przez M.C. Wt, 04.10.2005 17:20
HP, to jeszcze raz ja.
Dzisiaj jest Dzien Sw Franciszka. Taaak wiem, ze wiecie....U mojego syna w szkole , rano przed lekcjami ksiadz poswiecal stworzenia ktore dzieci i rodzice przyciagneli, przytargali do szkoly. Glosno bylo od psiego jazgotu i kociego miauczenia. I czego tam nie bylo! Psy i koty, sprawa oczywista (nasz kot Jimmi nigdy nam tego nie wybaczy, znowu widze to po jego oczach), papugi, zolwie, kroliki, jeden waz czerwono czarny, jeden brazowo-zielony, dwa szopy pracze, trzy krety, jeden kangur (hi, hi). Dzieci byly takie dumne i szczesliwe. Zwierzeta troche mniej, niektore psy probowaly sie pogryzc, jeden kot dal dyla, jeden kangur schowal sie pod bledzikiem, zaraz, zaraz, chwileczke.... Dyrektorka miala tylko jedna prosbe na zakonczenie imprezy, zeby zadne zwierze nie pozostalo w szkole przez przypadek.
MaSza, jak ktos po koncerach gania bez czapki (chciala Ci Sciana dac rozowa, moherowa, to w Nia rzucilas, a nie ladnie), i bez MAJTEK, to tak sie konczy bal. Nalewke trzeba bylo na zla godzine trzymac, a nie rozpijac nia towarzystwo w kredensie, ech, ech ech. Bledzik i kangurzyca, to tak jak szukac wiatru (przeprasza Zawiszy) w polu.
Basiu, dlatego uwazam, ze powinna istniec wywieszka, zle zny niedozwolone. To odnosnie Twojego snu. Zle sny mnie wykanczaja. Lepiej pilnuj teraz torebki. Drozdzowki to wspomnienie dziecinstwa, nostalgiczne ale przyjemne, tabliczki niepotrzebne.
Basiu i Gocha. Nie mam slow na rabunek osob slabszych, starszych, dzieci. Od mojej Babci kiedys jakis mlodzik wyludzil bezczelnie pieniadze, bylo to w Jej mieszkaniu. Do dzisiaj sie boi, nikogo nie wpuszcza do srodka, rodzina ma wyrobione klucze. Zastanawialam sie czy powiedziec o naszym przypadku moim dzieciom. Ale ze byl stosunkowo lagodny, to im powiedzialam, dla przestrogi, zeby wiedzieli ze nieprzyjemne rzeczy zdarzaja sie niewinnym ludziom (zdecydowanie gdzies to slyszalam). Zgadzam sie sa zlodzieje i zlodzieje.
Gocha szerokich drog zycze przyszlemu kierowcy.
Magnolia, przeoczylam Twoje zdjecia, dopiero teraz zauwazylam, oczywiscie wiesz ktore mi przypadlo do serca.
Na dzisiaj tyle, iiiideeee, naaaaaraaaaaa......