslnosci w nowym Roku 2009!)
Edyta Geppert + (Emcia, zeby tylko zdazyc przed polnocO!)
I jeszcze dziekuje Wszystkim za zyczenia!