Gdzie bobry wszystkich!!!!
Oglądam na Eurosport2 LIVE skoki narciarskie w ramach Letniego Pucharu - zawody drużynowe. Drużynę HP reprezentuje WIADOMO KTO!!! Właśnie przed chwilą skoczyła nasza ¦ciana - miała dobry wiatr, wprawdzie nie największą prędkość na rozbiegu (¦ciana, no co z Tobą????!!!) ale i tak skoczyła 100 m i wylądowała jak należy!!
MarysiuB, radio w Internecie to jest po prostu czad!! Sczególnie polskie radio w Australii, no, to musi być przeżycie! Wprawdzie w pełni nie jestem w stanie zrozumiećTwojej radości;)) ale się bardzo domyślam;)) Zachęcam Cię ponownie do słuchania RMF CLASSIC
www.rmfclassic.pl - będziesz zachwycona, obiecuję!! Po prostu uczta!! Bardzo dużo muzyki polskich kompozytorów, w tym olbrzymia dawka muzyki filmowej, np. Polskie Drogi, Lalka, Ziemia Obiecana, NOCE I DNIE (!!!) i wiele, wiele innych...W przeciwieństwie do Trójki, w RMF CLASSIC, przez cały czas trwania utworu widzisz na ekranie jego dokładny tytuł oraz nazwisko kompozytora!!! Ogólnie stacja jest dla wszystkich wrażłiwych na muzykę klasyczną, o różnych upodobaniach, dominują w niej "hity", które każdy gdzieś słyszał, nucił itd. Doskonały relaks!! Czekam na Twoją opinię i wrażenia!!
Miło się zaskoczyłam, że roboty drogowe są wystandaryzowane na całym świecie, jak posiłek w McDonaldzie;)) Podniosło mnie to trochę na duchu. A WALCEM RÓWNIEJ bardzo trafne, czekam aż ktoś takim walcem wjedzie wreszcie w naszych polityków;)) I chociażby z tego powodu, żeby to zobaczyć, zaczekam jeszcze z wyrzuceniem telewizora, ale jak najbardziej mam na myśli swój, osobisty!!
Bardzo dziękujemy oboje za pozdrowienie Michała, uśmiał się pięknie z tego "poskramiacza", no, coś w tym jest;)) Ja to się śmieję z tego, motto życiowe niemalże mi wyszło "W życiu trzeba wiedzieć, gdzie nacisnąć". Wprawdzie nie chodzi wyłącznie o guziki, on czasami w tym celu wkłada paluchy gdzieś w jakieś czeluści, gdzie ponoć jest prąd, ale twierdzi, że wie...;)) Pozdrawiamy!!!
Teremi - dzięki za Jonasza, zawsze na miejscu!!
M.C. czili Siostro Jane - POZDRO;)))
Słuchajcie, skoro już wiecie, że ja czasem zmuszona jestem służbowo do podróży Pekaesem, to taką piosenkę z drogi Wam dzisiaj wklejam butaprenem. Wszelkie podobieństwo przypadkowe;))) Ale jak znam ¦cianę, to oberwie mi się za pety*!!!
------------------------------------------------------------------------------------------------
ABSOLUTNIE - muz. J. Derfel, słowa i śpiew Wojciech Młynarski
Spokojnego nie znam dnia, na czczo spalam pety dwa
I herbaty tak jak trza nie posłodzę,
Po asfalcie czy przez piach, gładko czy po kocich łbach,
Taki mi się trafił fach, życie w drodze.
Uciekają rzędy drzew, twarz mi chłodzi wiatru wiew,
¦wiat uśmiecha się, psiakrew, bałamutnie,
A ja biorę gaz pod but, raz na objazd, raz na skrót,
Byle dalej, byle w przód, absolutnie, absolutnie.
Fa fa fa fa fa fa fa fa fa ra fa fa
Byle dalej, byle w przód, absolutnie.
No a gdyby kiedy kto zadał mi pytanie to,
Co mnie nocą razy sto ze snu budzi,
Gdybym miał powiedzieć wam, dokąd gonię, dokąd gnam,
Ja odpowiedź jedną mam: gnam do ludzi.
Raz na objazd, raz na skrót, bo chodź się trafiają wśród
Ludzi często nieźli trut- nieźli trutnie,
Choć mnie nieraz wkurzą i zdrowo mi napsują krwi,
W sumie fajnie z nimi mi, absolutnie, absolutnie.
W sumie z ludźmi fajnie mi, absolutnie.
Więc gdy masz pan z życiem kram, taką panu radę dam,
Gnaj do ludzi, tylko tam pańska meta.
Gnaj pan do nich jeszcze dziś i poświęcaj każdą myśl,
Czyś pan szofer, panie, czyś pan poeta.
Raz na objazd, raz na skrót, bo chodź się trafiają wśród
Ludzi często nieźli trut- nieźli trutnie,
Choć cię nieraz wkurzą fest, choć rozzłoszczą cię do łez,
W sumie z nimi fajnie jest, absolutnie, absolutnie.
W sumie z ludźmi fajnie jest, absolutnie.
------------------------------------------------------
W sumie w HP fajnie jest, absolutnie!!! Spadam! Na gazie!!
*Papierochom mówię stanowczo NIE!!!!!