HYDE PARK

Re: HYDE PARK

Postprzez GrejSowa Pt, 19.12.2008 18:26

Cze, Kangurzyco, to ja, Sowa, która ciągle czeka. A Ty wiesz, że aż sprawdziłam - prezent urodzinowy od Ciebie leciał do mnie 2 tygodnie i spóźnił się tylko jeden dzień (przy okazji - czy ja Ci dziękowałam?). Według moich kalkulacji kartka świąteczna powinna dotrzeć tuż przed Sylwestrem, gdyż Poczta Irlandzka, w przeciwieństwie do Polskiej, jest bardzo przewidywalna, a może nawet i ma dobre serce, o czym się wkrótce przekonam. Tak czy owak bardzo się ucieszę, bo u mnie żadnych oznak Świąt (Recesja, kuzynka Alberci), więc i połapać się trudno, także nic się nie martw. Aaaa, przepraszam, dostałam od Emci dwie piękne, ozdobne skarpety z prezentaMY (Emciu, dziękowałam, co ne?). Mamy tu nawet kominek, ale nie w moim pokoju, więc tak się zastanawiam, gdzie je powiesić, ale na pewno coś wymyślę.

A ja sowie na Gwiazdkę kupiłam...nie powiem co, ale dałam to sowie już przedwczoraj, bo się nie mogłam doczekać I wiem, że bym nie wytrzymała. KONKURS!!!
P.S. Jejku, jak ja się ucieszyłam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
GrejSowa

Postprzez MarysiaB Pt, 19.12.2008 18:44

Cze, Grejs! Dziekowalas, chociaz nie ma za co. Czuje, ze KONKURS ok. 5 rano nawet mnie moze przerosnac. Po ilosci wykrzyknikow wychodzi mi, ze to moze byc drugi bekon.
Sciskam w pasie. OK, tesknilam, niech Ci bedzie. A teraz spadam, zanim spadne naprawde.
MarysiaB

Postprzez GrejSowa Pt, 19.12.2008 18:49

Jak nie ma za co, jak jest!!! Zrobiłabym fotkę, wkleiła, ale Ty znowu będziesz się ze mnie śmiać, że ja tylko zabaweczki...

Nie, moja droga, to nie jest BEKON. Ale próbuj dalej. Natomiast ja idę sowie zrobić jajecznicę na TYM bekonie, więc jak coś, to już teraz życzę DruhnOM oraz wszystkim tu zaglądającym Wesowich Świąt i Sowiego Roku!!!

Akurat spadłaś, podgladasz mnie, czy sie ucieszę, że tęskniłaś. Phi...
GrejSowa

Postprzez Małgosia Sz Pt, 19.12.2008 19:38

phi! łatwizna!

Ps ja tam nie czekam! phi!
Małgosia Sz

Postprzez GrejSowa Pt, 19.12.2008 20:35

Małgoś, byś się lepiej odziała, Święta idOM, jakiś Christmasz moon, te sprawy ;-)
GrejSowa

Postprzez M.C. So, 20.12.2008 20:08

Moje Drogie, macham przedswiatecznie, weekendowo i balaganowo...To moze by tak zrobic nastroj, co? Choinka te sprawy? Swojej nie wkleje bo taka sama jak w ubieglum roku, to nie bede przynudzac, ne? Ale mam cos bardziej okazalego, hihi. Jest taki dom wokolicy w ktorym krecono "Joy Luck Club", "Game", hihi, a nawet "Dynastie"...Niestety najbardziej elYtarne zabytki ne samym kreceniem w nich filmow zyjO...ZamieniajO sie wiec na czas przedswiateczna w stodole (uklony Placuniu!)...No to lecimy...prawie wszystko na sprzedaz...
Obrazek

Obrazek

Zywe kwiaty! Zeby nie bylo! Absoltunie i kategorycznie!
Obrazek

Obrazek

Niektore banki sa z Polski...
Obrazek

Niektore nie, hihi...
Obrazek

Obrazek

A to nizej to tak jak bylo tam kiedys..., hihi, czili wspomnienia niebieskich swiat...
Obrazek

Obrazek

Elegancja-Francja i Kuzynka Etykieta wkladajO koronkowe rekawiczki...
Obrazek

Obrazek

Pozniej wkleje cos plebejskiego, ale nie bedziemy wnosic slomy na salone, ne?

Dobrego wszystkim zycze. Milych przygotowan do swiat a przede wszystkim odswietnych nastrojow w duszy zyczy Albercia.

O kurnola! Zapomnialabym najwazniejsze! Swiateczna Sowa w gablocie!
Obrazek

A tu, miedzy bankami ukryly sie Hobbitu...BOOOOO! Pan Fizyk mowi, ze limit wagowy zostal przekroczony!
Obrazek
Ostatnio edytowano So, 20.12.2008 20:15 przez M.C., łącznie edytowano 1 raz
M.C.

Postprzez nemo So, 20.12.2008 20:12

phi! 'display only'?!
:lol:
300 dni później. wszystko było tak samo....
wszystko się zmieniło. i to był konstans.
nemo

Postprzez M.C. So, 20.12.2008 20:17

Acha, hihi, moze i lepiej bo torcik z suszonych kwiatkow, lande, ne? Ale czy dobre to wiedzO jeno Hobitu, wara od eksponatow! NO!
M.C.

Postprzez GrejSowa So, 20.12.2008 20:24

Hi hi, Sowa w gablocie...znaczy sie "Druhna miesiąca"...? I od razu wyjaśniam, że display nie tylko only ;-)
GrejSowa

Postprzez nemo So, 20.12.2008 22:39

jak tak patrze ii patrze na te zdięcia to myślę, że mnie jedna choinka wystarczy :)
nemo

Postprzez MarysiaES So, 20.12.2008 22:50

Obrazek
a ja na to wszystko pomrugam...nie wiem czy uda mi się przed Świetami pobyc z Druhnami więc juz teraz mrugam....spokojnych Świąt wszystkim :)
MarysiaES

Postprzez Bromba So, 20.12.2008 22:51

Bry! Może zamiast świątecznego stprzątania zrobimy akcję "Uwolnić Sowę"? Sowa, nie duszno Ci w tej gablotce?
A ja mam nowy aparat, czarny, hi hi i mogę Państwu zaserwować tegoroczną choinkę pod Zamkiem Królewskim w stolycy. Wysoka, ale sztuczna i bez Miśkołaja. Za to w Kinotece stoi prawdziwa, wielgachna choinka i pachnie aż dech zapiera. Tylko chodzić do kina!
Obrazek

Nemo, a co Ty masz w emblemacie?
Ama et fac quod vis.
Bromba

Postprzez nemo So, 20.12.2008 23:07

a mikołaja
nemo

Postprzez Bromba So, 20.12.2008 23:12

Wszystko jasne! Zmyliły mnie opadłe igły 8)
Ama et fac quod vis.
Bromba

Postprzez M.C. So, 20.12.2008 23:12

Bronia, przeciez to widac jak bumcydydy golym oczodolem, ze Nemo ma w emblemacie duzego HobbitU, ktory tak sie byl zaklinowal na galezi, ze z niej nijak zlezc nie moze.

Marysiu, hihi, zniczi si swiateczne przerwy w dostawie pradu? Dobre! Dziekuje za zyczenia i nawzajem!

Tera tak, jade po mak...Watpie czy znajde..., predzej bym chyba znalazla maryske niz produkt opiumpodobny....Druhny trzymajO kciuki za swiezo dostawe slowianskich narkotykow!

Sowusia na wolnosci, kogut blizej nieznany..., bedzie sie dzialo na Wigilie na tej polce, hihi...
Obrazek
Ostatnio edytowano So, 20.12.2008 23:19 przez M.C., łącznie edytowano 1 raz
M.C.

Postprzez nemo So, 20.12.2008 23:16

hm.. nawet nie musiałem odpowiadać, (ba żebym ja jeszcze trafnie odpowiedział!, a ten Hobbitu nie takii znów wielki, ledwo 95/95 pikseli..)
ale worek ma pełen i ciężki niewyobrażalnie!
nemo

Postprzez GrejSowa So, 20.12.2008 23:57

Nemoś, a mnie żadna ilość nie wystarczy, tak kocham choinki!!!

Marysiu, i ja dziękuję, zatem dobrych i spokojnych Świąt dla Ciebie, dużo światła!!!

Bronia, dzięki za choinkę, choć muszę się pochwalić, że od kilku dni cieszy ona moje oczodoły na pulpicie, bo dostałam ją od kogoś w prezencie. Choć sztuczna i bez Miśkołaja, ale bardzo mi się podoba! Obiecany Świąteczny Dublin będzie, cierpliwości, no i wtedy będzie można sowie porównać.

Emciu, a kogut display only? Mam nadzieję, że nie i że bardzo zyskuje przy bliższym poznaniu. A co ja taka niebieska i wbita w kąt? No, i trochę tego wiadra się obawiam, naoglądało się za dużo Kevina na Święta, hi hi...
Może i będzie się działo, ale jeśli już, to od wtorku, bo do poniedziałku jestem bardzo zajęta, i to zupełnie nieświątecznie.
GrejSowa

Postprzez teremi N, 21.12.2008 13:52

a ja tak mało świątecznie, ale w ramach rekompensaty za pogodę

"Przy kominku"

Spośród starych płyt gramofonowych jedną najpiękniejszą znam,
czasem, kiedy wieczór jest zimowy, tę niemodną płytę sobie gram.
Zdaje mi się wtedy, że wróciłeś i wróciła młodość moja znów.
Snuje się za nami słowo "miłość", najpiękniejsze spośród wszystkich słów.

Przy kominku mrok zapadł szary jak mgła,
przy kominku piosenkę starą ktoś gra.
Powracają wspomnienia z dawnych tych dni,
gdy po raz pierwszy "kocham Cię" mówiłeś mi.

Patrzę na pożółkłe fotografie i uśmiecham się wśród łez.
Dziś już wytłumaczyć nie potrafię, czemu mi tak źle bez ciebie jest.
Stara płyta kręci się i szumi, jest pęknięta tak jak serce me.
Serce to zapomnieć już nie umie i z daleka pożegnanie śle.

Przy kominku mrok zapadł szary jak mgła,
przy kominku piosenkę starą ktoś gra.
Powracają wspomnienia z dawnych tych dni,
gdy po raz pierwszy "kocham Cię" mówiłeś mi.
(śpiewała m.in Irena Santor a powtórkom mówimy TAK - prawda Emciu?)
teremi

Postprzez nemo N, 21.12.2008 14:11

a ja myślałem że Sowy wolą dzrewa większe i bardziej wiekowe :)
nemo

Postprzez M.C. N, 21.12.2008 17:02

Dzien dobry!

Melduje, ze kupilam mak, maryski zabraklo.

Sowus, ja WOGOLE nie rozumiEM dlaczego Ci sie nie podoba przytulny i bezpieczny wlasny kat, hihi. Co Ty bys wolala byc ledwie przycupnieta na krawedzi? No widzisz... I kogut tez na tobie nie robi dobrego wrazenia?! Nieeeee...no Ty wogole jakas roszczeniowa jestes...A piorka przeciez masz normalne, sowie, oswietlnie na polce szwankuje. Ty lepiej uwazajna to wiadro! Hihi, kurnaola nie wiem kto to jest Kevin.

I ta...REKOMPENSATA! Kuzynka.

a ja tak mało świątecznie, ale w ramach rekompensaty za pogodę (tak jest rekompensata to MY! To ja w ramach rekompesaty za balagan-wierszenke!)

"Przy kominku" (Druhna Teremi przewidujaco dokonala podmiany pieca na kominek by ulatwic Miskolajowi i malemu Elfowi robote. Kangurzyco, bierz przyklad z PRO! Jak to nie masz kominka?! Co? W Australii zabraklo przed swietami? No ludzie!)

Spośród starych płyt gramofonowych jedną najpiękniejszą znam,(nie moge sie nijak zdecydowac...wybor miedzy plytO z wierszenkami a koledami spiewanymi przez Hobbitu w klombie...)

czasem, kiedy wieczór jest zimowy, tę niemodną płytę sobie gram.(niemodna=vintage i awangarda!)

Zdaje mi się wtedy, że wróciłeś i wróciła młodość moja znów.(powtorkOM mowiMY niet, mlodosci mowiMY TAK! Hihi, no chyba mi NIKT nie powie, ze mlodosc tez wrzucimy do szuflady z niepotrzebnymi wspomnieniami!)

Snuje się za nami słowo "miłość", najpiękniejsze spośród wszystkich słów.(a co ten gluptas sie tak bidny snuje? Wziac do lozka, podsunac mu jasiek, hihi, wczesniej odebrac jasiek u siasiada pod 80-tym/!/)

Przy kominku mrok zapadł szary jak mgła, (o Alberciu! Jaki piekny wers! Czili delektujemy si magiO chwili)

przy kominku piosenkę starą ktoś gra.(KTO wlaczyl byl gramofon? Konkurs na czytanie wierszenki ze zrozumieniem, hihi. Nemus, uprzedzam z gory i z praktyki, ze tu niestety nie ma jedynej prawdziwej odpowiedzi...)

Powracają wspomnienia z dawnych tych dni,(no od strony formalnej jezeli dni sO "tych", to nie mogO byc znowu takie dawne....)

gdy po raz pierwszy "kocham Cię" mówiłeś mi.(Albercia mowi, ze pierwsze koty na ploty, phi. Drugi raz gdy serce drgnie...O!)

Patrzę na pożółkłe fotografie i uśmiecham się wśród łez.(najlepiej to nie miec starych fotografii to nie ma wtedy nad czym rozklejac, phi. PS Bronia! Dawaj ze wiecej zdjec robionych CZARNYM aparatem. Ze niby ja nie rozumiem aluzji, phi, ze niby nie-czarne aparaty to juz wartosciowych zdjec nie robiO. Jak tak to prosze bardzo! Szlaban na zdjecia ze srebrnych miniaturek! O! A juz mialam wklejac nowO picturenke.... Hihi, dobre Emcia, dobre!)

Dziś już wytłumaczyć nie potrafię, czemu mi tak źle bez ciebie jest.(wers pisala kobieta-feministka zagmatwana uczuciowo)

Stara płyta kręci się i szumi, jest pęknięta tak jak serce me. (zgrzyt, zgrzyt, szu, szu...Za efekty dzwiekowe w wierszence odpowiadajO Hobbitu.)

Serce to zapomnieć już nie umie i z daleka pożegnanie śle.(tera mam takie pytanie do czytajacych wierszenki...Dlaczego pozegnania w wierszence nie bierze sie na powaznie? A moze wierszenek tez nie bierze sie na powaznie?)

Przy kominku mrok zapadł szary jak mgła,(Maszmunku, a kiedy bedzie rzut szarych zdjec z Krakowa w HalYnce?)

przy kominku piosenkę starą ktoś gra.(konkurs trwa!)

Powracają wspomnienia z dawnych tych dni,(jak niebieskie wspomnienia to prosimy do stolu wigilijnego!)

gdy po raz pierwszy "kocham Cię" mówiłeś mi.(ot co! Powtarza sie i powtarza a tu trzeba AKCJI! James Bond proszony do puenty!)

(śpiewała m.in Irena Santor a powtórkom mówimy TAK - prawda Emciu?)+(Emcia, Teremi, dla Ciebie robiMY wyjatek! PowtorkOM zdecydowanie i kategorycznie mowimy TAK! Ament!)

No i ide lepic.
M.C.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne