Kochana Pani Krystyno,
ja tylko szybciutko z "krótkim" foto-raportem. Wczoraj (poniedziałek)
1. Zainteresowanie spektaklami było duże
2. Publiczność dopisała (ale mniej ludzi niż na Flamenco)
3. Oglądali w skupieniu:
4. Można by rzeć że chwycili ta okazję obejrzenia spektaklu
5. I Panie nie grające w danym momencie tak ładnie patrzyły na tą na deskach:
6. Po spektaklu wyglądały na zadowolone:
7. Słuchając p. Wrześinskiej można czasem było mieć wrażenie że się słyszy Shirley.
Tak samo jej się akcent układał w zdaniu. I głos tak samo wieszał.
I te delikatne ruchy dłonią.
7. Lubię ten wasz Lament
ALE niestety wolę kiedy gra p. Marysia. Marysia jest w tej roli bardzo (bardziej) przekonująca.
Mówi tak pewnie. I akcenty rozkłada, że płaszcz jest ważny i ten kot.
Ja chodze właśnie po to żeby usłyszeć:
"Chciałaś kota! Masz kota!"
(bo to zdanie o mnie, choć w pewnej przenośni, bo nie o kota idzie...)
Marysia dodaje Justynie takiej dramatrurgii. A niestety jakaś taka ta Justyna p. Maternowskiej niewyraźna. Jakby za miękka. Ten akcent w zdaniu ma gdzie indziej. No nie te emocje. Jakaś taka jest jak z waty. Nie mogę jej współczuć. Tak gra jakby Justyna była sama sobie winna swojej sytuacji w 100%. Justyna Maternowskiej jest jak "kobieta zawiedziona" w tej wersji bez-nadziejowej (np. takiej Josee Dayan'a).
Mam takie głupie pytanie. Czy nie dałoby się na stronie POLONII zrobić tak żeby w opisach spektakli można było kliknąć na nazwisko aktora i o nim przeczytać przenosząc sie do CV?
A nie żeby trzeba było iść na stronę: http://www.teatrpolonia.pl/teatr/ludzie-teatru
i dopiero tam klikać w nazwisko?
tak zrobić żeby się "samo szło", bo teraz to jakoś niewygodnie a przecież i tak macie wszystkich opisanych na sytronie. Tylko "podlinkować" wystarczy...
Zrzędząć dalej czy w opisach CV nie mogłoby być zdjęcia?
przepraszam. Dziś mam dzień zrzędzenia.
Twoja głowo-boląca-zrzędząca,
AMC